Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 444
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте Ароматни Hug
Имам запитване - снощи ми подариха  Poeme Lancome  и се пръснах небрежно на китката, защото не съм голям почитател.  Сутринта след душ се пръснах обилно с 212 VIP Carolina Herrera  и сега в следобедните часове усещам единствено и все още само Поемата - аромата върху китката ми.
Нормално ли е това поведение на парфюм  и кои други аромати са с подобна трайност на кожа.

# 166
Ясно разбрах, има своята логика да. Hug bouquet
Браво за Траверсе страхотен е парфюма! Heart Eyes

Да Поем има невероятна трайност, както и доста от старите Ланкоми.

# 167
Скрит текст:

KDS, мога ли да те попитам защо като имаш и носиш оригинални парфюми се интересуваш толкова много от имитационни такива? Много ми е странно честно казано. Не те ли дразни не добрата им изработка, липсата на финес и добри съставки, както и ограбената, опропастена пирамида?
Разбирам хора без възможности все трябва радост и те да си доставят парфюмна, но при положение че имаш да го наречем достатъчно оригинал и качество, кое те кара да отиваш и да разучаваш копия, пък и пари да даваш за тях? Не се ли чувстваш тъпо като след като си пръскала примерно Ексклузив на Шанел на другия ден се напръскаш яко с копие на Диор и косата ти да мирише на нещо може би близо, но никога на божествено направения Адикт?
Не ми се иска да се впускам в дълги обяснения, но ще ти кажа - купувам си някои имитации, защото смятам, че са достатъчно добре направени, изработката им не е толкова груба и пирамидата също не е опропастена. Естествено, че не всички са такива, има и ужасни изпълнения. Харесвам много аромати, които искам да слагам отвреме-навреме, но не са ми чак такава голяма любов, за да платя сумите, които им искат.
Смятам, че не всички дизайнерски парфюми заслужават високите цени, на които се продават, особено през последните години. Големите компании с тяхната алчност  докараха нещата дотук. Преди десет години почти не се интересувах от аромати, но можех да различа лесно имитация от оригинал, разликите бяха от земята до небето.  За мен сега имитациите стават все по-добри не защото в тях се влагат по-скъпи материали, а просто защото оригиналите излизат с много влошено качество и евтини материали.
Не говоря за всички, разбира се. Не ползвам нищо на Шанел, например, но не съм срещала имитация на нещо тяхно, която да ми хареса. Същото важи за Ерме - всичко тяхно, което харесвам, ми е в оригинал и не бих носила имитация, не за друго, а защото няма добри. Третият такъв бранд, от който ми допадат доста неща, е Герлен. И тях си ги купувам само в оригинал. Не съм срещала добри копия и на нищо от Нарцисо Родригес. Неговите аромати също нося в оригинал. Но виж последните предложения на: Ив Сен Лоран - Черния опиум, Ланком - Среднощния трезор, Пако Рабан - Олимпеа, Версаче - Ерос и др. , ще ме извиняват да дам 150 - 200 лв. за тях. Нося си имитациите им с удоволствие. Между другото, Олимпеа първоначално си купих в оригинал, защото много ми хареса. Две седмици, след като започнаха да я продават в Бюти Зоун, пуснаха нейна имитация, достатъчно добра според мен. Купих си нея, продадох оригинала, а с получената сума си взех Traversee du Bosphore L`Artisan, който наистина си заслужаваше. Сега продължавам да нося и двата.
Тъй като спомена Адикт, трябва да кажа, че нямам много впечатления от него, нямам го нито в оригинал, нито като имитация. Преди години, когато излезе, изпръсках една бутилка, но оттогава не съм го купувала. Миналата година пробвах новата версия, ами този, който съм имала беше в пъти по-добър.
Преди два месеца тествах Мис Диор /този, който замести Мис Диор Шери от 2005, той ми беше любим/. Е, той за мен си е опропастен. Ако ми го подарят, ще си го пръскам, но да го купя....не.
Скоро се сдобих с едно парфюмче на Расаси /арабските аромати/. Оказа се много близо като аромат до The One Dolce&Gabbana, който също ползвам в оригинал, но този на Расаси ми харесва повече, а и качеството му определено е добро. Последва продажба на The One.  Laughing
И последно да кажа, че аз нямам много скъпи парфюми - ексклузиви, нишови и т.н., така че говоря за мейнстрийм аромати. Голяма част от тези, които обсъждате в темата изобщо не познавам, защото няма къде да ги пробвам в нашия "голям" град, че да взема да се влюбя в нещо невероятно.  Peace

