НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Assos, може ли линк към клипчетата на Мария от Спайдър спорт, нещо не ги откривам Embarassed

Ето, това реално е дневникът ѝ: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/78462

# 136
Слагам значи костите да ги варя на терасата. А солта кога да я сложа? Накрая?

Да, накрая солта. Сложи обаче няколко лъжици оцет още в началото, за да може да се извлече колагена.

# 137
  • SA
Риъл, аз солта я слагам накрая. Някои препоръчват при варенето да се добави малко оцет, но аз не слагам. Обикновено варя 7-8 часа на много слаб огън.
Ули,   Hugнямах предвид теб, даже и бях забравила кой точно е споменал желатина. По-скоро хората, които публикуват подобни статии в нета и създават паника по неоснователни причини. Преди време канелата бяха изкарали едва ли не опасна по подобен начин.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 10:20 от Kameloth

# 138
Мерси, ще сложа оцет.

# 139
Интересни неща дискутирате.. Аз се записвам в новата тема чаааак на 10 страница  Shocked Бая сте пописали...

Да ви кажа, че имахме прекрасен уикенд, в който съгреших само с две чаши червено вино за двете вечери.. Не съм хапнала нищо странично, което за едва 7-дневния ми мозък, все още всикващ да се храни по този начин, направо буди повод за гордост у мен Simple Smile Пак съм с хрема, колежката ми беше болна и ме зарази повторно, та пак боря бацили  ooooh! ooooh!

Иначе и аз съм с постоянна хреме през тази половина от годината, носа ми е перманентно запушен.. Имам и ужасен синузит.. С интерес ще изчета, коментираните назад методи, с които се опитвате да го преборите..

Успех на момичетата, които започват Whole 30.. Ще наканя и аз скоро, но поне да свикна с този начин на хранене и мислене първо.. После ще вляза и в Whole 30, но за сега от сиренцето не мога да се откажа  Embarassed Whistling

Успешна нова седмица на всички  bowuu

# 140
  • София
 ooooh! аз си пиша в старата тема, а то тук 10 изписани страници

Тили, аз бях писала в предната тема, че от днес съм на Whole 30. Радвам се, че имаме още една дружка и сме три:) - за щастие:)

Сутринта си премерих обиколките, записах в "мотивационния тефтер" и съм готова. Ще пиша как се развиват нещата.

Да кажа за желатина - ползвам само на д-р Йоткер, защото имам вътрешна информация как се произвежда и съм спокойна за качеството - препоръчвам го.
Докато четях имах пред мен кафе, добавих му 1/2 пакетче желатин и стана нещо чудесно - благодаря за идеята, момичета.

Асос, благодаря  Hug

# 141
съгреших само с две чаши червено вино за двете вечери..

не е "съгрешение" Laughingи тук по принцип няма никакви съгрешения Wink
това си е начин на живот и не си представяш (предполагам) да живееш без да пийнеш вино по повод или празник,нито да опиташ 1-2 залъка от направената специално за рожденния ти ден майчина торта
става въпрос да е от време на време Laughing

Леми мерси за рецептата bouquetджолата стана супер Heart Eyes

# 142
Как, благодаря за книгата за мигрената, за съжаление не чета досатъчно добре английски, че да разбера всичко Embarassed
Малко започвам да се изнервям с качването на тегло, коремът ми е подут. По- скоро  се чудя защо и как, предполагам заради дългогодишните калорийни рестрикции, но се питам до колко мога да качвам, не се харесвам изобщо как изглеждам. Опитвам да намаля до минимум млечните, мисля че те са проблема.
Като калории 1700 поддържам, като проценти пак всичко е ОК и въпреки това твърдо съм качила почти 2 кг. Къде бъркам не знам. След месец, като сме си вече в България, ще направя и аз 30 дневното предизвикателство.
Миналата седмица се събудих със силна болка в задната част на главата, не мигрената. Кръвното ми беше 110/135 при обичайно за мен 70/90, имах позиви за повръщане чак. Писах на приятелка лекарка, каза диуретик, пих една таблетка, след около два часа главоболието спря, а аз тежах два килограма по- малко. Задържам вода вероятно, въпреки че не приемем В. Да намаля солта ли? Защо се получава така, идеи?  И преди се е случвало, но откакто съм на режима не, това беше първи път. Прегледах дневника с храната от предния ден, нищо подозрително.

# 143
JACKLIN*, не каза ли, че си около цикъл в момента? Това е най-често срещаната причина. Друга често срещана е солта, разбира се.

