Отговори
# 630
  • София
1. Дава ли се или не вода на новородените, които са изцяло на кърма? Предлагаш, но не настояваш. Без захар. Моя син пропи вода на 1г.
2. Колко пъти на ден трябва да се къпе бебето и до колко месеца? Къпех всяка вечер (лятно бебе).
3. Как трябва да се поставя бебето в кошарата - по гръб, по корем или настрани? 1вата педиатърка на дъщеря ми казваше "както и да го поставиш все ще се извърти". Бебета спяли към светлината. Синът ми спеше по гръб.
4. Има ли нужда от възглавница новороденото и от кой месец се ползва тя? Не. Имах възглавница на Чико, но педиатърката каза да я сложа след навършване на 1г. Даже и тогава е рано.
5. Може ли родено през лятото бебе да е по къс ръкав ако времето го позволява или задължително трябва да е с дълъг? Зависи от времето. Ако е горещо няма начин да му сложих дреха с дълъг ръкав Simple Smile Аз даже и на малко по-хладно време съм го извеждала с боди потник.

# 631
Като стана въпрос за възглавница, от кога може да се ползва? На година и половина време ли е вече и важен ли е фактора спане по корем, с вирнато дупе?. newsm78

# 632
  • На брега на реката
И при двете ми деца установих случайно, че спят добре върху възглавница - в периодите, в които спяха в нашето легло и се намърдваха случайно отгоре им, горе долу при активното зъбоникнене. В нашия случай някъде след 1г. и половина. Така или иначе каката почна да спи на по-висока възглавница заради задните хреми. Малката и тя по тоя път върви.

# 633
Момичета, благодаря ви много за отговорите. Надявам се, като дойде педиатър след изписването да даде същите. Аз от своя страна предприемам нова стратегия - ще се съгласявам с всичко и ще си правя каквото знам. Не ми се водят излишни спорове с хора, които не само не знаят, ами и не искат да чуят. Благодаря за отговорите още веднъж Peace

# 634
Дайте някой съвет - малкият е на 5 месеца. Изкара една ушна инфекция по-миналата седмица и оттогава не може да оправим кашлицата и сополите. Не спират и не спират. Чистим носа, слагаме някакви капки, предписани от педиатърката и давам някакъв хомеопатичен сироп (пак с нейно предписание). И след като не виждам никакво подобрение реших днес да отида да го чуят пак (при дежурен лекар).

Слуша го и каза и отсече "Така ще е. Докато стане на 3 години така ще има кашлица и сополи." Общо взето изкара ме "притеснена/преувеличаваща" майка. А малкият си кашля мъжката, хриповете му ги усещам с ръка постоянно, не може да диша и съотвено не може да спи. За щастие хапва добре (за разлика от друг път като е болен). Температура 37.3 (тази сутрин) - не било температура според дежурната лекарка.

За температурата съм що годе съгласна, но не и ако 2 седмици ми държи такава "не-температура". Нищо не ни изписа, нищо не ни посъветва. "Иска ми се да ви кажа, че ще се оправи, но не мога да ви го кажа"  newsm78 ooooh! Ако съм искала да давам сиропа, да го давам, можело и да не му помогне, ама нямало да му навреди. И това е. Прибра си таксата и ни прати по живо, по здраво.

Кажете моля ви се какво да правя? И баща му и свекървата ми потвърдиха, че не съм луда и че кашля лошо. Баща му сега ме и насмете по телефона, че нищо не са ни изписали. Да го водим ли през седмицата пак на педиатър? Да го чакаме да се оправи от самосебе си? Тя кашлицата няма да спре, докато не се оправи носа, а аз там подобрение (дори и минимално) не виждам. Вече нямам идея какво да правя  newsm78

П.С. Живеем в чужбина, малкият ходи на ясла.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 16:32 от изгубен-щъркел

# 635
Сменете педиатъра, ако действително открият нещо на детето, върнете се обратно при първата, обяснете и колко е некъдърна с факти и доказателства и си искайте таксата обратно, дори и само да й видите физиономията. Много се дразня от лекари, които се мислят за богове едва ли не, а са безкрайно некъдърни, не знам дали вашия случай е такъв, надявам се, че не е, просто съм афектирана от скорошна подобна случка. При всички случаи бих потърсила второ мнение.

# 636
 anelia_888, успех с бабите! бих ти дала непоискан съвет - не наблягай на "вие не знаете". не откриваме топлата вода в гледането на бебета. ще цитирам собствената си майка "ако даването на вода и спането върху възглавница бяха толкова страшни, повечето от сега пишещите майки не би трябвало да са оцелели при отглеждането"  Wink обясни им, че има някои нови препоръки при грижите за бебета и че смяташ да ги спазваш.

# 637
Да се неглижира състояние на 5 месечно бебе, ми се струва много непрофесионално! То хубаво, че в чужбина са малко "над нещата", ама кашлицата не идва от нищото. Заведете го на педиатър, аз не бих се оставила на мнението на някой си дежурен лекар.
5 месеца и е на ясла, милото мъниче, Щъркел сигурно и на теб ти е много криво!
За възглавницата си има обяснени противопоказания, дори в детските заведения ясли/ градини няма такива по препоръка на ХЕИ. Влияят на гръбнака и просто децата, особено в ббешка възраст не се нуждаят. Не знам как сте гледани "едно време", но аз в градината по комунизма, нямах възглавница.

# 638
Здравейте. Още не се е появило бебето и у нас вече има спорове относно неговото отглеждане (баба ми и майка ми vs. аз )
Имам няколко въпроса:

1. Дава ли се или не вода на новородените, които са изцяло на кърма?
Свекърва ми постоянно ме преследваше и дразнеше като питаше ама водачка пил е , но малкият упорито отказваше. Пропи вода като стана на шест месеца.
2. Колко пъти на ден трябва да се къпе бебето и до колко месеца?
Ние къпехме веднъж дневно, но брат ми в Канада на два три дни.
3. Как трябва да се поставя бебето в кошарата - по гръб, по корем или настрани?
Синът ми повръщаше и го слагах на страни , но после той сам почна да се завърта по гръб.
4. Има ли нужда от възглавница новороденото и от кой месец се ползва тя?
Слагах докато повръщаше после я махнах.
5. Може ли родено през лятото бебе да е по къс ръкав ако времето го позволява или задължително трябва да е с дълъг?
Аз в началото слагах дълъг.

# 639
"Едно време" имаше етапи - накрая му се викаше "развит социализъм"  Wink

# 640
А де, баш него хванах Simple Smile

# 641
anelia_888, успех с бабите! бих ти дала непоискан съвет - не наблягай на "вие не знаете". не откриваме топлата вода в гледането на бебета. ще цитирам собствената си майка "ако даването на вода и спането върху възглавница бяха толкова страшни, повечето от сега пишещите майки не би трябвало да са оцелели при отглеждането"  Wink обясни им, че има някои нови препоръки при грижите за бебета и че смяташ да ги спазваш.

Разбира се, че и те са гледали деца и явно са се справили. Просто възникват едни такива елементарни спорове, които много ме натоварват. Последно спорихме за пъпната връв - пъпа на бебето, бил свързан с пъпа на майката, чрез пъпната връв, ако някой не знае - да се информира Simple Smile Наложи се да търся снимки на плацента и да обяснявам.. Flutter

# 642
  • където ми е най-добре
anelia_888 и от мен един непоискан съвет - педиатър идва у Вас задължително и когато проведете разговор, нека бабите чуят мнението на лекаря. Да пробват с него да спорят. 
newsm10

# 643
  • София
Ааа, чакай! Не се знае педиатърът какво ще каже Wink. Нашата беше наговорила такива абсурди, че я смених на секундата!

# 644
Ааа, чакай! Не се знае педиатърът какво ще каже Wink. Нашата беше наговорила такива абсурди, че я смених на секундата!
Да, то и това ме притеснява. Лошото е, че нямам особено голям избор на педиатри в близост..  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт