Изследване на ХОРМОНИ – 12 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 79 718
  • 720
  •   1
Отговори
# 150
Denis, може ли за мнение?
На 3-ти ден направих LH, FSH,Testosteron,Androstendion и 17-HO progesteron, като последните две ще излязат чак на 15.03. заради почивните дни, а и от Пловдив се изпращали в София. Та сега ми излязоха тези резултати:

FSH - 9.13 (ф.:3,85-8,8; ов.:4,5-22,5;л.:1,8-5,1)
LH - 17.33 (ф.2,12-10,9; ов:19,2-104; л.1,2)
Testosteron - 0,54 (0,1-0,75)

Преди време в темата за Дивия ямс ти бях изпратила изследвания от преди, ако имат значение да се сравнят мога пак да ги изпратя. А сега предизвиках цикъл с Оргаметрил, защото имах две седмици закъснение, за да мога да направя тези изследвания и за надбъбречната жлеза.

# 151
  • София
Denis, може ли за мнение?
На 3-ти ден направих LH, FSH,Testosteron,Androstendion и 17-HO progesteron, като последните две ще излязат чак на 15.03. заради почивните дни, а и от Пловдив се изпращали в София. Та сега ми излязоха тези резултати:

FSH - 9.13 (ф.:3,85-8,8; ов.:4,5-22,5;л.:1,8-5,1)
LH - 17.33 (ф.2,12-10,9; ов:19,2-104; л.1,2)
Testosteron - 0,54 (0,1-0,75)

Преди време в темата за Дивия ямс ти бях изпратила изследвания от преди, ако имат значение да се сравнят мога пак да ги изпратя. А сега предизвиках цикъл с Оргаметрил, защото имах две седмици закъснение, за да мога да направя тези изследвания и за надбъбречната жлеза.

Е2 няма ли?
ЛХ и ФСХ показват, че яйчниците не функционират, може да има и киста - добре е да те видят на УЗ.

# 152
Е2 на кой ден се пуска?
Записах час за 23.03. в клиника Щерев при д-р Савова. Да чакам ли до тогава или по-скоро да отида и другаде?
И какво ще правя пак сега?! Без противозачатъчните както досега явно, че съвсем вече не функционират яйчниците самостоятелно   Sad

# 153
  • София
Е2 на кой ден се пуска?
Записах час за 23.03. в клиника Щерев при д-р Савова. Да чакам ли до тогава или по-скоро да отида и другаде?
И какво ще правя пак сега?! Без противозачатъчните както досега явно, че съвсем вече не функционират яйчниците самостоятелно   Sad
Е2 се изследва на 3 ден, заедно с ЛХ и ФСХ - трите хормона се тълкуват заедно
Досега на ОК ли беше? - може и това да е причина за по-високите нива на ЛХ и ФСХ
Изследвай и другите хормони, те ще дадат някаква яснота за положението
И не бързай да се притесняваш преди да си изследвала всичко и да си се консултирала с лекар  Peace

# 154
От м.май миналата година ги спрях, скоро ги пих само ноември,но ми избиха подкожни пъпки и имах и по-ранно прокървяване от тогава, когато трябваше да започне цикълът и реших да не ги пия, за да мога да изследвам всички хормони.

# 155
Здравейте момичета,
Здравей  Денис,може ли коментар на моите резултати:
TSH - 2.550 /реф.стойн.-0.27-4.20 mIU/l/
LH - 6.48 IU/l (реф.стойн.:фол.2.4-12.6,лут.1.0-11.4,мен.7.7-59)
FSH- 7.35 IU/l(реф.стойн.:Ж.фол.3.5-12.5,овул.4.7-21.5,лут.1.7-7.7,мен.25.8-134.Sunglasses
ESTRADIOL- 401.60 pmol/l (реф.стойн.:Ж.1-10 г.22-99.1,фол.46-607,овул.315-1288,лут.161-774,мен.-до 201)
TESTOTERON-3.47 nmol/l (реф.стойн.Ж.0.22-2.9)
DHEA-S-6.730 mmol/l (реф.стойн.-10-14 г. Ж.<7.6, 15-44 г. Ж.<9.85)

Правени са на 3ти ден МЦ,след 2 месечен и малко прием на ДХЕА /не 7кето/.
При предходни изследвания LH и FSH бяха с по-ниски стойности- и двете по 5 и нещо - т.е. били са по-добре?
Все още чакам антимюлеровия и инхибина ........