# 144
съгреших само с две чаши червено вино за двете вечери..

не е "съгрешение" Laughingи тук по принцип няма никакви съгрешения Wink
това си е начин на живот и не си представяш (предполагам) да живееш без да пийнеш вино по повод или празник,нито да опиташ 1-2 залъка от направената специално за рожденния ти ден майчина торта

Таня, разбира се, че е така, но предвид че съм в началото и се боря с тежка ИР, определено имам нужда да огранича на 100% всичко непрепоръчително..  bouquet

# 145
  • SA
Жаки, кръвното налягане се влияе от много фактори, не само от храната, въглехидратите и солта.
С бъбреците ти всичко ли е наред? Май беше казала, че са те оперирали преди време. Прави впечатление доста високата долна граница, което е характерно за хипертония от бъбречен произход.

# 146
благодаря за темата Шоки! цели десет страници изписали момичетата  Simple Smile
JACKLIN* и аз като теб - как беше казал Мечо Пух - седя и си мисля... после само си седя... Laughing
4 седмици от началото ми, последните две- никакъв спад на кг. Калориите гледам около 1400- 1500 да ги държа при 1700 изчислени. Млечни почти не ям. На седмица примерно 100 гр кашкавал ми се събира или 100 гр. кисело мляко в месото. Въглехидратите са под 25 гр на ден. Мерките не мърдат. Решила съм да си пиша всеки ден какво и колко ям, поне 2 седмици та да направя по-точен разбор на ситуацията. Не е като да нямам за сваляне- имам си поне 10 кг. Още няма да се отказвам де, самонавивам си се  Grinning

# 147
Леми мерси за рецептата bouquetджолата стана супер Heart Eyes
Радвам се, че ти е харесало, наистина рецептата е много сполучлива.
Аз се заредих с патици и измолих кисело зеле от приятели  Mr. Green

# 148
Хехе, много странни промени в себе си забелязвам с тоз режим...донякъде може да ме изкуши например сладко от смокини или шоколад, обаче всички тестени - хляб, баници, сладкиши - ми се струват все едно са направени от гипс и боядисани отгоре в жълто-оранжево... Shocked струва ми се абсурд да посегна да ги ям.

Мерки и кг не меря и нехая за тях, харесвам си все повече силуета, коса, кожа и как ми стоят дрехите.
Освен това НВ-ВМХ е много удобен - на всяко гости можеш да си избереш нещо режимно - няма българска трапеза без салата и месце, същото важи и в ресторант, изобщо супер  Peace
Съжалявам, че не се снимах в началото, вече забравих каква бях  Simple Smile само широките дрехи намекват

# 149
Кам, да с бъбречни проблеми бях, но не се стигна до операция. Преди шест месеца по друг повод ми правиха ЯМР и поне външно всичко с тях беше наред. Може би обаче трябва да посетя нефролог за по- обстойни изследвания. Преди да започна режима, се случваше по веднъж месечно такова покачване, най- високо е било 135/165 тогава се стигна до болница. Изследваха сърце, очи, бъбреци и като не се установи нищо видимо, казаха на нервна почва. Което не е така според мен, ето в момента съм повече от спокойна, стрес нула, положителни емоции. Подуването на корема ми е странно, онзи ден след диуретика буквално хлътна, разликата беше много видима, затова се и претеглих. Мился си дали не е непоносимост към някоя храна, може ли от това да задържам вода и да съм подута? Това може да се установи само със спирането на групи за дълъг период от време нали? Онзи тест, кръвния беше показал яйчен жълтък в червена зона. Може би, трябва първо яйцата да проверя?

Шоки, в овулация съм, според календара. Но аз от преди цикъла качих 1.5 кг и досега си седи.
Дойдох тук 57, сега съм 59, при моя ръст е нелепо. Толкова не съм тежала от бремеността:)
За утеха в лицето съм по- хубава, една такава загладена Joy Нямам излюзия, че ще свалям скоро, не ми е това и целата да се храня така, но би било добре поне да не качвам:)))
След 10 години на 1200 калории и мазнини от две лъжици зехтин, сега 1700 кал. и сланина, тялото ми пирува:)) Няма да намалям мзнините, нито калориите, още месец си продължавам, както досега, да видим колко мога да кача още:))) Можете поне да ме пишете на първа страница, да не се плашат не свалящите и да видят, че и по- зле има:)))

Общи условия

Активация на акаунт