Helau!!! 191-ва немска карнавална тема

• 76 847
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Brideshead, интересно ми е, какви разходи от предишни години са ти признали?
а и в състояние ли си да си прочетеш  Steuerbescheid-a?

има и консултанти, които работят сами в къщи, тогава може и да предлагат много ниски цени, но със сигурност нарушават възможността за Wettbewerb и това не е ок.

Пусни гугъла за примери  Peace
Steuerbescheid-a не съм в състояние да прочета и никога не съм успявала напълно. Стигам до адреса на пощенския плик ...
А най-много ме радват включващи се в темата компетени, потербители с показалки, намеци и готови заключения . Тях спокойно можеш да питаш за всичко и затвоа без страх да отвориш пощенския плик и да започнеш да пействаш дума по дума ... получаваш разяснения плюс куп много разумни поучения . След срам в ъгъла можеш да пейстнеш следващия въпрос със съзнанието, че ще ти бъде добре обяснено какъв си идиот , но и че си го заслужаваш . ю-ху!

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 11:02 от Brideshead

# 76
  • Немция
Azalee, мерси за информацията- някои неща са ми ясни, други не...

Мама Ени, за ученическите несисери ли става дума(Етуи?)?
Нямам опит все още, събирам идеи. Wink

Синьо, желателно е винаги да има два релсови пътя, за двете посоки, но...тази катастрофа едва ли ще промени нещата.
Неприятно с колата- здрави нерви ви пожелавам! Hug

[quote author=Синьо link=topic=902793.msg32520245#msg32520245 date=1455100863
Гледайте какво ни готвят: BDI-Chef Ulrich Grillo hält Rente mit 85 für denkbar. Shocked
[/quote]
 Crazy Laughing Фантазии....

# 77
Бибит, Mäppchen / Schlampermäppchen са съответно ученически несесер за моливи и за ножица/лепило.
За тяхното почистване питах.

# 78
Пусни гугъла за примери  Peace

А най-много ме радват ...
една от сферите в работата ми от н-години е Steuerberatung, позволи ми да познавам законовите рамки по-добре от теб.
В гугл търся предимно Rechtsprechung, решения на BFH, BMF етц., но не и писания на лаици.

иска ми се да не го приемаш за заяждане, но твърдението ти, че признаването на стари разходи е възможно, води до заблуда, защото законите са други.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 23:14 от ???? ????????

# 79
Предпоследното ти мнение съдържа грубо заяждане   Peace

Проверих в гугъл още веднъж и има ситуации в които се приспадат. Един пример изглежда подобен на този от който започна спора: обучение, докато човека още не работи. В примера разходите се приспадат когато започне работа.  Имаше и други случаи. 

Аз ползвам гугъл за информация. Доста пъти е бил настоятелно препоръчван в тази тема като източник на информация. Според мен всеки си търси мнение и идеи, затова е интернета. След това, както казах, се обръща към консултант (някой сподели, че се справя и сам). До сега никой не беше посъветван да си попълва декларацията изключително спраямо форумските съвети и идеи, напротив. 

Не ми вади откъси от мнения. Няма нужда. Приеми, че признавам грешки и се съгласявам с критика .

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 02:25 от Brideshead

# 80
  • Немция
По-спокойно, дами! Sunglasses На мен дискусията ми е полезна, не реагирайте чувствително... Hug

Мама Ени, в нашия район на несeсера му казват Etui, явно и  в тази част има различия.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 17:48 от .Бибит.

# 81
Този несесер с моливите го наричат Federmäppchen при нас. Почиствам го с гъба с пяна от препарат за пране. Гъбата трябва да е почти суха, само с пяна. Евентуално  минавам със суха кърпа за подсушаване.

# 82
С препарата за килими от Лидл на спрей също ще стане може би, той маха доста упорити петна с влажна кърпа.

# 83
azeelee,
ние сме към steuerhilfeverein и нашата вноска е също около 100-150 евро за година в зависимост от годишния доход на семейството. За отделни stеuerberater, които не са към hilfeverein и аз знам, че струва колкото ти каза. Но с hilfeverain излиза по-евтино.

# 84
Ама и във ферайна много зор не си дават Simple Smile

Продължавам да твърдя, че за некомплицирани случаи покупка на програма (5-20 евро) и няколко часа ровене и потене си заслужават, при нас поне проработи. Познания по немски поне Б1-Б2 си трябват, разбира се. По-комплицираните и специфични ситуации си искат бератер, тук съм съгласна.

# 85
Steuerberater-ите са скъпи и ако сте angestellt, без специфични разходи или пък нямате специфични професии (пожарникар, кондуктор във влак, шофьор, Aussendienstmitarbeiter/Kundenaquisition), нямате приходи от Freiberuf, Gewerbe, Vermietung etc. , декларацията и сами може да си я попълните. Достатъчно е да четете формулярите. Има дори Anleitung на https://www.formulare-bfinv.de.

Когато през годината X не работите, но имате разходи, се прави Erklärung zur Feststellung des verbleibenden Verlustvortrags за годината X. Toя Verlust може да се пренася напред в годините (vortrag) или да се изравни с позитивни доходи от предишна година (rücktrag). Данъчна декларация може да се подаде до 4г назад, т.е през 2016г може да се подаде декларация за годините 2012-2015. Та ако през 2011 сте имали разходи за обучение и едва през 2015г имате доходи, тея разходи без декларация за Feststellung na Verlust за 2011 няма да ви ги признаят с декларацията за 2015, която се подава през 2016г. Ако оба4е в една от годините 2012-2015 сте си направили Verlust-декларация за 2011, то тогава с декларацията за 2015 Verlust-a от 2011  ще ви бъдe признат.

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 02:09 от ???? ????????

# 86
Здравейте дами!
Имам въпрос - ходих в бюрото по труда за да попитам за варианти за някакъв курс, на който могат да ме пратят евентуално, но от там ми отказаха каквато и да е информация без регистрация. И ми дадоха едни формуляри да попълвам и към тях трябва да приложа лебенслауф и бевербунг. Лебенслауфа го написах, ама какво би трябвало да пиша в тоя бевербунг, след като аз не кандидатствам за някакво работно място?
Или трябва да изпратя просто нещо примерно? Или пък да се опитам чрез бевербунга да мотивирам консултанта, с който ще се срещам да ме прати на курс? Помогнете с идеи моля.

# 87
  • На зелено
мама-Ени, нормално е да попълниш формулярите, не се стряскай. Като Бевербунг, сигурно имат предвид твоето бевербунг мапе, т.е. документите, с които ти кандидастваш при фирмите. Аз знам, че за да ти платят изцяло курс, би следвало да си регистрарана и в Арбайтсамта, т.е. да получаваш помощи. Когато аз отидох в Агентура за работа ми обясниха, че трябва да ме регистрират като търсеща работа, попълваш формулярите, даваш копия на документите за кандидастване. След това чакаш известен период от време, за да ти назначат термин за консултация. Още при подаването на документите, подчертаха, че курс на 100% не заплащат, ако случайно поемат някакъв процент е на база доходите и разходите (в семейството). Аз на първата консултация отидох, за да кажа, че вече имам договор и им благодарих, че бях доста бързи и настоятелни в термина. Това е, желая ти успех  bouquet

# 88
Rovaniemi, благодаря за включването. Аз под бюро по труда точно арбайтсамт имах предвид. И на мен ми казаха, че нямам шанс за платен от тях курс, защото никога не съм била осигурена срещу безработица. Това беше обаче след като ми връчиха формулярите.

# 89
  • На зелено
мама-Ени, но за курсове, не се ли ходи само в Агенцията за работа, а в Арбайтсамт е когато си безработен.  Naughty Ужас, въобще не са ми ясни, а уж ги бях чела всички ведомства за какво са. newsm78 Трябва да науча най-накрая кое е "джобса", поне да помагам адекватно във фб групите,

Общи условия

Активация на акаунт