НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Джемма, дай си време. При мен след 3-ти месец имаше 5 като стойност, а преди това дори повишение на захарта имах, по-високо, отколкото като започнах режима и метформина. Има време, нещата ще се случат.
Поздравления и за свалените килца.

Най-после ви дочетох та, blackisback, много вероятно е хиперфункцията да е вследствие на аборта, а не да е причина за аборта, но това доктор ще потвърди или отхвърли. В случая, с тези показания - субклиничен хипертиреоидизъм (нормално Т4 и Т3), трябва да се разбере дали се касае за вид автоимунен тиреоидит, като се изследват антителата МАТ и ТАТ и да се изключи/потвърди ехографски вероятност за такъв тиреоидит, също и причина за хипертиреоидизма да е нодозна струма, аденом. На фона на това ТСХ и хормони, ако и антителата са в норма, ехографски няма данни за тиреоидит, може и с времето като се нормализират нещата от аборта, да се нормализират и хормоните, но под внимание се взима тук и фамилната обремененост.
Но най-най първо според мен, повтори ТСХ като пускаш ТАТ и МАТ и с изследванията на ендокринолог.

# 601
  • SA
Тези кожни образувания се казват акрохордони ( skin tags на английски). В голяма част от случаите ги свързват с метаболитен синдром, диабет 2 тип, затлъстяване, но не при 100% от хората се установяват тези заболявания, все пак.
Ето как изглеждат:
Скрит текст:

Не винаги са пигментирани, може да си имат цвета на кожата, също често са на "краче".

За Джемма, аз също мисля, че е нужно повече време, докато още повече намалее кр.захар. Добра е идеята 1-2 дни да си проследи кр. захари през целия ден - преди и след ядене.

# 602
  • Балчик
Да, помня , момичета. Но още не са ми дошли лентичките и затова през няколко дена само сутрин меря с апарата на майка ми. Във вторник ще са тук и ще си направя профил. Peace Трябваше да ги поръчам по-рано, преди да са свършили моите, но се замотах с поръчката. Другия път ще поръчам по навреме.
Merelenda, помня и за теб,ч е след 3 месец се е регулирала. Затова писах,ч е не се предавам и отчайвам. Знам, че ще става по-добре  и по-добре. Това ме радва и дава кураж.  Hug

Както казах, чувствам се леко, комфортно в дрехите си, добре физически, околните забелязват промяната, а  и 6-чка не бях виждала на глюкомера от месеци, така че напълно съм доволна от себе си и много благодарна на Шоки и Кам,ч е писаха в оная другата тема. Иначе и до сега щях да си прескачам тази. bouquet Hug

# 603
Чувствам се  много добре и най-много се радвам, че се наспивам бързо.  Simple Smile

Блазе ти!!!
Аз пък, откакто съм на режима, имам невероятно дълбок сън. Ама много. Което е хубаво де. Но сутрин се разсънвам изключително трудно и бавно.  Tired Даже спрях да пия магнезий, но сякаш няма връзка с приема му.  Thinking

# 604
  • София
аз отново имам леко намаляване на обиколките и почти никаква промяна в теглото. явно лека полека топя мазнини.

# 605
  • Балчик
Ами преди явно от високата захар страшно много ми се спеше. В почивни дни можех да спя до обяд,ако ме остави някой. А за работа ставах много трудно и бях все недоспала. А сега ставам достатъчно рано за мен и не ми се спи. Това страшно ми радва,освобождава ми много свободно време за други дела, вместо за сън.

Иначе за дълбочината на съня- също се радвам, стана по-дълбок. преди се събуждах на всяка падаща прашинка в стаята, образно казано. Всеки шум ме будеше.може и затова беше вечната ми недоспалост. нямах качествен сън.

Пия вече почти седмица този магнезий, вечер по една таблетка.

http://www.iherb.com/Life-Extension-Magnesium-Citrate-160-mg-100 … Veggie-Caps/47676

Но крампите ми на сън продължават, т.е към сутринта се проявяват.  Рано ли е за резултат, недостатъчна ми е дозата или все пак те се дължат на липса на калий, а не на магнезий, както четох в темата? Какво мислите?

От вторник започвам още една работа по граждански договор и не знам как ще организирам храненето си. Ще е лудница за 2 месеца.  Май ще се вкарам в принудителен фаст. Simple Smile Може и 4- ка да видя, не само 5-ца. Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 11:24 от Джемма

# 606
Скрит текст:
Тези кожни образувания се казват акрохордони ( skin tags на английски). В голяма част от случаите ги свързват с метаболитен синдром, диабет 2 тип, затлъстяване, но не при 100% от хората се установяват тези заболявания, все пак.
Ето как изглеждат:
Скрит текст:

Не винаги са пигментирани, може да си имат цвета на кожата, също често са на "краче
".
Точно едно такова нещо ми изчезна наскоро от шията. Сутринта ме болеше, беше се зачервило и доста уголемило. На другият ден се смали и почерня, а на третият вече го нямаше.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 11:40 от Lemy

# 607
От вътрешната страна на бедрото, над коляното имам една неравност, само на единия крак, имам я от много години, още когато бях доста слаба. Преди шест години я видя един професор, който ме оперира от миома, тогава ми каза- моето момиче, имаш метаболитни проблеми. Не обърнах внимание, нали бях 50 кила, тогава си мислех, че хората с метаболитни проблеми са задължително пълни. Та тази неравност много намаля, почти не се забелязва вече! Мъжът ми ми обърна внимание, вече, вървейки зад мен, каза, абе, това на крака ти го няма! Е, аз се разгледах обстойно, при вглеждане все още се вижда, но нищо общо с преди. Сигурна съм, че напълно ще изчезне след време.

# 608
Като какво е изглеждало -вена,като целулит , мастно топче ,или?

# 609
Ами, мазнини, сякаш, само на единия крак, не е целулит различно е. Неравност просто, бабунка, не топче. Абе, като легнал полицай, ей така в нищото появил се:) И го имам от преди да имам каквито и да е тлъстинки другаде. Сега намалява, толкова много ме дразнеше! Целулит имам малко и то само отзад, в горната част на крака. Отпред и отвътре няма, за щастие.

# 610
  • София
И аз имам абсолютно същото - на единия крак, точно от вътрешната страна на бедрото, ок. 10 см над коляното. Аз си мислех, че е целулит всъщност.  Thinking Седи си там от ученическите ми години.

# 611
Леле, колко много сте изписали  Shocked

Много благодаря за коментарите за ТСХ-то ми. Тея дни ще пусна ТАТ и МАТ, а в края на седмицата съм на ендо. Както и на гинеколог.

Засега нямам някакви проблеми с рязко сваляне, качване, подуване или нещо такова. Имам сърцебиене от време на време. Също така, като спортувам, се качва страшно много. Друго не съм забелязала.

Имаше и коментар към мен да не режа много въглехидратите. От няколко дни въвеждам какво съм изяла в myfitnesspal. Не заради калориите, а заради процентите на мазнини, протеини и въглехидрати. Оказва се, че ми е трудничко да спазвам заложеното от самата мен. Планираните мазнини и въглехидрати лесно постигам, но протеините...трудна работа. Та да, въглехидратите под 60 гр. трудно падат. Мисля, че са ок засега.

Ние тези дни бяхме в Турция на пазар. Много вкусно си спазвах режима  Heart Eyes Реших да си водя и инстраграм дневник на режима, тренировките. Харесва ми.

# 612
mis_val, радвам се, че се обади, наминавай по често.  Simple Smile

Имам сърцебиене от време на време. Също така, като спортувам, се качва страшно много.
На вас с Нервакова ви се вижда майтап тази работа.  Wink
Пази се, хиперфункцията удря по сърцето.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 16:48 от Lemy

# 613
  • SA
Джемма, включи повече калиеви соли.
А за съня те разбирам много добре. Много ми се спеше и на мен във времената, когато не бях наясно от какво е причинено това.

# 614
  • На брега на реката
Аз пък има проблем със съня. Много рядко може да ми се случи да спя 7-8 часа. Не е от режима, защото и преди съм била така. Снощи си легнах към 23.30 и в 3.30 бях будна. Въртях се в леглото около 1.5 - 2 часа и чак тогава съм заспала и се събудих в 9.30 и ми беше криво. Много ми се иска, като си легна  и да спя поне 6-7 часа без да се будя, а не да стоя с часове будна. Пия магнезий 400 мг. от този:
http://www.amazon.co.uk/SOLGAR-COMP-MAGNES-CITRATE-COMP/dp/B001B … magnesium+citrate
но за съжяление пак не се получава. Според мен не е възможно да се наспивам за 3-4 часа. Взех си и мелатонин, но не знам дали да го пия. Някакъв съвет ако имате, на драго сърце ще се възползвам. Praynig
През деня нямам възможност да си подремвам, та затова ми се ще нощния ми сън да е пълноценен.

Общи условия

Активация на акаунт