Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 533
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Фрагрантика не дава да има такъв парфюм.
Да не е Династи де Дубай?  Laughing

http://www.fragrantica.com/designers/Princesse-Marina-De-Bourbon.html

# 451
  • някъде под слънцето...
Изибщо не се учудвам.Рядко са компетентни.Не е истина на колко съм обяснявяла  че съществуват сайтове като фрагантика.   осмоз и подобни.
Скрит текст:
До преди 5 или 6 години ниш в Ел корте беше само Армани и Ван Клийф приве Аник Гутал и Бонд 9.Постепенно вкараха доста неща.Ексклузиви и привета..Има и два три магазина за ниш парфюмерия, които поддържат и сайтове.
Лично аз харесвам  повече малки квартални парфюмерии в които се намират съкровища на доста прилични цени.За жалост все по малко оцеляват при кризата.В големите вериги преди да пуснат новата версия изтеглят предишната..
Преди две години бях в Северна Испания попаднах в един магазин който беше страната на чудесата.Отдавна средни парфюми...Цените им бяха още в посети(от преди да влезе еврото 2002 година)Бяха заключили съкровищята в голяма стъклена витрина а магазина беше станал дрогерия.
На тези,   които имат път към  Барселона, бих преложила да отскочат до Андора. Рай за парфюмани..Единствено там  съм  виждала чистия парфюм на Черната орхидея..

# 452
WaltherP99, голям материал за четене.  Grinning От 20 минути седя на твоя пост в темата. (Добре, че работния ден започва след малко  Wink )

И аз си нося парфюмите за лично удоволствие. Учуди ме с това, че някои избират на база вкуса на околните.  Mr. Green

Няма нищо учудващо-в България живеем.Хората са като от калъп-изглеждат , обличат се и говорят по един и същ начин,а в контекста на темата-миришат по един и същ начин.В заведенията в София вечерно време 7/10 жени са с точно 4 парфюма-не е трудно да се сетиш кои са.

Валтер, Noir de Noir отскоро го има и в БГ  Peace
Миналата седмица ходих до един от бутиците на Ести (за друго) и ми се похвалиха девойките  bowuu

Laughing
Да се смееш , или да плачеш.От колкото време им говоря,че е абсолютно ненормално 2 от най-продаваните парфюми в портфолиото на марката да ги няма официално в България.Похвалили се били момичетата-и за Sahara Noir ли трябва да чакаме толкова?  Laughing Да не задълбавам за EL в Бг-няма смисъл.

Нищо на Jean-Claude Ellena не ме е грабвало от МНОГО години.

WhalterP99, относно Verveine Figuier Phaedon ме интересуваше мнение за аромата какво представлява по-скоро, но тъй като никой тогава не ми отговори, си поръчах мостра, вчера я получих. Ако искаш сподели ти как го усещаш. Аз отначало така се зарадвах - такавa свежест и ми напомни Ninfeo Mio, но хубавата му част, без онази леко "на мръсни чорапи" нотка, както някои са се изразявали. Изведнъж ме удари такъв силен лимон, направо като от току що отворен ароматизатор.
Не знам - не е лош, но тази промяна не ми допадна много, а и честно казано и трайността не ме впечатли.
 Peace

Verveine Figuier им е от по-евтината EDT серия - в реда на нещата е трайността да не те впечатли. Нормално е да си усетила подобна на лимон миризма-лимон няма,но има алойзия , която има подобен аромат , като в България е позната повече в кулинарията.Имаме смокиня до нас-като малък нямах търпение да почна да бера.Реално като се замисля не знам колко от вас са брали смокини от дърво-като откъснеш плода излиза от края на клончето една бяла слузеста течност с доста сладко стипцив аромат-този аромат+самите листа на смокинята и плодове ми оставят впечатлението все едно съм по средата на голяма смокинова плантация и духа вятър,който ми носи и лимоно-подобен аромат,който се допълва с аромата от плантацията.Позитивен готин аромат за пролет ,лято и топла есен-така го усещам аз.

Phaedon имат още един аромат със смокинови листа- Antigua , но там акцента е друг.

WaltherP99  има парфюмерии където започваме да сравняваме кутиите на парфюмите и заедно с консултанта търсим най ранната версия на даден парфюм с която магазинът разполага.По принцип консултантът  тук трябва да продават, но ако те информират погрешно, може да загубят работата си.Закона за подвеждаща реклама си е доста сериозен.Както и за най ниската цена.В смисъл. Ако са се объркали и да поставили по ниска цена на дадена стока са длъжни да ти я продадат на тази цена, независимо какво излиза на касата.
В Мадрид Том Форд се продава само на на първи терминал на летището и на щанда на Том Форд в El corte ingles. приве колекцията е само в Ел корте.Става въпрос за консултанта, който работи на щанда.Сахара ноар в Испания се предлага само в.бутика на Том Форд на Puerto Banus Malaga

Когато един аромат се реформулира старата версия се изтегля от пазара,а не не се продава докато свърши,или успоредно с новата.Ако не е някое малко магазинче няма никакъв смисъл да търсиш по-стар бач.Подвеждаща реклама? Май не си ме разбрала нещо.Никой запознат консултант няма да ти каже,че някой парфюм е реформулиран без значение дали е в САЩ ,Испания или Тамбукту.Това не е подвеждаща реклама.Това за цените го има навсякъде-миналата година 20-на пъти съм си купувал така неща в България-от храна,до дрехи.Пише ли една цена-на нея ще го купя продукта, и не ме интересува какво пише на касата.Който е направил грешката да си понася последствията.Това че голям процент от хората в България не са свикнали да си търсят правата е друг въпрос.
Не знам как е в Испания,но в Щатите и Англия за да имаш право да си консултант на Tom Ford трябва да отговаряш на супер много изисквания,а да не говорим за обученията и инструктажа какъв е.
Tom Ford със сигурност имаше до преди 3 години в SEPHORA в Мадрид.Стана ми любопитно и според http://www.tomford.com/ в Мадрид има 8 места,в които официално се продават парфюми и козметика на марката.http://www.tomford.com/on/demandware.store/Sites-tomford-Site/de … tores-Find#page/1 Не ми дава да дам директен линк за Мадрид.
Интересно е защо няма официални бутици нито в Мадрид,нито в Барселона?  newsm78 Не съм  се интересувал честно казано,но е странно.Единствения бутик в цяла Испания  е в Марбея .
TOM FORD
MUELLE RIBERA CASA F 20BIS
MARBELLA 29660
34952817044

Според мен ти не би си купил почивка от някой, който не знае къде е Бора Бора, примерно, въпреки таргета, с който работи....дразни ме некомпетентност

Никаква некомпетентност няма-колко примера са нужни? Ако примерно продаваш дрехи в Zara длъжна ли си да знаеш какво продават в Gucci , само защото и ти и те продавате дрехи? Не-по никакъв начин! Ако вляза в Sephora или Бюти Зоун мога ли да очаквам,че ще са запознати с Creed и  Xerjoff ? Не-по никакъв начин.Таргета както казах е различен.
Естествено че ще си купя почивка - днес го направих за 10 дни еко и селски-туризъм края на април.Трябваше да ме притеснява,че може и да не са чували Бора-Бора ли?  Laughing
L`Artisan като се замисля е марка,която може лесно да се намери супер евтино в Англия и Шотландия.В TK Maxx редовно зареждат и повечето са по 15-20 паунда за 100мл,но няма всичко.Нямам идея за бутика.

Парфюм за вечерта ще е

# 453
Фрагрантика не дава да има такъв парфюм.
Да не е Династи де Дубай?  Laughing

http://www.fragrantica.com/designers/Princesse-Marina-De-Bourbon.html
Няма го тук. Пише де Пари, френски е, изхвърлил е кутията. Поръчах да донесе, но чак края на април. От дамските - принцесата и златната има ли добри отзиви.

# 454
О стига, Уолтър, най-добре е да ги заменим продавачите с апарати за самотаксуване, не виждам смисъл от тях, на доста места вече има такива.
Не, идеята на бутика е не пазаруването, а пробването..ТКМахх първо не можеш да пробваш, второ има малко видове...но ще се купят някакви неща от там.

# 455
  • някъде под слънцето...

WaltherP99.
уважавам парфюмните ти знания. Но винаги се развеселям,   когато някой ми обяснява с огромна увереност  неща, за които не е наясно и само предполага
адреса на бутика на Том Форд.

Tom Ford. Muelle de la Ribera. 29660 Puerto Banús (Málaga). Ver ofertas, teléfono y horario. Distancia: 6,6 km.Но щом казваш. Че не е там. Може и да съм си въобразила, че съм била там.Ако си направиш труда да потърсиш и какво е Пуерто Банус,  може и да разбереш защо бутика на Том Форд е там, а не другаде.
Подвеждаща реклама е, ако попитам дали е реформулиран и ме излъжат, че не е..Но знам ли. Щом ти твърдиш, че не ти дават подобна информация....

