Тайните на РИБАТА

  • 33 836
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Напоследък купувам риби,които не сме яли досега,но и не мисля,че пак бих взела....миризливи,безвкусни  Sick  барбун,бял амур,писия  ooooh!
 Моля,препоръчайте ми филе,което да става за печене.
Бял амур цял или на котлети и аз не бих взела, защото е ужасно кокалесто нещо. Но продават филета и те са много вкусни. Пробвала ли си тях? Между другото, понеже са мазнички, тези филета стават на страхотна пастарма. Рецептата е проста- филетата се покриват със сол в удобен съд и така престояват в хладилника 24 часа. После се накисват във вода за около 1 час и се подсушават с кухненска салфетка. Накрая се овалват в любими подправки и се завиват с един слой марля. Намира им се място в хладилника, където да стоят около една седмица. Студът ги изсушава и става нещо знаменито. Мням!

# 61
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Само филе от бял амур съм взимала,има ужасни кости,като губерки Sick

Решила съм да взема филе от нилски костур,днес го видях в Халите,около 27лв/кг.,добре изглежда...Гледах как го приготвя русата Златка в Черешката...и много го харесаха  Thinking

# 62
  • София
  • Мнения: 2 162
http://www.24kitchen.bg/recipe/skumria-po-sredizemnomorski-sas-salata-ot-kinoa

Тази скумрия правих преди дни и много се хареса в къщи.

Звучи интересно. Киноа къде може да се купи - по пазарите мисля, че не съм виждала, а май и в големите супермаркети?

# 63
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Продават я в Била,Т-маркет,СВА,в диетичните магазини,в тези за ядки...

# 64
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Има и в ДМ, аз оттам взимам киноа. Wink

# 65
  • София
  • Мнения: 2 162
Благодаря bouquet

Какво е ДМ?

# 66
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Верига дрогерийни магазини. В София знам, че я има, за другите градове на България нямам представа, но по спомени съм виждала в Плевен и Бургас.

# 67
  • Мнения: 1 232
http://www.24kitchen.bg/shows/lesni-recepti-s-nenad/recipe/som-s-limon

Тази рецепта за риба я правя вече няколко пъти и много ни харесва та дори и с хек.

# 68
  • София
  • Мнения: 2 162
Благодаря, ябълка, тъкмо получих поръчение за утре да купя риба и тъкмо се чудех каква и как да я приготвя.
Между другото, пробвах и скумрията по твоя начин. Много ни хареса. bouquet

# 69
  • Мнения: 14 897
Ще пробвам и аз тази рецепта със скумрия и киноа, нещо по различно от обичайната гарнитура

# 70
  • Мнения: 1 961
Искам само да подхвърля идея за рибено бързо ястие - крем супа с риба.
Ядохме подобна в Шри Ланка /естествено тамошните гадове имат друг вкус, а готвачите слагат подправките докато не ги гледаш, ама... #Cussing out/
Пробвах с котлет от сом - такова имаше в супера.
Сварих месото за кратко - колкото да го изчистя от кожата и да го сваля от хрущяла на малки късчета.
В бульона от рибата сварих зеленчуци: печена червена чушка, картофи на дребно, лук, морков. Предполагам, че и друго може да се добави, но аз това имах.
След като се свариха зеленчуците /колкото по-дребно накълцани, толкова по-бързо стават готови/, ги "довърших" с пасатора. Добавих подправки на вкус /защото този толкова любим на рибата девисил за нас е отвратителен/ и върнах парченцата риба в супата. След 5 минути супата беше готова. И вкусна.

# 71
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Купих цяла риба треска....изпекох я във фурна,никак не ми хареса,суха и безвкусна ooooh!

# 72
  • Мнения: 1 910
Рибата треска е суха и за да стане вкусна трябва да се пържи или да се пече намазана с майонеза или пък в сметанов сос...
Аз много обичам треска - купувам я на филета, овалвам в брашно и пържа. Става сочна, крехка и вкусна.

# 73
  • Мнения: 5 462
Рибата треска е суха и за да стане вкусна трябва да се пържи или да се пече намазана с майонеза или пък в сметанов сос...
Аз много обичам треска - купувам я на филета, овалвам в брашно и пържа. Става сочна, крехка и вкусна.
Треската като структура на месото не е ли като калкана ?Ако е като калкана най добре пържен , а за по здравословно на пара варена или печена на фурна.

# 74
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Не е като калкана.

Общи условия

Активация на акаунт