Отговори
# 225
Похвалиха ми памперсите на dm и мисля и аз от тях да взема - 1-ца Simple Smile

# 226
малък пакет това са около 20 бр нали?

# 227
Ако питаш за Babylove на DM са 28, от 2-5кг и имат лента по цялата дължина на пелената, която се оцветява в синьо, като се изпишка бебето Simple Smile И цената е добра...по-малко от 40ст за бройка мисля излизаха.

# 228
Ако питаш за Babylove на DM са 28, от 2-5кг и имат лента по цялата дължина на пелената, която се оцветява в синьо, като се изпишка бебето Simple Smile И цената е добра...по-малко от 40ст за бройка мисля излизаха.
о супер добре звучи ,тази лента всички номера ли я имат ?

# 229
Аз се връщам от преглед - всичко е наред, но малкото магаренце не иска да се обръща. Върви едър и ще му става все по-тясно вече. В 32 г.с. съм, надявам се все пак да реши да се завърти. Иначе на мен са ми объркали болничния Crossing Arms 2 дена преди 45 дневния ще се водя на работа, не могат да смятат явно...

# 230
Addicted, и на мен така ми се получава, че 2 дни преди 45 дневния ми свършва предишния болничен. Няма как за два дни да се върна на работа и сестрата измисли, че ще ми впише термин два дни по- рано и така ще се застъпят болничните. Аз така или иначе няма да си дочакам термина.

Има още време бебетата да се обърнат в правилната посока, но вчера разбрах, че не е достатъчно бебето да е главично, а и как точно е обърната главичката. Моето си е с главата надолу, но докторът ми обясни, че ако тръгне да се ражда нормално в тази позиция, в която е в момента, няма да може да излезе и се прави секцио, за да не се задуши бебето.

Памперси не съм купувала, но мисля са взема малък пакет единица и след това да мина на двойка.

# 231
Не знаех, че главичката трябва да е обърната по определен начин - както и да излизат, важното е да сме здрави, и мами и бебета. На моята АГ май не й се занимава да ми променя термина, дано тези 2 дни не повлияят на майчинството.

# 232
charlie, не съм сигурна дали ги има при другите размери памперси, но предполага, че да Wink

Момичета, има много положения на бебето и всяко от тях си има своя специфика за израждане и рискове. Каквото такова, за някои позиции си има специални приоми при израждане, така че да се помогне на бебето да излезе по най-добрия начин в неговата позиция( винаги се гледа здравето и на бебето и на майката)! Има позиции, при които се налага секцио, защото рискът не е оправдан!

.....
Дори някои пози позволяват да се пробва мануално завъртане на бебето, както някои майки плюят по лекарите и акушерките, че им скачали по коремите и ги натискали и ги въртели и не знам си какво....еми никой няма да тръгне да ви "изтезава", ако не това не е заради вашето здраве и живот и това на бебетата ви! Защото ако се случи, че бебето не е в правилна позиция, но вече е започнало раждане, не винаги има време и за спешно секцио.....оставете за тези неща да се тревожат медицинските екипи! Мислете позитивно!

# 233
Harista, не винаги от голяма компетентност и хуманност е това скачане по корема. Стара практика, от стари акушерки, които си го знаят от време оно, когато бебето е високо, едва ли са виждали тази картинка с позициите Simple Smile
 За памперсите, една простасметка- малък пакет 2-5 кг., е около 15-20 бройки. Бебето яде на около 3 часа, на толкова и пишка, в началото и много акат, става 3* 8= 24, около 8 бройки на ден, от 3 до 5 дни в болницата и според мен няма да стигнат, не и да останат. 2-5 кг. Newborn идеално покрива бебе около 3-3,500, по-големия размер им идва чак под мишничките, а и пропуска Simple Smile

# 234
днес купих прах за пране Сано максима и смятам да почвам да пера и после гладя ,имаше обаче само течен в магазина ,има ли значение течен или прахообразен,вие с какъв перете.Взех и омекотител същата марка за в началото знам ,че не се ползва ,за по-нататък,от кой мес.може да се слага и омекотител.

# 235
А защо държиш да ползваш омекотител? Наблъскани са с химии, които дразнят кожата. Моите ръце се цепят до кръв след като простра дрехите на сушилника заради праха за пране, представям си как действат върху нежната детска кожа... Използвай колкото се може по-малко химии.

# 236
Картинките са се появили още, когато е започнало асистираното раждане( е не в този вид) Тогава е имало други начини да се определи ориентировъчно положението на бебето, да не говорим за вивисекциите на хора едно време....но това вече е съвсем друга тема. Да, винаги може да се случи да попаднеш на не толкова добър специалист, но все пак  предпочитам да се оставя в ръцете на хора, които цял живот се занимават с това. И един любопитен факт, 1те "документи " за акушерството датират от преди около 2000-1900 години  пр.Хр...
Всеки е свободен да реши къде и кога да ражда, дали да се оперира или не, дали да си пие лекарствата или не и т.н....понякога има неща, които не зависят от нас обаче....Стига с негативизма Simple Smile

За праха много се чудих между Максимата на Сано и детския на Denk mit на DM, спрях се на втория. Иначе ако водата не е прекалено твърда( според населението място) може да се пробва и без омекотител. При мен се налага, че хавлиите особено излизат като колосани....

# 237

Днес си правих изследванията за желязо и бих искала да попитам има ли някоя мама от групата съсъ съмнения за анемия и какъв е хемоглобинът ви?Моят с много усилия успях да го покача до 105 ....

Моят хемоглобин беше 89! И след месец с малтофер фол си беше същия. Като изследвах желязото си беше в норма и сега вместо малтофер пия 3х1 фолиева и 2х1 витамини за бременни и успях да вдигна хемоглобина на 97. Пак е нисък но се чувствам добре и не го мисля.
Моите притеснения са с многото околоплодни води, които ми откриха в пон.  и аг-то ми иска да ходя пак на фетална морфология. Като видях в интернет че бебчо може да има някакви малформации направо се побърках от страх. Незнам как ще издържа до вторник до прегледа!!!

# 238
Добро утро! Снощи имах толкова много контракции, поне 20-30 и то през 1 мин. Поне не бяха болезнени, но беше много неприятно. Притесних се, че ще родя, а бебето още не се е обърнали хихи. Днес нищо няма да върша, пълна почивка.

# 239
Добро утро и от мен, повече почивка ще трябва. Пожелавам на всички спокоен ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт