Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 437
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Момичета, днес получих 30 мл Valentino Donna, поръчка от сайт. Прави ми впечатление, че течността не е до горе, а стига до едно квадратче под ръба. На снимката във fragrantica (http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-31411.html), ясно се вижда как шишенцето е на малки квадратчета (по-скоро пирамидки). Въпросът ми е към тези, които имат такова бутилче, дали съдържанието е било същото?
Ето така е http://stylelobster.com/wp-content/uploads/2015/11/IMG_8036.jpg
Много ти благодаря и при мен е така....
Страхотен дизайн. Много ме заинтригува пирамидката му във  Фрагрантика.
Моля , сподели първи впечатления.  Thinking
Впечатленията ми не бяха първи, харесах го в Дъглас, даже се учудих, нямам нищо от Валентино.
За мен е разкошен, плътен, различен. Не мога засега да го сравня с нещо от познатите ми аромати, нито пък е толкова пудрен както го описват, но чудна маслодайна роза, на фона на мека ванилия, велур и определено има силен опушен елемент в ориенталско-арабски стил. Много силен и траен, веднага се отрази от околните. Слагам го във VIP ложата на колекцията ми.
Има го достъпен, може да се пробва Wink

# 256
WaltherP99, ама и този аромат ли промениха! #Cussing out
 За Dolce&Gabbana Pour Homme говоря!
Добре, че имам поне 2 бутилки от старите, но имам и една, която май ще ес окаже от  реформулираните!

Е, как може да съсипят такъв шедьовър!

# 257
Dolce&Gabbana глупаците до скоро отричаха , че Dolce&Gabbana Pour Homme е реформулиран.2014-та лятото в Лондон в дипартмент стор попадам на някаква голяма промоция с промоутърки точно на него.Идва някаква от промоутърките "Искате ли.." .. "Не не искам-този уникален боклук няма да си го сложа на кожата никога" , при което се здуха и викна някаква мацка от Dolce&Gabbana , която почна доста високомерно да ми обяснява как само опаковката била променена за да е по-актуална.След като набързо и обясних , че съм колекционер , както и че знам за пазарите се ядоса и викна някакъв супер гелосан тип - много голяма клечка , който пак почна глупости да ми говори как това била класика,която супер ценяща клиентите и собствените си традиции фирма никога не би си позволила да промени...Писна ми , им казах на двамата , че имам в мен оригинала с лепката , и че съм готов да се обзаложа на колкото той кажа ,че ако почнем да спираме хората и ги питаме дали са еднакви с боклука,който в момента промотират 98 от 100 човека ще кажат не след което за негов ужас го извадих от раницата.Очите му щяха да изкочат от орбитите като в Том и Джери , след което се изпоти и почна да фъфли и да ме моли да говоря по-тихо.
А така, няма да им се даваш  Laughing Тази версия със сребърния етикет е наистина най-добрата.

100ml от течността да струва над 15 евро и крайната цена за 100ml да е под 150 евро няма , ако говорим за ритейл цена.Не сетих се Kerosene  Simple Smile https://www.facebook.com/Kerosene-fragrances-594681227225780/ http://www.fragrantica.com/designers/Kerosene.html
Е, тогава за 50мл  Simple Smile Идеята ми беше да разбера кои марки или конкретни парфюми са принципно с по-добро съотношение цена / вложени съставки, т.е. кои производители са по-малко алчни и предлагат повече на клиентите си. Като разбира се качеството не винаги се определя от цената на съставните части, а и от много други фактори.

Ще хвърля поглед на Kerosene.

Да попитам какво ви е мнението за Spicebomb Eau Fraiche? http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-Eau-Fraiche-24402.html Рових се в предишните теми, но намерих писано само за първообраза. Не мога да намеря и някакво по-задълбочено ревю из другите сайтове.
Ако си в София, мисля че можеш да го тестваш в Сефора - преди няколко месеца го гледах там. Определено предпочитам първообраза. Комбинацията от сладки и солени нотки не ми допадна във Fresh варианта, но не си го спомням толкова добре, че да направя подробно ревю. Eau Fraiche в името е леко подвеждащо. Не е свеж аромат според мен. Бих искал да пробвам и Extreme версията, но нея не съм я мяркал в БГ  http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-Extreme-30499.html

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 20:48 от ScorpionKing

# 258
  • Germany
 .♥.Петя.♥.Hug
Благодаря за предложенията. Обичам виолетки, обаче не под всякаква форма. Tom Ford Violet Blonde хич не ми е на сърце, нито ирисът, нито виолетката в него са мои. Misia не познавам. Чета обаче доста противоречиви мнения за него. А и в интерес на истината, не се разбирам много с Шанел  Blush, остана само един Коромандел в колекцията ми, и той седи неизползван в последните две години. Но ще потърся Misia, може пък да ме изненада. Какъв е ирисът в него, с кой от ароматите на Шанел би го сравнила?

WaltherP99, много се забавлявах с поста ти  Mr. Green Hug Представих си ситуацията и искрено се смях. Горките консултанти  Mr. Green Не им е лесно, да си им клиент  Wink

А иначе по темата за познаването на нишови аромати, много хора може да са чували, но някои по-нови във форума действително няма къде да се запознаят. Ковачева обикновено описва излязли нови неща, а някои от споменатите от нея марки не са и стигали до България.

Така е, karie, съгласна съм с казаното от теб, но пък аз съм участник в темата и споделям своите впечатления. Най-малкото, след време сама да си припомня какво е мнението ми за даден аромат Simple Smile.  Разбира се че знам, че някои неща не се откриват в България и съжалявам, ако не всеки има възможност да ги пробва. Обаче парфюмите, които съм описвала са били интересни за мен, съществуват в парфюмния свят, има достъп до тях, така че, ако някой има възможност за проба, защо да не  провокирам вниманието му  Wink Peace Нямам нищо против и се радвам на всяко едно мнение в темата за аромат, който се е харесал на някой, независимо на кой производител и на каква цена е  Peace.

Ето сега ще спомена днешното ми откритие, което е доста бюджетен парфюм, лесно откриваем, подходящ за подарък, отново в новата роза тенденция  Mr. Green http://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Rose-30575.html Прекрасна млада, утринна, свежа и реалистична роза. Бистра и звънлива, без бодли, без масла. Даже и на мен ми харесва  Mr. Green Има хубав цитрус, точно като този от градините на Hermes, приятна плодова свежест, малко ми напомня и на Kâshân Rose The Different Company, и затихва в приятна роза-мускус комбинация. Според мен ще са хареса на любителите на нежни флорални аромати и на любителите на роза. Показва добра трайност.

Няколко човека, чието парфюмно мнение много ценя ми насочваха вниманието към Valentino Donna. Аз обаче не го усещам  Thinking Може би на кожа ще ми се покаже? Много рядко не регистрирам парфюм, този е един от тях, другия, с който ми се случи наскоро е http://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Illicit-31233.html. И да искам не мога да кажа нищичко за тях, просто защото нямам мнение  Sad

Проучвах наскоро част от ароматите на Мерцедес Бенц, и по специално VIP CLUB колекцията, и останах с много добри впечатления от всички аромати.

Тези дни ето този привлече вниманието ми със страхотни форми и цвят. Пробвах го на блотер първо, като при този тест ми се показаха хубав, но малко банален цитрус, чист и стерилен го усетих, и изведнъж, хей така, от нищото се показа чудно хубаво дърво. Душих блотера в захлас няколко дни, и днес, надъхана, отидох рано-рано да го напръскам на кожа  ooooh! Нищо, нищо общо с хубавия аромат на блотер върху мен. Младежки, спортен, може да се ползва и за ежедневен аромат, обаче има такова количество амброксан, или нещо което ми мирише на въздуха от празен дезодорант, или на намачкан лист дебел целофан, че просто завзема целия парфюм и разваля усещането ми за парфюма. Усещат се мек цитрус и рабарб, но просто се губят сред амброксана. Хем е ууд, хем е цитрусов, има една сладост от тонката, но и силно осезаеми акватични нотки. Много ми напомня на Инвиктус, точно в частта с амбоксана, който също не харесвам. Твърдо го определям като аромат за млад мъж, като си мисля, че ако бях на 20 години може би щях да го харесам Wink И тъй като не ми харесва, не спрях да го усещам цял ден  Laughing

# 259
На мен не ми харесва Доната на Валентино. Peace

# 260
  • Варна
Ковачева, разбира се че ще споделяш, защото твоите описания в темата са най- вдъхновяващите, а за парфюмните ценители всяко ново и различно нещо е изкусително и бленувано. Тук в темата са необходими и я раздвижват точно такива разкази, описани в картини и емоции! Изказването ми беше по друг повод,  надявам се който трябва, да ме е разбрал.  Peace
 Hug

# 261
Donna е от групата на La Vie Est Belle, Si и пр. Сладък и доста присъствен. Но не е за мен.

# 262
Ковачева, разбира се че ще споделяш, защото твоите описания в темата са най- вдъхновяващите, а за парфюмните ценители всяко ново и различно нещо е изкусително и бленувано. Тук в темата са необходими и я раздвижват точно такива разкази, описани в картини и емоции! Изказването ми беше по друг повод,  надявам се който трябва, да ме е разбрал.  Peace
 Hug
Абсолютно никъде не е написано от мен, че някой няма право да споделя или да пише каквото му е направило впечатление или го интересува в момента (можеш да се върнеш и да прочетеш), това е невярно внушение Peace

# 263
Omnia-та при мен издържа, усещам го почти цял ден.
Азарото и Омнията наистина са съвсем различни аромати. Имала съм и двата, и двата ми харесват, макар да нямат нищо общо.

Днес пътувах в друг град и успях да влезна в една парфюмерия. Мисля, че дилемата за Азарото и Омнията тотално отпадна. Имам нова любов и надявам се да успя да си го подаря за 8- ми март.
При нас няма богат избор на парфюми и коментираните тук ги виждам само на снимки, но днес успях да се напръскам с https://parfium.bg/narciso-rodriguez-essence-eau-de-musc-damska- … csCFeQp0wodCpIM0A. Няма такава прелест!!!! Така не съм полудявала по парфюм след Max Mara Gold Touch.

Другото, което ми допадна доста е https://parfium.bg/s-t-dupont-essence-pure-ocean-toaletna-voda-z … jeni-bez-opakovka

Бих искала да те попитам, теб или някой друг, който е пробвал, дали този, който показваш, е много сходен с този http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Essence-5321.html Имам втория, харесвам го, но нищо впечатляващо и затова ми се иска да разбера дали си струва да търся за проба похваления от теб. Благодаря, на когото отговори! Simple Smile

Имах и двата парфюма, лично за мен Narciso rodriguez essence eau de musc e по-предпочитан - много нежен, като втора кожа ми е, но е доста нетраен при мен - със много суха кожа съм Sad Оставя усещане за чисто, разбира се, след хубаво оливане тип "врачанска школа". Не случайно го има в разфасовка 125 мл. Grinning Hug

# 264
  • Варна
 Hug
Абсолютно никъде не е написано от мен, че някой няма право да споделя или да пише каквото му е направило впечатление или го интересува в момента (можеш да се върнеш и да прочетеш), това е невярно внушение Peace

Нито пък аз съм написала, че някой няма право да споделя. Напротив Zozina, аз те подкрепих по повод твоето изказаване "Ковачева, извини ме, аз не съм се изразила ясно. Имах предвид, че брандовете, които цитираш за повечето жени звучат меко казано непознато (просто защото няма къде да ги срещнат там, където живеят)" и това, че едва ли не трябва да се извиняваш, че не познаваш нещата и според raznejena*: "брандовете за които говори Ковачева са абсолютно познати на повечето дами които пишат тук бъди сигурна ". Да, брандовете може би са познати, много хора тук са в час,
но не всички от по-новите дами познаваме, нещата,които описва Ковачева, а даже казвам, че дори да си от по-старите дами или господа от форума, няма как и повечето от ароматите, които тя споменава да се знаят, защото са нови и ако не живееш в чужбина или пътуваш често, няма как да ги знаеш. А цитирах Ковачева, просто защото тя най-активно ни запознава с различни и нови неща, а не за да изразявам някакво отношение, а то няма как да е по-различно от положително и възхитително.  Hug
Май много сложно стана и смятам повече да не губим времето на форума, да преминем към по-приятни теми. Ако някой се е почувствал засегнат, да ме извини, просто няма нужда да се натяква на по-новите (така ми се стори, дано да греша), колко добре познаваме нещата, тук сме да споделяме и да се радваме на емоциите, които ни носят парфюмите.
И по повод на Valentino Donna, само да вметна, че за мен няма общо с цитираните аромати , с които е сравнен, но е присъствен, да , вярно е.
Успешен ден на всички!
 bouquet

# 265
 Hug

Нито пък аз съм написала, че някой няма право да споделя. Напротив Zozina, аз те подкрепих по повод твоето изказаване "Ковачева, извини ме, аз не съм се изразила ясно. Имах предвид, че брандовете, които цитираш за повечето жени звучат меко казано непознато (просто защото няма къде да ги срещнат там, където живеят)" и това, че едва ли не трябва да се извиняваш, че не познаваш нещата и според raznejena*: "брандовете за които говори Ковачева са абсолютно познати на повечето дами които пишат тук бъди сигурна ". Да, брандовете може би са познати, много хора тук са в час,
но не всички от по-новите дами познаваме, нещата,които описва Ковачева, а даже казвам, че дори да си от по-старите дами или господа от форума, няма как и повечето от ароматите, които тя споменава да се знаят, защото са нови и ако не живееш в чужбина или пътуваш често, няма как да ги знаеш. А цитирах Ковачева, просто защото тя най-активно ни запознава с различни и нови неща, а не за да изразявам някакво отношение, а то няма как да е по-различно от положително и възхитително.  Hug
Май много сложно стана и смятам повече да не губим времето на форума, да преминем към по-приятни теми. Ако някой се е почувствал засегнат, да ме извини, просто няма нужда да се натяква на по-новите (така ми се стори, дано да греша), колко добре познаваме нещата, тук сме да споделяме и да се радваме на емоциите, които ни носят парфюмите.
И по повод на Valentino Donna, само да вметна, че за мен няма общо с цитираните аромати , с които е сравнен, но е присъствен, да , вярно е.
Успешен ден на всички!
 bouquet
karie, съжалявам, ако си мислиш нещо такова...(отново казвам, че можеш да се върнеш назад и да прочетеш).
Също така, отново правя уточнение, че двата аромата, които съм посочила, не съм казала, че си приличат или че са с подобна, близка пирамида...мисълта ми беше, че са с една идея, от една и съща кръвна група...дори не знам защо Валентино изкарват такъв аромат, при положение, че имаха един с такава насоченост: Valentina Pink Valentino (можеш да го пробваш, мисля си, че може да ти допанде, просто идея).

# 266
Привет момичета и момчета.Можете ли да ми подскажете за смокинов аромат с уклон към зелени смокини,листа,утро,капчици роса...,там където аромата на смокиня все още придава свежест,а не във сочния и зрял вариант в който чак се окапваш като се сетиш за такава смокиня - е разбира се ако обичаш плода де  Thinking

# 267
Привет момичета и момчета.Можете ли да ми подскажете за смокинов аромат с уклон към зелени смокини,листа,утро,капчици роса...,там където аромата на смокиня все още придава свежест,а не във сочния и зрял вариант в който чак се окапваш като се сетиш за такава смокиня - е разбира се ако обичаш плода де  Thinking
За мен това е Figue Amere Miller Harris, унисекс е. Въпреки, че можеш да пробваш и Premier Figuier L`Artisan Parfumeur (обявен е за дамски, но пробвай, може да пасне на кожата ти, ако е за теб).

# 268
И най-добрата смокиня Филосикос Диптик. Peace

# 269
  • София
Ковачева, мисля, че на нито един друг Шанел не прилича ириса в Мисиа.  Confused По-мек и по-пудрен е, отколкото ириса в Chanel Chance, Chanel Chance Eau Fraiche u Chanel Chance Eau Tendre.  Като че ли има повече обще с Chanel No 5.

densi, ти какво ще кажеш като специалист по Шанел-ите? Hug

Общи условия

Активация на акаунт