Големите вериги  наистина изтеглят продукта, преди да пуснат новия. НО.
малките квартални парфюмерии, които в повечето случаи са семеен бизнес, са закупили всичко още преди сливането и окрупняване на брандовете., И го продават докато се продаде.Дори на доста прилични цени.И да имат различни версии ма определени парфюми.Но щом казваш няма.Всичко това съм го сънувала и колекцията ми винтижи е само в моите сънища, Винтижите, които съм купувала за някои феи също.Откъде да знам аз как функционират парфюмериите в Испания..Да не би да живея в Испания...важното е, че ти си наясно.
Може да си виждал Том Форд в Сефора.Не съм обикаляла из всички техни магазини в Мадрид.В двете, които са ми най близо няма.Виждала съм Жасмин Руж в Сефора в Сарагоса, но нямаше други привета на бранда, а само останалите парфюми.
Но какво ли разбирам аз, може да е имало и цялата приве колекция, като в Ел корте, а аз да не съм я забелязала...

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 11:43 от sl

# 456
Почти обидена от факта, че темата е на втора страница и след почти едногодишно мълчание, се включвам по темата с мнение- откровение и...още нещо.
Обичана от себе си се чувствам облъхвана от всички аромати, които харесвам ( почти всички, които имам)-различни в различните ми " периоди", понякога носещи дъх на носталгия, спомен, едно друго аз, което вече не съм...но ...още един ден, час, миг, изпълнен с обич....

Любимият обича върху мен най- вече ( сватбеният ми парфюм) черната орхидея...
Кадифената и праха и не може да диша върху мен...
Химия...
Но онзи, който чието име трябва да СЕ споменава за мен ( и него-ЛМ- и целокупното познаващо ме парфюмно население) е един отдавна спрян амуаж, който придобих от eBay на почти сладката цена от 75 паунда ( бутилка номер 2 в колекцията) - този http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Eau-d-Amouage-5759.html
Леко недолюбван( по отзиви във фрагрантика, определено маркетингов провал, ако съдим по това, че е спрян), но не просто силно мой, а онази " чиста радост, че отново сме заедно и без гузността....

Връщам се в Стария Пловдив като при стара любовница:
Всичко уж е познато до втръсване, а искаш всичко да изпиташ отново.
Не трябват клетви за обич и вярност, нито думи на обещания,
няма го лицемерния срам на първото събличане.
Само радостта, само чистата радост, че отново сме заедно!
Само любовта, надживяла всички съображения…
После – тихата гузност, после се чудиш и все да си спомниш не можеш:
защо сме се разделили пак,
щом е толкова хубаво?
 *надявам се модераторите да не сметнат цитата за спам*
И да споделя за едно откритие, макар случайно и ( тук благодаря от сърце на всички розомани, розофили и търсачи на розата с главно Р, поклон, спонтанни ръкопляскания и овации Wink, които събудиха любопитството на човек, за когото името на розата беше - преди това откритие- англомания на баба Виви-http://www.fragrantica.com/perfume/Vivienne-Westwood/Anglomania-1531.html)...
Клои, http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Roses-De-Chloe-18702.html
Хубав, хубав, пристрастяващ....

Уолтър, Валтер, парфюмен трейнър наш, най-после ще отговоря на твоето питане за трайността на cedrat Boise - нали знеш- по-добре късно...
Ами много е траен при нас - и мен и мъжо...
Цял ден да не кажа, но поне 8 часа ухае ...

Друга брилятна моя покупка, вдъхновена от вас, феи, е градината на мосю Ли- прекрасен!
Наистина носи Зен усещане и...заедно другите 4 градини,които съм обичала в различни моменти от живота си, брилянтно изпълнение на Другаря Ермес...

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 15:48 от alethea_

# 457
Алетеа, много интересно, благодаря, че сподели  Heart Eyes

Стана ми интересно кой аромат си избрала за булчински, може би защото е диаметрално противоположен на моя избор
Скрит текст:
(женихме се на най-горещия уикенд за годината със няколкочасова сесия на открито и се спрях на тогава наскоро подарения от мъжа ми O de L`Orangerie на Lancome. Докладвам, че дори и при 30 и кусур градуса този парфюм е извор на свежест и съм безкрайно доволна, че му се доверих.)

Последната ми (валентинска) радост вкъщи е Flora EdP. Голяма изненада ми е, че сякаш всички за забравили за този парфюм и си му се радвам без да се засичам с другите му почитателки.   Simple Smile

# 458
Алетеа, много интересно, благодаря, че сподели  Heart Eyes

Стана ми интересно кой аромат си избрала за булчински, може би защото е диаметрално противоположен на моя
Черната орхидея беше...
Не че по правилата на играта и беше времето- и при нас температурите бяха...летни- първият ден на септември понякога си е лято...
И беше
Спечели в почти " равна " битка с alchimie rochas, но на възрастта на която се женех ( някои имат внуци ма тази възраст и НЕ визирам само малцинствата) и другите суетни, нямах много време за размисъл...

Беше правилният избор...
Чувствах се специална ( когато имах време за това)

# 459
  • Germany
Добра вечер, парфюмни  Hug

След прекрасен и изпълнен с ароматна красота ден Heart Eyes, сядам да споделя с вас за един парфюм, за който отдавна искам да пиша, и все не му идва ред, но точно петък вечер е неговото време. Представям ви едно парфюмно предизвикателство, едно парфюмно приключение и голяма изненада за мен. Established Cognac Krigler е аромат на скъп коняк от най-високо качество. Най-истинският коняк, който съм усещала в парфюм. Толкова буквален аромат, особено в началото, че ако се срещнете с някой, минути след нанасянето му, вероятността да ви вземе за злоупотребил с коняк е твърде голяма  Mr. Green Established Cognac Krigler е уникален по свой си начин, защото е успял да пресъздаде не само ароматът на истински и скъп коняк Хенеси, но нанесен върху кожата, сякаш преживявам първата глътка от него. Усещам експлозията от аромати и вкусове на небцето си, усещам как кръвта ми се пробужда и се отваря за удоволствие, усещам онова загряващо чувство в стомаха, удоволствието и отпускането, онази радост от края на работната седмица и удоволетворението, от добре свършената работа. Едва ли мога да ви представя точно аромата, защото в един хубав коняк често има повече от 60-70 различни съставки и аромати, но знам, че тук усещам скъпа алкохолна нотка, аромат на шоколадови пралини с алкохол, качествено и горчиво какао, карамелизирани и фламбирани ябълки с топка ванилов сладолед, горена захар, сушени плодове, аромат на мъх и студен камък, на скъп кожен салон на автомобил с махагонови елементи, на скъпа, опушена ламперия, на дъбова бъчва, в която конякът е отлежавал и е добил толкова аристократичен и фин аромат, че душата ти ликува от радост. Обожавам експлозивното начало в този парфюм, обожавам невероятната хармония от вкусове и аромати в него. Толкова ми харесва, че днес, след нанасянето му, краката ми сами ме отведоха в магазина за алкохол и купих бутилка Hennessy Fine de Cognac Mr. Green В базата си този парфюм е много мой, защото е аромат на сухо, сладко и поело аромата на скъп алкохол дърво  Heart Eyes, на мек и топъл амбър и прашна ванилия  Heart Eyes Истинско тържество от скъпи съставки, неочакван, интригуващ и закачлив, пир за парфюмани. Прекрасен е! Има само един проблем, и той е, че не мирише на парфюм  Mr. Green Мирише на коняк и е единствения парфюм, който искам да изпия  Mr. Green Mr. Green
WaltherP99, благодаря ти, че ми насочи вниманието към него  Hug Hug Heart Eyes Много ме забавлява и усмихва  Peace Сега, доволно отпусната в него си сипвам от истинския коняк, пускам си една специална за мен песен https://www.youtube.com/watch?v=vVteKhOkob8  Heart Eyes , пожелавам ви хубав уикенд  и се отдавам на удоволствие Wink Hug

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 00:41 от kovatcheva

# 460
Mоля ако някой има bond n9 andy warhol   или е имал възможност някога да го подуши да ми пише лс Simple Smile

# 461
  • София
Днес се върнах към старата любов Acqua di Parma Gelsomino Nobile - за мен вълшебен жасмин... Обожавам усещането на този парфюм върху кожата ми - едновременно свеж и чувствен. Издържа по цял ден.
Мислех, че днес няма да е достатъчно  топло за него, но се справи добре Simple Smile

# 462
  • София
От тази сутрин тече кампания на Annick Goutal в английския Vente-privee. ODT на 39 лири за 100 мл. ODP са 49 лири за 100 мл.

Аз лично се възползвах и си взех Le Chevrefeuille и Petite Chérie. В последния момент добавих и един душ гел Petite Chérie за разкош. Доставката до английски адрес е 5 лири. Все още има избор  Simple Smile

При интерес, мога да изпратя покана за сайта.

Ако поста се счита за реклама, моля модератора да го изтрие.

Дения и аз днес съм с Gelsomino Nobile, и на мен ми е любов голяма, но го нямам  Sad, пръснах си от приятелка.

# 463
  • Стара Загора
Орловите нокти на Аник Гутал е много подходящ за настъпващата пролет- нежен като бриз, лек, ефирен. Много обичам аромат на орлови нокти, много, направо като го вдъхна и ми отваря дрбовете и в търсене на такъв попаднах на този на Гутал. Да, има го този цвето-меден акорд на орловите нокти, подсилен от цитруссви нотки, но на мен не ми е достатъчно, може би защото усещам и една зеленина, като на прясно нарязана краставица и това доста ми разводнява аромата.

# 464
  • София
Medy, трябва да се сдобиеш с него. Според мен си заслужава вложението...
Преди седмица исках да купя за подарък La fille de Berlin, но за моя огромна изненада в Сердика мол го нямаше Sad

Общи условия

Активация на акаунт