Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 461
  • 748
  •   1
Отговори
# 240

Аз в едно американско ревю в Туба-та.Фирмата е българска,но къде им е производството нямам представа.Офиса им е в София близко до парка Заимов.

Ааа да, как ме подсети сега WaltherP99 за другите такива бутилки за лекарства на Replica на MMM Grinning
Хипстърският подход в предлагането на ароматите е набрал доста скорост. Сподели, моля, как са като аромати (нещо нямам никакво желание да пробвам лично, само като виждам, че ги държат Лореал, по аналогия с това, което сътвориха с YSL).

Jazz Club е много класен аромат-сладък ром,кожа и тютюн,като не знам откъде при мен се появява нотка на кокос,която придава много интересен нюанс към иначе сравнително простата пирамида.Кокоса обаче ще при всеки се появява-дискутирал съм го с други познати.Прилична трайност около 4.5-5 часа (суха кожа имам) , но сиажа е малък след първите час и половина.Ако някой ти е в парфюмния балон ще те усеща,но ако да те усещат всички трябва да си носиш малка отливка в себе си,за да се пръскаш пак.
Води се мъжки,но около мене го ползват и жени.

Сигурен ли си, че поне околните не го усещат? При мен Шанелите по принцип са най-трайните парфюми от всички дизайнерски. Някои и 18 часа съм ги усещал. Дали не са ги реформулирали последните години.. преди всички Шанели ми се струваха много трайни, а наскоро пробвах пак Chanel Allure Homme и беше по-цитрусов и по-лек от преди, сякаш "модернизиран". Чета из Фрагрантика мнения, че са променили Chanel Homme Sport Extreme и Platinum Egoiste, но никъде служителите на Шанел и на оторизираните магазини не го признават - може би е политика на марката.

Усещат го ако съм пръскал доста по дрехите-така го усещам и аз,но ако е на кожата не.Allure Homme го реформулираха 2 пъти , за Sport Extreme нямам никаква идея-на мен ми беше супер близък до Homme Sport и реших че няма смисъл да го купувам.Т.н реформулиране не значи задължително промяна на аромата-доста често аромата си е същия,но трайността и сиажа не.
От портфолиото на фирмата най-далече от оригиналите си са Antaeus , Egoiste и Egoiste Platinum ,като последния е....беше МНОГО любим.
Е ти какво очакваш-да ти кажат "Да глупавите ни работодатели ги реформулираха от алчност"  Laughing
Dolce&Gabbana глупаците до скоро отричаха , че Dolce&Gabbana Pour Homme е реформулиран.2014-та лятото в Лондон в дипартмент стор попадам на някаква голяма промоция с промоутърки точно на него.Идва някаква от промоутърките "Искате ли.." .. "Не не искам-този уникален боклук няма да си го сложа на кожата никога" , при което се здуха и викна някаква мацка от Dolce&Gabbana , която почна доста високомерно да ми обяснява как само опаковката била променена за да е по-актуална.След като набързо и обясних , че съм колекционер , както и че знам за пазарите се ядоса и викна някакъв супер гелосан тип - много голяма клечка , който пак почна глупости да ми говори как това била класика,която супер ценяща клиентите и собствените си традиции фирма никога не би си позволила да промени...Писна ми , им казах на двамата , че имам в мен оригинала с лепката , и че съм готов да се обзаложа на колкото той кажа ,че ако почнем да спираме хората и ги питаме дали са еднакви с боклука,който в момента промотират 98 от 100 човека ще кажат не след което за негов ужас го извадих от раницата.Очите му щяха да изкочат от орбитите като в Том и Джери , след което се изпоти и почна да фъфли и да ме моли да говоря по-тихо.
Подобно нещо съм правил в бутик на Шанел като спора беше за Egoiste Platinum .

Интересува ме къде има по-скъпи съставки, т.е. струващи над 10-15 евро, без това да вдига прекалено много крайната цена, т.е. парфюмите да са въпреки това под 150-200 евро за 100мл.

100ml от течността да струва над 15 евро и крайната цена за 100ml да е под 150 евро няма , ако говорим за ритейл цена.Не сетих се Kerosene  Simple Smile https://www.facebook.com/Kerosene-fragrances-594681227225780/ http://www.fragrantica.com/designers/Kerosene.html

WaltherP99, ще ми е изключително интересно да чуя и твоето мнение за Encre Noire A L`Extreme. Чакам  Flutter

За съжаление и аз още чакам  Confused

Имат рестрикции от IFRA и не могат да ползват определени материали и са принудени да правят нови формули, в които се набутва голяма доза синтетика...това е за ЕС, за САЩ не знам (по-скоро не важи). Като цяло лоша тенденция в парфюмерията, която срива постепенно имиджа и.

Това е релевантно за 10-15% от реформулировките последните 2 години.Останалите са от алчност на компаниите майки.Както вече споменах реформулирането на един аромат не значи задължително промяна на аромата му-може да си мирише по същия начин,но трайността му да не е същата.Вече има толкова добри синтетични заместители,че дори доста опитен "нос" може да се заблуди.За САЩ си важи с пълна сила - 9/10 парфюма се правят в Европа.
Тези регулаторни изисквания вече има начин как да се заобикалят,и някои компании го правят.
Е има компании,които нямаха никаква нужда да си реформулират ароматите ,но го направиха-ШОКИРАЩО за мен точно топ ниш компания , нямаща никаква причина да го прави - Amouage се на..а доста неприятно.Поне ароматите са си същите,но трайността определено НЕ Е .
А да-тези реголаторни изисквания не важат за т.н. инди брандове , защото те се води,че нямат т.н. масово производство.Някои от тях си промотират точно с това парфюмите-вижте колко oakmoss имаме в нашия ...

Аз  се включвам с едно питане за Byredo Bal d'Afrique. Не съм го тествала, няма и къде  Whistling
Какъв е точно ароматът, има ли някой друг, по-масов, с който можете да го сравните? Зимен ли е или по-скоро пролетно-летен? Сладък, остър, мек, пудрен? bouquet

Приятна плодова сладост с лек цитрус в началото.В базата е ветивер основно,но плодовата сладост и цитруса също се усещат.Трайност и сиаж малко над средното.Доста приятен , но не съм убеден,че си заслужава парите.

Парфюм до преди малко

# 241
Да, някои пък твърдят, че компании произвеждащи синтетика,  били най-големите спонсори на IFRA...няма как да знаем, резултата е песимистичен.
Ирисите които нося аз са два: Prada (едноименният) и Eau de Gentiane Blanche, тези двата много често ги нося, като противоотрова на нещо сладко, което ме е обгазявало през деня (имена няма да споменавам, знаем ги кои са). За същият случай ползвам и една солена смокиня Figue Amere Miller Harris. По този повод искам да попитам, дали някой е ползвал Feuilles de Tabac Miller Harris, много добре звучи, като описание и се чудя дали да купувам, че нямам търпение да ходя да пробвам.

# 242
Такааа... Пробвах Not A Perfume JHAG и съм... меко казано влюбена  Heart Eyes  Много чист, нежен и красив и много го искам за лятото!
Не успях да разбера колко е траен на кожата ми, защото си легнах около два часа след като го сложих. Притежателките му, каква е трайността при вас, също толкова красив ли е в топло време?

# 243
  • София
Ковачева, днес разнасям един друг ирисов аромат, който ми е много любим в дъждовно време - Tom Ford Violet Blonde.  Heart Eyes И за него е нужно да харесваш виолетки обаче.  Wink

# 244
Такааа... Пробвах Not A Perfume JHAG и съм... меко казано влюбена  Heart Eyes  Много чист, нежен и красив и много го искам за лятото!
Не успях да разбера колко е траен на кожата ми, защото си легнах около два часа след като го сложих. Притежателките му, каква е трайността при вас, също толкова красив ли е в топло време?

При мен е наистина Не-парфюм. Няма нищо.  Laughing Пръснах около 5 пъти при пробата и ни-що.

# 245
Помня, че съм чела ревюта преди в темата, но бях забравила дали върху някои кожи не се усеща или просто някои хора не го усещат.
На мен и за мен е изключително красив аромат, половинът също го отрази и хареса  Flutter

# 246
Аз си нося много Не парфюма, чуден е и в топло време. Трайност голяма, много голяма дори, но не се усеща знаеш сериозно дори почти никак от околните. Аз си го усещам цял ден.

WaltherP99, радвам се да те видя отново в темата. Тъкмо бях започнала да се притеснявам, че мъжете ни парфюмни се отвяха някъде и темата определено загуби страшно от това.

# 247
  • Варна
Момичета, днес получих 30 мл Valentino Donna, поръчка от сайт. Прави ми впечатление, че течността не е до горе, а стига до едно квадратче под ръба. На снимката във fragrantica (http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-31411.html), ясно се вижда как шишенцето е на малки квадратчета (по-скоро пирамидки). Въпросът ми е към тези, които имат такова бутилче, дали съдържанието е било същото?
Благодаря!
А иначе по темата за познаването на нишови аромати, много хора може да са чували, но някои по-нови във форума действително няма къде да се запознаят. Ковачева обикновено описва излязли нови неща, а някои от споменатите от нея марки не са и стигали до България.
Така че, някой щастливци си сменят проби и отливки, но при други тези размени не са толкова успешни, а то няма и как всички да получат от всичко, много ясно Wink А да се поръчват непрекъснато нови проби си е направо пагубно, няма какво да се лъжем.
Така, че Zozina, съвсем нормално е много от споменатите неща,  да звучат екзотично, както и при мен се е случвало. Например, още не ми излиза от акъла, описанието на Ковачева за http://www.fragrantica.com/perfume/MariaLux/Mogadess-25478.html, но до проба така и не съм се докоснала още Wink
 Peace

# 248
Момичета, днес получих 30 мл Valentino Donna, поръчка от сайт. Прави ми впечатление, че течността не е до горе, а стига до едно квадратче под ръба. На снимката във fragrantica (http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-31411.html), ясно се вижда как шишенцето е на малки квадратчета (по-скоро пирамидки). Въпросът ми е към тези, които имат такова бутилче, дали съдържанието е било същото?
Ето така е http://stylelobster.com/wp-content/uploads/2015/11/IMG_8036.jpg

# 249
Благодаря!
А иначе по темата за познаването на нишови аромати, много хора може да са чували, но някои по-нови във форума действително няма къде да се запознаят. Ковачева обикновено описва излязли нови неща, а някои от споменатите от нея марки не са и стигали до България.
Така че, някой щастливци си сменят проби и отливки, но при други тези размени не са толкова успешни, а то няма и как всички да получат от всичко, много ясно Wink А да се поръчват непрекъснато нови проби си е направо пагубно, няма какво да се лъжем.
Така, че Zozina, съвсем нормално е много от споменатите неща,  да звучат екзотично, както и при мен се е случвало. Например, още не ми излиза от акъла, описанието на Ковачева за http://www.fragrantica.com/perfume/MariaLux/Mogadess-25478.html, но до проба така и не съм се докоснала още Wink
 Peace

Ако ти е нов парфюма, според мен при първо пръскане би трябвало да не изпръска голямо количество, а само няколко капки (или нищо)...обърна ли внимание как беше първото напръскване?

# 250
Да попитам какво ви е мнението за Spicebomb Eau Fraiche? http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-Eau-Fraiche-24402.html Рових се в предишните теми, но намерих писано само за първообраза. Не мога да намеря и някакво по-задълбочено ревю из другите сайтове.

# 251
  • Франция
По този повод искам да попитам, дали някой е ползвал Feuilles de Tabac Miller Harris, много добре звучи, като описание и се чудя дали да купувам, че нямам търпение да ходя да пробвам.
Разкошен, ако харесваш мъжки аромати. В първия момент се долавят най-отчетливо борови иглички, примесени с гъделичкащ носа мирис на лют червен пипер. После ароматът омеква и се появява тютюнът, във версия на зелено растение - специфичен мирис, различен от този на сухия тютюн за пушене и няма общо със сладките тютюни, модерни в парфюмерията напоследък. Долавят се и други ароматни билки (пише за босилек, но на мен ми прилича повече на мащерка). Основата е пачули, но пак е свежо, а не вкусно. За мен е в групата на фужерите, като на мъж би стоял по-скоро банално, но на жена е енергичен и интересен. Безукорна интензивност и трайност. Разносвах го от няколко пробички и бях решила да го купувам, но точно тогава изчезна от пазара. В момента не съм на вълна мъжки парфюми и не знам дали бих го купила.

# 252
  • Варна
Много ти благодаря и при мен е така. Иначе първото пръскане знам,  че трябва да е въздух, но така се стъписах, че натиснах накриво, нищо не излезе, после пръсна, а и вътре в кутията мирише сякаш на парфюма, а не би трябвало,  но нямам други съмнения за оригиналност.
 Peace  bouquet

# 253
  • София
Много ти благодаря и при мен е така. Иначе първото пръскане знам,  че трябва да е въздух, но така се стъписах, че натиснах накриво, нищо не излезе, после пръсна, а и вътре в кутията мирише сякаш на парфюма, а не би трябвало,  но нямам други съмнения за оригиналност.
 Peace  bouquet
Страхотен дизайн. Много ме заинтригува пирамидката му във  Фрагрантика.
Моля , сподели първи впечатления.  Thinking

# 254
По този повод искам да попитам, дали някой е ползвал Feuilles de Tabac Miller Harris, много добре звучи, като описание и се чудя дали да купувам, че нямам търпение да ходя да пробвам.
Разкошен, ако харесваш мъжки аромати. В първия момент се долавят най-отчетливо борови иглички, примесени с гъделичкащ носа мирис на лют червен пипер. После ароматът омеква и се появява тютюнът, във версия на зелено растение - специфичен мирис, различен от този на сухия тютюн за пушене и няма общо със сладките тютюни, модерни в парфюмерията напоследък. Долавят се и други ароматни билки (пише за босилек, но на мен ми прилича повече на мащерка). Основата е пачули, но пак е свежо, а не вкусно. За мен е в групата на фужерите, като на мъж би стоял по-скоро банално, но на жена е енергичен и интересен. Безукорна интензивност и трайност. Разносвах го от няколко пробички и бях решила да го купувам, но точно тогава изчезна от пазара. В момента не съм на вълна мъжки парфюми и не знам дали бих го купила.
Благодаря за описанието, звучи страхотно. Имам резерви единствено заради лютия пипер и затова ще изчакам да го пробвам (иначе го видях онлайн). Аз действително напоследък съм на унисекс и направо мъжка вълна (тия дни нося Terre d`Hermes Parfum Hermes)..

Общи условия

Активация на акаунт