Професионални серии за коса - тема 99

• 60 591
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря за огнената тема  bouquet

Много бързо изписахте старата, а от новата вече сте на 15-та страница  Hug Наблюдавах ви от дистанция, но исках да се прибера у дома за да пиша по-спокойно, че да не се налага да допълвам. Не помня наизуст вече всички продукти, които имам и трябва да си погледна наличностите за да си припомня  Blush

1. Имам два сешоара, един Филипс и един Ремингтон. Не са професионални  Joy но аз ги ползвам изключително рядко - обикновено косата ми изсъхва сама. Но ако сте решили, че много я щадя,  тогава вижте арсенала ми от преси и маши  hahaha

2.1.Преса за коса Исо Бюти. Имам я от доста време. Изправя бързо и полира косата. Запазва ефекта до следващото измиване.

Скрит текст:

2.2 Ретро преса Исо Бюти. Страхотни и бързо оформени ретро вълни.

Скрит текст:

2.3 Вафлена преса Исо Бюти. Не съм я ползвала повече от година. Преди я ползвах понякога в корените, но откакто нямам проблем с обема не съм я ползвала. Иначе много ми харесва цялата коса направена на тази преса. Интересен лъвски ефект се получава и на мен много ми допада. Някой път ще я направя и ще ви покажа.

Скрит текст:

2.4 Трио маши Исо Бюти Изключително удобни. Страхотен резултат всеки път. Направо незаменими. И трите са шипове,  които не са конусовидни и правят страхотни къдрици. Бих ги разменила евентуално за петте шиша  Joy

Скрит текст:

2.5.Йонизиращи ролки за къдрене на коса Remington. Купих си ги спонтанно, когато косата ми започна да се изправя. Използват се на суха коса. Те самите се загряват в кутията и се слагат на косата. Няколко размера са. Аз по-ситните  ги слагам отдолу. Правят много естествени вълни.

Скрит текст:

2.6.Маша за спирални къдрици Remington Не я използвам, защото косата ми е дълга и не й стига улейчето като дължина. Навярно ще я подаря на сестра ми, но тя пък не си къдри косата. Може да я пусна в размените  Laughing

Скрит текст:

2.7. Двойна маша за къдрене REMINGTON Преди да си взема триото на Исо Бюти това ми беше любимата маша. Използвах двойния шип за рошав вид и единичния за хубави къдрици. Страхотна за мен. Но без ръкавицата трудно може да се ползва, защото си е гореща  hahaha и няма къде да се хване, освен това при завъртане на къдрицата около единия шип можеш неволно да докоснеш другия и да се изгориш. Затова задължително ръкавица. Тройната маша на Исо Бюти също има ръкавица, но там ми е по-лесно и без ръкавицата навивам, защото й хванах цаката.

Скрит текст:

2.8. Едра маша за коса Trevor Sorbie Keratin + Argan 32mm. Страхотен цвят  Joy Много по-различни са къдриците, защото се навива отдолу- нагоре. Има регулиране на температурата. Много щати косата и после има блясък и гладкост. Страхотна покупка  Heart Eyes

Скрит текст:

2.9. Конусовиден шиш Trevor Sorbie Keratin + Argan 32mm - 19mm . Същия страхотен цвят  Heart Eyes Както предишната маша е 32 мм. в най-дебелата си част, но в най-тънката 19 мм. Съответно къдриците са различни. Стегнати и гладки. Също много добра покупка.  Heart Eyes

Скрит текст:

1.1 Какво мислите да си купите за в бъдеще?

Евентуално бих си сменила в един момент пресата за коса с GHD WHITE PLATINUM. Много красива и много добра. Но не ми е спешно, защото и Исото ми върши много добра работа, а и не я ползвам толкова често - горе долу веднъж месечно.
Скрит текст:

Интересни са ми и пресата на Джойко, както и Стиймпод

Скрит текст:

Уж нямаше да допълвам  Mr. Green

Сложила съм в кошницата Парлукса и му се чудя. Дали си струва да го купя. Седя и мисля  Thinking Thinking Thinking И в крайна сметка навярно ще го поръчам  hahaha

Но Много съм се навива на това бонбонче за сушенето и терапии. Отдавна му се каня, дори бях намерила от къде точно да го поръчам на по-нормална цена заедно с различните ампули - терапия.

