Магията на изтока - тема 45

• 46 498
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Не само италианският не им се получава. За английския им ми трябва преводач Joy.

freedoms, Remember - War of the son го гледаме в къщи с половинката. Коментарът му беше: "Същото като у нас. Ако смениш корейските актьори с български, може да мине за сериал от нашата действителност."

Гледайки Jang Yeong Sil разбирам защо корейците са обявили Крал Седжонг за Велик. Доста често кралете им са едни безгласни букви, манипулирани и командвани от министри и съветници. Тук обаче виждам един млад владетел, който има достатъчно кураж, воля и мъдрост, за да постига целите си, които са доста новаторски за времето си. Да не споменавам, че някои са си направо кощунствени за тогавашното устройство на обществото.

Damarcus, попаднах на по-старичък японски сериал - Three Generations of the Yagyu Sword. Не съм го гледала и нищо повече не мога да ти кажа, но ми звучи като нещо, което може и да те заинтригува Peace.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 11:55 от 2в1

# 136
  • MJF
 Thinking гледай ти какви изненади а аз си мисля че си фенствам на воля с Lee Sun-Kyun а той цял фен -клуб си имал  Thinking. А и Тупи никаква я няма а при нея е склада за огради.  Thinking
нощен гост, за фена  Thinking
Скрит текст:
не разбрах защо бе уволнен от банката ? Ама как кор.сериално събраха ГГ и фена  Mr. Green. Никаква фантазия  Mr. Green

# 137
Мерси 2в1.

# 138
  • София
2в1, напълно прав е съпругът ти.Не за първи път виждаме как се шири корупцията във всички слоеве на корейското общество, както между впрочем и в целия свят - полиция, правораздавателни органи, лекари, политици. Добре е показано и в I have a lover, а също и в Glamorous Temptation, където не става с пари, става с много пари Sad

Малко трот с Десунг Laughing

# 139
Номера с тупкащото сърце, всеки път щом го видя в някое предаване, се хиля.  Laughing

Приятно припомняне.  Hug

Имам да пиша по темата, а така ме мързи.   

# 140
  • MJF
Our Little Sister (2015) /  Umimachi Diary
Новия филм на Хироказу Корееда. Като изгледала повечето му филми, коментара ми ще се изчерпа с "поредния добър филм от Корееда"  yes. Филм от кръвната ми група. Без забележка. В последните 30 минути имах едно прекъсване моментно на гледането  Laughing. Появи се във втория час на филма един герой и аз взех да се чудя " кой е този актьор" , а когато филма ми харесва не е желателно да се разсейвам така, и след като не можах да се сетя направих справка. Оказа се хамелеона Рьо - Ryo Kase. Иначе колкото пъти Lily Franky  на екрана , толкоз пъти  Simple Smile. Имаше и кулинарни интересности. Едно нещо със сливи ми остана крайно любопитно.

# 141
  • София
http://life.dir.bg/news.php?id=21744602&nt=5

Това дали е истина?Звучи невъзможно, но какво ли не се случва по света.

# 142
Може и да е истина. Гледах преди време сериал (само че корейски - The World That They Live In), чиято тематика показваше процеса на работа в тази индустрия и имаше такъв инцидент, заради използването на истинско оръжие. Но информацията е от драма, така че може да е недостоверна. Нека по-запознатите се изкажат, наистина е интересно.

# 143
  • DE
Аз пък гледам в момента наградите на GAON CHART K-POP Awards

Моите хора се размазаха  Flutter , то не бяха награди, то не бе чудо и са облечени ужасно  Crazy
Просто това са наградите на YG другите само седяха и аплодираха  Mr. Green

# 144
  • София
И на английски има такава новина, та може и да е истина.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3449506/Actor-dies-stabb … nese-theatre.html

# 145
Цитат
Просто това са наградите на YG другите само седяха и аплодираха  Mr. Green

То и на други събития другите само седят и аплодират. Понякога изпитвам такъв кеф и гордост, че все едно са ми деца.  Grinning Сънгри не пропусна да разхили всички.  Mr. Green

# 146
Принцесите на Дисни пеят на родните си езици.
 Mr. Green Не е докрай  spam2 зощото  Мулан си пее на чист мандарин.
Клип 1
https://www.youtube.com/watch?v=x4xrOY5LKM8
Клип 2
https://www.youtube.com/watch?v=cJHpk4nWVOg

Тик Heart Eyes
Скрит текст:

# 147
Първият ОСТ към предстоящия DOTS - Yoonmirae - Always

# 148
  • София
оооф, гледам, гледам и в мен напират въпроси разни разнообразни

Какво толкова има в носенето на гръб при азиатците? Защо това показва привързаност и близост и т.н. прекрасности?

Защо тайванците са толкова обсебени от църкви (то вярно че има християни там, ама надали е масова религия)?

С други сериали ще се появят и други чуденки Simple Smile

# 149
Е как, какво по-голямо доказателство от това да ти транспортират тежкото туловище (за което ще ти бъде напомнено, когато отрезнееш), докато си в пияно състояние и оповръщаш превозното средство (и за това ще бъде напомнено с типичната физиономия) и въпреки това, когато се събудиш си на легло и хубаво повит, а две очи те наблюдават със странен блясък?  Mr. Green По-некрасивото обяснение е, че силиците не достигат на човешкия автомобил да пренесат въпросното телО на ръце, а по някаква мистериозна причина таксита изчезват от територията на Корея.  Grinning

На втория въпрос не мога да отговоря, не съм забелязала подобно явление, може би църквите са красив фон.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 22:18 от Yamato Nadeshiko

Общи условия

Активация на акаунт