Има ли шанс за нещо повече

• 3 571
  • 73
  •   1
Отговори
От известно време комуникирам доста активно с един мъж, разведен от три години има едно дете. Аз също съм разведена (от 4 години), също имам дете. Излизали сме броени пъти, като повечето бяха в компания и на други хора, а веднъж беше комбинирано и с нощувка. Той твърди, че ме харесва и му е приятно да общува с мен, обаче няколко пъти се почувства длъжен да ми обясни, че не е готов за съжителство, след лошият му опит и номерата на бившата. Аз разбира се обясних, че също за съжителство не съм готова, пък и те едни отношение далеч не почват от там. После го промени, че всъщност не бил готов, че го било страх, не защото не харесва женствеността ми, все повтаря колко му е приятно да говорим, редовно търси контакт с мен (макар и да общуваме от разстояние). И той уж искаше да е честен с мен, за да не оставам с грешно впечатление, но мен сякаш ми е все така объркано.

# 1
Човекът си е казал директно, че не иска сериозна връзка в момента.

# 2
Когато намериш правилния човек, си готов за всичко. Ако мъжът имаше силни чувства, нямаше да ги говори тези неща от страх да не се откажеш.
За мен той има някъв проблем. Хем те търси, хем обяснява, че няма да сте заедно сега. А кога? Вратичка ли си оставя? "Харесвам те, но чакай, когато ми скимне на мен".
Не бих се занимавала. Бих му казала да ме потърси, когато знае какво иска...ако съм свободна дотогава.

# 3
Ами не го знам, може би наистина го е страх и се чувства несигурен да предприеме нещо. Дори ми обясни, как ако съм си намерела приятел, нямало да ми се сърди, щял да го разбере. Ако не ми било ок така, да съм кажела, нямало да ме притеснява. Общуването ни е приятно, говорим на всякакви теми с часове, времето неусетно минава и за него, и за мен. Имам дори покана да му ида на гости, с преспиване, да гледаме филм. Ще си помислите, че с това ще цели секс, но не, това също ми е обяснявал, отдавна не е бил с жена, но и това не е нещо, което да му е проблем и да търси. Дори в разговора, в който ми обяснява, че не е готов каза, че не иска да ме заблуждава, примерно да правим секс 4-5 пъти и после да ми каже, че не е готов, че не му е ок или нещо от сорта.

# 4
Не, няма никакъв шанс за нещо повече.

# 5
Според мен пък този човек е абсолютно откровен, което е хубаво.
И също така абсолютно нормално е да не бърза и да има някакви резерви, след като веднъж е бил семеен и е претърпял развод. Това се отнася и до авторката на поста. И се изненадвам защо тя се чуди, при положение, че е минала по същия път - би трябвало и тя да бъде по-внимателна, предпазлива и да не бърза.

Мнението на sorscha бих отнесла до хора, които не са били чак толкова сериозно обвързани преди, с деца от предишни връзки, както е в случая.

# 6
Ами не го знам, може би наистина го е страх и се чувства несигурен да предприеме нещо. Дори ми обясни, как ако съм си намерела приятел, нямало да ми се сърди, щял да го разбере.
Ако беше тийн или 20-годишен - ок, хората още трупат опит тогава. От разведен мъж с дете ще го приема като достатъчно ясен сигнал, че или не му е до връзки в момента, или не му е до връзка с мен.

На мен мъжът ми се вижда искрен и откровен. Няма лошо към този момент да иска просто приятната компания на интересна и интелигентна събеседничка.

# 7
Да и аз съм предпазлива и не знам, какво точно искам. Обаче пък бих искала да пробвам. За съжителство и аз не съм готова, но както казах, една връзка не започва от там. Липсва ми внимание и близост (нямам предвид секс).

# 8
какво ти е объркано? не те иска, но няма против за запълва малко време онлайн с теб
това, че ти искаш да пробваш не означава, че и той иска, но ако го преследваш, ще погалиш егото му, което е ок за него

# 9
Според мен шанс има. Щом желае да комуникирате (без да е задължително да правите с3кс), след време може да прерасне. Възможно е на този етап да не е готов за сериозни отношения, което си е напълно в реда на нещата след развод.

# 10
А според мен има шанс. Точно защото няколко пъти е изложил страховете си на показ.
Ако беше казал само веднъж, че не иска обвързване - ок, ясно, но това, че той няколко пъти отваря темата за мен говори, че хем се страхува да не се провали, хем иска да има надежда за бъдещето.
Не знам...аз май бих дала шанс на неангажиращо начало. Не се знае от кой храст ще излезе заекът. Може пък да се влюбим и да остареем заедно, подавайки си тубата с крем срещу хемороиди и апаратчето за кръвното.
Тук дружно хулим мъжете, които още в началото тръгват да омагьосват жените с празни приказки за топло бъдеще, дом, семейство, деца.
Този е откровен и честен (според мен), а никой не знае как ще се развият нещата в бъдеще.

# 11
Според мен не му става. Има проблеми някакви там.
Защо ще прави уговорки филм - ама без секс.
Възрастни хора са, харесват се, сядат на дивана и гледат филм, пият вино и чао.
Абсурд.
Или ако грам не се харесват
Или ако има физическа причина да не може.
Или ако нещо са пък много старци вече
Мъж и жена сам сами не гледат филми така. Това като приятелка

# 12
При уговорката за гостито, изобщо не е споменавам секса. Това беше в друг разговор, в който ми обясни, че не е от хората, които ще правят секс няколко пъти, докато решат, какво искат и после да е по-тъпо и за двама ни.

# 13
Според мен пък този човек е абсолютно откровен, което е хубаво.
И също така абсолютно нормално е да не бърза и да има някакви резерви, след като веднъж е бил семеен и е претърпял развод. Това се отнася и до авторката на поста. И се изненадвам защо тя се чуди, при положение, че е минала по същия път - би трябвало и тя да бъде по-внимателна, предпазлива и да не бърза.

Мнението на sorscha бих отнесла до хора, които не са били чак толкова сериозно обвързани преди, с деца от предишни връзки, както е в случая.
Миии аз от собствен опит говоря. От сериозна връзка, с дете, съм била сигурна, че искам да развивам отношения със сегашния ми мъж. Офлянквала съм се с други свалячи, които не съм харесвала достатъчно, но пък ми е било приятно да ме харесват.
След дълги връзки и деца не се прави секс така ли? Колко време трябва да чакаш? Можеш да пробваш и без да заживяваш с някой или да правиш планове.С мъж, който ми губи времето и обяснява, че не е готов, не бих се занимавала. Като не е готов, какво иска от мен?

# 14
Възрастни хора, никой не ви кара да се обвързвате. Нещата биха могли да стават спонтанно, стъпка по стъпка.
Но този човек нещо прекалено се презастрахова.
Пишеш:
Цитат
И той уж искаше да е честен с мен, за да не оставам с грешно впечатление, но мен сякаш ми е все така объркано.
Иска да е честен, та да не би ти да си помислиш... какво? Че те харесва? Толкова ли е страшно, ако го помислиш?
На мен ми се струва далеч от зряло и спокойно отношение към темата за възможна връзка. Бих разбрала да се започнат едни неангажиращи отношения, пък каквото стане. Но той или те ухажва, или не. А този прави нещо трето, което даже не знам какво е.

Общи условия

Активация на акаунт