Така е, да не говорим, че за някои жени от форума, нещата които описва например ковачева са направо научна фантастика, супер недостижими. Казвам го с огромно съжаление, защото те няма изобщо от къде да се докоснат до нещо такова, да пробват и пр. не че не са ценителки. Но за жалост е така. Трябва да живееш в голям европейски град, за да имаш такава възможност, да си оформиш определен вкус и да си свидетел на такова изобилие. Аз също се чувствам понякога ограничена от към възможности да пробвам и добре, че повечето ми приятелки са омъжени в разни европейски градове, за да си набавям информация, а и се налага и аз да пътувам доста...но ако не беше това...Именно за това писанията на форумните дами живеещи в големи градове из Европа са ценни.

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 20:13 от bubanka

# 168
Добавям към поста на KDS, с който съм напълно съгласна, защото съм притежател и любител както на оригинали, така и на имитации/ под 10 на брой, но такива, за които съм преценила, че си струват/ това, че понякога наистина е въпрос на преценка, за кое да дадеш по-голяма сума и за кое не. Аз съм доста любопитна към всякакви аромати, но съм забелязала, че дори да попадна в магазин за нишова парфюмерия, в каквито често съм имала възможност да бъда, не проявявам любопитство към всички аромати. Много ми влияят, бутилката и името. Ако не ми грабнат окото, не тествам. Такъв беше и случаят с едни Амуажи, от които тествах два и отказах останалите. Консултантката ми предложи и други проби, но тествах още 1-2 и до там.
Но иначе и аз чета с удоволствие Ковачева, когато описва интересни аромати.  Grinning

# 169
Добавям към поста на KDS, с който съм напълно съгласна, защото съм притежател и любител както на оригинали, така и на имитации/ под 10 на брой, но такива, за които съм преценила, че си струват/ това, че понякога наистина е въпрос на преценка, за кое да дадеш по-голяма сума и за кое не. Аз съм доста любопитна към всякакви аромати, но съм забелязала, че дори да попадна в магазин за нишова парфюмерия, в каквито често съм имала възможност да бъда, не проявявам любопитство към всички аромати. Много ми влияят, бутилката и името. Ако не ми грабнат окото, не тествам. Такъв беше и случаят с едни Амуажи, от които тествах два и отказах останалите. Консултантката ми предложи и други проби, но тествах още 1-2 и до там.
Но иначе и аз чета с удоволствие Ковачева, когато описва интересни аромати.  Grinning
А при имитациите не се ли притесняваш, че може да са направени от агресивни химии, които могат да ти докарат алергии или някакво натравяне? Аз изобщо не съм запозната какво е това имитационна парфюмерия (знам само, че има някакви магазини "рефан:) и затова задавам такъв лаишки въпрос.

# 170
Не, не се притеснявам и при всичките ми алергии не съм имала досега нито един такъв случай. А и не купувам парфюми от два лева и от неизвестни производители.
Химията в марковата парфюмерия е не по-малко и никой няма гаранция, че няма да се изрине от парфюм за 300 лева примерно. Още повече, че реформулирането води точно до влагането на евтини съставки. А мисля, че повечето от вас са запознати, че най-много алергии са регистрирани към естествени масла и аромати, просто не всяка кожа ги понася и натуралният им произход по никакъв начин не гарантира добра поносимост.
От натравяне също не се притеснявам. Досега не съм опитвала да пия парфюм. Нито оригинал нито имитация. Мисля, че идеята не е добра и в двата случая. Wink
Мисля обаче, че изместихме темата. Laughing
Има си друга тема тема за имитации.

