Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 458
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Хаха, аз не съм разбрала, сори.. Embarassed Тъй като adamal написа, че учи в събота и неделя, аз реших, че визира децата шеговито.  Confused
Така или иначе, като започне дъщерята да учи, все едно и аз уча с нея, отново. То са въпроси, молби за помощ, изпитване. Хич не е самостоятелна.

Аз си бях много самостоятелна - всички уроци и домашни сама си пишех, но винаги молех майка ми да ме изпита, така се чувствах по- подготвена.  Simple Smile

# 466
  • shumen
Целика,аз няма как да го водя в последния момент или да го взема,когато мога най-рано.Също работя на смени и когато съм 1 смяна го води някой от нашите и го вземам аз след 17.00,а когато съм втора смяна го водя аз и ми го взема пак някой от нашите,но след 17.30,защото и те работят,но са редовна смяна.

# 467
Дребната я водя 7:00, взимам я 17:30.
Баткото се оправя сам с автобуса от 3 клас (сега е 5ти).
Драми няма.

# 468
danaeka, аз съм 2/2. Когато съм на работа, я взема баща и.

# 469
  • shumen
Целика,аз съм на смяна цяла седмица,но с тази разлика,че го гледам сама.Ние сме разделени и нашия тати не живее с нас.

# 470
  • Бургас
Записвам се и аз тук. Трудно ми е, макар и с напредване на времето да свиквам все повече и да успявам да се организирам някак. Сега след празниците съм поодпочинала и някак по-лесно се случват нещата, но като се натрупа умора и става страшно. С мъжът ми сами си гледаме детенцето, няма на кого да го оставим, имаме една жена на която звъним в екстремни случаи и когато искаме да излезем някъде сами. Най-големият мой проблем е умората, психическата и физическата. Реално аз не съм спирала да работя /по различни проекти, основно от вкъщи, но въпреки това бях доста ангажирана и не можах до край да отпочина и да се нарадвам на детето и докато бях бременна и след това. Това е нещото, което ме срина. Имах рискова и тежка бременност, едно неуспешно ин витро и спешно раждане. След  като родих, на третият месец вече бях в командировка в чужбина, да закрием един проект, след това отчети, чудесии, финални конференци и аз сякаш все тичах. Казах си, че приключвам със свободната практика и ще си намеря работа от 9 до 6, с нормални условия , заплащне сигуно и т,н. Намерих си, но пък сега това тичане от вкъщи, на работа, детето, вкъщи ме уморява психически и физически. Отделно аз сякаш се натискам повече от колкото трябва. Ставам в 6 , за да тренирам и да направя здравословна закуска, после детето на ясла, работа и тичам обратно вкъщи да готвя пак и да тренирам.Събота и неделя пак трудно почивам, защото мъжът доста често работи и аз трябва да пазарувам, да водя детето на занимания и да готвя. Не е кой знае какво, обаче последните няколко месеца трудно смогвам и сякаш всичко е основно в главата ми, защото преди съм правила доста по-големи чудеса от действия и е нямало такъв проблем.

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 17:37 от EXACTLYou

# 471
  • София
Скрит текст:
Записвам се и аз тук. Трудно ми е, макар и с напредване на времето да свиквам все повече и да успявам да се организирам някак. Сега след празниците съм поодпочинала и някак по-лесно се случват нещата, но като се натрупа умора и става страшно. С мъжът ми сами си гледаме детенцето, няма на кого да го оставим, имаме една жена на която звъним в екстремни случаи и когато искаме да излезем някъде сами. Най-големият мой проблем е умората, психическата и физическата. Реално аз не съм спирала да работя /по различни проекти, основно от вкъщи, но въпреки това бях доста ангажирана и не можах до край да отпочина и да се нарадвам на детето и докато бях бременна и след това. Това е нещото, което ме срина. Имах рискова и тежка бременност, едно неуспешно ин витро и спешно раждане. След  като родих, на третият месец вече бях в командировка в чужбина, да закрием един проект, след това отчети, чудесии, финални конференци и аз сякаш все тичах. Казах си, че приключвам със свободната практика и ще си намеря работа от 9 до 6, с нормални условия , заплащне сигуно и т,н. Намерих си, но пък сега това тичане от вкъщи, на работа, детето, вкъщи ме уморява психически и физически. Отделно аз сякаш се натискам повече от колкото трябва. Ставам в 6 , за да тренирам и да направя здравословна закуска, после детето на ясла, работа и тичам обратно вкъщи да готвя пак и да тренирам.Събота и Неделя пак трудно почивам, защото мъжът доста често работи и аз трябва да пазарувам, да водя детето на занимания и да готвя. Не е кой знае какво, обаче последните няколко месеца трудно смогвам и сякаш всичко е основно в главата ми, защото преди съм правила доста по-големи чудеса от действия и е нямало такъв проблем.

Как да не е кой знае какво, много си е уморително даже...

# 472
EXACTLYou, всичко си има цена. И наистина ти сама си даваш много зор. Аз не ставам в 6, за да правя здравословна закуска. Не съм чак толкова вманиачена. Детето яде закуската в градината. Не тренирам, за да мога да се наспивам и да си почивам или вечер да почета на детето, например. Не разбирам и защо водиш дете в яснелнска възраст на занималня.

# 473
EXACTLYou, веднага бих съкратила ставането в 6, воденето на детето по занимания и сигурно голяма част от готвенето, за да се наспивам и да си почивам. Аз съм друг човек, когато не спя и не мога да допусна това да се отразява на отношенията ми с ММ и удоволствието от прекараното време и с него, и с детето. Според мен е полезно приоритетите да се сменят от време на време, за да има баланс. Наспи се една седмица и виж разликата, после се върни пак към текущия режим и прецени.

# 474
Ем хубаво де, аз ставам в 6 всяка сутрин  newsm78 На работа съм от 7:30 и съм с 2 деца ..
Вдигам тях в 6:30... в 7:00 сме оставили баткото на училище, 7:10 дребната е в градината.. и продължаваме към работа с ММ - на 100 м. са ни офисите, което си е бонус  Laughing - 7:20 сме на работните места.

Обедната ми е 90 мин (за сметка на 30 мин по-рано започване на работа) - през което време готвя вечеря и строявам баткото с домашните за деня  Laughing или върша нещо дребно по допълнително занимание, което упражнявам Simple Smile

прибираме се с ММ се в 17:00, той взима детето от градина, аз пазарувам ако трябва нещо... и от 17:30 до 19:00 работя от вкъщи по проект (от време на време, докато домакинствам  Crazy). Щом имам време за форума значи мога и 3та работа да си намеря  Joy

# 475
Мале момичета....вие сте фурии....а за все се оплаква, че съм много заета....и аз ставам в 7 правя ядене за ММ защото той не яде какво да е и на работа няма достойна храна, работя от 9 до 6, като се върна обикновено готвя, защото не ядем готови храни и после сядам да поуча инглиш, но не ми се получава всяка вечер, ащото съм изморена, събота и неделя съм на курс по езика за два часа от 9 до 11 и така една година вече....преди това пък освен работата работех по проект....уф добре че свърши, че не ми се хваща втори път! ooooh! С годините започнах да осъзнавам, че е много по приятно да изкараш времето в релакс....от много работа никой не е забогатял hahaha Добре, че детето порасна, защото преди чат пат поучвах с нея, ееее и сега , но само понякога по химия hahaha

# 476
  • Бургас
Ставам в 6, до 6 и 20 се събуждам, в 6 и 30 правя за 10 минути някакви упражнения, иначе по цял ден седя на един стол и така съм обездвижена, че буквално имам болки в краката вечер, да не говорим че отичам и напълнявам разбира се, от което се чувствам още по-ужасно от това да не се наспивам. Тренировките дори и да ги скипна за месец, на вторият ще съм развалина, поради факта че ги скипвам, тонуса ми пада още повече. Водя я на занималня, защото е мега активна, но не и самостоятелна, т.е постоянно търси компания и някой да я занимава , ако не я заведа ще сме още по-уморени, а аз за тоя час и половина в който правят някакви арт чудесии или учат английски, пия кафе и дремя. И въпреки всичко се измарям.  Tired Tired Омагьосан кръг, не искам да мрънкам, по-скоро да се ориентирам как се справят и други майки с подобен режим и потребности , като моите, убедена съм че не съм единствената с подобна активност и все има някакви организационни трикове. За готвенето вече почвам да ги измислям. Например, правя си меню, готвя повече салати и задушени зеленчуци ей такива дребни неща, ама вършат работа . Най-вече за мен лично това с менюто , защото мога и да си предвидя покупките и колко време ще ми отнеме.  Peace Peace

Иначе в работата са обичайните проблеми, например свършвам в 5,30 , в 6 взимам дребното от ясла/добре че е на 10 минути от офиса и на 1 минута от нас/, яслата работи до 6,30. И в 6 ми кажат има спешна оперативка. Мъжът на работа, аз няма как да се измъкна, защото се хванах на отговорна позиция, от която не мога да си тръгна просто така......до сега не знам как сме го правили, че да не я оставим в яслата. Излизал е той за 10 минути, да я вземе от яслата и да я остави в близкото клубче, от което аз я взимам и всякакви подобни гимнастики  ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 19:55 от EXACTLYou

# 477
  • София
Ами трудничко си е, наистина. Моят режим е сходен, ставам в 6, правя закуски, кутии, само че не тренирам, а пия кафе с форум на.тишина за 15 минути, много е важно за психическото ми здраве.
Големият поне сам си става и си ходи на училище, с малката още се борим за тоалети, прически и миене на зъби.
Работата ми е отговорна, имам много хора под мен и е лудница постоянно, изморявам си се. Мъжът ми взима детето от градина, аз се прибирам да готвя, въртя перални, сушилни, постоянно има нещо.
След вечеря аз се занимавам с тоалет и приспиване на щерката, мъжът ми оправя погрома в кухнята, сгъва и прибира дрехи, изобщо довършва каквото има там.
Изморителен режим е. Помагат ми няколко неща - най-важното е, че дъщеря ми започна да спи по цяла нощ, това до 4тата й година беше мираж. За готвенето - в неделя готвя няколко неща за през.седмицата (например вчера направих гъби с ориз, леща и прясно зеле, ще имаме до петък май). Пазарува основно мъжът ми в обедната си почивка, има откъде. За прането много помага синът ми като се върне от училище прехвърля от пералня в сушилня. И имаме чистачка веднъж седмично.
И пак си е изморително де.

# 478
по тази причина и аз искам да си взема чистачка веднъж седмично....ми искам да имам лично време и за мен...не все да имам да чистя...айде готвенето едно на ръка Simple Smile

# 479
Ние по-основно чистим с дъщеря ми. За нея е удоволствие, следователно и за мен. Няма по-хубаво време, от това прекарано с децата.

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 21:20 от celika

Общи условия

Активация на акаунт