НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Понеже стана дума в друга тема за желатина там потребителка писа, че освен, че се извлича от копита, нокти и прочие с някаква киселина, не било ясно колко от нея остава в самия желатин.
Не знам дали е така, не съм го проучвала, но май предпочитам бульоните на този етап.
Нали знаеш от какво се прави витамин Д  Mr. Green
Мен повече тази киселина ме замисли отколкото копитата и ноктите  Mr. Green

# 46
  • в колонките
Сивила, крампи могат да се получат и от обезводняване и загуба на соли. Ако магнезият не ти помогне, опитай да увеличиш течностите и солта, а най-добре е заради калия солта да бъде диетична - не само с натриев хлорид, а да има и калиев.

Знаеш ли, скъпа, аз също съм си мислила,че за моите крампи не е виновен диабета, а от другаде идват причините,  Peace. Да, с водата съм на Вие, даже и през летните гръцки жеги. Потя се, особено при натоварване, факт. Липсва ми в последните месеци свободно време да търся тези причини, спя много малко, помагам на фемилито  с бизнеса в Родината с някои извън континентални  телефонни разговори, при които е голяма часовата разлика, . Натоварването ми е огромно. Реших със спорт да се разтоварвам, но ме награбиха крампите,  Mr. Green. Надявам се да отмине, благодаря за съветите, сол ще търя, за водата...дано не забравя,  Laughing
         Hug

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 17:32 от sivila

# 47
Благодаря за новата тема, Шоки  bouquet

# 48
Обикновен желатин на йоткер ли използвате???

# 49
  • Велико Търново
Магика, поздравления за дъщеричката ти bouquet Много се радвам на постиженията й, продължавай да ни информираш как върви  Hug

# 50
За пръв път чета за желатин в кафето  Shocked

# 51
  • София
Магика, поздрави за дъщеря ти и още по-големи за теб, че си И обърнала внимание и си се заела сериозно с проблема. Успех!

# 52
Сложих линк към статията от блога, в която отговарям на някои често задавани въпроси: http://cioccolatascorner.blogspot.bg/2016/02/blog-post.html Идеята е да служи като допълнение към първия пост, а не да дава отговор на абсолютно всички питанки. Но ако имате идеи как може да се допълни, кажете. На мен засега ми хрумнаха само тези неща и побързах да редактирам първия пост, за да мога да сложа линка, но по-нататък може да се редактира статията в блога.

# 53
  • SA
*MaGiKa* страхотни вести за дъщеричката ти! Явно и ти си намерила начин да направиш нещата забавни за детето и то не приема новия начин на хранене като натрапване и ограничение. Пък като има и резултати... Браво и на двете ви!
Джемма, понеже си отскоро в темата и може и да не е ставало въпрос, но бих искала да те посъветвам да прочетеш книгите на д-р Бърнстайн за лечението на диабет ( има ги в библиотеката и видях, че четеш английски). Спокойно може да прескачаш главите, посветени на инсулина и неговото приложение. Мисля, че ще намериш много ценни съвети за храненето и видовете храни. За диабетици той препоръчва доста по-стриктни ограничения, особено по отношение на въглехидратите, доста зеленчуци дори са сред непрепоръчителните от него храни - напр. моркови, лук, цвекло и др. Също така при проблеми с кръвната захар препоръчва поне 1-2 седмица да се експериментира с доста често мерене на кръвната захар преди и след хранене, докато човек види кое как му влияе.
Абе, най-добре прочети книгите, най-вече Diabetes solution. За мен той е един от най-големите капацитети в света по въпросите на диабета. И самият той е пример за страхотен контрол и чудесни резултати ( пише, че поддържа гликиран хемоглобин 4,8%, а HDL  ми е двойно по-висок от LDL  Shocked.
А сетих се, че и за яйцата щях да пиша ( заради въпроса на Дилянка). Доскоро официалните препоръки да се ограничават яйцата до няколко на седмица бяха поради една единствена причина - че са богати на холестерол. От 2015 г. в официално приетите препоръки в храненето най-после се признава, че количеството холестерол в храната няма отношение към този в кръвта и следователно няма смисъл да се ограничават храни, богати на холестерол, в това число и яйца. Това всъщност се знае и е доказано отдавна, но за първи път се появява в препоръки на медицински организации, които диктуват световните тенденции в храненето.
Мис_Вал, наминавай по-често в темата. Радвам се, че си добре!

# 54
  • В полите на Пирин планина
Да се запиша в темата. При мен няма нищо различно. Яйца понякога ям по 5-6 на ден, понякога само 2 на закуска.

# 55
  • Балчик
Kameloth, благодаря много. Не чета английски, ползвам преводач или ако е малък текст синът ми го превежда, ама с цяла книга няма да ме изтърпи. Аз затова  и подминавам англоезичните неща, които подминавате, което разбера с преводача, разбера. Хващам смисъла, но не  и всички подробности.
Цвекло съм изключила, моркови рядко и ограничено, лук също общо взето, само на зелената салата съм го слагала, зелен- перата само, нали е над земята. Гледам това правило да спазвам.
Аз не се оплаквам за захарта, само споделям. Все пак е рано още за трайни резултати. Нали и някой писа, че чак след третия месец е регулирал захарта. Понеже не писах няколко дена и реших да дам малко отчет за днешното състояние.   Simple Smile За сравнение на майка и беше 13, 7 сутринта и като видя моята 6,8 каза, че е е добре. Ама пак не вярва в режима и не ѝ харесва, че съм си правила експерименти. Няма да мога да я убедя да опита.

# 56
  • SA
О, Джемма, разбрах за английския.
За захарта, зная, че просто споделяш, но може би има и още какво да се подобри.
Като изчета още веднъж книгата на д-р Бърнстайн, ще се опитам да синтезирам най-важните неща, макар че ще е трудно, понеже страшно много информация има събрана там. Той малко спартански подхожда, с невероятно стриктен контрол и върху храната, и върху кръвните захари. Но пък и това е в основата на страхотните му резултати. Както винаги съм си мислела - друго си е лекар да изпита на собствен гръб проблемите на дадено заболяване. В такива случаи разбира за какво става въпрос в детайли.

# 57
Момичета, утре ще ходя да купувам кокосово масло (от кое да купя - с или без миризма), бадемово брашно, кокосов чипс, кокосово брашно и кокосови стърготини. Трябва да разнообразя менюто, че вече десети ден съм на месо, риба, яйца и зеленчуци. Пропускам ли нещо от гореспоменатите продукти? Какво друго ми трябва, после ще търся рецепти, едвам смогвам да ви чета, защото нямам много време за форума

# 58
  • Sofia
Кокосовото брашно и стърготини не е ли едно и също?
Какъв вкус има кафето с желатин?

# 59
  • София
От кокосовите масла харесвам това на Зоя.При мен магнезия вечер може би започна да действа ,защото спя до 6 h.Нямам минус на кантара ,  но съм намалила млечните ,та да видим ще има ли ефект.Вчера хапнах малко козе сирене,има едно френско уникално😄 ,другото беше ребра и яйца

Общи условия

Активация на акаунт