Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 502
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Франция
Нов аромат от Килиан:

http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Moonlight-in-Heaven-35973.html

Колкото ме привлича видът, толкова ме и притесняват нотките  Confused

# 151
  • Стара Загора
Сдобих се с тази непрентциозна тоалетна вода на Нивеа. Много е приятна, аромата е като крема, но с една идея повече цветност в началото- чист, свеж, релаксиращ, като че си излязъл от банята и си се намазал с крем. Не е някакъв сложен аромат, няма някакви големи трансформации, като крем си е през цялото време, но е приятен и удобен, не е и много дълготраен- около 4 часа на кожа, но пък шишето е 30 мл. и е удобно да се носи в чанта и да си го подновяваш.
Скрит текст:

# 152
А аз още не познавам La Vie Est Belle..  newsm56

А тук няма тестер, искам някой д ами изпрати пробичка..  Praynig
В съседната тема за размяна на парфюми можеш да погледнеш, сигурно някой предлага отливки, мисля, че дори го има и самия парфюм.

# 153
  • Чукарландия
Дъщерята е голям почитател на групата 1D и купуваме всички техни парфюми.
Последният Between Us One Direction е почти индентичен на бомбата, а е доста по-евтин.

Къде ги предлагат One Direction? Hug

# 154
  • Чукарландия
Дъщерята е голям почитател на групата 1D и купуваме всички техни парфюми.
Последният Between Us One Direction е почти индентичен на бомбата, а е доста по-евтин.

Къде ги предлагат One Direction? Hug

Намерих ги. Mr. Green

# 155
Какво да е освен менте, щом се продава по апартаменти. Laughing

Във фейса последните дни ми излиза реклама на
"маркови парфюми внос от Англия с отстъпки до -70%!
Цена:29лв-Парфюми Реплика клас А трайност(5h-6h) над 350 модела.
Цена:67лв-Тестери трайност(10h)над150 модела внос UK!"
Може от там да зареждат апартаментите... Но определено вече ме е страх и от бг сайт да си поръчам.

# 156
  • Germany
Атти, благодаря много за хубавата любовна тема  Hug bouquet
Идеята за любовта и парфюмите е страхотна, и ние, влюбените в парфюмите, имаме какво да кажем много по нея  Heart Eyes
Имам много парфюми, но с някои се чувствам в съвършена хармония, дават ми увереност, чувствам се комфортно с тях и колкото и да е странно, но точно с тези парфюми съм получавала най-много комплименти, забелязвани са от околните, правени са ми лични комплименти, и най-вече, ММ ги харесва  Heart Eyes Такива парфюми са ми Citizen Queen Juliette Has A Gun, L’Ambre des Merveilles Hermes, Bois d`Iris Van Cleef & Arpels, Fashion Decree Woman Atkinsons, Cafe Chantant Nobile 1942, Muschio Nobile Nobile 1942, Cara Mia Etienne Aigner, Hypnotic Poison EDP Christian Dior
Писала съм много за всеки един от тях, затова няма да досаждам с нови писания.
Но имам нов любимец, който ми носи същото хубаво усещане, каквото усещам в посочените по-горе парфюми. Допълва ме, умиротворява ме, кара ме да се чувствам щастлива и обичана, усмихва ме, успокоява ме, закриля ме като ласка на ЛМ.
Mimosa Indigo Atelier Cologne
Много нестандартен парфюм. Съвършената за мен комбинация от мек велур, аромат на люляци, мускус и ванилия Heart Eyes Напръскана стандартно с него преди два часа, седнах един ден на бара на Неспресо, за да опитам новото лимитирано кафе. До мен хубав възрастен мъж ми направи комплимент, че мириша много хубаво на люляци, но нестандартни люляци  Heart Eyes А след малко мислене допълни, че усеща аромата на велур, затова са нестандартни люляците  Heart Eyes Хубав разговор и пиене на кафе излезе от този парфюм, цял ден се усмихвах щастливо след това, ей така, от нищо  Heart Eyes
Мимоза индиго започва с мощен аромат на мека, светла и тънка кожа, допълнена от меко цитрусово сияние. Усещат се едни леко горчиви, мастилени нотки. По-старото поколение помни листовете индиго. Като вземете съвсем нов, пресен лист индиго и го доближите до носа си, усещате точно този леко горчив нюанс. Точно той прави парфюма малко загадъчен и много, много изискан. Не мога да се надишам на началните му нотки, толкова съвършени ги усещам  Heart Eyes А след това се появява люляка. Не очаквайте люляка от дървото, не е такъв. Нито е пресен, нито е окъпан от дъжд. Но знам, че е люляк. По скоро го усещам като люлякова пудра, леко синтетичен, без това да дразни, сух, бледо лилав, галещ кожата. Невероятно добра комбинация се е получила точно от тези две съставки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Красотата му е допълнена от леки искрящи тонове на шафран, а уляга истински аристократично и женствено в мека ванилия и съвършена кожа в люлякови нюанси  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Парфюмът е градски тип, не е масов, по-скоро е за хора ексцентрици, но за мен е съвършен. Не прави някакъв мощен шлейф, но аз си го усещам непрекъснато, на студ искри и блести, усеща се много добре, в топло помещение се затопля и изглежда като хубава, елегантна жена, знаеща стойността и класата си. Как ме кара да се чувствам? Кара ме да се чувствам наистина добре, да го нося за собствено удоволствие, да развивам зависимост към него. Ако беше цвят, щеше да е нюд и бледо люляково. Ако беше песен, щеше да звучи така https://www.youtube.com/watch?v=t2aQiun69M4

Нов аромат от Килиан:

http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Moonlight-in-Heaven-35973.html

Колкото ме привлича видът, толкова ме и притесняват нотките  Confused

Йоан Владимир, и аз вчера го гледах и си мислех точно за това, но пък си мисля, че ще бъде изненадваща и добра комбинация  Peace

ПП: Моля ви, нека да ограничим коментарите за това от къде и на каква цена купуваме парфюмите, нека това да е лично решение на всеки един от нас  Peace

# 157
  • Варна
Дано не повтарям някой въпрос, но търся мнение за Eau d'Hadrien Annick Goutal :

Попаднах на него като подобие на http://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Acqua-Viva-6966.html, споменат в темата.

И аз започвам да си търся перфектния цитрус, като ще пробвам разбира се и коментираните няколко странции назад:)

# 158
Това ме подсети, как мирише мимозата в парфюмите? Доближава ли се до аромата на друго цвете?

# 159
Ковачева, подстрекателка такава! Не харесвам парфюми с кожа, но така добре си описала този, че спешно ми се прииска да го пробвам  Crazy

# 160
  • Чукарландия
Ковачева, подстрекателка такава! Не харесвам парфюми с кожа, но така добре си описала този, че спешно ми се прииска да го пробвам  Crazy

+ 1. С разликата, че много харесвам кожа в парфюми. Heart Eyes

Крайно време е да си заръчам проби на Atelier Cologne. Peace

# 161
  • Germany
Понеже стана дума за имитации и реплики, някой ползвал ли е подобни аромати и как са като качество?

Скрит текст:
Pipi_, много са хубави нещата на МММ Replica Collection Peace Имат страхотни попадения на достъпни цени. Задължително ги прослушай, ако ти попаднат. Аз лично харесвам много http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Lipstick-On-31622.html, много близък до Мулен руж на ХдП и Френч кис на Герлен.
Харесвам много и http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/By-the … eplace-31623.html, който е аромат на печени кестени, дървени въглища и опушено дърво. Само защото имам Palo Santo Carner Barcelona, който е в тази посока ме спря да го купя. Като трайност и проекция също са много добри  Peace Определено си заслужава познаването на цялата колекция  Peace

# 162
  • Варна
Хм, за да се чувствам желана и обаятелна, не залагам само на парфюма. Но все пак съблазнителна се чувствам с тези аромати, които харесва ММ (например Miss Dior Le Parfum). Има много, които обожавам да нося, но вкусовете ни понякога се разминават и тогава ароматния облак си е само за мен.  Heart Eyes
Обръщам се към вас, които често пътувате или сте от Франция попадали ли сте на тази марка и по-точно съм впечатлена от този аромат:
http://www.fragrantica.ru/perfume/Parfums-et-Senteurs-du-Pays-Ba … arritz-19143.html
Търсейки нещо друго, случайно попаднах на това, в сайта който имат цените са добри, но магазини има само във Франция Wink
Ще се радвам да чуя мнение  Peace

