Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 598
  • 805
  •   1
Отговори
# 780
  • в града на атомното слънце :)
Не мога да преценя,бутах ги и двете.Епик аз много в харесах,но на таткото му се вижда кекава и щяла да се счупи😄,Но и на мене Муума на външен вид не ми допада,единствено защото е по лека се чудя....а няма време трябва да купуваме и незнам коя да взема.В магазина и двете се бутат лесно,но навън ще е друго и с бебе в нея
Остави външния вид за последен показател. Прецени си дали ще се налага да я вдигаш често, колко място ще ти заема в колата, багажника ок ли ти е, в какви условия ще я буташ и т.н. Аз лично ще отида в представителния магазин на вносителя, за да видя и пипна всичко, че след 3 седмици ще ми трябва вече някаква количка. Мога да дам мнение след 1.06, разбира се без бебе в количката Simple Smile

# 781
Място в багажника имам,колата ни е комби.И двете са компактни.Ще я използвам по Софииските улици(Младост'Панчарево).Вие до колко килограма гледате да са количките?Какво търсите,като критерии и на кои марки сте се спряли?Аз съм края на 6 месец,но искаме да купим количка вече за да сме спокойни.Като се разхождам и видя някой да бута количка ми харесва почти всичко,но като трябва да купим не мога да взема решение....само аз ли съм така?

# 782
  • София
Ако аз гледах за количка, щеше да гледам следните неща (ако количката е комбинирана):
- да е макс до 11кг (заедно със коша, гумите, шасито)
- да се сгъва заедно със седалката (т.е. коша за след 6м)
- седалката да има голям сенник, с възможност при седнало положение направо да захлупи цялата седалка
- да има голям багажник
- да е с една дръжка (това условие принципно много зависи от предпочитанията на майката, ако е първо дете, може да се справим и с две дръжки)
- да е с единични гуми - задните по-големи от предните
- дръжката да е удобна и на двамата родители
- материята да е по-мека, а не мушамяна, за да не запарва много
- да имa UVзащита
- да е маневрена (но това само от проба в магазина малко трудно би се тествало)
- да има колкото семоже повече аксесоари в цената - покривало за крачета, дъждобран, чанта и т.н.т.
- да е здрава (това по-скоро може да гарантира марката на количката и мненията на хора, които имат количка от марката или същата количка)

# 783
Ако аз гледах за количка, щеше да гледам следните неща (ако количката е комбинирана):
- да е макс до 11кг (заедно със коша, гумите, шасито)
- да се сгъва заедно със седалката (т.е. коша за след 6м)
- седалката да има голям сенник, с възможност при седнало положение направо да захлупи цялата седалка
- да има голям багажник
- да е с една дръжка (това условие принципно много зависи от предпочитанията на майката, ако е първо дете, може да се справим и с две дръжки)
- да е с единични гуми - задните по-големи от предните
- дръжката да е удобна и на двамата родители
- материята да е по-мека, а не мушамяна, за да не запарва много
- да имa UVзащита
- да е маневрена (но това само от проба в магазина малко трудно би се тествало)
- да има колкото семоже повече аксесоари в цената - покривало за крачета, дъждобран, чанта и т.н.т.
- да е здрава (това по-скоро може да гарантира марката на количката и мненията на хора, които имат количка от марката или същата количка)

И аз имах горе-долу същите критерии и накрая се спрях на Peg Perego Book 51. Мисля, че отговаря на всичко изброено Simple Smile

# 784
Здравейте! ЗА лятна количка на дете над годинка коя от двете колички бихте ми препоръчали - Chicoo lite way или chicco simplyciti ? Ще се радвам ако някой сподели отзиви  bouquet

# 785
Аз ползвах Chicoo lite way и съм много доволна. Беше здрава, лека, маневрена и удобна. Бутала съм я даже и на морския бряг, нямаше проблеми.

# 786
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте дами, бих искала да чуя вашето мнение и ще се радвам, ако сред вас има майки бутащи полски колички.
Харесали сме този модел:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-stell … ydney-retrus-2015
Моите изисквания се припокриват с тези на Брайда и като изключим, че не се сгъва със седалката отговаря на останалите изисквания. Единствено не ми хареса, че на седалката предния борд е облечен с нещо като дебел найлон и че закопчалката на колана не е облечена с плат.
Вчера я видяхме в магазина в друга разцветка и като цяло впечатленията ми са добри, но ще се радвам да прочета споделен личен опит.

# 787
Продавам количка Гусио Карера 3в1. Ако някой се интересува да пише. Цвета и е кафяв

# 788
  • София
От описанието не става ясно теглото на рамата дали е с гумите, предполагам, че не е, тъй като и друг път сме го обсъждали, че на полските колички в теглото на рамата не включват гумите.
Ако гумите не са включени:
- рама 8кг
- гуми 2кг
- седалка 3кг
- кош за новородено 3.9кг
===> количката е 13-14кг, което за мен е доста.

А ако гумите са включени, количката става 11-12кг, което не е чак толкова зле.

Но интересното в случая е, дали ще продължи да бъде маневрена, когато й сложиш бебе 8кг + чанта + покупки + играчки и количката стане заедно с всичко около и над 25кг, защото моята полска първа количка, като я натоварех и бебето стана 8+кг ми се "отели вола" да я бутам. А като си купих другата и сложих същите неща, тя продължи да бъде толкова маневрена, колкото и празна.

Лично и на мен лятната седалка не ми харесва, защото изглежда доста спарваща, т.е. не е отворена много. Вижала съм я на живо количката. Също така на живо ми е изглеждала голяма и много обемна, но ако това не те притеснява Simple Smile
Иначе помпещите гуми за мен са минус.

Задължително я пробвайте в колата, защото и да е комби, според мен ще заема 2/3 от пространството, а то е доста ценно като се пътува с бебе/дете, защото количката е само една малка част от багажа, който се помъква Wink

Почти 100% е сигурно, че ако вземеш такава количка за първо време, като детето стане на 1г ще искаш малка с малки гуми и сгъваща се тип чадър, много лека Wink

# 789
  • София
Подкрепям мнението на Brayda, полските са си полски както и да ги погледнеш, хубави на външен вид особено с коша за новордено, летния кош на всички е такъв,  проходими зимата ( виждам че чакаш зимно бебе) но се настрой че ще купиш след това лятна.

# 790
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря за мненията Simple Smile
Ще продължавам да проучвам  Peace

# 791
  • България
Пънче, аз взех тази:
http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-3v1-danco-retrus
Четох, че има доволни мами. Твоята също я заглеждах, но не ми допадат твърдите кошове.

# 792
Някой има ли мнение за Abc 3tec plus

# 793
Здравейте! Попадна ми нова количка Mamas and Papas Swirl, но каишът на който се слагат краката го няма. Някой има ли идея как точно се казва и от къде мога да поръчам?

# 794
Здравейте! Някой с опит или мнение за количките Foppapedretti? Загледах се по 2-3 модела, но не намирам много отзиви за тях.

Общи условия

Активация на акаунт