Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 719
  • 805
  •   1
Отговори
# 525
Аз да си кажа, че според мен нито Муум, нито Перего стават за разходка из гората. Просто ще е голямо разочарование покупката, за мен това са си типично градски колички, които вървят леко, но просто не са създадени за по-големи препятствия.

За коша за новородено на Перего, той има матрак, сертифициран за overnight sleep. Което ще рече, че бебето на теория може да остане дълго време вътре. Кошчето за кола ми се струва просторно и удобно, пък и виждам тук доста мами, дето си возят бебетата в кошче за кола вместо кош за новородено. И бебетата си спяха вътре, не са ревали или показвали, че им е некомфортно.
Иначе не знам наистина до колко време може да остане детето вътре.

Колкото до разликата в ширината на шаситата  - ми тя реално не е тооолкова голяма, че да предизвика някаква стабилност/ нестабилност, която да се отрази. Пак казвам - и двете клатят, и двете не са за офроуд терени. В същото време и двете си вървят съвсем стабилно по що годе равна повърхност.
И аз четох много и на официалната страница на Пег Перего, както и ревюта на немски от журналисти и от мами, четох и статистики, сравнявах характеристики, ама като се сблъсках лице в лице с количката и я сглобих се оказа набързо, че има неща, които няма как човек да знае. И тогава например жената от магазина много ми помогна. При все, че са официални дистрибутори от много години, ами на мен ми се струва достатъчно запозната.
Абе в крайна сметка си вземете количката, която като лично усещане най-много ви харесва. Според мен и двете ще ви свършат еднаква работа, и са качествени. Но не са за разходки из природата. Ние там ще ползваме раници, слингове, кенгурута. Иначе в парка проблем с която и да е от двете няма да имате според мен.

# 526
Но не са за разходки из природата. Ние там ще ползваме раници, слингове, кенгурута. Иначе в парка проблем с която и да е от двете няма да имате според мен.
И аз съм на същото мнение, даже след като отметнах количката, ще се насоча и към избор на носилка Peace Все пак избрах S шаси заради, разбития денивелиран павиран квартал, в който живеем ние и същото положение в града на едните баба и дядо, където ходим често. Иначе моите предпочитания щяха да са за 51-цата и Jane Muum заради компактността и лекотата. Или Mamas&Papas Mylo заради тапицерията с лисичките Laughing

А за жената в магазина на Прима Папа вече писах, с кеф й оставих парите за количката, има чудесен подход към клиентите, познава си чудесно продуктите и знае как да ги продаде според нуждите на клиента. Позна от кой квартал сме и потвърди, че "S" шасито е най-доброто Laughing

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 22:05 от Stitch

# 527
Но не са за разходки из природата. Ние там ще ползваме раници, слингове, кенгурута. Иначе в парка проблем с която и да е от двете няма да имате според мен.
И аз съм на същото мнение, даже след като отметнах количката, ще се насоча и към избор на носилка Peace Все пак избрах S шаси заради, разбития денивелиран павиран квартал, в който живеем ние и същото положение в града на едните баба и дядо, където ходим често. Иначе моите предпочитания щяха да са за 51-цата и Jane Muum заради компактността и лекотата. Или Mamas&Papas Mylo заради тапицерията с лисичките Laughing

А за жената в магазина на Прима Папа вече писах, с кеф й оставих парите за количката, има чудесен подход към клиентите, познава си чудесно продуктите и знае как да ги продаде според нуждите на клиента. Позна от кой квартал сме и потвърди, че "S" шасито е най-доброто Laughing
Точно така и трябва да бъде - правилната количка е съобразена със специфичните изисквания /къде и как ще се ползва/. Значи в този случай се съгласявам, тъй като на мен пък пътищата ми не са проблем, ама мястото -кът Хубаво е, че производителите предлагат алтернативи, така че всеки да си намери правилното  Peace
Апропо Мамас енд Папас ако не се лъжа имат пълно легнало положение на количките си, и стават за новородено. Бях ги гледала в магазин, ама ще излъжа кой модел беше точно. Имаше и офроуд гуми, за тегло и компактност не мога да кажа. Аз също много ги харесвам.

# 528
Апропо Мамас енд Папас ако не се лъжа имат пълно легнало положение на количките си, и стават за новородено. Бях ги гледала в магазин, ама ще излъжа кой модел беше точно. Имаше и офроуд гуми, за тегло и компактност не мога да кажа. Аз също много ги харесвам.
В Малечко ходихме да ги гледаме в събота, за мен тази марка правят едни от най-естетично изглеждащите колички, много изчистени форми, красиви цветове, кожени бордове/дръжки, пускат и дизайнерски серии на тапицериите, имат богато разнообразие за всички нужди - офроуд, градски. Много компактно се сгъват някои от моделите, Армадилото направо стават миниатюрни, а имат и огромни сенници... обаче са ми скъпички, само на промоция бих се спуснала, а и рядко се предлагат окомплектовани, че и на добра цена шаси, лятна седалка, кош за новородено, кошница за кола, дъждобран, чанта - за мързеливи хора като мен, дето им е по-удобно всичко да са им събрали на едно Laughing

# 529
Здравейте,
търся си колчка с малки колела, до 9 кг., без кошове и усложнения, пълно легнало положение.
Прегледах почти всичко от висок клас на живо и с изключение на няколко, всичко ми е много некомпакто и някакси габаритно. Изхождам от опит как сменихме комбинираната с лятна и се "родих". Изкарах почти година и половина много приятно с Quinny Zapp (стар модел). Да вметна, че съм голям пешаходец и като цяло е заблуда, че малките гуми не са подходящи за нашия лунен терен.

Чудя се между тези:

Mamas Armadillo Flip или XT (ако разликата е само в обръщането, не искам обръщаема седалка):

Mamas Armadillo City (по-мъничка е като седалка):

phil and teds smart (много ме спира, че лятната седалка е адски открита и духа от всякъде, седалката има само 2 положение на гръбчето).

Гледам нещо на Мутси, обаче всичко ми е габаритно и не ми допада....

Идеята е, че не искам пак за няколко месеца да проплача за "лятна" лека количка.

# 530
  • София
На армадило сити няма позиции за крачетата, аз затова се отказах от нея. Флип и xt са по-тежки. Има само Армадило, то е точно 9 кг., има легнало положение, позиции за крачетата, компактно и лесно сгъване. С адаптори м8же да се сложи и кошница, но аз я взех за 6м. бебе и не мога да кажа от опит. Дебнах промоции по английските сайтове и накрая с докарването дотук ми стъпи на 380лв.

# 531
Добър ден,

Купихме количка Mamas Papas Sola (препоръчваме я), обаче ни трябва комарник за нея.

Бихте ли препоръчали такъв? Потърсих - в България не се предлагат такива, конкретно за този модел.
На Амазон има за тази марка, но пак - не за конкретния модел. А и е 50 паунда :о

Съвети ?

# 532
Мисля, че и аз гледах и харесах наживо само Амардило като име. Другите на мен си ми тежеят (освен Сити).
В момента цената е 750 лв., което хем е ОК, хем с чантата и чадъра стъпва на 1000 лв. за уж количка без много екстри(каквато търся).

Ти от кои англ.сайтове дебнеше? И аз им се чудя, но ако дойде с липсваща част?
Иначе от количката си доволна?

# 533
  • София
https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Da … d+papas+armadillo ето ти на приятни цени армадило,  базовото ще си ти свърши идеална работа според мен.

# 534
  • България
Stitch, тази разглежда ли я, когато избира?
http://primapapa.com/xl-modular/55-book-s-modular-xl-completo.ht … k_pure_modular_lu
Аз още се чудя между Jane и Перегото. Само да не изтърва промоцията.
Ето тази Jane:
http://www.adria.bg/bg/pr/krosuolk-3v1-koos-ecb.html
До колкото виждам Jane няма чувалче в летния вариант.

# 535
Мисля, че и аз гледах и харесах наживо само Амардило като име. Другите на мен си ми тежеят (освен Сити).
В момента цената е 750 лв., което хем е ОК, хем с чантата и чадъра стъпва на 1000 лв. за уж количка без много екстри(каквато търся).

Ти от кои англ.сайтове дебнеше? И аз им се чудя, но ако дойде с липсваща част?
Иначе от количката си доволна?

Базовото Армадило го гледам 635 лв. в момента от български магазин с 2 години гаранция. От Амазон - още по-евтино.

Stitch, тази разглежда ли я, когато избира?
http://primapapa.com/xl-modular/55-book-s-modular-xl-completo.ht … k_pure_modular_lu
Аз още се чудя между Jane и Перегото. Само да не изтърва промоцията.
Ето тази Jane:
http://www.adria.bg/bg/pr/krosuolk-3v1-koos-ecb.html
До колкото виждам Jane няма чувалче в летния вариант.
Не съм гледала изобщо твърдия кош за новородено, защото чакам лятно бебе, а той няма допълнителния сенник с UV-защита, който се издърпва, освен това исках да по-тънък и проветрив и се спрях на pop-up вариант. Иначе всичко друго е същото в комплекта, който взех, просто друг цвят Peace

Crosswalk аз също бих избрала със сгъваемия кош за новородено и отделната кошница за кола. Хубава количка е, кошовете седят малко по-високо на рамата, има легнало положение, кошчето за новородено е с разтягаща се козирка, открива се мрежест панел и пази повече сянка, багажникът е малко малък и не е толкова компактно сгъването. Вярно е, че Jane-то няма покривалце за крачетата, то не е чувалче даже при перегото, тънко е.

Трябва да ги побуташ двете шасита и да си прецениш. Помня, че при Jane нещо не ми хареса как стои кошчето за новородено на шасито, нещо нестабилно ми се видя, закопчаваше се с каишки май и нямаше горна дръжка за носене, а странични ремъци, мисля. Задължително ги пипни, поразцъкай и побутай на живо, за да видиш коя е твоята, за мен и двете са хубави.

# 536
При Jane (поне при моята epic, но мисля че и другите са така), когато сложиш коша за новородено на рамата се полюшва и има каишки, които се закачат за рамата и коша не се люлее (така да го кажа). И да, няма твърда дръжка за носене, а дръжки, като на сак.
Мрежестата част на  Epic 2015 е практична и красива, хем се проветрява, хем можеш да виждаш бебето, но понякога напича в очите на бебето през нея, зависи, колко е дръпнат сенника.
Моята я ползвам от почти 6 месеца и съм доволна. Доста гладко и леко върви.
Харесва ми, че дръжката е „чупеща”, определено ми е по - удобно от тези, които се издърпват само.
Лятната седалка може да бъде поставена и в двете посоки, няма нужда от адаптори, за да бъде поствена кошницата, директно се щрака на рамата. Дребни неща, но са в +.

# 537
  • София
Армадилото си ги взех от mothercare.com, но пускаха намалени разцветки в amazon.co.uk.и argos.co.uk, preciouslittleones ... Аз си чаках синя или червена, накрая взех синя за 119 паунда. Поръчвам с превозвач, така е най-изгодно. От количката съм супер доволна засега. Само борд няма, та се чудя дали да търся някакъв универсален за по-нататък.Засега не ми е толкова нужен.Комарник няма, ама на предната количка с каката като имах, един път не съм го ползвала. Дъждобран си има. Сенника е страхотен - нито му пече, нито му духа. Седалката също е доста широка и комфортна. Мъжът ми се майтапи, че може и гадже да си покани вътре.

# 538
Армадилото си ги взех от mothercare.com, но пускаха намалени разцветки в amazon.co.uk.и argos.co.uk, preciouslittleones ... Аз си чаках синя или червена, накрая взех синя за 119 паунда. Поръчвам с превозвач, така е най-изгодно. От количката съм супер доволна засега. Само борд няма, та се чудя дали да търся някакъв универсален за по-нататък.Засега не ми е толкова нужен.Комарник няма, ама на предната количка с каката като имах, един път не съм го ползвала. Дъждобран си има. Сенника е страхотен - нито му пече, нито му духа. Седалката също е доста широка и комфортна. Мъжът ми се майтапи, че може и гадже да си покани вътре.
Тъкмо щях да кажа и аз, че с такъв страхотен сенник, няма никаква нужда допълнително чадър да се купува Peace
Доколкото четох аз, количката няма борд защото би попречил на суперкомпактното сгъване, но много майки твърдят, че не толкова необходим, при положение, че бебето е обезопасено с колани.

# 539
Много ви благодаря за отзивите за Армадило. Цената супер ме устройва, бях се настроила около 1000 лв. да дам за количка, но като нямам претенции и нещата поотпадат. Борд не съм ползала с предишното дете, така че не държа.

Иначе в Малечко цветът, който гледах беше 750 лв. или просто съм пообъркала моделите.
Ето този цвят: https://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-Armadillo-City-Teal/dp/B01A … d+papas+armadillo

И последно да питам - чанта от английските сайтове има ли изгодна, като гледам са по-скъпи от България. Този модел и цвят: http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&c … 0-%20Teal%20Quilt

Hug

Общи условия

Активация на акаунт