Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 447
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Широка поляна, ама навъъъътре в гората Simple Smile
Таз година правиха кей за каяци даже Simple Smile

лиготии разни  Laughing

Но е голяма красота!

Скрит текст:

# 541
Духи, много е красиво, наистина  Peace
Аз пък на хотел не мога да си почина като хората...Хиляди хора, тъпканица, и разните му там инклузиви... ми не е за мен.

# 542
  • София
И на палатка и на петзвезден хотел, навсякъде мога да си почина стига да не си стоя в апартамента. Но напоследък не успявам да организирам нещата и предимно сме си вкъщи.
Последните два месеца ми дойдоха малко нанагорно, тъй като мъжът ми беше в командировка и се прибираше само уикенда. Дори и сега почивните дни не ми бяха достатъчни. Планирам реорганизация малко на задълженията вкъщи и по-сериозно включване на децата в домашните задължения.

# 543
Три сме. Това е кошмар за мен, предпочитам да не тръгвам Simple Smile
Четири сме, ненавиждам почивка на палатка Sick хаосът и мръсотията са пълни.... Sick

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 18:26 от mimi.7299

# 544
  • София
Ау, прексрасно си е уикендуването!
Миналото лят от 30 май до 3 септември ВСЕКИ уикенд бяхме на палатка! Таз година пак е това плана.
Което включва доста багаж и организация  Laughing - но всеки петък си биехме шута и нагоре по балканите... вкл. и 2 пъти на морето палаткувахме Simple Smile барабар с колелата повечето пъти!

И ние сме така. И няма сила на света, която да ме убеди да седя вкъщи, защото има за шетане.
Затова искам пак да си вземем чистачка, за да може да си облекчим задачите и през седмицата. Защото сега като се върнах на работа съвсем ми се свиди да домакинствам, когато мога да си почина и да си видя детето. Поне чистенето да се спести, че....колкото повече чистиш, толкова повече за чистене има.

Пералня зареждам от вечерта, пускам я с отложен старт да се включи към 6, със сушенето - докато се оправим да излизаме е готова. Или я пускам пак така докато ни няма. Едно от нещата, заради които се преродих е именно сушилнята.

Аз не мога да си почина на хотел. Искам като изляза от "вратата" да ми е просторно и по възможност да съм боса.

# 545
  • София
Три сме. Това е кошмар за мен, предпочитам да не тръгвам Simple Smile
Четири сме, ненавиждам почивка на палатка Sick хаосът и мръсотията са пълени.... Sick

5.  Mr. Green ММ е опитваше по едно време да отваря на въпрос, ама не е за мен това.  Naughty

# 546
И аз не съм по палаткуването. Нека си имам хотел, легло и баня, пък разходки и преходи ще правя цял ден.
Дотук изкристализира следният съвет за работещите и заети майки: да зарежат чистенето и да хукват по палатки.  Обаче това пак си е разправия и то двойно по-голяма. Нещо идеи за ежедневието ми се ще да почерпя. За почивките знам какво да правя и как да разпускам.

# 547
  • shumen
И аз не обичам да ходя по палатки.Предпочитам да е на някое хотелче.

# 548
Аз не съм от фрийковете на тема чистота и ред   Mr. Green на самотек е образцовият ни дом  Joy  но много държа на прясната качествена домашна храна  Naughty в този  смисъл от две години имам слоу кукър и това е най-използваният уред в къщи.наред с пералнята  Peace абсолютно безценен....Зареждаш сутрин и вечер има супер вкусна ,топла вечеря....не ми се изреждат всички възможности,но днес например съм взела едно пиле на Дюк -разделям го на две,слагам сутринта едната половина със лук,морков,целина,чушка,шепа сушени гъби(всичко нарязано на две) ,вечерта се прибирам отделям един буркан булъон за хладилника( това е данък супа-използвам го за бъдещи готвения  Peace) и две чаши за приготвяне на ризото с гъби на момента -всичко др нарязвам като за супа и слагам на децата,през това време за 15 минути мятам едно ризото с предварително накиснати гъби и масло  chef 
-Утре ще сложа другата половина и вечерта ще направя пиле с ориз или картофи
- в хладилника имам вратни пържоли за нас-запечатвам на тиган и са готови  във фурната за половин час
-кълцано месо за мусака ,пак в крокпота -слагам всичко нарязанои вечерта само заливам и запичам  Peace

# 549
  • София
И ние ходим много на палатка. До преди шест години на Иракли изкарвахме по двадесет и няколко дни. Но откакто започна инициативата "Да спасим Иракли" започнаха да идват много и всякакви хора и мястото се развали. Оттогава започнахме да ходим в Гърция. Две ходини ходихме на палатка на остров Диапорос, след това мъжа ми се запозна с един грък, който държеше къмпинг на Пелопонес и там бяхме три години. Миналата година вече не го държеше и ходихме в Албания, Ксамил. Страшно много хора, каменен плаж. Единствено храна ни хареса, беше много вкусна и не беше скъпа. Ходихме и на нашето море в Камчия - плажа е добър, морето е дълбоко, а комплекса е пълна разруха. Тази година може би ще ходим на къмпинг в Гърция, най-вероятно на палатка.
И ние почти всеки уикенд не сме в София. Това доста натоварва дните през седмицата, но си има и добра страна. Зависи на кой как му харесва.

# 550
  • Бургас
Аз въпреки маниите си за подреденост и чистота, обичам дивото/странно , но факт/, обичам и 5 плюс звездни хотели. Чувствам се супер и на двете места и почивам пълноценно. Баща ми е рибар и то доста запален и мноооого сме обикаляли с него, това са ми едни от най-прекрасните детски спомени. За съжаление все по-рядко го правим. Мъжът ми малко повече не издържа от мен на дивото. Скучно му било . Той ако няма кафенце , барче, боулинг и някакви атракции, на 3тият ден почва да мрънкоти. Не е по-спорта много/може би защото е завършил академията и му е втръснало/, а по активният мързел , аз съм по- ентусиазирана и заради мен се качва на ски, сърф и подобни  hahaha

# 551
Домашната работа е последното, което да ме тормози и мен. Като не мога да прибера, стои разхвърляно, хич не ми пречи. Като не мога да изчистя, измета за 10 секунди и толкова. Като не мога да сготвя, ядем филии..

Моя мъж незнам как ще го "наям" с филии? Нервният тинейджър удома и той само отваря и затваря хладилника като че ли там вътре е ресторант и на всеки 5 минути някой готви в него хахахаха а пък малкият яде плодовите кисели млека с лъжички от луканка ...  ooooh! Сигурни ли сте че замразената готова храна става за ядене като замразените пълнени чушки дето прочетох тук?

# 552
  • shumen
Адамал и у нас мъжете не се наяждат с филии.

# 553
Домашната работа е последното, което да ме тормози и мен. Като не мога да прибера, стои разхвърляно, хич не ми пречи. Като не мога да изчистя, измета за 10 секунди и толкова. Като не мога да сготвя, ядем филии..

Моя мъж незнам как ще го "наям" с филии? Нервният тинейджър удома и той само отваря и затваря хладилника като че ли там вътре е ресторант и на всеки 5 минути някой готви в него хахахаха а пък малкият яде плодовите кисели млека с лъжички от луканка ...  ooooh! Сигурни ли сте че замразената готова храна става за ядене като замразените пълнени чушки дето прочетох тук?
Хихиии  Joy и ние сме така  Twisted Evil в къщи се яде,като,че ли е хан,и моята тийнейджърка е постоянно в периметъра на хладилника,малкият и той постоянно е "гладен съъъъм" ,за ММ да не говоря  ooooh! ,а и аз си хапвам стабилно ,не съм от тези жени,дето живеят на маслини кашкавал и годжи-бери  hahaha все  пак спортувам,работя,деца гледам.......
Това със филиите и аз го правя,обаче не джъст филии ,а принцеси с кайма,яйце и кашкавал+ супата на деня и айран и всичко е шест Peace

# 554
  • shumen
 No_frame bitch,все едно моя мъник описваш.Още идва от детски и от вратата крещи гладен съм,слагай масата.

Общи условия

Активация на акаунт