Искам да кажа ... (72)

• 63 900
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • югозапад, под "Марков камък"
В къща сме на село, което е на 3 км. от града. Има детска градина, училище и много удобен градски транспорт. Двора ни е голям и хамалогията е доста ама гледам много да не обръщам внимание, мъжа ми е по градинарството. Съседите са супер и на удобно отстояние от нас, не си пречим никак.

# 61
  • постоянно
Със снимки  - но само по мотичка! Или в краен случай - с китка магданоз.

Градинарството за мен не е досадно задължение, губивреме, слугинаж и разправия, а дзен, густо, нирвана, благина и наслада, всичкото смесено в сложна пропорция. И това са невеществените ползи, а има и други.

Не мога да кажа, че си губя времето с градините и двора - а за какво по-приятно бих го ползвал?

Kurkuma,
 ама да " мааме " салата от домашни домати и да пием домашна ракийка всички обичаме.  Mr. Green

# 62
  • София, Младост
Искам къща с двор в село близо до града. Сърбят ме ръцете да градинарствам, ама за сега само с искането си оставам...

# 63
  • София
Мечтая си за къща с двор, ако може и да е  в града  Wink. Толкова нерви съм си съсипала заради съседи, че изобщо не виждам предимства на живот в панелка.

# 64
  • София
От тая гледна точка май съм уцелила бингото с роднини и кумове далеч от нас и с приятели, които нямат желание да са в лудницата с дечурлигата Laughing
Аз не се оплаквам от кумовете ни - приятели са ни, при това с дете, което е приятелче на Кати. И тях с кеф бих си ги почерпила. Роднини - не. Гледах офертите за мястото, което сме избрали и се чудя... Тръгнах да избирам кетъринг за родителите, а съкратих от специалното парти за децата. Което е супер тъпо, защото нали идеята е на децата да им е гот, а не родителите да плюскат. То не че не може и двете, но сумата така набъбва... Някои хора за такива пари на море ходят. Драмата ми е, че не ми е удобно едни родители да поканя на маса, а други - не. Такова разделение не ми е по вкуса. Стигам до идеята по едно питие и баста. Който иска ядене, да си поръчва и плаща.

# 65
  • София
И аз искам къща с двор, обаче в града. Харесала съм си дори няколко къщя тук в квартала, както и няколко в тихите улички из центъра. Чакам само да изкопая отнякъде парите и отивам да направя оферти, на които не може да се откаже на собствениците  Simple Smile

Дребосъчко се разкашля качествено тази нощ.  Tired От днес се поим с подбел, черна ряпа и сиропи. Обмислям дали да не почнем и инхалации. Сега ще чакам включване и от сестра му Rolling Eyes

# 66
Аз съм живяла в градска къща с двор 20 години и предпочитам апартамент.
Макар че, трябва да призная, нещата се променят малко по малко и вече забелязвам желание у хората да ползват дворовете си за приятно място, където да си почиват, а не всеки да развива някаква гаражна дейност, свързана с мръсотия и шум. Няма по-противен съсед от селяка, който всичко сам си прави - и дърва цепи, и цикли, и коли изчуква, и огън пали. От такива не можеш да си ползваш собствения двор за отмора, защото все отнякъде иде шум, смрад и прахоляк.

# 67
  • някъде ... тук ...
Тони, имах предвид, че съм се спасила от твоите терзания Simple Smile Вярно си е мислене, схеми, чудо...

# 68
  • дядовата ръкавичка
Няма по-противен съсед от селяка, който всичко сам си прави - и дърва цепи, и цикли, и коли изчуква, и огън пали. От такива не можеш да си ползваш собствения двор за отмора, защото все отнякъде иде шум, смрад и прахоляк.

Каква е разликата за теб от това дали "селяка" ще си прави сам гореизброените дейности, или ще ги върши някой друг нает "селяк"?

# 69
Достатъчно е да идете до който и да е "институт" за производство на посадъчен материал - няма да намерите никого след 11 часа предиобед. Дай им само да плачат за пари.

Не, че ги оправдавам, но имам колежка от университета /завършила съм Аграрния у-т в Пловдив/ която след завършването остана да работи в един от институтите. Да ти кажа ли каква заплата получаваше, или сам ще се сетиш  Wink И въпреки всичко бяха създали сорт домати без семки, но пласмента на вече създадените неща е друг въпрос вече, но и държавната политика в случая липсва  Confused

Ние живеем в къща, но работата по двора не ми е от любимите, още повече, че всички /три етажа хора сме/  са "ужасно заети" и основната работа я върши ММ. Поради което в момента е леко занемарено, имаме само беседка, детска къщичка и батут лятото. Мечтая си да озеленим и пооправим, но ще видим кога ще завтасаме  Rolling Eyes
Снощи гледах "Стая" - много силен филм се оказа, хареса ми историята.
Приятен и усмихнат ден на всички  bouquet

# 70
  • Пловдив
Мен не ме бива особено за градинар, основно защото не проявявам желание Simple Smile По градинарската тема и поддръжка на двора ви пускам подходяща снимка, "Селяни събират сено" - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/25335 … a&oe=5731B0CD

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:04 от Янтра

# 71
И аз от мечтаещите за къщичка. Точно къщичка - на един етаж, с до 3-4 стаи. В Сопот имах точно една бленувана, всеки ден като се прибирах от училище минавах покрай нея и й се любувах. Имаше малка, кокетна беседка, цялата обвита в бръшлян, а над нея голяма  вишна с големи, ароматни цветове. Скоро отново минах от там, станала е необитаема и изтърбушена - някой наследник ремонтирал - недоремонтирал и ми стана едно носталгично.

# 72
Ми Янтре, хубаво си беше. До преди 10-ина години поне.

# 73
  • Ямбол
Да пусна и аз едно селянче:
Скрит текст:

А тук са две:
Скрит текст:

# 74
  • Пловдив
Изтрих го, защото някой незапознат с дълбоките ми сопотски корени ще реши, че се подигравам Simple Smile Не е лошо градчето. Харесваше ми. Причините да ми харесва и сега са валидни - чист въздух, спокойствие, тишина, децата карат колело и търчат по улиците необезпокоявани, култура на детска игра непозната в Пловдив, боровата гора на 5 минути пеш.

Общи условия

Активация на акаунт