На ръба на отчаянието съм..

• 24 005
  • 357
  •   1
Отговори
# 90
Аз ги схващам нещата, че в момента авторката мизерства заради стиснатия си мъж,
Хайде да не се заблуждаваме - авторката не мизерства заради него, а заради себе си. Прощавай, Грация, но съм силно скептична към така наречената ти "болест". Ако наистина е толкова зле положението, при някоя от визитите до спешното все щеше да се потърси диагноза  newsm78 И ако приемем, че мъжът ти е мухльо /тук съм без извинения  bowuu/, то какви ще да са родителите ти, щом не те подкрепят да се потърси из основи проблемът ти и да бъде решен  Rolling Eyes Не, и на мен историята ми намирисва  Rolling Eyes

А Рали , не така . Не може да е заради нея , заради онзи мухльо мъжа и е . Извинявайте ме мами , ама няма как мъжът ти да работи от 10 години на едно и също място и няма да знаеш колко получава .
      Скъпа Грация , всичките ти проблеми идват от хроничният недостиг на пари в семейството ви . Това 600-800 лв. не звучи хич оптимистично . Аз живея сам със двете си деца и ако месечният ми бюджет слезе под 1100 лв. , сериозно си правя сметката за всеки харч . Пък вие двама възрастни с дете и с 600 лв. бюджет не я виждам тая работа . Предполагам родителите ти допълват дупката в бюджета . Лошото при теб е че дори и да му биеш шута на скъпия, това по никакъв начин няма да ти реши финансовите проблеми , а от там и проблемите с нервите . Въпрос - А неговите родители защо не помагат и те ?  

# 91
Авторке, не пишеш преди да се преместите при вашите под наем ли живеехте или си имате ваше/негово/ твое жилище? Какво става сега с този дом, ако не сте били на квартира? А ти какво работеше преди да се появят симптомите?
Лично аз дори не разбрах авторката на колко години е но може и да не съм видяла но общо взето в цялата история има нещо което не се връзва защото ако чуем съпругат и може би ще се появят и други неща от негова гледна точка така че е трудно да се дават съвети и правят изводи само от едната страна

# 92
Така е, ако чуем съпруга, то той сигурно ще се оплаче от болнавата си жена и от факта, че е заврян зет. Обаче да носи нови дрехи, да пуши скъпи цигари и да се храни и пие кафета навън, когато на жена си не дава нищо и тя цепи стотинката на две е толкова гадно, че няма накъде. Ами стиснат е - няма две мнения - и постъпва гадно. Не може той да е с нови дрехи,а  детето му с втора употреба  Naughty

# 93
Аз ги схващам нещата, че в момента авторката мизерства заради стиснатия си мъж,
Хайде да не се заблуждаваме - авторката не мизерства заради него, а заради себе си. Прощавай, Грация, но съм силно скептична към така наречената ти "болест". Ако наистина е толкова зле положението, при някоя от визитите до спешното все щеше да се потърси диагноза  newsm78 И ако приемем, че мъжът ти е мухльо /тук съм без извинения  bowuu/, то какви ще да са родителите ти, щом не те подкрепят да се потърси из основи проблемът ти и да бъде решен  Rolling Eyes Не, и на мен историята ми намирисва  Rolling Eyes

А Рали , не така . Не може да е заради нея , заради онзи мухльо мъжа и е . Извинявайте ме мами , ама няма как мъжът ти да работи от 10 години на едно и също място и няма да знаеш колко получава .
      Скъпа Грация , всичките ти проблеми идват от хроничният недостиг на пари в семейството ви . Това 600-800 лв. не звучи хич оптимистично . Аз живея сам със двете си деца и ако месечният ми бюджет слезе под 1100 лв. , сериозно си правя сметката за всеки харч . Пък вие двама възрастни с дете и с 600 лв. бюджет не я виждам тая работа . Предполагам родителите ти допълват дупката в бюджета . Лошото при теб е че дори и да му биеш шута на скъпия, това по никакъв начин няма да ти реши финансовите проблеми , а от там и проблемите с нервите . Въпрос - А неговите родители защо не помагат и те ?  

Не разбирам защо веднага се напада мъжът при положение че никой не познава двойката и няма как да се вземе нечия ктрана и то от раз, даваме съвети нали, не решаваме съдби а и нямаме право защото всеки знае себе си най добре

# 94
Ако се съди по името, което си е избрала за форума, авторката вероятно е на 33 години. Според мен най-важното е тя да си оправи здравето и да се погрижи за детето си. След това, да се вземе в ръце и да започне работа, ако трябва и в друг град. Какво ще прави със съпруга си, е въпрос на нейно лично решение, при което трябва да отчете и интересите на детето.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 12:49 от Nataka

# 95
Според мен проблемът не е просто в липсата на средства, да, и това е факт, но си мисля, че решението на проблемите на Грация е в нейните ръце, още повече, че има подкрепата на родителите си. Наистина не могат да се дават съвети просто така,  без да се чуе и съпругът. Вероятно той е изтормозен от продължаващата с години инертност на съпругата си и нерешителността й да потърси лек за проблема си. Всичко обаче написано от нея го обрисува като голям егоист, съдейки по отношението към детето му.

# 96
Беки, айде да си задържиш умозаключенията за себе си, ОК?
Аз не казвам, че няма проблем - напротив, има и то доста проблеми има  ooooh!. Но самият факт, че тя явно не желае да се лекува и да потърси помощ ми говори много. И й казвам, че ако тя самата не се вземе в ръце и не поиска, тук каквото и да се каже, работа няма да й свърши. Сега по-ясно ли ти е?

Съгласна съм с това. Дадоха се много добри съвети, но тя продължава да тъпче на едно място.
Някои хора в темата казаха, че ако разкара мъжа ще се оправи. Напълно вероятно е.
Още в началото и казах да си увеличи работата, но нищо не каза. Как Сийка също и даде много добри идеи.
За заболяването не трябва да спира докато не попадне на читав лекар. Щом града е малък, да търси специалист в друг град. Но и това някак си го подмина. Ограничила се е до двама лекаря май и дотук. Пие хаповете и нищо друго не предприема. Пък ако заболяването е нелечимо - да ходи на телк.
Много се е отпуснала авторката.
Грация, помисли си какво искаш. Само да помрънкаш или да се оправиш.

И реално за какво и е този мъж. Та той лежи на гърба на родителите и барабар с нея и чат пат им фърля някой лев да замаже очите.
Ако него го няма, разходите ще са доста малко + тя ще се успокои.
И се чудя тия родители как го търпят.

# 97
Според мен проблемът не е просто в липсата на средства, да, и това е факт, но си мисля, че решението на проблемите на Грация е в нейните ръце, още повече, че има подкрепата на родителите си. Наистина не могат да се дават съвети просто така,  без да се чуе и съпругът. Вероятно той е изтормозен от продължаващата с години инертност на съпругата си и нерешителността й да потърси лек за проблема си. Всичко обаче написано от нея го обрисува като голям егоист, съдейки по отношението към детето му.

Но да не забравяме, че това са нейните думи а много хора за да не си признаят вината изкарвата другия по черен и от дявола

# 98
Бгел, затова няма как да знаем и да даваме съвети. Не можем и да съдим.

# 99
NATAKA - именно това казвам но повечето тук веднага разбиват едно семейство и решават какво тя да направи

# 100
Така е, всеки трябва сам да реши за себе си.

# 101
NATAKA - именно това казвам но повечето тук веднага разбиват едно семейство и решават какво тя да направи

Ние казваме  какво мислим спрямо нейните думи. А това какво ще направи зависи от нея.
Рядко съм видяла тема в която авторът да послуша съветите и ей така да му кажат "разведи се" и той да го направи.
Хубави съвети се дадоха - за лекуване и за работа. Дали ще ги послуша и ще се вземе в ръце е неин избор.

# 102
Точно - ние отговаряме на този, който пита.

# 103
Четох, четох и почти си обясних защо авторката не се лекува. Ами, нали тя не работи от 2г.? Съответно няма здр. осигуровки. Мъжът й е егоист, а тя няма и не може да поиска пари от техните. Трябва да плаща прегледа на частно - 40 лв. И то , за да се диагностицира, лекува, наблюдава болестта й са необходими поне 2-3 прегледа на месец. Ето 100 лв. От къде? Ами няма от къде! И ето ти едно блато, омагьосан кръг и на ръба на отчаянието. Със сигурност авторката има и суицидни мисли, но не го споделя, защото ще бъде атакувана от всякъде.
Това е моето мнение!

# 104
Четох, четох и почти си обясних защо авторката не се лекува. Ами, нали тя не работи от 2г.? Съответно няма здр. осигуровки. Мъжът й е егоист, а тя няма и не може да поиска пари от техните. Трябва да плаща прегледа на частно - 40 лв. И то , за да се диагностицира, лекува, наблюдава болестта й са необходими поне 2-3 прегледа на месец. Ето 100 лв. От къде? Ами няма от къде! И ето ти едно блато, омагьосан кръг и на ръба на отчаянието. Със сигурност авторката има и суицидни мисли, но не го споделя, защото ще бъде атакувана от всякъде.
Това е моето мнение!

Не помислих, че може би няма здравни. Ако е така, много лошо става положението.
Истината е, че не е трябвало да напуска работа, а да излезе в болничен и да търчи по лекари, докато не разбере къде е проблема. Не знам какво е мислела като се е заседяла вкъщи. Че цял живот някой ще е гледа. Всичко се случва в този живот и човек не трябва да се поставя в такива ситуации.
Мъжът и също би трябвало /ако е нормален мъж, който държи на нея/ да я подкрепи. Вместо да и предлага да седи вкъщи е трябвало да я праща на лекари до откат.
Но се надявам поне здравните да си е плащала. Не са много - 16 лв някъде. И аз съм болна, имала съм периоди на безработица или съм работила на гр. договор, но никога не съм си позволявала да не си плащам осигуровките. Точно защото не съм много здрава.

Общи условия

Активация на акаунт