# 163
  • Бургас

KDS, мога ли да те попитам защо като имаш и носиш оригинални парфюми се интересуваш толкова много от имитационни такива? Много ми е странно честно казано. Не те ли дразни не добрата им изработка, липсата на финес и добри съставки, както и ограбената, опропастена пирамида?
Разбирам хора без възможности все трябва радост и те да си доставят парфюмна, но при положение че имаш да го наречем достатъчно оригинал и качество, кое те кара да отиваш и да разучаваш копия, пък и пари да даваш за тях? Не се ли чувстваш тъпо като след като си пръскала примерно Ексклузив на Шанел на другия ден се напръскаш яко с копие на Диор и косата ти да мирише на нещо може би близо, но никога на божествено направения Адикт?
Не ми се иска да се впускам в дълги обяснения, но ще ти кажа - купувам си някои имитации, защото смятам, че са достатъчно добре направени, изработката им не е толкова груба и пирамидата също не е опропастена. Естествено, че не всички са такива, има и ужасни изпълнения. Харесвам много аромати, които искам да слагам отвреме-навреме, но не са ми чак такава голяма любов, за да платя сумите, които им искат.
Смятам, че не всички дизайнерски парфюми заслужават високите цени, на които се продават, особено през последните години. Големите компании с тяхната алчност  докараха нещата дотук. Преди десет години почти не се интересувах от аромати, но можех да различа лесно имитация от оригинал, разликите бяха от земята до небето.  За мен сега имитациите стават все по-добри не защото в тях се влагат по-скъпи материали, а просто защото оригиналите излизат с много влошено качество и евтини материали.
Не говоря за всички, разбира се. Не ползвам нищо на Шанел, например, но не съм срещала имитация на нещо тяхно, която да ми хареса. Същото важи за Ерме - всичко тяхно, което харесвам, ми е в оригинал и не бих носила имитация, не за друго, а защото няма добри. Третият такъв бранд, от който ми допадат доста неща, е Герлен. И тях си ги купувам само в оригинал. Не съм срещала добри копия и на нищо от Нарцисо Родригес. Неговите аромати също нося в оригинал. Но виж последните предложения на: Ив Сен Лоран - Черния опиум, Ланком - Среднощния трезор, Пако Рабан - Олимпеа, Версаче - Ерос и др. , ще ме извиняват да дам 150 - 200 лв. за тях. Нося си имитациите им с удоволствие. Между другото, Олимпеа първоначално си купих в оригинал, защото много ми хареса. Две седмици, след като започнаха да я продават в Бюти Зоун, пуснаха нейна имитация, достатъчно добра според мен. Купих си нея, продадох оригинала, а с получената сума си взех Traversee du Bosphore L`Artisan, който наистина си заслужаваше. Сега продължавам да нося и двата.
Тъй като спомена Адикт, трябва да кажа, че нямам много впечатления от него, нямам го нито в оригинал, нито като имитация. Преди години, когато излезе, изпръсках една бутилка, но оттогава не съм го купувала. Миналата година пробвах новата версия, ами този, който съм имала беше в пъти по-добър.
Преди два месеца тествах Мис Диор /този, който замести Мис Диор Шери от 2005, той ми беше любим/. Е, той за мен си е опропастен. Ако ми го подарят, ще си го пръскам, но да го купя....не.
Скоро се сдобих с едно парфюмче на Расаси /арабските аромати/. Оказа се много близо като аромат до The One Dolce&Gabbana, който също ползвам в оригинал, но този на Расаси ми харесва повече, а и качеството му определено е добро. Последва продажба на The One.  Laughing
И последно да кажа, че аз нямам много скъпи парфюми - ексклузиви, нишови и т.н., така че говоря за мейнстрийм аромати. Голяма част от тези, които обсъждате в темата изобщо не познавам, защото няма къде да ги пробвам в нашия "голям" град, че да взема да се влюбя в нещо невероятно.  Peace

# 164
KDS, адмирации за поста! bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт