Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • София
как прецени че закъснява?
закъснение се води ако след овулация са минали над 14 дни.
ти знаеш ли кога ти е била овулацията?
или очакваш същата дата като предния месец?

# 526
Прецених го, защото цикъла ми винаги е 28-29 дни. За мен 5 дни е закъснение. Не съм следила овулация този месец, за да съм 100% сигурна

# 527
Здравейте, пиша отново с въпрос. Надявам се този път някой да ми отговори.
След като направих хистероскопия на 6/02 цикъла ми закъснява вече 5 ден, нещо, което е необичайно за мен..случвало ли се е на някой? Имате ли някакво обяснение, защо се случва това?
Здрасти, попринцип доктора ми каза, че нормално трябва да очаквам да ми дойде (все още е рано за мен). Друга докторка пък ми каза да си го броя от деня на хистерото.
Не се притеснявай, според мен е нормално да има аномалии след тази интервенция. Ти кървя ли след хистерото и колко време?

# 528
Привет, Благодаря! Надявам се да е наред всичко.
Иначе кървях много леко около 4-5 дни, като за малко последния ден си помислих, че ми идва цикъла, защото се засили и изведнъж спря. Нито ме е боляло, нито съм имала какъвто и да е дискомфорт.

# 529
  • Пловдив
Аз кървях 6-7 дни след манипулацията,но си ми дойде абсолютно точно по график. Мисля,че само един ден закъсня.
Направих хистерото на 7-мия ден от цикъла,тъкмо ми свършваше.

# 530
  • София
На мен също ми дойде нормално след хистероскопията, в деня когато трябваше да ми дойде. Но все пак това е интервенция и ако е била съчетана с абразио, според някои лекари броиш интервенцията за първи ден от цикъла, заради премахването на част от лигавицата. Във всеки случай много момичета от форума споделят, че след подобни манипулации имат закъснения, така че не се притеснявай, ако нямаш индикации за някакъв друг проблем освен самото закъснение.

# 531
  • Пловдив
Днес бях на лекар - 3 месеца след хистероскопията.
Оказва се, че отново са започнали да се появяват полипчета и лигавицата била удебелена. Изписаха ми Примолут нор и след него да отида отново на преглед. Ако лигавицата отново е удебелена след хормоналната терапия, докторът предлага да ми слага спирала.

Някой минавал ли е по този път, каква е тази спирала, как се поставя, каква е процедурата? Разбрах, че се слага за 5 години. Спомням си, че преди години на майка ми бяха слагали, но тя получи в последствие страшни кръвоизливи и много жестока анемия и я махнаха.

# 532
Днес бях на лекар - 3 месеца след хистероскопията.
Оказва се, че отново са започнали да се появяват полипчета и лигавицата била удебелена. Изписаха ми Примолут нор и след него да отида отново на преглед. Ако лигавицата отново е удебелена след хормоналната терапия, докторът предлага да ми слага спирала.

Някой минавал ли е по този път, каква е тази спирала, как се поставя, каква е процедурата? Разбрах, че се слага за 5 години. Спомням си, че преди години на майка ми бяха слагали, но тя получи в последствие страшни кръвоизливи и много жестока анемия и я махнаха.
И на мен ми казаха да си сложа спирала Мирена,за да не  растял полипа,но като прочетох оплакванията по форумите, не посмях.,Като знам как не понасям никакви  вагинални глобули,все едно треска  съм получавала от някои,представям си какво ще е със спирала.Една жена ми каза,че го е ликвидирала полипа,като е пила вода от сварен лук.При мен не помогна,ако искате опитайте,ако е по-малък вашия полип   може и да подейства лука.

# 533
След операция на тумор на дебелото черво ми направиха три вливания превантивно, тъй като нямах никакви показатели за странични отклонения. Но след тази намеса, на ехографа откриха три лезии, а междувременно вените ми бяха изгорели и се пукаха. Изпратиха ме в София, за да ми поставят Портакат, но вдигнах температура. Приеха ме в тяхното онкологично отделение / Токуда/, където започнаха нови вливки. И тук се наложи намаляване на дозата, тъй като показателите ми спаднаха. За изненада на всички от нищото, с което тръгнах на химиотерапия, получих петна на черния дроб, увеличена слезка и тромб в една от коремните вени, при който е немислима  хирургическа намеса, а само разбиване с инжекции. Сега са ми предписали нова терепия с нови лекарства, но не зная какви, просто знам, че е 44 часова. Моля за съвет: Мога ли да приложа някакво алтернативно лечение, дори и да е успоредно с химиотерапията? За уточнение само - през 1990 г имам операция на дясна млечна жлеза, а през 2007 г. - хистеректомия. И при двете имах само лъчетерапия. Ако можете, помогнете ми.Посъветвайте ме. Зная, че решението е мое. Ще Ви бъда безкрайно благодарна.

# 534
Искам да попитам,знаете ли след  колко дни  може да се направи кръвен тест за бременност.Стана инцидент с презерватива.Кога най-рано може да се отчете бременност.Ведната изпих ескапел,но съм много притеснена,имаме три деца и насред гинеколог. проблеми.

# 535
Най-рано след 12 - 13 дни Wink

# 536
Най-рано след 12 - 13 дни Wink
Благодаря, Верче.А според вас,дали е възможно да се забременее на шестия ден от датата на цикъла.Практически възможно ли е

# 537
  • София
Ако сте правили секс на 6 ден и сперматозоидите са шампиони и живеят още 5 дни, може да оплодят яйцеклетка на 11 ден.

# 538
Ако сте правили секс на 6 ден и сперматозоидите са шампиони и живеят още 5 дни, може да оплодят яйцеклетка на 11 ден.
Значи ми остава да се надявам,че Ескапел си е свършил работата и няма да настъпи овулация.Такива болки  ниско долу  след това хапче.Някой,ако знае нещо,което може да спре овулацията,май имам малко време до понеделник.Проблема е че аборта го приемам за убийство и няма да мога да го премахна,ако се наложи .А освен,че имам три деца,съм и млада баба.Изобщо,
 тежко изпитание

# 539
Целтта на ескапел е да не допусне О най-просто казано Wink
Според мен въобще нямаш място за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт