Магията на изтока - тема 45

• 46 502
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Честит 3-ти Март  bg!

pavlinaio, просто не й обръщай внимание. Подминавай писанията й, както правим доста от нас. Тя се чувства длъжна да отговаря на всеки, който по някакъв начин е реагирал на неин пост.

Кажи какво изгледа от историческите. И да ти препоръчам един текущ - Descendants of the Sun, който разбива рейтингите в Корея. За три епизода мина границата от 20%, при това съвсем заслужено. Нещо, което не се е случвало от доста време за мини-драма.

Във вчерашния епизод ни разходиха до Zakynthos. А на една сцена доста се посмях.

Скрит текст:

cr:soompy

# 271
Здравейте на всички  Hug
Досега не се бях записвала за теми които да следя, но в тази няма как да пропусна :Д
Гледам азиатско кино вече близо 6 години и не мога и да спра.  Blush
От половин година минах повече на Китайско кино, преди все го избутвах настрани (не знам защо) и сега съжалявам. Изгледах последно Gong 2011 (доста ме изненада), а в момента гледам Empress of China ( С красивата Фан Бинг Бинг). Heart Eyes

Ако може, бихте ли ми споделили вашият китайски списък с филми и сериали, които сте гледали ^^   bouquet

# 272
След като бях започвала 5-6 пъти първа серия на  The Story of the First King's Four Gods, го завърших.

Iljimae също завършен.  Slave Hunters, Hong Gil Dong ,Sungkyunkwan Scandal и други започвани ,но не завършвани. Стараех се да не са съвсем задълбочено исторически ,а да са приключенски ,за да свикна с визията.

Едновременно с историческите изгледах и всичко с Suh Ji Suk http://doramatv.ru/list/person/suh_ji_suk. Направи ми добро впечатление  и се чудех ,как съм го пропуснала . Laughing

2в1, сега видях ,че и трети епизод на Descendants of the Sun е преведен на руски и си мислех ,че е време да му се насладя.

xiongmao , гледах до към средата Cruel Romance и после спрях и последната серия.

The Journey of Flower http://doramatv.ru/the_journey_of_flower съ изгледала целия с голям интерес ,защото обичам магически филми.

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 12:36 от pavlinaio

# 273
  • MJF
 bg честит ни национален празник!

Гледам Umareru

Като разнищване на тематиката добре. Документалната част така да го кажа. Даже за таргета, който за 6 епизода се ориентирах горе долу кой е, бих казала много добре.  Игралната част обаче може и да е по-добре. Там има за редакция, с която това заглавие е могло да стане шедьовър. Но превес в тази половина са взели явно някои конюнктури. Както и да е. Дори само обстойното разнищване на тематиката заслужава похвала. Проверих творческия екип и ще отдам недостатъците на малкия опит на съществената част - продуцент, сценарист  да речем.

Glamorous Temptation  тази седмица завърши на интересно място  Mr. Green. Важното е че общия тон на туй заглавие горе -долу е нон-стоп в действие. Тук след финала ще хваля  Mr. Green. Има какво.

xiongmao , привет. Настанявай се удобно.
Аз китайско кино гледам , хм горе -долу редовно  Thinking. Всъщност си го дозирам заради слуха  Blush. Мандаринените езици и слуха ми са в един динамичен баланс  Laughing.
Обаче за заглавия и списъци аз съм най-голямата мъгла  Blush / забравана. На китайския фронт гледам жанрове драма, трилър, романс- този микс. Останалите жанрове на този фронт съм пълен пас почти.
Ти какви жанрове гледаш?

pavlinaio, аз като спец в историческите сериали и то голям  Wink Wink (само един такъв корейски ) да питам да не би да си пропуснала The Princess' Man? Един съм изгледала но си заслужаваше.

# 274
Шошулчо ,този съм го гледала ,не съм пропуснала и Принц на покрива, Дворец и
други ,които не са съвсем исторически - интригантски.

# 275
Здравей xiongmao Simple Smile.

С китайското съм малко на "вие", гледала съм няколко по-обсъждани и популярни сериала. Последно гледах Love Me If You Dare. Заради Уолъс Хо надникнах и в тяхното Илджиме, но нещо не се спогодихме. Историческите им драми ми идват малко в повече фентъзи, а и онези прически с полубръснати глави не допринасят много за желанието ми за гледане.
Ще се радваме обаче, ако ти коментираш това, което си гледала. Така някой може да открие нещо, което да му допадне, а да не го е гледал Peace.

# 276
2в1, изгледах и трите серии на Descendants of the Sun и разбирам защо има такъв висок рейтинг. Не разбрах обаче , нашето момче било ли е влюбено в лейтенантката?

# 277
Не е бил влюбен в лейтенантката, нито е имал връзка с нея. Баща й си го е нарочил за зет, защото е подходяща партия за дъщеря му.

# 278
Когато ГГ-я му каза ,че са в любовен триъгълник той каза ,че са . Попита го ,каква е неговата роля и той не отговори нищо. Нещо не съм разбрала от руския превод . Simple Smile

# 279
Правилно си разбрала превода. Но триъгълника не е обичайния. Тримата са хипотетично замесени в него заради желанията на генерала. Само, че и тримата са наясно със ситуацията кой в кого е влюбен и кой в кого не е. Лейтенантката си каза, че знае за намеренията на баща си, но че капитанът не е неин тип. Външният му вид бил прекалено сладникав за нейния вкус, точният й израз беше dandy (конте) Laughing.

Edit: По скорострелен превод не бях виждала Crazy. Епизодите на DOTS и Аджушито бяха излъчени преди 4 часа и вече са преведени на английски Shocked.

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 21:13 от 2в1

# 280
Предполагам си забравила :
"Който обижда-обижда себе си"

Съдя за последователността на инфото ,според това кога е излязло  при мен и е възможна грешка от няколко часа ,но  за поста който коментираш ,аз съм подчертала,че това е мое предположение ,а не факт.

вече ми идва в повече писането на доказателства за гей ориентацията на G-Dragon.

Дракона не е гей и аз го твърдя вече многократно.

Скрит текст:
 1/Дракона не е нито разпуснат /според старо значение на думата гей/
            2/Дракона не е и хомосексуален в смисъл ,че харесва жени
.
Дракона е флексисексуален

http://www.marieclaire.ru/psychology/psychology_relations/fleksi … emsya-v-jenschin/

Скрит текст:

А аз  продължавам да твърдя ,че Дракона пише песните си 10 г  за РИ  и никой не  пречи да се приема ,че тази тяхна любов е платонична

Явно подсъзнателно думата гей  при теб има негативен смисъл и се дразниш .
 Всъщност ние  мислим различно........

Сега младите масово опитват  секс със своя пол само за опит ,а Дракона дори не е от масата.
Елита от хилядолетия  е  полигамен и с двата пола.Брака при тях няма връзка с любовта и секса
Само в  азиатски  и турски филми за домакини се чака Голямата любов  за да се прави секс  и задължително  с обвързване

Рупърт Евърет:
Скрит текст:
Ако един сексапилен мъж над 25 няма жена и не е женкар ,то той 100% е гей.
 smile3503По този критерий  само ТY и  RI не са гей.  hahaha GD,TOP  и  DE нито са женкари ,нито са обвързани сериозно

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 00:57 от dorinko

# 281
  • MJF
 Coffee
Postcard (2010)  /  Ichimai no hagaki
Първо имах съмнения дали съм или не съм гледала вече този филм. Оказа се че не съм. Филма ми хареса до последните около 30 минути. Последните 5 ок, но 25 преди тях ми бяха излишни, в тях малко и превъртах с мишока,  Blush какво да се прави като не ми са интересни митове и легенди . Като изключа този факт филма ми хареса. Даже ми бе забавно да гледам Shinobu Otake и Etsushi Toyokawa  в тези роли.

# 282
  • София
Цитат
Правилно си разбрала превода. Но триъгълника не е обичайния. Тримата са хипотетично замесени в него заради желанията на генерала. Само, че и тримата са наясно със ситуацията кой в кого е влюбен и кой в кого не е. Лейтенантката си каза, че знае за намеренията на баща си, но че капитанът не е неин тип.

"Дъщерята" ми е много неприята, нали щяла да работи в Япония, защо я бутат във всеки сериал.

# 283
  • DE
Зачетох се сутринта в едно интервю на Така как родителите му са го изгонили от дома и лишили от наследство заради упорството му да гони мечтите си да пее  Tired Стана ми много тъжно и веднага след това попадам на превода на "Karasu" което на японски е гарван. Когато знаеш историята на дадена песен, наистина става много разчувстващо, странното е че без да зная езика някак ги усещам тези неща  Crazy
https://vk.com/video-66918801_169771637?list=1d6dabdbe854cb1d82
"Аз съм като гарван който се учи да лети..."  Cry

# 284
За ВВ
Днес бе първия от трите концерта ,които ВВ ще изнесе в Сеул.

Фенсървиза за мен е оправдание за отношенията между Джи и Ри ,но ми е интересно как си отговарят  другите на въпросите :
Скрит текст:
1/Защо има фен сървиз само между тях двамата?
2/Защо фенсървиза  е в кулминацията от всяка песен- и свързан с текста и ......
3/Защо фенсървиза  има противоположни внушения  понякога/както бе днес/

https://www.instagram.com/p/BCh97w7NTSi/embed/?v=6

Бащата на Сънри  днес отново  подкрепя nyongtory.

И двамата татковци са ЗА двойката

Скрит текст:
/Предполагам ,че двамата се страхуват от състоянията в които  Джи и Ри са ,когато са разделени.
В една от песните  Джи казва ,че "предпочита  постоянно да се карат с любимия/та до него отколкото да са разделени"/

Днес имаше и интересни коментари между Джи и Ри:

Скрит текст:
SR: WHO CAME IN COUPLE???? I CAME ALONEEE !!! LOLOLO
................
GD: I LOVE YOU I LOVE YOU SO MUCH I LOVE YOU I LOVE YOOU I LOVE YOU
SR: JIYONG HYUNG IS THIS CUTE AND SAYING THAT HE LOVES YOU, BUT HIS FEELINGS INSIDE....???
 DAE: WHAT ARE YOU DOING LMAO
.......................
GD: DOES SEUNGRI LOOKS LIKE A GOOD BOY OR A BAD BOY?
VIP: BAD BOY!!!
SR: WHO SAID BAD BASTARD 😂😂😂 WHO SAID THAT LMAO

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 11:46 от dorinko

Общи условия

Активация на акаунт