# 156
  • София
От м.май миналата година ги спрях, скоро ги пих само ноември,но ми избиха подкожни пъпки и имах и по-ранно прокървяване от тогава, когато трябваше да започне цикълът и реших да не ги пия, за да мога да изследвам всички хормони.
Ако са минали 3 МЦ, не би трябвало те да са причина

Здравейте момичета,
Здравей  Денис,може ли коментар на моите резултати:
TSH - 2.550 /реф.стойн.-0.27-4.20 mIU/l/
LH - 6.48 IU/l (реф.стойн.:фол.2.4-12.6,лут.1.0-11.4,мен.7.7-59)
FSH- 7.35 IU/l(реф.стойн.:Ж.фол.3.5-12.5,овул.4.7-21.5,лут.1.7-7.7,мен.25.8-134.Sunglasses
ESTRADIOL- 401.60 pmol/l (реф.стойн.:Ж.1-10 г.22-99.1,фол.46-607,овул.315-1288,лут.161-774,мен.-до 201)
TESTOTERON-3.47 nmol/l (реф.стойн.Ж.0.22-2.9)
DHEA-S-6.730 mmol/l (реф.стойн.-10-14 г. Ж.<7.6, 15-44 г. Ж.<9.85)

Правени са на 3ти ден МЦ,след 2 месечен и малко прием на ДХЕА /не 7кето/.
При предходни изследвания LH и FSH бяха с по-ниски стойности- и двете по 5 и нещо - т.е. били са по-добре?
Все още чакам антимюлеровия и инхибина ........
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - показва Хипофункция на ЩЖ, добре е да провериш ТАТ и МАТ /ако не си/, Пролактин, Андростендион.
Е2 и Тестостеронът са високи, може дозата ДХЕА да е висока - лекар трябва да прецени
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря.

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 16:07 от denis.

# 157
  • гр. София
Скрит текст:
д-р Катя Тодорова
ето и още, но не зная, дали информацията е актуална:
http://zdravencatalog.com/doc-d-r-katia-todorova-reproduktivna-endokrinologia/
има тел. може да попиташ  Peace - тя е много добричка Simple Smile

Благодаря, Денис!  bouquet На сайта на МУ Плевен и аз попаднах. Някъде видях и адреса на бул. Пенчо Славейков, но останах с впечатление, че не е актуален. Ще звънна утре за всеки случай. По-късно ще пиша и за резултат от консултацията с ендокринолога днес. Предстои в този късен час!
Денис, ето какво е мнението на ендокринолога, при който бяхме снощи с дъщеря ми. След като ни изслуша и видя резултатите от кръвта, я прегледа на ехограф. Накрая потвърди диагнозата за СПКЯ. Предписа й Еутирокс, противозачатъчно Jeanin /или нещо подобно, не мога да го разчета, довечера ще го видя/ и Spironolacton /доколкото разчитам/. Изпрати ни на преглед на щитовидната жлеза и ехография, след 19-20 дена пак при него и след 45 дни ново изследване на ТСХ. Засега 2-3 месеца ще пие тези хапчета за изчистване на лицето /има пъпки/ и после започваме и по-сериозно лечение с и други лекарства. Трябва ли нещо да добавим от пакета  от добавки, който ми изпрати на ЛС?

Денис, някакъв коментар, може ли?  PraynigДокторът каза, че има и хипотиреоидизъм, освен СПКЯ. ММ е взел лекарствата. Имам и още един въпрос: в събота или неделя ще бъдем на преглед и ехография на ЩЖ, проблем ли ще е ако е започнала с горепосочените хапчета или да изчакаме да мине прегледа и тогава да ги започва?
Днес търсих и д-р Катя Тодорова. Адресът, който дадоха момичетата и телефона в София /МЦ на бул. Пенчо Славейков/ е актуален, но за този месец са изчерпани часовете. В София ще е на 19 и 20 март. За април още не е дала дати. Ще се знае след 19 март.

# 158
Денис,
а тези хормони: ТАТ, МАТ, Пролактин, Андростендион - има ли значение на кой ден се изследват? Кръвно е изследването,предполагам?
Имам съмнение,че част от хормоните са завишени от ДХЕА-та, и то основно,защото не беше 7кето ............ но не съм сигурна ............

# 159
  • София
Скрит текст:
д-р Катя Тодорова

Благодаря, Денис!  bouquet На сайта на МУ Плевен и аз попаднах. Някъде видях и адреса на бул. Пенчо Славейков, но останах с впечатление, че не е актуален. Ще звънна утре за всеки случай. По-късно ще пиша и за резултат от консултацията с ендокринолога днес. Предстои в този късен час!
Денис, ето какво е мнението на ендокринолога, при който бяхме снощи с дъщеря ми. След като ни изслуша и видя резултатите от кръвта, я прегледа на ехограф. Накрая потвърди диагнозата за СПКЯ. Предписа й Еутирокс, противозачатъчно Jeanin /или нещо подобно, не мога да го разчета, довечера ще го видя/ и Spironolacton /доколкото разчитам/. Изпрати ни на преглед на щитовидната жлеза и ехография, след 19-20 дена пак при него и след 45 дни ново изследване на ТСХ. Засега 2-3 месеца ще пие тези хапчета за изчистване на лицето /има пъпки/ и после започваме и по-сериозно лечение с и други лекарства. Трябва ли нещо да добавим от пакета  от добавки, който ми изпрати на ЛС?

Денис, някакъв коментар, може ли?  PraynigДокторът каза, че има и хипотиреоидизъм, освен СПКЯ. ММ е взел лекарствата. Имам и още един въпрос: в събота или неделя ще бъдем на преглед и ехография на ЩЖ, проблем ли ще е ако е започнала с горепосочените хапчета или да изчакаме да мине прегледа и тогава да ги започва?
Днес търсих и д-р Катя Тодорова. Адресът, който дадоха момичетата и телефона в София /МЦ на бул. Пенчо Славейков/ е актуален, но за този месец са изчерпани часовете. В София ще е на 19 и 20 март. За април още не е дала дати. Ще се знае след 19 март.
Дотук - Ок., мисля, че лечението е добро - след 1 месец прием на Еутирокса е добре да пуснете контрола, защото на тази възраст, хормоните много играят, а понякога е трудно да се прецени оптималната доза. Проблемът е, да не падне много ТСХ / което е по-лошият вариант/.
Това, което ти посочих е подходящо - в последствие може да го споделиш с д-р Тодорова, тя никога не е била против добавките, стига да са правилните.
Запази си час за нея и дори е хубаво, че консултацията ще бъде след време, през което, ще може да се въздейства с назначените ви медикаменти. Така ще имаш и две мнения, което е за предпочитане - все пак става въпрос за дете.
Не се притеснявай - всичко ще се оправи Peace
Когато ходите при нея е добре да имате актуални изследвания, за да се види как реагира на лечението.

Денис,
а тези хормони: ТАТ, МАТ, Пролактин, Андростендион - има ли значение на кой ден се изследват? Кръвно е изследването,предполагам?
Имам съмнение,че част от хормоните са завишени от ДХЕА-та, и то основно,защото не беше 7кето ............ но не съм сигурна ............
Няма значение деня от МЦ, добре е да е сутрин, до 9.00-9.30 най-късно
Венозна кръв Peace
Да, най-вероятно е от това - тази форма не е хубава и влияе на хормоните, дава много странични ефекти
Трябва да се ползва 7Кето ДХЕА

# 160
Здравейте, Денис! Ще може ли коментар по моите резултати, които честно казано, въпреки четенето, ме объркват и не мога да стигна до някакво заключение (а с лекаря ще се виждам чак във вторник). Поводът за тези резултати е търсене на причина за аборт.

TSH - 0.57 (0.27-4.2)
T4 - 10.18 (9.30-17.00)
TAT - 258 (0-115)
MAT - 136.7 (0.00-34.00)
Prolactin - 465.3 (101.76-487.60)

Предварително благодаря!

# 161
  • София
Здравейте, Денис! Ще може ли коментар по моите резултати, които честно казано, въпреки четенето, ме объркват и не мога да стигна до някакво заключение (а с лекаря ще се виждам чак във вторник). Поводът за тези резултати е търсене на причина за аборт.

TSH - 0.57 (0.27-4.2)
T4 - 10.18 (9.30-17.00)
TAT - 258 (0-115)
MAT - 136.7 (0.00-34.00)
Prolactin - 465.3 (101.76-487.60)

Предварително благодаря!
ТСХ е добре, но антителата за завишени - дали е Хашимото, лекар трябва да прецени
Пролактинът е добре да е около 250 и тъй като в случая, е на горна граница, не се знае до какви стойности може да се повиши, тази стойност не е константна - той може да създава проблеми

# 162
Привет! Може ли коментар за изследванията ми:Глюкоза- 4.4 mmol/l : реф.стой-т:  3,3-6,40
FT4- 12.1 pmol/l:  реф.стой-т: 11.5-22.7    
TSH-2.84  mlU/l :  реф.стой-т:  0,4-6,2
Мога ли да съм спокойна тук или има отклонение? Ще бъда Благодарна на препоръка за добър ендокринолог в Плевен  Hug ( Имам завишен пролактин и естрадиол. На 35 год. съм. Имам и наднормено тегло / въпреки усилията не свалям или резултатите са минимални/. Овулация засичам с тестове, но така и не се стига до желания резултат:( Какво друго бих могла да изследвам?
Прекланям се пред Вашата помощ и отзивчивост!

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 21:24 от talito

# 163
  • София
Привет! Може ли коментар за изследванията ми:Глюкоза- 4.4 mmol/l : реф.стой-т:  3,3-6,40
FT4- 12.1 pmol/l:  реф.стой-т: 11.5-22.7    
TSH-2.84  mlU/l :  реф.стой-т:  0,4-6,2
Мога ли да съм спокойна тук или има отклонение? Ще бъда Благодарна на препоръка за добър ендокринолог в Плевен  Hug ( Имам завишен пролактин и естрадиол. На 35 год. съм. Овулация засичам с тестове, но така и не се стига до желания резултат:( Какво друго бих могла да изследвам?
Прекланям се пред Вашата помощ и отзивчивост!
Само изследване на глюкоза, нищо не показва. Трябва да се изследва: Глюкоза + Инсулин на гладно / т.н. НОМА индекс /Хома индекс/
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0, показва Хипофункция на ЩЖ - може и той да е причина за по-високите нива на Пролактина или обратно.
Добре е да изследваш ТАТ и МАТ, Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ.
Естрадиолът /Е2/ се изследва на 3 ден от МЦ, заедно с ЛХ и ФСХ / тълкуват се заедно/
Ендокринолог и то много добър - д-р Катя Тодорова
Ще чакам да споделиш, какво е нейното мнение

ПП. О. се засича най-точно, в домашни условия, с тестове за О. + измерване на БТ.
Има тема за БТ

# 164
  • гр. София
Скрит текст:
Скрит текст:
д-р Катя Тодорова

Дотук - Ок., мисля, че лечението е добро - след 1 месец прием на Еутирокса е добре да пуснете контрола, защото на тази възраст, хормоните много играят, а понякога е трудно да се прецени оптималната доза. Проблемът е, да не падне много ТСХ / което е по-лошият вариант/.
Това, което ти посочих е подходящо - в последствие може да го споделиш с д-р Тодорова, тя никога не е била против добавките, стига да са правилните.
Запази си час за нея и дори е хубаво, че консултацията ще бъде след време, през което, ще може да се въздейства с назначените ви медикаменти. Така ще имаш и две мнения, което е за предпочитане - все пак става въпрос за дете.
Не се притеснявай - всичко ще се оправи Peace
Когато ходите при нея е добре да имате актуални изследвания, за да се види как реагира на лечението.

..............................................................
Благодаря още веднъж, ДенисHug И пак да попитам - въпреки назначените медикаменти всички добавки ли да търся?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт