Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 455
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
Ние по-основно чистим с дъщшря ми. За нея е удоволствие, следователно и за мен. Няма по-хубаво време, от това прекарано с децата.
Моята дъщеря вече е голяма, има си своя програма.....и следователно и аз вече съм по свободна, не ми се налага да уча с нея.....искам сега да правя нещо за себе си! Simple Smile

# 481
  • shumen
Аз работя на смени и ми е трудно също.Добре,че са нашите и помогат,че иначе не знам как ще се справям с воденето и вземането на детето от градина.

# 482
EXACTLYou, аз ако съм на теб, ще използвам всичката си енергия за детето, а не за тренировки. Или поне през уикенда няма да тренирам и да водя детето на занималня, а ще играем. Аз така и правя де. Вкъщи играем на криеница, на вън се гоним.. Ходим на разходки, аз пеша, а нея я возя в триколка.

# 483
И ние сме на същата въртележка - две деца в детска градина, и двамата с мм работим, сами се гледаме и така. Сутрин аз ги водя, вечер той ги прибира, че аз съм до по - късно на работа. После готвене, пране, чистене...Имам съдомиялна, която благославям всеки божи ден, голямо улеснение ми е. И мултикукър имам, в него готвя всичко, и него благославям всеки ден  hahaha За чистенето съм намерила следното решение - аз поддържам горе - долу колкото мога, и няколко пъти годишно викам фирма за основно почистване. Искам да си взема прахосмукачка робот, но засега отлагаме...И това е - трудно е  доста, ама да сме живи и здрави, ще се справим...

# 484
  • Бургас
EXACTLYou, аз ако съм на теб, ще използвам всичката си енергия за детето, а не за тренировки. Или поне през уикенда няма да тренирам и да водя детето на занималня, а ще играем. Аз така и правя де. Вкъщи играем на криеница, на вън се гоним.. Ходим на разходки, аз пеша, а нея я возя в триколка.

аз го правя , но имам нужда и от поне час , два да остана сама с мислите си, понякога дори сама ходя на кафе сядам и блея. Едно време се чудех защо майка ми казваше, че най-приятното и време е сутрин рано, когато всички спят, а тя пие кафе и е тихо /и тя ни гледаше сама, разведена е/. А относно тренировките, пробвала съм, да не тренирам, не става, става по-лошо. Хубавото е , че вече и тя се включва в тренировките , снощи йога правихме двете  hahaha hahaha

Скрит текст:

Аз не искам да си променям режима, а по-скоро да се науча как да го подреждам и ако мога да измъкна някой трик за облекчаване на домашната работа.  Rolling Eyes

# 485
Всички сме в тази въртележка  Laughing
EXACTLYou, моят режим е същия като твоя, с разликата, че не тренирам сутрин, само вечер. Поне ти работиш близо до вкъщи, а аз пътувам 40 минуи в едната посока  Mr. Green, което ми "изяжда" още 1 час ценно време.
Въпреки това, се справяме - организацията е желязна. Правя седмично меню; седмичен списък за пазаруване; заготовки, с които готвя (много хубави идеи има в темата за 15 минутните манджи). Впрегнала съм таткото да помага с прибирането на детето и пазауването. Той събота и неделя често отсъства. Тогава сме сами с детето и времето ни е уплатнено със занимания. Оставям си неделя след обяд за готвене, чистене, гладне...
Не е лесно, но като влезеш в ритъм, се свиква. Успокоявам се, че колкото повече растат децата, толкова по-лесно става (дай Боже)  Party

# 486
... ако мога да измъкна някой трик за облекчаване на домашната работа.  Rolling Eyes

Ми не й се взирай толкоз на таз работа Simple Smile
Кое конкретно те тормози?

Успокоявам се, че колкото повече растат децата, толкова по-лесно става (дай Боже)  Party
няма такъв филм Simple Smile Колкото са по-малки, толкоз е по-лесно и просто всичко... Растат ли  ooooh!

# 487
Домашната работа е последното, което да ме тормози и мен. Като не мога да прибера, стои разхвърляно, хич не ми пречи. Като не мога да изчистя, измета за 10 секунди и толкова. Като не мога да сготвя, ядем филии..

# 488
  • Бургас
Еми мен ме тормози, имам други навици и виждания и  като стане мръсно и разхвърляно вкъщи, а аз съм скапана да оправям и почвам да овиквам наред по който сваря или да ставам и да чистя и се доскапвам, когато е мръсно, разхвърлено и несготвено и почва да ме яде нещо. Мъжът примерно може да стане и да има чорапи , пижами и солети навсякъде и да пие кафе без проблем, аз ако стана трябва да олижа всичко , за да пия кафе спокойно иначе седя и гледам и само го мисля  Crazy Crazy Сещам се после, че е безумно, обаче ........понякога не се храним здравословно и това ме побърква, защото съм доста категорична на тази тема. Сега постигнахме поне някакъв консенсус, че в петък се ходи на пицария и не се готви и не се чисти в събота, а се дреме основно и детето я водя за по час някъде да прави нещо.Обаче като не мога да сготвя някой път нещо здравословно иии ми влияе на психиката  или като стане вкъщи лудница.  Rolling Eyes Rolling Eyes Та за това казвам, че проблема ми е доста в мен самата, защото съм контрол фрийк.
 Проблем и е понякога и в работата, като ми кажат изненадващо че им трябвам още час в офиса, а и бащата е на работа.

# 489
И като не е изчистено и подредено какво?
Я малко по-релакс.. няма да получиш тиквен медал, че всичко лъщи, а ти нямаш сила и желание за нищо.

Вкъщи обирам 1-2 пъти седмично с прахосмукачка и 1 път с мокра прахосмукачка.
Прах бърша от дъжд на вятър като го видя и ме подразни Simple Smile
Нямам прахосъбиращи повърхности, всички мебели са ми юзър-френдли да не ме тормозят особено - така си ги проектирах  Mr. Green
Банята я обирам докато се къпя и толкоз..
Пералнята пере, миялната мие ... не гладя.

И като имам време или за повод готвя засукано. Като нямам - пържоли на скара Joy - и без това децата главно месо и салата ядат така че никак не ми е зор с изчанчени манджи Simple Smile

# 490
  • Бургас
Когато не ми е изчистено и подредено и се изнервям, не се чувствам комфортно. Не обичам мебели много, предмети и разхвърляни неща, търпя ги час два и заминават по кошове, гардероби и т.н.... Crazy Crazy

# 491
И аз се изнервям, ако не е разтребено. Може да съм полужива, но ставам и оправям, иначе ще умра от хаоса Simple Smile Знам, че не е най-важното нещо, но не мога да живея в хаос.

# 492
И ние сме на същата въртележка - две деца в детска градина, и двамата с мм работим, сами се гледаме и така. Сутрин аз ги водя, вечер той ги прибира, че аз съм до по - късно на работа. После готвене, пране, чистене...Имам съдомиялна, която благославям всеки божи ден, голямо улеснение ми е. И мултикукър имам, в него готвя всичко, и него благославям всеки ден  hahaha За чистенето съм намерила следното решение - аз поддържам горе - долу колкото мога, и няколко пъти годишно викам фирма за основно почистване. Искам да си взема прахосмукачка робот, но засега отлагаме...И това е - трудно е  доста, ама да сме живи и здрави, ще се справим...
Вио, все едно слушам мене си....имам миялна, която и аз благославям, имам мултикукър и слоукукър, електрическо ренде, сега обмислям сушилня, ама пустоооооо помамих се и си взех лаптоп за Коледа.....еми да не съм перачка пък! hahaha
Съни, лошото е, че и аз не обичам да живея в хоас, изнервя ме, на няколко месеца викам човек да мие стъклата и основно банята....през другото време аз я поддържам, малко мръсотия да има ме влудява....! Simple Smile Но какво да се прави, зодия дева съм.....дребнави до мозъка на костите си......
Екзактли, не си мисли, че само манджите са полезна храна.....всичко което не е пакетирано и е свежо си е пак здравословна храна, мятай свежо месце на скарата, пускай боб на кукъра, оризче със зеле, леща, елда, киноа, много салатки и задушени зеленчуци.....има хиляди приспособления за лесното им приготвяне.........купих си и екстрактор, върши ми чудесна работа, врът плодово смути, врът ядчици от ленено семе, врът най различни разядки и пастети, с авокадо, с печни чушки, уредите улесняват живота и затова ги харесвам................всичко става бързо.....защо ви е да правите засукани манджи.....избягвайте да приготвяте сладкиши и така пак работите в полза на здравето, а и време пестите....! Hug Hug