2.Кои продукти/серии на Joico сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

Марката е американска на повече от 40 години. Макар днес да е част от Шисейдо тя не е създадена от Шисейдо, а бива купена от тях през 2002 г. В момента марката е известна със своя патентован през 2013 г. Bio-Advanced Peptide Complex, който е пълна иновация и съдържа 19-те аминокиселини, идентични с тези, които се намират в човешката коса.  Създателят на марката Стив Стефано ги открива много преди това, патентова ги под различни форми и развива все повече изобретението си докато през 2013 г. бива патентован във своя окончателен за момента комплекс. Боите за коса на марката не съдържат в себе си шампон, поради твърдението на създателите й, че непосредствено след боядисване измиване със шампоан сваля над 40% от цвета на косата. Затова измиването е без  шампоан, а в самите бои се съдържат достатъчно съставки, които почистват косъма от боята. Това накратко  Hug

Всъщност много харесвам марката. Има изключително добри продукти.
От марката съм ползвала няколко серии.

1. Joico Moisture Recovery

Много силно хидратираща серия, особено маската. Съдържа пет продукта - маска, шампоан, балсам, спрей, мляко.

Ползвала съм шампоан, балсам, маска и мляко. С серията е силно хидратираща и мирише много хубаво.
Шампоана е силно хидратиращ, въпреки товава не ми отнема от обема.
Маската е изключително гъста, маслена, силно хидратираща. Не е за честа последователна употреба. Но ако си прекалила с протеина моментално хидратира.
Балсама е доста по-лек от маската. Перфектен е за хидратиране без утежняване. Аз понякога смесвам балсам с малко количество маска и ми се получава страхотна хидратация, без утежняване.
Млякото е хидратиращо, но не прекалено. Сякаш е балансиран продукт. Мирише хубаво, прекрасно омекотява косата, но не я смачква.

2. Joico Smooth Cure

Съдържа четири продукта - шампоан, балсам, термозащита и серум за крайчетата.
Както Жана  Hug ви е споделила това не е серия за къдрави коси  Mr. Green
Това е изглаждаща серия от типа Керастаз Дисциплин (не новата серия, а старата) и Шу Уемура Шуши слийк. Серия за изправяне на неконтролируема, фризи и къдрава коса, но не за накъдряне, а за изправяне. Съответно има лек изправящ къдриците ефект и затова на нея й е разхвърчала косата, но иначе на моята права към леко чуплива коса има хубав изглаждащ ефект, особено ако се изправи със сешоар или преса. Но дори и да не се изправя, ако косата не е къдрава много хубаво изглажда,  дава невероятен блясък и много хубава хидратация. Не смачква обема, а как хубаво мирише на пъпеш Ммммм Heart Eyes

Аз имам и четирите продукта. Шампоана и балсама са много приятни, леки от изглаждащи.  Представих ги малко по-нагоре. Термозащитата има лека фиксация - нанася се на мокра коса. Спрей е и мирише като цялата серия на пъпеш. Серумчето също е страхотно. Леко и ароматно  изглажда крайчетата и предпазва от цъфтежи.

3. Joico K-PAK
Това е серията с най-много продукти и включва както протеинови продукти, така и хидратиращи. Има също така и подсерия за боядисана коса, включително и ДПШ.

Аз имам няколко продукта от серията.
Възстановяващ шампоан за изтощена коса - според мен е протеинов (хидратиращия е този за боядисана коса) мирише хубаво, но не толкова хубаво, колкото серията Smooth Cure. Хубав шампоан и перфектно се съчетава както с хидратиращата маска от серията (която имам), така и с протеиновата  (която нямам  Mr. Green но предполагам, че ще си паснат ).
Интензивна хидратираща маска Joico Intense Hydrator  - същия аромат и много хубава хидратация. По-лека от Moisture Recovery но също така добра хидратация.
Изглаждащ крем  Smoothing Balm. Преса в тубичка. Силничък е и може да утежнява ако се прекали,  но има балансиращ косата ефект, има изглаждащ ефект. Но е протеинов и изсушава косъма, ако не харесваш протеин.
Серум за предпазване и блясък  Protect & Shine Serum. Безцветен гелообразния серум, с лек аромат, който наистина придава блясък. Подобен е като усещане на двойния серум Керастаз Терапист.  Може да се ползва на суха и на мокра коса, но в умерено количество,  че може да утежнява. Приятно заглажда.

4.Joico Body Luxe

Съдържа пет продукта, от които имам два  Simple Smile Сега съм си поръчала една от двете пяна - тази за термозащита, защото прочетох доста хубави мнения за нея. Степен на фиксация 4. Макар да не харесвам много пяна тази е без алкохол и не изсушава косъма.
Шампоан и балсам - протеинови към балансирани продукти. Много хубава плътност и обем. Рядко ги ползвам, защото нямам нужда от специална серия за обем, но съм с добри впечатления.

Сега стори за дългия чаршаф  Blush

Имам предложение, нещо като предизвикателство за нас.  Hug Когато решим коя марка да нищим, докато темата е все още неизписана, да направим измиване с продукти от марката и да споделим актуално мнение, като посочим дали в момента косата ни има нужда от протеин или от хидратация, дали е балансирана и т.н.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 15:08 от Мagnollia

# 226
Лукс ойла на Вела и на мен ми изправя косата, за това и залежава  Mr. Green
Магнолия, с голям кеф те изчетох  Hug

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 14:58 от Анонимен

# 227
  • Чукарландия
Бела, пробвай с Наши терапията. Тя има по-силен ефект от ампулите, а двете заедно определено имат синергично действие.

Благодаря, Епона! Hug

Мнооого красива коса! Heart Eyes

За тази PHYTO REPAIR терапия ли говориш? Ако е тя, жалко, но съм от провинцията и няма с кого да я разделя. Това са големи количества за един човек. Hug

Скрит текст:
Всъщност търся количество от стъпка 2, първа и трета ще си купя. Peace

# 228
Много огнена тема  наистина bouquetДа се а запиша, с тези темпове, едвам успявам да изчета Laughing

1.Какви топлинни уреди използвате за да оформите косата си?
Използвам само сешоар  REMINGTON YOUR STILE, с дифузер Simple Smile, а преди имах и преси, маша, но ги продадох, не ги използвах

2.Какво мислите да си купите за в бъдеще?
За в бъдеще, всъщност тези дни още обмислям дали да купя от  тази електрическа lc,jsyd четка на РОВЕНТА newsm78
http://www.emag.bg/elektricheska-chetka-za-kosa-rowenta-v-rtjasc … U.1728811-1kj4s4f

3.Кои продукти/серии на Joico сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
Използвала съм  Моисчър рикавъри- шампоан и маска Simple Smile шампоана ми беше ок, но маската ми идваше доста утежняваща EmbarassedИмам желание да пробвам и К пак серията, но да не ми е още по-утежняваща newsm78
Много съм доволна от пяната за термозащита на Джойко:love:

# 229
Момичета сега като няма в Арлен Наши откъде поръчвате?Интересуват ме по-специално ампулите, тъй като много ми харесват Simple Smile
Наши аз поръчвам през Фейсбук .Там има страница Наши.бг.Чрез лично съобщение можеш да разбереш има ли го продукта, от който се интересуваш и да поръчаш.

# 230
Имам въпрос за червените Про Файбър.Маската я имам на мостра.Интересува ме балсама.Дали е много рядък и лек или е по-плътен!Защото има много гъсти и ужасно воднисти балсами.Този от кои е? И коя комбинация е по-добра за леко суха,боядисана коса с фин косъм-ш/м или ш/б ?

# 231
Здравейте. Simple Smile
Имам въпрос към ползвалите "течната коса". Задължително ли е сушенето на косата, след нанасянето? Сешоар не ползвам, съответно нямам, а съм хвърлила око на терапията. Simple Smile

# 232
Ох, отдавна я гледам серията Смуут на Джойко, защото като цяло ми допада марката и сега съвсем реших, че може да ми помогне с моята коса за гладкост и мекота Mr. Green Притеснявам се обаче дали и при нея я има онази особеност както с Дисциплина, когато ако косата не обича протеин да усеща с недобър ефект кератина в серията. newsm78

# 233
Магнолия много як пост  Heart Eyes
сега се сетих че и аз я имам тази пяна на Джойко зелената за обем без алкохол,но съм я пробвала само 1-2 пъти отдавна и нямам много спомени  Embarassed ,май поизсушаваше малко.Леле трябва и аз да взема да си водя дневник че нещо напоследък все забравям,трябва и списък за складови наличности (или както там се казва) да си направя  Mr. Green

# 234
  • София
Ох, отдавна я гледам серията Смуут на Джойко, защото като цяло ми допада марката и сега съвсем реших, че може да ми помогне с моята коса за гладкост и мекота Mr. Green Притеснявам се обаче дали и при нея я има онази особеност както с Дисциплина, когато ако косата не обича протеин да усеща с недобър ефект кератина в серията. newsm78

Проблема ти е решим.  Hug Ще ти дам да ги пробваш. Аз мисля, че Дисциплин е по-кератинова от двете серии. А Шу Уемура пък е напълно хидратираща.

Мишелче добре завърнала се на твърда българска земя.  Hug Да знаеш, че през цялото време ти завиждах  Mr. Green Heart Eyes

Ох, редактирам се да се възхитя от косата на  Епона  Heart Eyes Момиче страхотна ти е косата.  bouquet

# 235
  • София
Имам ето тази пяна на Джойко http://www.zlatnaribka.com/joico/k-pak/pyana-za-kosa-joico-k-pak … esign-foam-300-ml
КАзват, че е за обем и ала бала. Аз обаче явно не знам как да я ползвам, а може да не е за моята коса. Нещо като нищо постигам с нея. Т.е. не ми задържа особено къдрици с маша, някак си е стилизант, но явно трябва специална работа с нея... защото , ако просто издухам със сушуар, косата ми се втвърдява но някакъв уау ефект не виждам. А това силно втвърдяване не ми харесва и предпочитам косата си без нея... Много объркан коментар стана... Някой има ли я тази пяна и има ли някаква тънкост при ползването й?

# 236
P-r-o-l-e-t, имам тази пяна и съм доволна Heart Eyesползвам я на влажна коса, и доизсушавам, като след нея слагам от  хидратиращият крем на Марокан оил и няма никаква твърдост след това, а само обем Simple Smileиначе ако не сложа хидратиращ крем стои по-твърда, по-плътна,но не усещам сухота Simple Smile

# 237
  • София
Дели, Хм, ще й дам пак шанс тази седмица. И ще сложа финиш след нея..

# 238
  • София

1.Какви топлинни уреди използвате за да оформите косата си? - суша всеки път,мразя да ми е мокра главата,имам една Ровента с всички екстри без йонизация,имам и Парлукса,еми предпочитам си Ровентата.Парлуксът сякаш е една идея по-тежък и вибрира-това ме дразни много,и косата става една по-лигава,не знам как да го обясня,може би е от йоните-но и обема в корените е по-малко и въобще не го броя за успешна покупка.

Аууууу, откога си го мисля това, ако знаеш!!! Същото е и при мен. Парлуксът ми прави косата много гладка и хлъзгава. А с Ровентата е по-твърда и жилава и съответно държи форма и обем по-добре.

# 239
Моя сешоар е почетен старчок  Mr. Green На Браун.Но пък е страхотен.Суши идеално,бухвам с невероятен обем.А на 1ва степен и с вълнички мога да се видя.Най-хубавото е,че не ми цъфти косата от него,нямам и разните там експлозии и взривове на косъма  Mr. Green Laughing Изобщо идеален от всички страни  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт