Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив/София
Аз ползвах 2 дена болничен и ми беше ок, защото в деня след процедурата бях много сънлива. На третия ден си бях съвсем възстановена.

Да разкажа за моята хистероскопия в "Надежда": Мина, не е страшно, щом аз го казвам- доста се плаша от болници и процедури .

Няма никакви процедури преди това -никакви клизми или тоалет, само взимат кръв и урина и те преглежда интернист с кардиограма. След това в една малка стаичка се събличаш гола и обличаш пелерина еднократна и калцуни. И те карат с инвалидна количка към оперционен сектор (така е по процедура-  малко е стресиращо, тук ме хвана основното шубе, после не). Там лошото е, че поне аз чаках много- около 2 часа в една зала с легла като реанимация. А не дават нищо да си вземеш, освен телефон и лична карта (книга щеше да ми дойде добре). Не трябва да пиеш никаква вода- вливат система, за да не се обезводниш, защото на мен ми прилошаваше от глад и жажда.
По едно време дойде лекарят със сестрата и всичко стана за секунди- казаха ми хайде, отидохме в съседната стая (операционна), седнах на гинекологичен стол, вляха ми нещо в абоката, затворих очи и после помня събуждането в леглото. Нямах проблеми с упойката- разбудих се бързо, казах им, че съм будна, но още ми се спи и поспах още 20-30 мин може би, след това се събудих съвсем нормално. Леко замаяна бях като станах до тоалетна, но след вода и вафла се чувствах вече нормално.

После полежах няколко часа и вечерта ме изписаха. Зацапването първия ден е като при цикъл, след това е кафеникаво и доста слабо. Още чакам епикриза, дано всичко е наред.

# 76
  • София
Радвам се че всичко при теб е минало леко,безпроблемно и нетравмиращо

# 77
Пипи , мерси че сподели как е минало , доста успокояващо звучи и никак страшно  Hug
Аз като чета  как някакви очистителни се пият , пък после клизми , три дена седене  в болница   и направо лошо ми става и не знам защо са нужни чак такива дискомфорти Shocked
Хич не искам да ходя в МД , защото съм била там по други поводи и наистина е доста депресиращо място, но пък ми се иска да съм при моята си лекарка , та ако някой скоро е бил там моля да разкаже също  Wink

# 78
  • София
Аз ще си правя хистероскопия при Жанна Колева, в частния й кабинет. Някой да има отзиви, да сподели впячатления.

# 79
Здравейте ,момичета и аз да се отчета.Ба 21 мина и моята хистероскопия .Не усетих нищо еднинствената болка беше след като излязох от упойка и мед сестра ми сложи болкоуспокояващи .Цял ден бях в клиниката и си поспах доста добре🙂.Вечерта мина лекарят за да ми каже как е протекла процедурата и към 7 ме изписаха.Сега каза другата сряда да отида за промивка.

# 80
Здравейте,момичета! От днес и аз влизам в групата на чакащите за оперативна хистероскопия за премахване на полип. Ще я правя в Майчин дом, малко се претесних като ми каза доктора, че ще е със спинална упойка. На някой правили ли са я със спинална упойка и има ли основание да ме е страх?

# 81
На мен преди две седмици ми беше оперативна хистеро с пълна което смятсм че е подобрия вариант

# 82
Здравейте,момичета! От днес и аз влизам в групата на чакащите за оперативна хистероскопия за премахване на полип. Ще я правя в Майчин дом, малко се претесних като ми каза доктора, че ще е със спинална упойка. На някой правили ли са я със спинална упойка и има ли основание да ме е страх?
Здравей мила и на мен ми я правиха там февруари Др.Начев,бях със спинална упойка,не се притеснявай,никаква болка не съм съм усетила,само страх беше,нито упойката ме боля,нито хистероскопията,успех и не се притеснявай

# 83
  • София
И аз да се отчета. При мене беше с пълна упойка, нищо не съм усетила, след операцията също нямах никакви болки. Както беше писала на предните страници една жена, след като ме събудиха, поисках още малко да поспя, някъде 20-30 мин. се събуждах. Изчаках лекарката да ми каже как е минало всичко и след около час си тръгнах.

# 84
А пълната упойка, през вената ли е?

# 85
Здравей мила и на мен ми я правиха там февруари Др.Начев,бях със спинална упойка,не се притеснявай,никаква болка не съм съм усетила,само страх беше,нито упойката ме боля,нито хистероскопията,успех и не се притеснявай
И аз ще съм при д-р Начев. Преди 7 години имам една операция при него за моима и сега пак при него отивам за хистероскопия. Страх ме е, че ще ги чувам какво си говорят, а и досега никога не са ми слагали спинална упойка.

# 86
  • Вдън горите тилилейски
Емето 89 би ли споделила как протече при теб хистероскопията, че и мен ме насочват към д-р Начев за отстраняване на полипи. Минава ли предварително преглед при него и искаха ли ти преди операцията някакви изследвания или всичко там си правят? Колко е престоя в болницата и цената на операцията? Може и на лични да ми отговориш.

# 87
  • София
А пълната упойка, през вената ли е?
Да през бената с бокат.

# 88
Момичета след хистерото мц ми доиде на време като часовник но е многу оскуден това нормално ли е

# 89
Момичета, наскоро мина и моята хистероскопия.
Много се бях наплашила преди това, но благодарение на момичетата във форума, които много ме успокойха с техните истории, знаех какво да очаквам, за което благодаря  Hug
Ще разкажа  как мина, за тези който им предстой и са притеснени както бях аз.
Моето хистеро беше в МД ( за премахване на полип), понеже държах да бъда при моят лекар. Преди операцията трябваше да направя ПКК и урина (но може и без нея понеже бях в цикъл, когато пусках изследванията), за всеки случай минах и през алерголог за мое успокоение, тъй като си имам разни алергии ( бях алергична към някои упойки ,но ми казаха че те не се използват за такъв вид манипулация ).
В деня преди операцията трябва да постъпиш в болницата , минава се през регистратурата, после кардиолог ,интернист и анестезиолог, доста бавно стана понеже имаше доста жени. После отиваш на етажа на който трябва да лежиш, там сестрите ми казаха, че мога да си отида вкъщи и на другия ден преди операцията да отида ( около 7 часа), казаха ми да хапна нещо като се прибера и после да пия очистително , защото упойката е спинална и след това да не ям нищо и да спра течностите вечерта към 10 , аз пих вода последно в 11 вечерта. Очистителното не беше гадно , отидох вечерта няколко пъти до тоалетната и сутринта като станах и това беше, ако очистителното подейства не правят клизма , което е добре Simple Smile Сутринта отидох, настаних се , облякох си моя нощница и отидохме към операционната , сложиха ми абокат  после упойката , която изобщо не усетих как са я сложили ,  операцията беше около 5 - 10 мин и отидох в реанимацията да чакам да ме пусне упойката ( малко е кофти да не усещаш половината си тяло но се преживява) . Операцията беше към 9:00 часа , а упойката почна да ме пуска около 12:00 часа  тогава дойде сестра от етажа , взе ме с количка  понеже малко ми трепереха краката и ме настани в стаята , след два часа вече упойката ме беше пуснала изцяло , тогава ми махнаха и катетъра , може би само това е неприятно, защото после малко ме дразнеше като ходих до тоалетна .След това не съм имала никакви болки, чувствах се все едно нищо не е било , но трябваше да остана  до другия ден . Сутринта след визитацията ме пуснаха , имах кървене, леко, няколко дена и това беше, след 10 дена взех резултат от хистологията , за щастие нищо притеснително ( може би това беше най - притеснителният момент за мен ) ,но до колкото разбрах принципно полипите са си доброкачествени.
Така че на тези който им предстой да не се притесняват , изобщо не е страшно, нито болезнено , много бързо минава и  забравяш   Wink

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 00:05 от jasmina_12

Общи условия

Активация на акаунт