Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 684
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
И мен непрекъснато ме питат как ще транспортирам бебето. Ами вадя го от стола и го слагам в количката...?! Много нелогично ли звучи?
Аз бях решила да не взимам нито кош за новородено, нито кош, а да карам с летен в легнало положение + столче за кола. Може би все пак ще взема кош за новородено, но кошницата ми се вижда излишна, още повече че тя не става за дълга разходка, спане/стоене я нея, както ме информираха в магазините. Иначе изглежда много джиджана, но ми се вижда излишна.

# 601
Лично на мен кошницата ми беше много полезна, като не я ползвах за разходки (ползвах бебешки кош), но когато ходихме да пазаруваме, бебето често спеше в колата и го вадих с кошницата без да го събуждам. Няколко пъти ми се наложи да пътувам с такси и вързвах кошницата на задната седалка и нямаше учудени, вероятно не съм единствената. Освен това нашата кошница беше до 13кг и доста широка и с подложка под дупето, която се маха за по-голямо дете и откарахме до 1г5м. Всеки сам си преценява.

# 602
Възползвахте ли се от 15-процентото намаление на всички артикули от Малечко?
На мен ми спести 150 лв. и съм доволна. Утре очаквам количката и джаджи покрай нея Simple Smile

# 603
Мами,колебая се между две колички - Navington cadet и bebe confort streety или loola.. Може ли да ми дадете съвет,коя е по-добре между двете?

# 604
  • Варна
Мами,колебая се между две колички - Navington cadet и bebe confort streety или loola.. Може ли да ми дадете съвет,коя е по-добре между двете?

От изброените бих взела лола. Имам позната с навингтън, не ми се вижда особено качествена, ако трябва да съм честна.

# 605
Здравейте, аз чакам детенце юли месец живот и здраве. Четох във форума, ходихме в два-три магазина да гледаме и бутаме колички и все още се колебая. Мъжът ми държи количката да е стабилна, маневрена, с помпащи се гуми и с амортисьори, защото улицата ни е доста разбита, има баир и някак естествено се насочихме към полските колички и по-специално към Camarelo https://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=2533 и BABY DESIGN http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-dotty … -baby-design-2016 . Същевременно зная, че полските колички са по-тежки и тромави, а и четейки форума, ми се струва, че мнението на повечето потребителки за тях е по-скоро негативно. Много се колебая, хем ми се иска да е стабилна и с много екстри като полските, хем да не е прекалено тежка. Зная, че полските колички са под общ знаменател, но ако някой има впечатления конкретно за горепосочените две марки, ще му бъда благодарна. Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете и съвет за алтернатива на полските колички, която да е подходяща Hug

# 606
Здравейте, аз чакам детенце юли месец живот и здраве. Четох във форума, ходихме в два-три магазина да гледаме и бутаме колички и все още се колебая. Мъжът ми държи количката да е стабилна, маневрена, с помпащи се гуми и с амортисьори, защото улицата ни е доста разбита, има баир и някак естествено се насочихме към полските колички и по-специално към Camarelo https://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=2533 и BABY DESIGN http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-dotty … -baby-design-2016 . Същевременно зная, че полските колички са по-тежки и тромави, а и четейки форума, ми се струва, че мнението на повечето потребителки за тях е по-скоро негативно. Много се колебая, хем ми се иска да е стабилна и с много екстри като полските, хем да не е прекалено тежка. Зная, че полските колички са под общ знаменател, но ако някой има впечатления конкретно за горепосочените две марки, ще му бъда благодарна. Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете и съвет за алтернатива на полските колички, която да е подходяща Hug

И двете съм ги виждала на живо, и бутала в магазин, ако това се брои. Бейби дизайн е много тежка по моите разбирания, наистина е тежка. 10 кг шаси + 2 кг гуми + 4кг кошове, са си към 16 кг, освен това на мен ми беше много трудно да я вдигна на задни колела /все едно качваш бордюр/. иначе е сладка на външен вид, платът е дебел и не знам дали става за лятно бебе, също и леко бляскав, като посипан с брокат изглежда.
За Камарело не знам общите килограми, но поне като я вдигнеш на задни колела изглеждаше много по-лека. Една позната има, изгледа едно, сега и второ с нея ще е. Но не знам те дали я вдигат.

# 607
Една качествена лека или среднолека количка с амортис.например вършат същата или по-добра работа от тези с помпането. Като цяло е мит, че една количка трябва да е огромна, за да е "стабилна".
Поне това е моят опит с първото дете и кошмарната ми огромна количка. Тогава бяхме в кооперация с асанс.до ниво 0, но си спомням, че ми тежеше при качване на високи бордюри, улици нанагоре и пренасаня през подлез. Едвам изтраях до 5-ия месец на детето и си взех "лятна" - с нея изкарахме близо 18 месеца.

Другият вариант е наистина да си вземеш масивна количка и ще си усетиш дали ще имаш нужда от "лятна", с която разликата е огромна.

# 608

От изброените бих взела лола. Имам позната с навингтън, не ми се вижда особено качествена, ако трябва да съм честна.

Лола са симпатични, но на мен цветовете са ми прекалено неутрални или никой не ме "хвана". Също са малко широки в рамката и е добре наживо да видиш дали ти е комфортно.
Успех!

# 609
Възползвахте ли се от 15-процентото намаление на всички артикули от Малечко?
На мен ми спести 150 лв. и съм доволна. Утре очаквам количката и джаджи покрай нея Simple Smile
В момента има и 15% намаление в Prima Papa - официалният представител на Peg Perego.

# 610
  • София
щом имате баир има да изнемогваш с полската. При нас има едно нангорнище и със Зипито едва не припаднах. Имах бебе 9 кг, количка 16кг, багаж 5-6 кг и смятай 30кг почти да буташ. Същото го избутах за минути с 6кг количка и бебе 9 кг .

# 611
Благодаря ви, момичета. А бихте ли препоръчали конкретно някоя количка - алтернатива на полските , която да е по-лека и все пак да издържи на по-разбити тротоари и да вози детенце сравнително комфортно. Склонна съм да отделя около 1000-1100 лева, но пък искам да я ползвам и след 6-тия месец, а не да купувам друга лятна, която да е по-лека  newsm78

# 612
  • Щастлива мама на 3 слънца
http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&c … TRE.9%20Turquoise

Здравейте моля за малко насоки .
Търся най-  леката количка
за сега само тази намирам - Тегло:
 3.9 кг
Дали има и по лека или колкото нея ?
Някой знае ли къде мога да я видя във Варна ?
Благодаря ви

# 613
Благодаря ви, момичета. А бихте ли препоръчали конкретно някоя количка - алтернатива на полските , която да е по-лека и все пак да издържи на по-разбити тротоари и да вози детенце сравнително комфортно. Склонна съм да отделя около 1000-1100 лева, но пък искам да я ползвам и след 6-тия месец, а не да купувам друга лятна, която да е по-лека  newsm78
По моя съвсем скромен опит  - полските колички Ретрус са сравнително леки /11-13кг варират/, Jane испанските също са леки, за други по-опитните мами да препоръчат...

# 614
Здравейте, момичета.

Ние чакаме лятно бебе (юли) и смятам, че дойде моментът да избираме количката. Досега не сме обикаляли магазините, не сме пробвали нито един модел. Засега съм на етап проучване.
Насочили сме се към нещо подобно (като модел), но на конкретна марка ми е много трудно да се спра.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0+%D … EyfwcqHCBaxGOM%3A

Много ми харесват подобен вид кошове за новородени.
Четох, четох, четох...голяма лудница е с тези колички. Не знам как ще изберем.
Иска ми се:
- да е 3в1
- да не е много тежка. Не знам до колко кг да търсим и колко е нормалното. Живеем на 1-ия етаж, освен това ще трябва да се сгъва в колата, която пък е с малък багажник.
- да е маневрена - улиците ни са ужасни
- да е с 4 колела, като не знам дали е по-добре да са помпащи (вие какво мислите?)
- летният кош да има напълно легнало положение
- дръжката да може да се обръща, за да може бебето да е към мен или да гледа напред. Това е ясно, че в първите месеци няма да има нужда от смяна на посоката, защото ще е прекалено малко. Гледам, че има доста колички, на които, за да се обърне бебето в другата посока, трябва да се смени направо позицията на коша, което не ми се вижда удобно.
- да има достатъчно място за багаж, сенник, чанта, да е широка и удобна
- да не забравя и цената - 700-800 лв.
В началото ще ползваме коша за новородено, нищо че ще е лято. В крайна сметка летния кош сигурно чак другото лято ще се използва.

Понеже не сме от София, пък мислим тези дни да си направим разходка до там, препоръчайте ми магазини, в които може да разгледаме за колички.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт