Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 476
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Виж тук има коментари за Ивиса,точно. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=900516.105;topicrefid=20

# 226
  • Велико Търново
Азаро-то не съм ползвала, но Омния-та не ми е много траен, хубав е ароматът, но бързо изчезва при мен Confused

# 227
  • Бургас
На някой Fendi Furiosa прилича ли му на Black Orchid?  Shocked
И аз се сещам за нея, не знам защо. Като цяло не ми прилича, но има някаква далечна обща идея.  Peace

Анч, Омниата и Визит са съвсем различни аромати. Ти пробвала ли си Визит? Иначе аз лично бих заложила на него - по-интересен е и вече се намира по-трудно. По-остър е като аромат, носи духа на творенията от преди 10-15 години. Въпрос на вкус.  Peace

# 228
  • Пловдив
Аз днес пробвах Poison Girl. Страхотен секси аромат, прекрасен. Много хубава ванилия, усещам и лек цитрус по някое време. Ванилията не става химична след време, а се запазва прекрасна, каквато е в началото. Има лека прилика с La Vie Est belle и Addict (които аз обожавам), но ми се струва малко по-лек и не толкова накъртващ.
Вече знам какъв ще е подаръкът ми за 8-ми март.

# 229
  • София
Аз пък не харесах новия Poison Girl, не само аромата,но и шишенцето му не ми харесва -някак бледнее.Дъщеря ми, която скоро ще стане на 11 г. и харесва La Vie Est Belle и Черния Опиум, както и други захарни произведения,учудващо този път не хареса Poison Girl.
Тествайки този нов аромат на Диор, реших да тествам класическата Отрова/забравила съм я/ и много,много ми хареса, чак се замислих дали да не е моментна покупка,но напоследък при силни чувства правя и втори тест за по-сигурно,че не ми се разменя.Имам Pure Poison и си го ползвам редовно, а най-милия комплимент за него получих от племенника ми /тогава на 12 г./,който минавайки покрай мен ми каза "лельо, имаш страхотен парфюм" и ме направи  Grinning.

# 230
Азаро-то не съм ползвала, но Омния-та не ми е много траен, хубав е ароматът, но бързо изчезва при мен Confused
И при мен е така, за съжаление. Иначе е уникален аромат  Peace

# 231
  • София
За добро неделно настроение, малко забавни ароматни размисли и страсти на писателката Елка Стоянова от снощи:

Laughing

Скрит текст:
Запалих две клечки от ония миризливите, за да неутрализирам ароматите от днешното вилнеене из кухнята. Сега би трябвало наоколо да ухае на ашрам, в който атмосферата предразполага към медитация и спокоен сън, под звуците на чилаут и обгърната от благовония. Обаче вместо това си мирише на бардак в меденруднишка панелка, в който през фугите са нахлули миризмите от съботното меню на минимум два входа и са се смесили с работната атмосфера. Преобладават жасмин, сандалово дърво, пържени дробчета с лук, портокалова есенция, индустриален смог и чесън. Както биха го описали вещите аромаразбирачи:
Връхни нотки: жасмин и сандалово дърво.
Сърцевина: пържени дробчета, задушен стар лук, портокалова есенция, алдехиди
Базисни нотки: индустриален смог и чесън.
Има и един деликатен шлейф от кисело зеле, който се усеща само като падне налягането и завали, а в момента си вали усърдно.
Лека нощ.

# 232
Още един неделен спам (може да сте я гледали вече, но е добре снимано):
https://www.youtube.com/watch?v=ZYoYoWC1o9w

# 233
Omnia-та при мен издържа, усещам го почти цял ден.
Азарото и Омнията наистина са съвсем различни аромати. Имала съм и двата, и двата ми харесват, макар да нямат нищо общо.

Днес пътувах в друг град и успях да влезна в една парфюмерия. Мисля, че дилемата за Азарото и Омнията тотално отпадна. Имам нова любов и надявам се да успя да си го подаря за 8- ми март.
При нас няма богат избор на парфюми и коментираните тук ги виждам само на снимки, но днес успях да се напръскам с https://parfium.bg/narciso-rodriguez-essence-eau-de-musc-damska- … csCFeQp0wodCpIM0A. Няма такава прелест!!!! Така не съм полудявала по парфюм след Max Mara Gold Touch.

Другото, което ми допадна доста е https://parfium.bg/s-t-dupont-essence-pure-ocean-toaletna-voda-z … jeni-bez-opakovka

# 234
  • Germany
Добър ден, парфюмни  Hug
Отдавна никой не се е разписвал и темата ни е изпаднала някъде в небитието, затова ще си позволя да споделя някои мои впечатления от търсенето на нов ирисов аромат. Надявам се, да не звучат като "научна фантастика"  Mr. Green на повечето от вас  Wink
Обичам ирис, една от любимите ми парфюмни нотки. Не го харесвам във всичките му форми, но търсенето на перфектен ирис винаги е било и ще бъде предизвикателство за мен.
Започвам със Silver Iris Atelier Cologne
Пробвах го в един студен ден, когато дърво и камък се пукаше от сух студ. Харесвам много нещата на Ателие колон, а сребърен или сребрист ирис като заглавие е толкова изкушаващ, че няма как да пропусна теста. Silver Iris е уникално красив флорентински ирис, минаващ през няколко фази. Ирисът е с аромат на винтажна пудра, кадифен, гладък, с леко землисти оттенъци, с леки препратки към стари червила и малко грудков аромат. Ароматът щеше да е на границата ми от харесвани ириси, но тук ирисът е съчетан много смело с червени плодове и сок от мандарина, като по този са убити землистите тонове, и се е получила много изненадваща и доста закачлива комбинация. Усещам чудна боровинка, от тези големите, американски боровинки, със синя обвивка и жълта сърцевина, леко тръпчиви и не много сладки и мека кора от мандарина за баланс. Толкова хубаво и елегантно улягаше върху кожата ми, така хубаво прожектираше, че бях в голяма дилема кой аромат да купя, дали Silver Iris или Mimosa Indigo, но все пак накрая предпочетох мимозата, заради по-нестандартния аромат. Консултантът в парфюмерията също беше много впечатлен, колко красиво стои на кожата ми. Излизахме навън, после пак вътре, после пак навън  Mr. Green, изобщо, големи разходки  Wink, защото за първи път му се случвало толкова елегантно да го усети върху някой  Flutter Flutter
Втори тест преди дни, този път във влажно и дъждовно, типично немско време  Sad. Напръсках го и не можех да повярвам на носа си. Това не беше същия парфюм, това беше захарна бомба, нямаща нищо общо с елегантния ирис, който пробвах миналия път  Crazy Сега разбрах и думите на консултанта за елегантното излъчване, защото на студа, излизаха предимно ирисовите нотки, допълнени от плодовете. А в дъжда и влагата, ирисът крие очарованието си, скрил се е високомерно от дъжда и е оставил боровинките да изнесат тежестта на аромата. Но даже и боровинките не са вече онези весели и жизнерадостни от студа, а са се превърнали в сладко. Ако някой иска да мирише на боровинково сладко, това е парфюмът. Усещам отново мандарината, но и тя не е в състояние да се справи с толкова натрапчива сладост. Не казвам, че ароматът е лош. Даже съм сигурна, че почитателите на парфюми в стил Black Opium ще го харесат в този момент. Но аз търсех ирис, а не сладко и точно затова се отказах от покупка. Много е красив в студа, прекрасен е даже, но не искам поредния аромат, който може да се носи само в лют студ, защото такива дни са не повече от 5-10 в годината  Crossing Arms Флаконът, капачката, надписът, всичко е много елегантно и премерено, много хубав аромат, но не мой за момента.
Jardin de Giverny Arte Profumi
Погледнете пирамидата на този парфюм - три съставки. Ирис, роза, ориз. Точно те се усещат в този парфюм, няма как да ги сгрешите. Защото това са едни от най-наситените ноти, които съм усещала досега в парфюм. Ирисът е силно пудрен, виолетов, мазен и много концентриран. Няма землисти ноти, но толкова силно концентриран не мога да го понеса. Розата е още по-концентрирана. Тъмночервена, зряла, наситена, в ретро посока. Пудрата е оризова, силно ретро, много ароматизирана. Изобщо, едно голямо изобилие се усеща  Mr. Green В началото ми се струваше, че пробвам масло, а не парфюм, толкова маслен го усещам. На моменти имам усещане за мед в парфюма, толкова сладко и плътно е всичко, но по един разточително красив, силно ретро, но женствен начин. Когато отмине това силно заредено начало се превръща в мек и красив, много присъствен парфюм. Красив аромат, но не е за всеки. Представям си го на голяма и забележителна жена. Майка ми имаше една приятелка, невероятно присъствие имаше тази жена. С ръст 180 см и 100 кг, тя беше от жените, на които им отива да бъдат големи и откачени Heart Eyes Heart Eyes. Силен и заразителен смях, убийствено чувство за хумор, силен грим, шантави шапки, единствената жена, която съм виждала в ярко жълти дрехи и които освен всичко друго й стояха добре Mr. Green, но и я открояваха по невероятен начин от тълпата, изобщо, невероятен човек. Когато влезеше в помещение с повече хора, всички погледи се насочваха до един към нея, толкова силен заряд имаше. Носеше Джулия с такова разточителство, че ароматът оставаше дълго в стаята, от която е излязла. А после започна да носи Палома Пикасо и това беше аромата, който я описваше истински.  Не знам защо, но докато пробвах този парфюм, точно нея си представях и не спирах да си мисля, че където и да е сега, пак носи такива запомнящи се облекла и парфюми  Heart Eyes
Iris des Champs Houbigant Към този ирис подходих с най-голямо недоверие, защото не съм от почитателите на Houbigan. Намирам нещата им за красиви, но в доста ретро стил. Прекалено цветни са за моя вкус. И тук дойде изненадата. Защото това е един страхотен, изненадващ, вълшебен ирис. Започва силно грудково и с аромат на ретро червило, но много елегантно, меко, като кадифена ръкавица гали, и това начало е допълнено от прекрасен бергамот и много красив аромат на круша, млада, недозряла и леко стипчива, без да е сладка, просто дава невероятна свежест и създава усещането за влажен ирис. По късно грудковата част на ириса се успокои и се показа млад, прекрасен син ирис. Тъй като съм родена през пролетта, винаги получавам за рождения си ден букет сини ириси и жълти нарциси от сестра ми  Heart Eyes В определен момент, ирисът мирише точно на тези млади сини ириси и ми носи невероятно, магично усещане. Има си мека дървесна база, прекрасен хладен жасмин, червени плодове за свежест. Цветен, елегантен, хем влажен, хем въздушен, добре балансиран, нищо не се откроява, чудесно композиран. Много успокояващ и удобен парфюм. Стои близо до кожата, но това не ми пречи. Два дни го носих с голяма радост и не съм спряла да мисля за него. Парфюм, който ме усмихва. Може би той ще е новата ми ароматна придобивка. Да отбележа, че говоря за Парфюмната вода, със синия етикет, парфюма не съм пробвала.
Надявам се да прочета и вашите ароматни търсения и съм отворена и за други ирисови предложения  Hug Хубав ден на всички  Peace

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 16:46 от kovatcheva

# 235
  • София
Много приятни и оригинални ревюта, Милейди! bouquet

Пробвала ли си Misia от ексклузивите на Шанел? Не знам какво ти е отношението към виолетките, но ако ги харесваш, това е един чудесен виолетково-ирисово-пудрен аромат. (Аз си го нося сега в необичайно топлото време вчера и днес, и ми е много приятен.) Heart Eyes

# 236
Ковачева, извини ме, аз не съм се изразила ясно. Имах предвид, че брандовете, които цитираш за повечето жени звучат меко казано непознато (просто защото няма къде да ги срещнат там, където живеят), а не, че описанията ти са сложни и неразбираеми, напротив. Ти имаш дар слово и спокойно можеш да си направиш парфюмен блог, информацията от теб е поднесена чудесно.

# 237
Zozina, брандовете за които говори Ковачева са абсолютно познати на повечето дами които пишат тук бъди сигурна PeaceНе е нужно човек да живее в чужбина, че да ги познава  Simple Smile. Тук от години се говори за нишови аромати , както и за други неизвестни марки , разменят се проби, отливки и доста народ е в час Peace bouquet

# 238
Zozina, брандовете за които говори Ковачева са абсолютно познати на повечето дами които пишат тук бъди сигурна PeaceНе е нужно човек да живее в чужбина, че да ги познава  Simple Smile. Тук от години се говори за нишови аромати , както и за други неизвестни марки , разменят се проби, отливки и доста народ е в час Peace bouquet
Конкретният пример от последния пост на Ковачева е Arte Profumi (за мен звучи екзотично) и сега с най-голям кеф ще ги проуча Grinning. За това и казах, че нейните постове (и на други дами, които имат достъп до такива брандове) са особено ценни, жалко, че е прозвучало като упрек (нито за миг не съм имала нещо такова предвид).

# 239
Omnia-та при мен издържа, усещам го почти цял ден.
Азарото и Омнията наистина са съвсем различни аромати. Имала съм и двата, и двата ми харесват, макар да нямат нищо общо.

Днес пътувах в друг град и успях да влезна в една парфюмерия. Мисля, че дилемата за Азарото и Омнията тотално отпадна. Имам нова любов и надявам се да успя да си го подаря за 8- ми март.
При нас няма богат избор на парфюми и коментираните тук ги виждам само на снимки, но днес успях да се напръскам с https://parfium.bg/narciso-rodriguez-essence-eau-de-musc-damska- … csCFeQp0wodCpIM0A. Няма такава прелест!!!! Така не съм полудявала по парфюм след Max Mara Gold Touch.

Другото, което ми допадна доста е https://parfium.bg/s-t-dupont-essence-pure-ocean-toaletna-voda-z … jeni-bez-opakovka

Бих искала да те попитам, теб или някой друг, който е пробвал, дали този, който показваш, е много сходен с този http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Essence-5321.html Имам втория, харесвам го, но нищо впечатляващо и затова ми се иска да разбера дали си струва да търся за проба похваления от теб. Благодаря, на когото отговори! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт