Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е системата Fly Mama и какви ресурси са налични за нея?
Как мога ефективно да организирам готвенето и храненето на семейството, когато съм работеща майка?
Как можем ефективно да поддържаме чистотата и организацията в дома си, особено с малко дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е системата Fly Mama и какви ресурси са налични за нея?
Системата Fly Mama е подход за управление на времето, който има за цел да помогне на майките да балансират работата, семейството и домакинските задължения ефективно. Някои полезни ресурси включват уебсайта http://www.flylady.net/d/getting-started/, където могат да бъдат намерени съвети и насоки за прилагане на системата Fly Mama.
-
Как мога ефективно да организирам готвенето и храненето на семейството, когато съм работеща майка?
-
Как можем ефективно да поддържаме чистотата и организацията в дома си, особено с малко дете?
-
Как мога да вакуумирам храната без специална машина за вакуумиране на буркани?
-
Как можем да се справим с недоспиването при връщане на работа след отпуск по майчинство?
И аз се надявам да успея да вкарам детето в нашият ритъм и да става по-лесно. До сега успявам някак, например разбрали сме се , че играчки в хола не искам , играчките са за нейната стая. За сметка на това съм оставлила там да прави каквото иска. Например вчера виждам, че има нови "украси" на нейната стена, обаче ми обяснява и на мен как не се рисува никъде другаде, само в нейната стая. Аз моливи и подобно със закон съм забранила да се изнасят от детската и схваща......повтаря го и тя като мантра. Много се надявам наистина с порастването да става по-лесно, защото и това е нещото , което ме измаря, не спирам да обяснявам, постоянно съм в напрежение да я следя да не направи някоя глупост/щото и хрумва, като стой и гледай/
Че те се мият преди ядене, защо всеки ден
и някак си магически се озовават в гардероба му сгънати
Много се радвам на хората, които могат да си живеят в кочинка и да не им пука. И аз искам, но това ме напряга повече от това да подредя
Тя не е от тези дето ще седне и ще рисува сама или ще реди пъзели сама. Това го прави, само ако много натъртя, че трябва все пак да сготвя и изчистя. До някъде си мисля, че ние си я научихме така, докато бях вскъщи, постоянно я анимирах, но тогава беше лесно, тя беше по-малка и спеше повече, през което време аз чистих, готвех и т.б, отделно и баща и много я занимава и тя е свикнала постоянно да е с компания и някой да и измисля занимания или да си играе с нея. Именно за това я водя и на занимания допълнителни, защото иначе никакъв шанс да пия едно кафе , без някой да ми каже- хайде да редим пъзели, хайде да рисуваме, да правим кекс на тати......никога не съм сама в действията си или тя да е сама в своите.