Магията на изтока - тема 45

• 46 500
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • на кого му пука
По-малко от два часа има до петък,ама ми е петъчно  Popcorn
Надявам се ,че няма да ми се разсърдите за това:

Скрит текст:

Ей нямаш милост.Номер две в какво мога да го гледам?Освен в Лечителя.

# 241
# 242
  • София
Да не пропусна и аз петъка Joy Започвам с едно красиво психарче, което гледахме наскоро txtloves Two Hearts

И още няколко красавци  Two Hearts

Скрит текст:

Добре, че споделихте за превода на сериала с Катеричката, тъкмо щях да го гледам на руски, но ще му се насладя на роден език, благодаря ви. Hug  С  Рейн първите две серии са ги превели вече рускините.

Tuon,  и аз съм затънала до гуша в текущи сериали, а гледам и няколко американски, ужас!!! newsm78 #Crazy 

# 243
  • DE
За приятна вечер с чаша вино, препоръчвам любим глас с лирична песен и великолепно изпълнение в моя случай - Kim Feel Heart Eyes

# 244

Преживях そして父になる. Неслучайно написах оригиналното заглавие, което буквално означава "Ще стана същия като татко". Разбира се, английският превод запазва смисъла, но усещането се губи някак. Както казахте, филмът е човешка драма, за мен беше душевна драма. Въздействащ силно и на точното място.  Музикалният фон придонесе за ефекта. Типичен Корееда вкус.
Възприех поднесеното, но признавам, не мога все още да го осмисля напълно. Възхитих се за пореден път на самообладанието, на спокойствието, на смирението, което се носи от японския човек дори в такива моменти от живота. Интересно, но се идентифицирах с Рьота, въпреки че не го харесах. В сцената при реката, намерих думите му на раздяла за жестоки. Но сякаш успях да го разбера, да му съчувствам, не знам дали е търсена реакция от зрителите, но героят му я предизвика в мен. Другият татко каза много верни неща, дето уж всички ги знаем, ама не успяваме да ги направим. За мен те двамата бяха истинският пример за "какъвто бащата, такъв и синът". Кръвната връзка, много надценявана, дори в нашия бит и култура. Но всичко е във взаимодействието. И на стари години това ти оказва влияние. Сетих се и за нещо, което четох преди време за майчината и бащината любов. Във филма се оправда донякъде. Беше за това, че майчината любов е безусловна, нo бащината - не. Тя се заслужава, колкото повече приличаш на баща си, толкова по-горд, толкова по-обичащ те ще и той. Звучи примитивно, отблъскващо, но има капка истина в това. Рьота осъзна налудничавостта на това, на това, че детето не е твое копие и не трябва да е, макар че е твое продължение. Беше от болезнените осъзнавания.
Любим герой обаче беше бабушката. Макар и с малка роля ме плени. След малчуганите, идва ред на героинята на http://asianwiki.com/Yoko_Maki, която първоначално ме очарова с гласа си, а след това и с факта, че го използва да изрази мнението си. Страхотен персонаж, малко противопоставящ се на този на http://asianwiki.com/Machiko_Ono.
Сладурски моменти имаше много, бяха като свеж полъх в ежедневието. Грешка (батсу), изразено с Х с ръцете напомни часовете ми по японски и упражненията с мару (правилно, с кръгче) и батсу. "Oh my god", казано с патос и трапчинки на бузите. Къпането заедно като ритуал. Ръчно направените цветя. Палатката. Китарата-оръжие.
Хареса ми и сама си завидях, че го изгледах.  Grinning

# 245
Хайде и аз изгледах A Gentle Breeze in the Village .
Лежерен и познат,скучен и затрогващ.За мен беше може би японския филм ,който спокойно се вписва в представите ми за селски бит-спокойствие и душевна чистота. Wink За хубавите моменти сте писали -пълно съвпадение от моя страна.Типично  или как да го напиша,може би  японско нещо не забелязах.Пре спокойно действието можеше да се развива у наше село с наши герои.Дори униформите,ах тези униформи ми бяха до болка познати.Само носенето на къси чорапки едновременно с ръкавици в студа ми се видя малко Rolling Eyes,но то беше малко и за вкус Wink Летните разходки до плажа направо си ляфа като в "Синьо лято",помните ли го?Ако не го помните-язък!Цяло поколение се отгледа с него.
Сега си тегля като дисциплиниран фен следващото предложение ,то ясно на Кореда Wink
Благодаря,че пишете!Наистина е много яко да споделяме за филма ,които гледаме всички Peace

# 246
Хи,хи явно на мен се падна честа да пиша,пиша...
Изгледах Like Father, Like Son,много мой филм.Задължителен за гледане от родители Grinning Интересна  и позната тема,очакван развой -т.е. без изненади за мен,но много увличащо поднесен.Музиката даже не я "чух" Rolling Eyes,бях погълната да следя поведението на  Рьота,да не би да обърка прогнозите ми.Е,справи се Laughing  Определено той беше "гвоздеят на програмата" и спечели моите адмирации.Останалото -герои,действи,декор само го допълваха.Заглавието и на японски и в превод все съдържа ключовата дума"баща"-той като такъв е центъра на филма.Е, то ясно ,че малките дечковци ми станаха любимци от раз Heart Eyes Докосването до гърба с крагови движение,с или без прегръдка и поставянето на ръка върху главата на нуждаещ се от закрила и успокоение ми допаднаха .Не е случайно и аз правя така-действа и помага -пробвайте и ще се убедите сами. Hug
Това беше моят прочит на този филм. Rolling Eyes
Много е готино да виждаме филмите по различен начин Peace
Изтеглих и друг филм на Корееда-но по един на ден ще гледам ,че ще стане предозировка Joy

Редактирам се-имам забележка към стайлинга на главния-да не слага тениски под бели ризи Mr. Green

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 19:48 от Sause baus!

# 247
  • DE
Огледален свят: Разкошни пейзажи показват красотата на Южна Корея
http://www.obekti.bg/zemya/tezi-razkoshni-peyzazhi-s-otrazheniya … -na-yuzhna-koreya

# 248
Вълшебни са, все едно разглеждаш някакъв сън.

Sause baus!, и на мен ми беше приятно!  bowuu

# 249
В този прекрасен огледален свят видях история...
Дането ,благодаря! bouquet

# 250
дане,каква красова Heart Eyes

Lake Fewa / Fewa Pocara
http://alliance-fansub.ru/showthread.php?t=8748
давам линк за теглене при руснаците,че не успях да намеря филма в ИМДБ-то Blush
Тайландски,заснет в Непал (това ме накара да го видя),прекрасен Aum (той ме убеди,че искам да го гледам).
Не е нищо особено,но става за гледане.Малко любовен,леко драматичен,че дори и мелодраматичен.Напълно предсказуем.Спокойно действие и прекрасна музика
Зрителя вижда Покхара,вижда езерото Фева,вижда Еверест,лунен камък....

spam2
На оскарите Фаса беше великолепно прекрасен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:

# 251
В днешния ден "бонус" малко бонуси Wink

Скрит текст:

И за мъжкото присъствие в темата ни, ако все още наминава тук Simple Smile

Малка част от предстоящите корейски драми, които ще започнат през март.

Vampire Detective - трейлър

Marriage Contract - трейлър

Goodbye Mr. Black - трейлър

# 252
  • MJF
Като отворих линка със снимките и още като видях първата автоматично се сетих за Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003)
Like Father, Like Son  гледан отдавна и подробности не помня. Но като ви прочетох и разгледах се сетих че този филм го гледах по времето когато приключи епопеята с епичното гледане на Saikou no Rikon  Mr. Green  и Yoko Maki  с Machiko Ono  и в двете заглавия в главни роли. Та ми беше много интересно с тях, предвид общо 4-те им героини. Мда. Сега направо имам déjà vu  с епиката на гледане на Age Harassment   ooooh! Mr. Green

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 11:26 от Шошулчо

# 253
От наградите на Академията:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 20:38 от Sause baus!

# 254
Сосче,не виждам това в спойлера Sad и ме гложди кой/какво е.

Малко тайландци
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт