Януарска мама

• 44 373
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Циндил - Пиндил, само следващия болничен трябва да ти го издаде педиатъра, след като ти изтече този издаден от болницата.

# 451
И моето дете връща често храна, сложила съм под матрак сгънато одеяло и въпреки това пак. Ние обаче имаме друг проблем той вече е на месец, започна да суче по 6-10 мин. Преди по 20 мин. Кърма има. Реално той яде на час и половина след последното кърмене. От както се е родил е така. Сега се и дърпа от гърдата, но не пуска. Някой да му се е случвало. Дърпам сополите с помпа която се слага на тръбата на прохусмукачката. Обаче като му хвана главичката да смуча и усещам с ръката как направо вътре в главата се дърпат. Това дали е нормално? Някой използвал ли е при предно дете, естествено е на минимум прохусмукачката. 

# 452
Ние все така от 2 до сутринта спим с плач и гърчене. Тази сутрин за първи път повърна сериозно. Мисля, че беше защото баща й много бързо й даде млякото. Някак си той успява да я натъпче набързо. Добре, че върна още докато беше права и чакахме да се оригне.

Бубето, чувала съм и за други такива случаи Simple Smile рядко е, но се случва. Честито зъбчета!  

С тези помпички докъде им бъркате на децата? Мен малко ме е страх и ползвам само туфа за уши.

# 453
Момичета, опитайте да им давате млякото по-бавно. Поне за 10 минути. Спирайте ги да си починат бебоците. Ако може и ги оригвайте по средата. После и да са и да не са се оригнали след ядене ги дръжте изправени толкова време, колкото са яли. Наклонено матраче и дете подпряно настрани.

Не, че не ги знаете тези неща, но аз да повторя. Ако се връща по малко-няма страшно.

# 454
  • София
Малее 5-10 минути - нашия под 25-30м няма ядене  Mr. Green то на мен чак ми се доспива... Ползвам Нук М силиконови биберони, от кога се дава Л размера? Да не би пък да му е малък и затова да ядем по половин час? Макар че предпочитам бавни, а не да се нагълта за 3м  Peace ние сме на 120мл и аз го оригвам на 3пъти, прекъсвам яденето и го оригвам, че понякога когато само накрая се оригне го прави толкова силно, че връща част от храната.
На нас не ни даде педи направление за ортопед, нито каза нещо по повода... Питах я, а тя каза, че ако има нужда тя щяла да прецени и да го прати, а как ще прецени  newsm78 само го премери и преслуша... Дали да не си го запиша на частно?
Спирам Лефакса аз  Crossing Arms веднъж на ден ака и то с напъни и пищене от поне час, два... И с инфакола беше така, явно го запичат, а не е като да не си пищим и след всяко ядене от колики. Ще оставя само Колийфа, пък да видим.
Да приемем хипотетичната  Mr. Green ситуация, че бебето е будно и спокойно - какво ги правите? Гимнастика малко и после с една играчка го разсейвам, но какво друго да го правя като си седи така в редките моменти, в които го прави? Не се заглежда още по активната гимнастика, да го оставям да си се кокори сам ли? Играете ли си с бебоците?

# 455
  • София
Не е ли задължителен ортопедът? Искайте си направлението, да не се правят на луди педиатрите. Ние сме в сряда на такъв, а утре ваксина ще му слагат.

# 456
  • София
Нямам идея, но тя каза че нямало нужда и ако има тя щяла да прецени... Ако е задължителен ще си поискам направление  Crossing Arms отивам да прочета - мерси циндил  bouquet

# 457
  • Варна
И аз мисля, че е задължителен ортопеда. А педито сигурно му е гледала гънките на крачетата дали са симетрични. Но най-добре е да се направи ехография. Ей, големи скръндзи! Ще кажеш, че от джоба си ги вадят тези направления. Защо поема ненужен риск вместо да го прати при специалист?! Close
Джинджър, Мката на Нук на Борката му идва голяма. Тя си е доста голяма тази дупка. Вие на какво мляко сте? 90мл. ги изцоква за мак. 5 мин, но то като обърна шишето направо си тече.  Rolling Eyes Иначе и аз оригвам, държа изправен, спирам го често, за да не се натъпква, обаче без успех в повечето случаи. Пак повръща. Като е само на кърма е друга работа. Wink
А за заниманията-Борко още няма толкова будни периоди. Ако е буден или яде, или се напъва. Днес за първи път успя да погука някоя-друга минута. Иначе тъкмо се усмихне и изгука, и пак започва да се напъва. Иначе го оставяй да си гледа играчките, да си говори, да се опитва да ги хване. Може и гимнастика да правите. Още са малки за кой знае какви занимания. Crazy

# 458
  • София
Прегледйт е препоръчителен и не са задължени да дават направления...
Ние така като гледам май си имаме газове и от тях дискомфорт. Някой с такива и да е доволен от капки?
Аз си чакам за прегледа след раждането, а Сами го заминах ревящ у дома и искам да се прибирам вече Sad
Олив, браво и дано нямате повече проблеми!
Аз съм чувала, че ако излят толкова рано зъбчета, те не са истински и падали, после излизали млечните.
Потърси инфо в интернет, за да не се шашнеш ака паднат.

# 459
  • София
Чудя му се Кате  Simple Smile сега например е буден, не се напъва (още) и си седи и ме гледа - гимнастика правихме и с играчка го залъгвах... Ама се кокорчи, то може и нормално да е, ама като по принцип все се дере, напъва или спи напъвайки се, сега ми е ново това и се чувствам длъжна да го занимавам, нетипична ситуация  Mr. Green
Лактана Био пие малкия, но 120мл с тая биба под 20-25м не пада - изобщо не може да яде бързо с нея... Виж с Авентските се нагълтва за 5м и повръща веднага  Tired и МАМско взех и медела, но с тези най-неповръщащо се храни, просто е дълъг процеса  Mr. Green

# 460
  • Варна
Чудя му се Кате  Simple Smile сега например е буден, не се напъва (още) и си седи и ме гледа - гимнастика правихме и с играчка го залъгвах... Ама се кокорчи, то може и нормално да е, ама като по принцип все се дере, напъва или спи напъвайки се, сега ми е ново това и се чувствам длъжна да го занимавам, нетипична ситуация  Mr. Green
Лактана Био пие малкия, но 120мл с тая биба под 20-25м не пада - изобщо не може да яде бързо с нея... Виж с Авентските се нагълтва за 5м и повръща веднага  Tired и МАМско взех и медела, но с тези най-неповръщащо се храни, просто е дълъг процеса  Mr. Green
Чувстваш се длъжна да му уплътняваш времето, както той твоето. Simple Smile Аз бих го оставила сам да се занимава, а аз да посвърша нещо. Или да гледам в една точка. Simple Smile
Според мен именно бавното ядене действа срещу повръщането. Борката основно затова повръща-яде бързо. И защото се напъва нон-стоп. Сега спи и продължава да се напъва. А вече успя да свърши работа. Simple Smile
След следващото ядене смятам да излезем малко на разходка и да понапазаруваме разни работи. Sunglasses

# 461
И нашия има будни периоди, в които не реве,а само се оглежда. Но не съм вадила активната гимнастика още, той няма и три седмици, не му ли е рано... и аз се чувствам много гузно когато е буден пък аз правя нещо друго и не се занимавам с него. Обаче реално не можем да си играем още, за гимнастика му е рано.. и гледам да свърша нещо докато не е ревнал.
Тази нощ от страх да не събуди мъж ми като измърка в 4:30 го сложих да цока. Никога повече! После над два часа се кокори и не можех да го приспя, голямо разнасяне падна Sad а предполагам ако не го бях вдигнала щеше да продължи да спи. Наруших му съня Sad

# 462
И ние сме на Нук М и също пие млякото за около 20-30 мин.
За заниманията и аз се чудех кога, какво трябва да я занимавам, но виждам, че още май няма нужда. Макар, че четох, че било добре от сега да им се пее и чете.  Crazy

Тази сутрин я оставих на баща й, аз да отида до магазина за разнообразие , тя се скъсала да реве и решението било да я назоби с още мляко.

За лактатна био чувам добри отзиви. Ама дали е био, кой знае  Thinking

# 463
  • София
и аз се чувствам много гузно когато е буден пък аз правя нещо друго и не се занимавам с него. Обаче реално не можем да си играем още, за гимнастика му е рано.. и гледам да свърша нещо докато не е ревнал.

Чувствам се прекрасно, за съжаление тези моменти се броят на пръстите на едната ми ръка и не траят повече от 15 - 20 мин Mr. Green Мечтая си да го оставя да шезлонга, а аз да се излегна на дивана.

# 464
Тези шезлонги вършат ли работа въобще? Чудя се да вземаме ли.

А гимнастиката педиатъра ли ви я показва?

Общи условия

Активация на акаунт