Каква беше, а каква станà (искрено и носталгично)

• 27 458
  • 404
  •   1
Отговори
# 150
  • На топло
Добре де, не бива да му връзвате кусур толкова пък на Клюкарника. Все пак се казва Клюкарник, а не кръг на списание "Мисъл". Пишем аз и ти, и той и тя, а не Монтескьо и Платон.
Нивото няма никакво значение, просто има хора, които могат да развалят и най-хубавата тема, с философстване на професор от БАН или празни приказки на скучаеща домакиня.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 14:31 от Hello♥︎Jen

# 151
  • София
АйдИ сИга, РеввУвИ от типа "що не ми направиш място под слънцето"! ТоЗ Укупирал, онЗ Укупирал! Като в детската градина - няма място за моето столче, те като ме видят, и не ми правят място!  Joy

# 152
Ми много ясно. И Джен, имам право да бъда където си искам, а твое право е, и ще те помоля да го упражниш, да не ми ходиш по задника като пес и да хейтиш нон стоп.

# 153
Аз съм тежък случай. Нито ми се обсъждат битовизми, нито сериозни теми.  Crazy Като видя да се размятат готварски рецепти и градинарски съвети, и ми идва да се гръмна. Да не говорим колко ми е интересно коя съфорумка колко прозореца е измила днес.
Уф, МА сватя, на мръсни прозорци ли да те посрещам  Joy.

# 154
  • София
Какво ви спира да създавате теми според интересите ви.

Във форума се забелязва една тенденция (от някои) по-лесно да се стои в позицията на критик, отколкото на създател на теми, които ви вълнуват.

Да, така е. Между другото, дълбоко се съмнявам, че сред редовно списващите потребители има такива с достатъчно интензивен живот, при който битовизмите са незначителни. За мен какво сготвих и какво посадих не е по-битово, отколкото какво гледах по телевизора.
Никой не твърди, че са незначителни  Tired Ставаше дума за тема, в която не се докладва нонстоп кой какво е сготвил, дали е изчистил банята, нито къде е купонясвал и колко се е напил. Тема, в която да се обсъждат по-сериозни неща..абе Ники чудесно ме разбра. Но наистина ще е твърде обширна и лесно ще се разпадне.

ТВ не гледам, спорадично някой мач.

# 155
  • В Космоса
Отношения между хората, наблюдения..... Ей такива по-отнесени и дървено философски неща
....дървено философските теми са поле на изява за Мамасита.

Още една причина да не пускам подобна тема. Mr. Green Не знам на някои как им се занимава да поддържат разговор с Мамасита. Изморително ми се струва. Laughing

На мен ще ми е интересна тема да разискваме нещата от живота. Отношения между хората, наблюдения, мисли, поглед върху поведението на себе си и другите... Ей такива по-отнесени и дървено философски неща, но съм сигурна, че няма да има интерес особен.

Е, то това нали го има в почти всяка тема – особено тези в СО.
Там пък има друга опасност – а си написала, че си против домашното насилие, а е тръгнал слух, че мъжът ти те бие.   Mr. Green
Според някои хора задължително нещо трябва да ти се е случило в личен план, за да имаш право да го коментираш. Пък това, че умните се учат от чужди грешки... Откъде толкова акъл, че да се сетиш.   Laughing

Не, имам предвид по-абстрактни разкоствания на човек и поведение, съзнание, психика... Не на толкова битово ниво, както се получава в СО. Както и да е... Няма да се заема аз със сигурност да отварям такава, мога да си философствам и на ум, докато чета навред. Crazy

# 156
Какво ви спира да създавате теми според интересите ви.

Във форума се забелязва една тенденция (от някои) по-лесно да се стои в позицията на критик, отколкото на създател на теми, които ви вълнуват.

Да, така е. Между другото, дълбоко се съмнявам, че сред редовно списващите потребители има такива с достатъчно интензивен живот, при който битовизмите са незначителни. За мен какво сготвих и какво посадих не е по-битово, отколкото какво гледах по телевизора.
Никой не твърди, че са незначителни  Tired Ставаше дума за тема, в която не се докладва нонстоп кой какво е сготвил, дали е изчистил банята, нито къде е купонясвал и колко се е напил. Тема, в която да се обсъждат по-сериозни неща..абе Ники чудесно ме разбра. Но наистина ще е твърде обширна и лесно ще се разпадне.

Таис, няма как да се получи, защото всички се интересуваме от различни неща. В теми от рода на "Искам да кажа" се пише за битовизми, защото те са неизбежни. Няма как да направя разбор на Набоков и да има 200 потребителя, които да се вълнуват от творчеството му. За подобни неща са подфорумите. Видя се, че която и да е тема по актуален проблем се превръща в....

# 157

В интерес на истината не знам за коя тема става дума, защото никога не съм следила тема, в която се докладват какво са сготвили, изчистили банята и т.н. Не ми пречи, че има такава тема, в която явно участват хора, които имат нужда да споделят това. Просто ми е интересно защо хора, на които такива неща не са им интересни, четат въпросната тема.

Ето, че почти всички в даден момент ставаме предсказуеми. Неизбежно беше да вметнеш дали гледаш телевизия специално ти, въпреки че употребих гледането "по телевизора" като обобщение за неща, които гледаш, четеш, слушаш - в днешно време и в интернет, но не преживяваш лично, а си зрител, наблщдател. Това е доста битово, но все пак всички го правим, защото повечето от нас не ходят 5 пъти годишно до Тайланд и Малдивите, не изкачват Еверест, не ходят да живеят сред изолирани племена извън цивилизацията, не оцеляват като Беър Грилс във враждебна среда... а си живеят доста битово.

# 158
  • На топло
Ми много ясно. И Джен, имам право да бъда където си искам, а твое право е, и ще те помоля да го упражниш, да не ми ходиш по задника като пес и да хейтиш нон стоп.
Нищо не се свежда лично до теб в този форум, даваме общи примери, съжалявам, че го приемаш като хейт и ходене по дупето.
Не разваляй поредната тема с оплаквания, сълзи, спам и други ненужности  Peace

# 159
  • София
Ако четеше настоящата тема малко по-внимателно, щеше да знаеш защо вече не чета и пиша в ''Искам да кажа''. Обяснила съм по-назад, няма да се повтарям. Не, че е от голямо значение.

Никога не съм казвала, че въпросната тема ми пречи, Боже мой  Tired

Ще използвам момента обаче да те попитам директно, защо винаги си недоразбрала? Отдавна ми прави впечатление. Не се заяждам, нищо против теб нямам, просто много често когато те засека из темите, все някой нещо трябва да ти обяснява и дообяснява - при това в ситуации, когато другите потребители отдавна вече са ''вдянали'' за какво става дума.

# 160
Темата си е отчетна Simple Smile. Само дето не сме кърмачки Simple Smile. Пише се за деца, за работа, за готвене и пр. Оцеляването зависи от способността да пропуснеш пост, който не ти е интересен.
Таис, върни се, ще си бъбрим за Мароко и коктейли Simple Smile.

# 161

Ще използвам момента обаче да те попитам директно, защо винаги си недоразбрала? Отдавна ми прави впечатление. Не се заяждам, нищо против теб нямам, просто много често когато те засека из темите, все някой нещо трябва да ти обяснява и дообяснява - при това в ситуации, когато другите потребители отдавна вече са ''вдянали'' за какво става дума.

Това си е твое мнение, че винаги съм недоразбрала. Случва се да не "разбера" нещо, ако е в много динамична тема, в която се пише нонстоп и развоят ѝ често е с остри завои. Все пак, не съм длъжна да чета всичките 58 страници, които са успели да изпишат потребителките с повече свободно време от моето в 3-те часа, през които не съм поглеждала темата. Дори и да реша да ги прочета, вероятно ще са изписали други 30 страници, през времето, през което чета.

И всъщност, ако нещо не съм "разбрала" от твоите мнения в темата е поради факта, че ги чета по диагонал.

# 162
Аз така и не разбрах каква е принципната разлика между "Споделете" и "Искам да кажа" освен, може би, участниците. Ама не ми е и чак толкова важно да разбера, че да се прежаля да вляза и да видя с очите си.
Някак си се нароиха спамо-чат темите и се формираха разни групички по симпатии, но сигурно е нормално – много сме вече, няма място за всички под слънцето, та се налага да се заселят и други слънчеви системи.  Laughing

# 163
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Темите са не само такива, каквито ги правят пишещите в тях, но и такива, каквито е предразположил с формулирането им пусналият ги. Та ако темата, която си пуснал, не върви, грешката най-вероятно е нейде в първи пост.

# 164
Джо  Hug много нескромно. на теб ти се получават повечето теми, но и си ги поддържаш ненатрапчиво.

Общи условия

Активация на акаунт