# 171
Не, не се притеснявам и при всичките ми алергии не съм имала досега нито един такъв случай. А и не купувам парфюми от два лева и от неизвестни производители.
Химията в марковата парфюмерия е не по-малко и никой няма гаранция, че няма да се изрине от парфюм за 300 лева примерно. Още повече, че реформулирането води точно до влагането на евтини съставки. А мисля, че повечето от вас са запознати, че най-много алергии са регистрирани към естествени масла и аромати, просто не всяка кожа ги понася и натуралният им произход по никакъв начин не гарантира добра поносимост.
От натравяне също не се притеснявам. Досега не съм опитвала да пия парфюм. Нито оригинал нито имитация. Мисля, че идеята не е добра и в двата случая. Wink
Мисля обаче, че изместихме темата. Laughing
Има си друга тема тема за имитации.
Да извинявам се, че изместих темата.
Замислих се за това кой парфюм бих сложила на такъв любовен празник (за мен е повече Трифон зарезан Laughing) мисля си, че това е Voleur de Roses L`Artisan Parfumeur , той съчетава и двата празника. Усещам го като роза потопена във вино:))) Нямах възможност да празнувам каквото и да било, но за мен това е парфюмът, който бих сложила.

# 172
Аз  се включвам с едно питане за Byredo Bal d'Afrique. Не съм го тествала, няма и къде  Whistling
Какъв е точно ароматът, има ли някой друг, по-масов, с който можете да го сравните? Зимен ли е или по-скоро пролетно-летен? Сладък, остър, мек, пудрен? bouquet

# 173
Voleur de Roses L`Artisan Parfumeur си купих с голямо удоволствие и то в най-голямото възможно количество. Не съм изпръскала и 10 милилитра и много започна да ми накъртва пачулито. Консултантката в кръгчето, след като и споделих това, ми предложи, да ги прехвърля на мъжа ми. Той обаче категорично отказва, не му харесвал.
Ще се разменя явно. Всички Артизани размених, беше грешка от първо впечатление да купувам Артизан, много са шантави. В което, разбира се, няма нищо лошо, но не са за мен.

# 174
Voleur de Roses L`Artisan Parfumeur си купих с голямо удоволствие и то в най-голямото възможно количество. Не съм изпръскала и 10 милилитра и много започна да ми накъртва пачулито. Консултантката в кръгчето, след като и споделих това, ми предложи, да ги прехвърля на мъжа ми. Той обаче категорично отказва, не му харесвал.
Ще се разменя явно. Всички Артизани размених, беше грешка от първо впечатление да купувам Артизан, много са шантави. В което, разбира се, няма нищо лошо, но не са за мен.
Според мен е по-скоро за женска публика (но може би има и мъже, които го носят). Аз първоначално го отхвърлих, беше ми ужасен и след време пак го пробвах и тогава вече ме завладя тотално и не се успокоих, докато не си го набавих.

# 175
Относно дубайските ментета - да споделя. Преди известно време бях питала в темата за парфюмерии Le Fleur, които съм посещавала в Пазарджик и тук в Пловдив. Имат както оригинали /дали?/, така и тестери на Диор, Шанел, да не изброявам други. На мое запитване кой ги внася и откъде са /очевидно последното е подвеждащ въпрос/, момиченцата-консултантки, на видима възраст не повече от 22, ми отговарят: Дубай, ама вносителят е Евърет груп.  ooooh! newsm78 Mr. Green

# 176
Аз имам въпрос. Каква е разликата между EDP и EDT? Доста съм невежа откъм парфюми. Grinning

# 177
Много аромати на L`Artisan харесвам, но Voleur de Roses е най-любимият ми и най-често носен Heart Eyes

# 178
Мишето, Гугъл със сигурност ще отговори на въпроса ти. На първо четене http://bgparfum.net/content/7-edt-edp-bgparfum

# 179
Мишето, Гугъл със сигурност ще отговори на въпроса ти. На първо четене http://bgparfum.net/content/7-edt-edp-bgparfum
Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт