Януарска мама

• 44 321
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
black_ice  с двете си по-големи деца никога не съм се замисляла имам ли кърма нямам ли кърма   и затова когато ми дойде изобщо не отразих има ли разлика няма ли. Първото дете го кърмих 1г7мес. Второто 11 мес, но той сам отказа дневните яденета защото обичаше твърдата храна.

# 601
  • София
Ние сме с коликинд и еспумизан. Общо взето го успокояват, но си имаме редовни напъни и газове, които ни тормозят. Коликинда е хомеопатия, няма страшно да я даваш.
lorl, как ги даваш?  
3х3 коликинд и колко пъти еспумизан - на всяко хранене ли?

# 602
Трудно пуска шише на авент с една или две дупки,поне ние се измъчихме,докато сменя биберона с три дупки. Пишката забелваме по време на баня,под вода,после почиствам с физ.р-р. Вода предлагам,понякога я пие с охота,понякога и се мръщи,но повече я предпочита,ако е леко претоплена. Малкия два дена не беше акал,та додох Лактулоза. Спирам капките,та дано не е от млякото,че уж беше добре от него и ако се наложи пак да го сменяме не знам вече какво да взимам. Днес го водих при педи. Има няколко пъпчици,груби с бял връх,зачервени около ластичето на памперса,изписа мазило,дано минат,че изглеждат много неприятно,а и в сравнение с онзи ден са повече.Зачервена е и кожичката на тестисите.Има и сополи,каза,че му нямало нищо. Онзи ден го и преслуша. Така гадно му хърка носа,че съм сигурна,че се буди от това. И като почнат да му слизат към гърлото и почва да ядосва,и се чува нещо подобно,все едно не може да отхраче. Сума ти време капя физ.р-р,сега пръскам със Стеримар и не минават. Чудя се дали в понеделник да не го заведа и при друг лекар на частно за мнение.

# 603
  • Варна
Ние уж намерехме как да преживяваме коликите - давам да засуче да се успокой и спи върху мен - така преживяваме кризите сравнително спокойно. Като се изака също изчезва дискомфорта.
И ние така. Peace

# 604
От два дни го наблюдавам нашия, че към 18 ч като почне след хранене да нервничи и го сложа по корем да легне върху моя корем се кротва. Не заспива, обаче спира да реве. А и така си прави част от гимнастиката, защото постоянно вири главата нагоре и гледа. Какво вижда е друг въпрос 😀 За мен също е кеф, защото си го гушкам 😇

# 605
  • Варна
От два дни го наблюдавам нашия, че към 18 ч като почне след хранене да нервничи и го сложа по корем да легне върху моя корем се кротва. Не заспива, обаче спира да реве. А и така си прави част от гимнастиката, защото постоянно вири главата нагоре и гледа. Какво вижда е друг въпрос 😀 За мен също е кеф, защото си го гушкам 😇
Ох, много са смешни като се мъчат да вирят главите и ги кандилкат насам-натам. Борката ми прилича на костенурче. Simple Smile

# 606
И аз благодарение на бебето всяка вечер съм излегната пред теллевизора за по 2-3 часа)), оставих другите деца сами да се оправят)) набързо научих баткото сам да си взима душ.

# 607
Да, Джинджър - 3 пъти по 3 коликинд и еспумизан на всяка манджа по 20 капки.

Ох, този запек-съсипващ е за всички. Сега чак се опитва след едно денонощие даване на разбъркано мляко с овесена вода, през път.

# 608
Да, наистина са много смешни като вирят главите. Нашият дребосък се напъва и с краката, още малко ще пропълзи 😃
Днес го събудих в 7 да го храня, слагам го в креватчето и повърна малко, слагам го втори път да спи нещо се въртя не му беше ок и избълва пак голямо количество през носа и устата. Изстреля го напред както си лежеше настрани и под наклон Sad Вчера ми го направи този номер на второто хранене, чудя се дали сутрин кърмата не е повече и да се натъпква и затова да връща. Не знам и аз вече, старая се да не изпадам в паника, обаче сега пред очите ми повърна и си изкарах акъла пак. Знам че всички бебета повръщат, но като видя така да изстрелва по-голямо количество и изпадам в паника Sad Иначе вчера след като повърна сутринта после цял ден не ми е връщал и си пишкаше и акаше...

# 609
Нашия чаак снощи се изака качествено на 5я ден много се бяхме притеснили педи вика нищо му няма той е на кърма може до 7 дена а някой деца акат на 10. А като се оправи стана др го бебе то беше игра с него, спокоен,  гука, усмивки пуска и спа 5 часа през ноща. Кеф голям беше Party hahaha

# 610
Ние тази сутрин голям рев, голямо мрънкане. Дали се увеличават тези колики  ooooh! и най-вече сутрин. Преди ревеше и вечер, сега измести графика и се налага да я будя за баня. Снощи сменяхме 2 памперса след банята, щото хвана режим да ака след яденето след банята. О точно ни казвам да не прави като снощи и се чу издайнически звук. Тъкмо почвахме храненето. След ядене пак. И как да я оставя да спи така.  Thinking после се разбужда след смяната на памперса, но добре че кротува и скоро заспива.

От днес почнах Колийф. Ако давам и Коликинд дали няма да е много, че и еспумизан даваме.

Засега не повръща много, само ако я разбутам след ядене за смяна на памперс примерно.

# 611
И ние тази сутрин голяма истерия към 7:30 ,мн и се акаше .Обаче заспа и стана в 10:30 и към11 напълни 2 памперса.Горките как се мъчат.

# 612
Момичета попитайте педиатрите си за лактулоза,на мен личната ми го изписа. Пия на обяд,тя яде и 2-3 часа по късно резултата е на лице.

# 613
  • Варна
Момичета попитайте педиатрите си за лактулоза,на мен личната ми го изписа. Пия на обяд,тя яде и 2-3 часа по късно резултата е на лице.
Сушените сини сливи имат същия ефект. Simple Smile

# 614
  • София
Имам тънкото подозрение, че коликите ни са от ам-то. Понеже не бяха всеки ден се чудехме дали не са от нещо, което аз съм яла, а сега забелязах, че се появяват в дните с дохранване след като сме дали добавката. Днес не я дадох и детето е доста по-спокойно, а по това време предните дни ни тормозеха коликите.
Ако качваме в следващите дни ще спрем добавката, а ако не, но нямаме колики ще сменим ам-то. Сега сме с милупа.
Стискайте ни палци коликите да са от това и да нямаме нужда от добавка. Струва ми се, че Сами е по-активен в сукането последните дни.
Ха момичета, да ви се оплача, че от три дни едната гърда ми се смали спрямо другата. Имаме обяснение с консултантката какви са причините, ама ми е доста кофти.

Общи условия

Активация на акаунт