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 10:18 от mimi.7299

# 493
Това с "пристрастяването" към чистотата и аз съм го живяла  Grinning. До преди да родя, а и няколко години след това, бях манияк. Всичко се чистеше, дезинфекцираше, прозорци се миеха постоянно...В един момент осъзнах, че:
1. Това ми отнема страшно много време и ми краде от личното време и времето с детето
2. Започвам да се ядосвам на всяко разхвърляно нещо, на всяка троха, на всяка несгъната дреха. Ядосвах се много яростно и създавах конфликти с околните.
3. Когато се фокусираш в други неща, които ти доставят удоволствие (спорт, занимания навън, пътувания), то все по-малко време си вкъщи (по-малко се разхвърля) и по-малко ти прави впечатление ако нещо не е както "трябва"
Не ме разбирай погрешно, все още обичам да чистя. Правя почти основно почистване всяка седмица. Но вече не се вманиячавам и не се дразня ако от време на време е поразхвърляно или се е посъбрал прах.
Бях прочела една от глупавите мисли във фейса, която ме накара да се замисля: Чиста къща = пропилян живот.

# 494
  • София
Успокоявам се, че колкото повече растат децата, толкова по-лесно става (дай Боже)  Party
няма такъв филм Simple Smile Колкото са по-малки, толкоз е по-лесно и просто всичко... Растат ли  ooooh!

Ами, ами, нищо подобно. Колкото повече растат, толкова по-лесно става, разбира се. Аз 16-годишния изобщо не го усещам като грижа, той си ми е за компания и лафче, че даже и за помощ много често. Сутрин му казвам 'време е да ставаш' и след това 'чао', не го усещам кога и как се оправя, по сестра му по цял час кибича и повтарям 'обличай се, не се заплесвай, мий си зъбите, не си играй сега с пердето ...'.
Вечер я къпя, чета приказки, седя по малко в стаята й ... Батко й само го виждам на вечеря и най-много да му подвикна да не се мотае, ами да влиза в банята и да си сложи мръсните дрехи в коша за пране.
И още, и още ....
Като започне някой да ми говори колко по-лесно е с малки деца, ми става ясно, че вече децата му са големи - трудното се забравя мноооого лесно и бързо  Laughing И аз така, като се роди малката бях позабравила колко е трудно с бебе и малко дете и лекичко се шокирах, докато вляза в час  Laughing

С две думи, растат децата и има светлина в тунела  Peace Рутината идва с времето, няма как иначе, аз чак сега мога да кажа, че съм влязла идеално в релси и се справям без стрес (но все пак с умора). Наслаждавам се на тази година, че догодина с първолаче ще трябва да отработваме рутината отново.

На разхвърляно и аз се дразня много и не мога да функционирам добре, така че си разтребвам непрекъснато, добре, че и мъжът ми е с моя джинс, че си поддържаме еднакво и без да трябва да се разбираме. Виж, в на сина ми стаята не влизам  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт