- Братчета прасенца, изтеглих кредит и искам да ви питам каква къщичка да си купя - от слама или от пръчки?
- Оооо, какво глупаво прасенце! Не знаеш ли, че тези къщички скоро ще рухнат, защото са изгнили и канапите им са пред разпадане и всички вие ще останете на улицата! Всяко прасенце-специалист може да потвърди, че най-качествените къщички са тези от камък! Затова изтегли още един кредит и си купи каменна къщичка!
- Ако аз съм глупаво, то ти си невежо прасенце! И сламените къщички, и тези от пръчки ще изтраят по още 100 години. А ти, с твоята каменна къщичка, с какво точно ми се хвалиш? С маломерните стаички ли, с конденза по стените ли или с това, че кредитът ти ще надживее и теб и твоята каменна къщичка, която между впрочем може да ти служи за саркофаг.
- Хаха, гроздето е кисело! Верно, стаичките може да са ми малки и да има малко влага, ама по-добре ли е в твоят ветрилник, в който хем зъзнеш, хем чуваш квиченето на останалите прасенца? Ми техническият паспорт на твойта къщичка где е? Освен това земята под твоята къщичка не е твоя, а е на Вълка и ако реши, може в миг да ти я издуха, мдааам! А земята под каменната къщичка си е моя завинаги, имам документ за това!
- Братчета прасенца, не се карайте - не е толкова важно дали къщичката е от слама или от камък, важното е да се намира в центъра на гората. Много по-добре е сламена къщичка в центъра, отколкото каменна в покрайнините, където има и вълци, и други опасности.
- Хм, свине, мерят си кочините от нерендосани дъски! А ние тук живеем охолно, тук всички къщички са и качествени, и светли, и топли. Но прасенца като тези не живеят в такива къщички.

Нарочно ли без "у"