Великденски идеи и декорация! /2016 г./

• 59 698
  • 229
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, моля за помощ!
В училището на дъщеря ми ще има великденски базар и за мой най-голям ужас трябва да направим нещо. Може ли да ми препоръчате картички или не знам и аз какво, но да е нещо лесно за правене и в никакъв случай за готвене. Нещо като за две леви ръце. Иначе ми е лесно да купя разни готови неща от Джъмбо, но не знам дали е удачно решение.
Миналата година правих кошнички за яйца от изрязани пластмасови бутилки (за жалост не мога да покажа снимки).Аз ги видях в нета. Не са трудни, и се правят с подръчни материали ,и е много забавно .Успех  Peace

# 166
  • Под Сините камъни
Момичета, моля за помощ!
В училището на дъщеря ми ще има великденски базар и за мой най-голям ужас трябва да направим нещо. Може ли да ми препоръчате картички или не знам и аз какво, но да е нещо лесно за правене и в никакъв случай за готвене. Нещо като за две леви ръце. Иначе ми е лесно да купя разни готови неща от Джъмбо, но не знам дали е удачно решение.
Миналата година правих кошнички за яйца от изрязани пластмасови бутилки (за жалост не мога да покажа снимки).Аз ги видях в нета. Не са трудни, и се правят с подръчни материали ,и е много забавно .Успех  Peace
Ето ги

# 167
  • под тепетата
Аз мога да посъветвам Тонка вместо да се плеска с тесто да си вземе от самосъхнещата глина. Разточва я , изрязва формичка ( яйце,пиле, пеперуда...) , оставя я да изсъхне. Ако ще е за закачване  и се пробива дупка . Оцветяват се най-добре с акрилни бои. Друг вариант, който ние направихме , след като изсъхнаха залепихме магнит със силикон. Оцветени ги сложихме в пликчета и им вързахме фльонга. Утре дано да имам възможност да снимам нашия базар. Имаме и много интересни картички - оцветени   и нашарени яйца са виснати на простор от панделка органза. Всяко яйце е завързано поотделно пак с панделка. Праяили сме и пиленца на клечка като ги намазвахме с лепило и посипвахме с предварително нарязана на ситно жълта прежда. Мънисто за очи и червено клюнче, задължително панделка отдолу  Laughing

# 168
Дами, моля ви за съвет.
Госпожата в ДГ иска децата да направят къщички от бисквити - най-прости къщички, в който да сложат шоколадово пиленце.
Та питането ми е - с какво се слепват бисквитите.

# 169

Карамел, течен, шоколад, мед?????

# 170
  • Испания
Дами, моля ви за съвет.
Госпожата в ДГ иска децата да направят къщички от бисквити - най-прости къщички, в който да сложат шоколадово пиленце.

http://xn--90aoq1a.com/biskvitena-kyshta/

http://www.art.satto.org/biskvitena-kashtichka/

# 171
  • bad@ss
Фонданът е доста лепкав.

# 172
  • München, Deutschland
Не бих слепвала с фондан, той е само за покриване (поне аз така бих ползвала). Аз лично щях да си направя може би роял айсинг от по-гъстия.
Ако няма да се ядат къщичките, може и със секундно лепило, де  Laughing.

# 173
  • bad@ss
Ами, да, сега видях какво е роял айсинг и точно него съм имала предвид. Като го бъркам с фондан, пиша глупости  Whistling  Blush Blush

# 174
  • под тепетата
Коледната къщичка я слепвам и аз с роял айсинг, но за човек, който не се е занимавал с това може да се окаже трудно. Едно време си правихме лепило от брашно и вода на гъста каша. Не съм пробвала да слепвам бисквити,  но може да се опита като по-лесно.

# 175
Само да кажа, че ако някой се интересува от бели яйца - има такива в Пикадили  - 10броя за 2,24 Simple Smile

# 176
  • München, Deutschland
Извинете ме за въпроса, но бели яйца не се ли продават принципно по магазините? Или са нещо специално и по-скъпо? Понеже тук купувам каквито се случат, но на Кауфланд примерно винаги са бели, на лидл - винаги от кафявите. Но като цяло има и от двата вида, не е нещо особено да намериш бели яйца.

# 177
какво ще кажете за това
https://www.facebook.com/allaybulgaria/videos/1191571277534414/
дали е безвредно  newsm78

# 178
Гледах подобен клип ,но с парченца плат изрязани от стари вратовръзки, мисля че е по -безвреден от бойте (на кутиите не мога да им преброя Е-тата). Мисля да го изпробвам този метод тази година,ще използвам и сладкарски бой за яйцата,миналата година станаха много наситени цветове. Peace

# 179
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гледах подобен клип ,но с парченца плат изрязани от стари вратовръзки, мисля че е по -безвреден от бойте (на кутиите не мога да им преброя Е-тата). Мисля да го изпробвам този метод тази година,ще използвам и сладкарски бой за яйцата,миналата година станаха много наситени цветове. Peace

к'ъф боЙ?

Общи условия

Активация на акаунт