Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 459
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Подкрепям, не ми прилича на никой от гореизборените ириси в парфюми на Шанел. Аз смятам, че този парфюм няма да грабне Ковачева и ми е интересно да го пробва.
Благодаря ти много за думите! Hug bouquet

# 271
Привет момичета и момчета.Можете ли да ми подскажете за смокинов аромат с уклон към зелени смокини,листа,утро,капчици роса...,там където аромата на смокиня все още придава свежест,а не във сочния и зрял вариант в който чак се окапваш като се сетиш за такава смокиня - е разбира се ако обичаш плода де  Thinking
Premier Figuier L`Artisan Parfumeur
За моя нос е чист унисекс. Екстремната му версия е по-мека , но и по дамска за мен.

# 272
  • Бургас
На мен Valentino Donna изобщо не ми прилича на La Vie Est Belle и Si, нищо общо не намирам. Пробвала съм го веднъж и ми хареса, но не успях да се впечатля достатъчно. Тогава не ми се стори и много присъствен, но ще го тествам пак, то се е видяло, разпалихте ми любопитството  Laughing
Valentina Pink още я няма по нашите географски ширини в оригинал, но за сметка на това Рефан пуснаха нейна имитация преди два-три месеца и съм пробвала тяхната версия  Laughing Не знам до колко е успешна, но това, което съм тествала също не прилича на Donna въобще. Във Valentina Pink се усещат  доста силно плодове - най-вече ягоди, някакви горски плодове и роза, а в Donna до колкото си спомням имаше ирис и роза, звучеше по-пудрено и много по-елегантно.  Peace
Кovatcheva, описанията ти са балсам за душата, без значение дали познаваме или не дадения аромат. Впечатленията ти са винаги емоционални и завладяващи. Аз лично мога само да ти благодаря, че споделяш таланта си с всички нас и правиш темата много по-красива.  bouquet

# 273
Ще го кажа по друг начин Grinning
Дамите, които харесват Si, La Vie Est Belle, Live Irresistible Givenchy и др. може би ще им допадне Donna.

# 274
Привет момичета и момчета.Можете ли да ми подскажете за смокинов аромат с уклон към зелени смокини,листа,утро,капчици роса...,там където аромата на смокиня все още придава свежест,а не във сочния и зрял вариант в който чак се окапваш като се сетиш за такава смокиня - е разбира се ако обичаш плода де  Thinking
http://www.fragrantica.com/perfume/Carthusia/Io-4026.html

# 275
  • София

Ninfeo Mio Annick Goutal http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Ninfeo-Mio-7624.html

# 276
  • Варна
Като става въпрос за смокини, някой познава ли ето този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Phaedon/Verveine-Figuier-16157.html ?
 Rolling Eyes

# 277
Момичета и момчета, скоро ще има нов Ангел- Angel Muse. Да се надяваме, че ще е по-сполучлив от новоизлезлите аромати тази година. И пирамидата звучи добре.

http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Angel-Muse-7606.html

# 278
  • в голямото село
Като заговорихме за нови парфюми и за Валентино очаквам по нашите магазини да се появи http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-Poudre-34936.html - изглежда обещаващ пудрено-ирисов аромат, дано тази тубероза в пирамидата му не развали очакванията ми.
Ако някой е успял да го пробва ще се радвам да сподели

# 279
Момичета и момчета, скоро ще има нов Ангел- Angel Muse. Да се надяваме, че ще е по-сполучлив от новоизлезлите аромати тази година. И пирамидата звучи добре.

http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Angel-Muse-7606.html
Бутилката изглежда страхотно. Тази приемственост при рекламното лице на аромата е много добра идея (нали първо майка й го рекламираше).

# 280
Точно щях да пиша, че бутилката за мен е много грозна. И това кафяво? Още от сега съм сигуна, че няма да ми хареса.

# 281
Точно щях да пиша, че бутилката за мен е много грозна. И това кафяво? Още от сега съм сигуна, че няма да ми хареса.
Grinning ще се види на живо как ще е. Че някои на снимки са добре, а на живо изглеждат направо евтини.

# 282
densi, според мен кафявия цвят е заради лешниковият крем в пирамидата...а и нищо чудно на живо да розовее...

# 283
  • София
Привет на всички в новата хубава тема Wink
С известно закъснение ето ме и мен в нея. Та на въпроса - Кой е парфюмът, който ви кара да се чувствате обичани, желани, специални, вдъхновени, да ви дава усещането, че сте господар на света под краката ви и че всички гледат към вас с обожание?
Хммм... Доста различни отговори мога да дам.
От гледна точна на буквалния прочит – обичан се чувствам с Bvlgari - BLV Notte Pour Homme.

Самият парфюм едва ли ще ви впечетли, макар за мен да е страхотен, като причината да се чувствам с него обичан е, че го откраднаха и впоследствие, в момент, когато не исках отново да се връщам към парфюмната тематика изобщо, жена ми го подари, защото често споменавах, че именно това булгари ще ми липсва особено. Необяснимо е за мен, защо Булгари решиха да го спрат този хубав и различен за техните линии парфюм...
Ако трябва да дам по-общ отговор на въпроса за аромата на любовта и специалните моменти, може би, за мен това са парфюмите, в които има изявен амбър. Тази нотка ми дава едно особено топло и уютно усещане, което асоциирам с личните представи за любов. Помня, че при теста на Hermes L’Ambre des Merveilles изпитах подобно усещане – една мека и чувствена, леко сладникава  топлина, която едновременно излъчва спокойствие, хармония,  увереност и чувственост. Не го притежавам, но още помня това запознаство  Heart Eyes

От личните парфюми, аромата с който се чувствам специален, готин, харизматичен и тн, е Thierry Mugler - A*Men Les Parfums de Cuir – не защото е нещо, което ще завърти глави, а защото въплащава по един чудесен за мен начин, всички нюанси, които бих искал да имам в един парфюм – мощ, сила, плътност, доволна доза сериозност, допълнени от  секси сладникавост и изкусителност в базата.

Но понеже любовта е и страст, а тя предполага малко по-различни усещания от уют, спокойствие и сигурност, от личната колекция за горещ парфюм избирам  Van Cleef & Arpels - Midnight in Paris Eau de Parfum – фантастична комбинация от топли сладникаво-кремави нотки, мек ирис, кожа и тамян. Един от най-съблазнителните мъжки парфюми, които съм помирисвал.

Виждам, че по-рано сте коментирали Pierre Balmain Extatic – мога да дам мнение за EDP версията – тя доста ми харесва.  Започва много сочно и плодово с откровен нюанс на зряла круша, след което жасмина набира скорост и двете нотки правят една хубава женствена комбинация, която не е толкова сладка, колкото сочна и улегнала. Знам, че повечето дами изразиха негативни коментари за него, но моето мнение е позитивно и го намирам за много жествен и чувствен. Сладникав е, наситен, плътен, има присъствие. Същевременно Extatic  не носи нещо ново или невиждано, защото сочната плодово–жасминена тема не е открита вчера, но все пак за мен е хубав парфюм.  Харесвам го и исках да споделя личните впечатления.

WaltherP99 – неизчерпаем източник си на интересни парфюмни сцени  Mr. Green

Kovatcheva – описваш приказно! Не спирай! Hug

Stennnly – бих ти препоръчал едно интересно, доста изгодно, същевременно и недооценено по ревютата в нета предложение - Salvatore Ferragamo pour Homme

http://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Salvatore … ur-Homme-659.html

Много хубаво листо от смокиня, без тежест, без сок, без някакви разсейващи нюанси – дава усещане за подчертана смокиня , но запазва свежестта и усещането за цъвтяща зеленина и свежест, изградени в типичен италиански стил.
Допълнителен плюс е, че е доста изгоден он-лайн. Явно модерните тенденции при мъжките парфюми, дават шанс на мъжете, които търсят нещо различно и издържано в по-класически стил, да се сдобият със стилен аромат на добра он-лайн цена. В интерес на истината,  Salvatore Ferragamo pour Homme има сериозен унисекс уклон и не бих го определел като строго мъжки  Wink

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 23:22 от Deetron

# 284
По повод шишета и нови парфюми:
https://www.youtube.com/watch?v=w9O9wes5W1E
излиза през март.

Общи условия

Активация на акаунт