Срдч или хроничен възпалителен колит моля помощ

• 23 605
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Я вземи се стегни малко и си промени начина на хранене. До сега не бях виждала мъж да мрънка толкова Wink.

# 31
Всъщност да права си. Само мрънкам и само за това мисля, но то като те боли е трудно да не ти пука особенно като ти идват 1001 работи на главата какво може да е

# 32
стига бе човече, стегни се! И аз докато стана от леглото и вече съм с болки и после цял ден съм на крак ! От мрънкане няма полза! Дадохме ти съвети, така че вземай се в ръце!

# 33
Да, точно така боли- кръста в дясно и корема, най-често в дясно, но понякога и целия корем. Червата къркат и диария по цял месец, да не кажа и повече. Аз ходя редовно на гастроентеролог и лекарката ми сложи диагноза СРДЧ. Не ми е правена колоноскопия, по оплакванията ми сложи диагноза. Позволи си да ме диагностицира по този начин, защото преди това в болница ме диагностицираха с рядко автоимунно заболяване. Лекарката ми обясни, че най-често срещаното усложнение при него са колитните оплаквания. Като й кажа, че ме боли кръста вика: тези болки са ти от артрита(аз имам  и ревматоиден артрит, диагностициран). Не съм съгласна с нейните обяснения, знам кога ме боли от артрита, но тя си държи на тях. Спазмомена, дуспаталина и безкрайното разнообразие от пробиотици, пребиотици и всякакви други идиотици не ми помагат изобщо. Помага ми диетата, с която живея вече 8 години,но само в хард варианта й. Обикновено след продължителна колитна криза отслабвам с 1-2 кг, а това за мен е колосално отслабване, защото тежа 38 кг, когато съм в уж нормално състояние.
Няма да ти мине от лекарства най-вероятно, това нещо, колитът, не се лекува. Съжалявам за теб, защото си още дете, само на 22, а така ще живееш цял живот. Зарежи лекарствата и си намери собствена диета, която да ти помага при тези отвратителни кризи. Не се бой, не се умира от СРДЧ Simple Smile, но цял живот ще се мъчиш, защото си е живо мъчение, ти вече си го разбрал.
Ще ти напиша моята диета, когато съм в колитна криза, ако може да ти помогне това инфо с нещо.
Сутрин- 1 препечена филия хляб и един банан. Само минерална вода на стайна температура
Обед- Варен картоф или варен ориз с варено бяло пилешко/заешко месо, без мазнина, само със сол и 1 препечена филия. Банан, сладка ябълка или парче пъпеш.
Вечеря- Содена питка, краве сирене, може и печен картоф. Задължително на вечеря възможно най-сухата храна, иначе сутринта разстройството е ужас Sick
Между храненията се огладнява много, затова се зареждам със солети и хрупам.
Случва се да карам по 10 дни на такава диета, докато оплакванията започнат да намаляват. Тогава постепенно въвеждам и други храни, които ми понасят. Много търпение е нужно. Гладът е най-големия враг в този момент, ако го преодолееш, оправяш се. Не издържиш ли, кризата те връхлита с нова сила.
Кураж! това е най-важното.

# 34
Това, което съм забелязала при мен е, че никога не трябва да оставам гладна. Ако не ям на време и след това болките са неконтролируеми.

# 35
Благодаря ви. Аз имам тези болки вече от месеци и се влияе от всичко. Излизан на вън нищо ми няма като се сетя за болката или когато отида на място с много хора аайде пак все едно ме болят бъбреци. Понякога искам да седна защото така се успокоява болката. Друг път може да не ме боли изобщо но ек така като се напрегна малко айде пак или когато започна да си мисля че имам сериозни болести пак почва да насича. Най лошото е че ме боли всеееки ден. Преди години пак ме е боляло винаги си мислех , ме е бъбрек и си сядах на стола и ми минаваше. Но сега от както започнах да се притеснявам повече е ужас болката съсипва направо карате да си мислиш че си мнооого болен. Дано да е срдч ,защото ме е дтрах. Всички доктори твърдят че заради моя страх си обострям симптомите

# 36
Приятели здравейте. Всичко с кръвните тестове е наред с ултразвука също. Бях на лекар отказа ми за колоноскопия , защото изследванията били в норма и стреса играел главна роля. Да съм бил по спокоен и т.н. Болката каза че е заради срдч и че можело наистина да ме боли всеки ден. Въпреки това много ме е страх не знам имам чувството че ме отхвърли ей така.

# 37
Имаш нужда да си поговориш с психолог.

# 38
  • Бургас
Имаш нужда да си поговориш с психолог.
Напълно подкрепям.
Никак не ми се вярва,че лекарят те е отхвърлил ей така.При мен има и други симптоми,заради които ми правиха колоноскопии.Радвай се,че си здрав,спри да се страхуваш и наистина потърси психолог или ако държиш да е лекар-психиатър.
Нищо не пишеш каква ти е диетата,докторът даде ли ти някакви насоки?Би трябвало с малко по-диетичен режим да ти се поуспокои колитът,но заради страховете потърси специалист.

# 39
Здравейте отново.Да каза ми да се ограничавам от към някои храни например ми забрани пържено,домати ,пипер , броколи ,карфиол. Каза бял хляб да не ям известно време лук , чесън ,ябълки ,круши. Искала да съм спокоен ,защото притеснението е основния проблем на това. И аз тъкмо взех да се успокоявам и понеже на мен от мнооого време насам ме сърби ануса обаче започна и леко да боли и рекох да се огледам на огледалото и познайте ОГРОМНИ ЛИЛАВИ ПОЛИПИ не знам какво е но са 3 едното е даже голямо като ПОЛИП си е точно и е извън ануса а другите са около него три големи имам и снимка ,но смятам ,че е доста гнусно.Преди години имах кървене в изпражненията и на сълфетката и се обадих на лекар без да са ме гледали без нищо хемороиди.

# 40
Сърбежа и болките са признак на хемороиди... Полипите са нещо миниатюрно, обикновено няколко милиметъра...

# 41
Хемороидите могат ли да са големи и лилави не знам.

# 42
Това са външни хемороиди ,  вземи си някакъв крем от аптеката , не знам  колко точно е голям един полип , но щом нямаш болка значи не са тромбозирали скоро сами ще изчезнат  Peace

# 43
  • Бургас
Да,големи са,може да ти изглеждат лилави,хемороиди са.Наистина си вземи крем от аптеката и ще минат.Тук продават лекарства без рецепта,аз си вземам Флебодия и ми помага,но и билкови съм пила-пак помагат.Помоли за нещо подобно в аптеката или ако искаш иди при личния лекар.Изобщо не се тревожи за хемороидите,до няколко дни ще се свият сами.

# 44
Това са хемороиди! Хемороида е разширена вена, така че напълно нормално е да изглежда лилав!
Полипите изглеждат така....
http://accesssurgery.mhmedical.com/data/books/1515/m_1%20Polyp%2 … ll%20Sessile.jpeg

Общи условия

Активация на акаунт