За мамите от ИБ любовта голяма се казва БГ мама

• 47 081
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Много Ви благодаря момичета.

Скрит текст:

Чери, Ужас. Дано се открие от какво му става така на твоя мъж.
Глухарче, Честито! Дано и тръгването е леко и безпроблемно.

# 616
  • В къщурката на хълма на феите
Но тук искат да знят буквите и цифрите и има тест за влизане в първи клас.
и кво, ако не го покриеш директно заминаваш за втори клас или цял живот неучен си ходиш?!?

Чери според мен имате задължителна нужда от невролог - това, което описваш, Ема ми го прави по време на гърч ..

# 617
  • shumen
Алекс,голяма е сладурка Ели.Да Ви радва все така.
Чери,как е твоят мъж?

# 618
  • Германия
Честит рожден ден на Ели. Да ви е жива и здрава и все така засмяна.
Мецо: ами не ги допускат. Остават още една година в тетската градина и ако тогава не успеят да покрият теста ги изпращат в училище за бавноразвиващи. Ей това е супер ужасно гадна немска система. Дано поне това не копират в БГ.

# 619
  • В къщурката на хълма на феите
Ей това е супер ужасно гадна немска система. Дано поне това не копират в БГ.
няма страшно - ние нещата ги копираме със 100 години закъснение - нас няма да ни хване ..

# 620
  • Лондон/Пловдив
Какво казвате да направи скенер на главата , тук не му предлагат тук , но ще му кажа да отиде пак и да ги попита . Обмислям и да го изпратя до Бг за няколко дни , само ме притеснява летенето и без това го е страх от самолети .
Аз незнам дали се похвалих малкия от 20 април тръгва на градина , сутрин по 3 часа Simple Smile смятам да запиша някакъв курс , че ми се учи .
За българското обучение мога да кажа , че е много добро сравнение с останалите държави . Тук тръгват на училище на 4 години навършени и сякаш им взимат детството и игрите на толкова крехка възраст . Според мен тук е така защото детската градина е супер скъпа , няма безплатна по цял ден . Училището е улеснено за родителите , няма домашни всеки ден , няма учебници и помагала . Каквото се учи е само в училище

# 621
  • Германия
Чери: дано намерите бързо причината. Е как няма да му направят скенер на главата. Да отиде да помоли. Аз не бих рискувала на твое място да го пращам точно сега да лети.
Ужас на 4ри и училище, горките деца. Ми дай да започнем да ги пращаме още като се родят, белким станат професори.

# 622
  • В сърцето на любимия човек
Но тук искат да знят буквите и цифрите и има тест за влизане в първи клас.
и кво, ако не го покриеш директно заминаваш за втори клас или цял живот неучен си ходиш?!?

Аз също съм държала приемен изпит за първи клас - в училището в Горна баня. Издържала съм го, но са поискали дарение от родителите ми, а 92г се сещате колко хора са можели да направят това. Още помня едната задача - от едната страна има картинка, от другата празни квадратчета. Трябва да се зачеркнат толкова квадратчета, колкото звука има думата от картинката. Помня една нарисувана гъба и, че за нея съм зачеркнала 3 квадратчета за Г, Б и А, Ъ-то не съм го отчела, защото съм го приобщила към Г-то.

В много училища във Варна също има приемен изпит за първи клас .

# 623
  • shumen
Чери,според мен е по добре да отиде пак и да помоли да му направят скенер.За летенето в БГ и аз не бих рискувала сега сам да го пусна.А Вие няма ли как да си дойдете с него?
Пънче,това за приемните изпити не го знаех.При нас в Шумен мисля,че няма такива училища.
При нас така и не разбрах какво беше това снощи,но днеска нищо му няма на малчо.Аз обаче пак съм болна и съм със запушен нос и сега разбирам защо им е гадно като са така децата.

# 624
Племенникът ми е в Испания. Декември навърши 2 г. и този март тръгна на училище... питам сестра ми това не е ли по-скоро детска градина, а тя ми обясни, че започват да учат азбуката  Shocked

Аз съм от Варна също и трябваше да се явя на "събеседване", за да ме приемат в първи клас (говоря за далечната 1991г.). Трябвало да се прави разказ по картинка, да се назоват планетите, да се каже с какво са облечени космонафтите, разпитвали са ме за животните и т.н. Майка ми е стояла на най-задния чин, а аз съм била на първия с учителките. Нямала е право да се обажда, само е слушала.
И сестра ми трябваше да мине такова събеседване за същото училище 5 г. по-късно.

# 625
  • NE
В моето училище също има събеседване с първокласниците за да се добие представа кой в кой клас да е. Сега децата от махлата дето ще се учат тепърва да говорят на български без баба да суфлира от турски биха трудно разбрали нещо в клас с деца, които са ходили на детска градина и се говори само на български вкъщи. По стечение на обстоятелствата в среден курс има няколко такива комбинирани класове и е ужасно трудно да преподаваш от нулата до шестицата.
Сестра ми когато я записваха в 1 клас си спомням че искаха да каже някакво стихче, но родителите ми я записваха в чуждоезикова паралелка, където учеха език от 1 клас, а не както сега от 2-ри. Peace

# 626
  • Варна
Алекс, жива и здрава да ви е Ели ! Весело детство изпълнено с много игри ѝ пожелавам !
Чери, наистина вземете мерки . Мъжете все отлагат, не искат да ходят по лекари ... Ако трябва наистина да се прибере в БГ, да мине през ЯМР ( най - сигурното изследване е ) .
Аз минах тест за прием в 1-ви клас . Помня само, че ме затвориха в една стая с 2 госпожи и още няколко деца, дадоха ни листи ...
Много ги натоварват децата сега , а на тях така им се играе и не им се учи . Братовчедка ми е 1-ви клас, мъчат я текстови задачи да решава вече, а детето гледа разсеяно през прозореца ...
Да се похваля, приключихме със зъбната драма ! Имаме пълен комплект от 20 бели зъбчета  Party

# 627
  • Северозапада
В Козлодий пък е практика децата, които са били в една група в ДГ, да се запишат в един клас. Има, разбира се, родители, които предпочитат дриги учители и си записват децата в различен клас. За тестове не съм чула.
В случая с децата от малцинствата, мисля че е по-добре да са в смесени класове. Аз си мисля, че по-лесно ще свикват да говорят на български сред българчета. Иначе не си ли говорят на майчиния език, когато са само турчета, например?
Племенника замина за Испания на 6. Записаха го в 1ви клас и бързо свикна с езика, въпреки че никога не го е чувал.

# 628
  • Sydney
и аз бях така - съучениците ми бяха тези, с които бях в градината, другите класове и те така, познавахме се от преди...

# 629
 Здравейте, мамчета  Heart Eyes. Благодаря ви за пожеланията , дано скоро се чуят още хубави новини с положителни тестчета  Hug. Калкулаторите ми изчисляват термина на седми декември , да дойде време за прегледа и пак ще докладвам  Crazy. Няма да бързам да казвам на Дафито , че тя е много нетърпелива и няма голяма представа за понятието време  Mr. Green. Ако предстои събитие или пътуване и казваме в последния възможен момент , че многосе превъзбужда , иска всичко да е тук и сега  Laughing.
 Да са много здрави и засмени Деничка  и Ели , вече са истински госпожици   Heart Eyes. При нас наскоро започна една мания за принцеси , такава торта и ще поръчам за градината  Crazy.
 Мраве - дано по- спокойната градска атмосфера и въздуха повлияят благотворно на София . И ни кандидатствахме за градина , която е по-отдалечена ( но е на път за работа на моя мъж ) , но е с по-добри отзиви , а и плуване има от втора група . Тази , която е на минута от вкъщи я оставихме на последно трето място , че е малко завряна , няма наблизо детски площадки , освен нейната .Казаха ни че и не се занимавали много с децата , филмчета им пускали  Rolling Eyes.
 И аз започнах да уча буквите в първи клас , но помня че за сестра ми въведоха предучилищна група в същата градина и в първи клас поназнайваше букви и ченгелчетата пишеше. Ние сме с една година разлика и двете тръгнахме на шест , сега гледам покрай нас масово децата тръгват седем и половина .
 Глухарче -мисля, че може да даваш и семките на доматите , аз само люспата белех .За по-сигурно да се изкаже и някой , който по-скоро е захранвал  newsm78.
 Чери - трябва да има причина , дано скоро се разбере къде е проблема и да не се повтаря инцидентът  Hug . Моят мъж наскоро самоинициативно решил да отиде на преглед ( усещал сутрин задух и дискомфорт, но не ми казвал)- ходи на кардиолог ( там всичко било наред) , та в крайна сметка от стомаха му е проблема , че от години го мъчи , а мерки не взима  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт