БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 111
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • München, Deutschland
Захванах се да правя торта, но не бях погледнала, че в рецептата пише самонабухващо брашно. Нямам такова в момента. Мога ли да го заменя с нещо? Например обикновено с бакпулвер? И в какви пропорции? Количеството е 130 грама.

Абсолютно!
Винаги така правя. Досега само в английски и американски рецепти съм срещала такова брашно.

Количествата: 130г. обикновено брашно, бакпулвер: 1 пак. др. Йоткер е за 500г брашно, т.е. на теб ти трябва 1/4 пакетче.

П.с. Нещо не ми се изпращат съобщенията, нз защо така... Извинете ме, ако го виждате 2 пъти.

# 451
  • София
Благодаря, момичета! Hug
Имам кантарче, сега ще го забъркам!

# 452
  • София
В събота правих крем Брюле. Като гледах рецептата, реших, че няма къде  да сгреша. Обаче схафих. ooooh! Embarassed
Крема ми се пресечв, оцвичи. Пекох го на водна баня , 180  С. ........................
Една от причините са високите градуси, а друга е ако си ползвала растителна сметана, например на Хопла. Хубав  крем Брюле става с животинска.

# 453
  • София
Има въпрос, свързан с приготвяне на  торта и ще се радвам, ако ми помогнете със съвет.

Ще правя торта с крем Брюле / с желатин/ и над крема искам да сложа блат/пласт желе от портокали.
Дали ще се получи? Притеснява ме отдолу крема брюле, дали няма нещо да се повреди?!
И крема и желето ще са студени, когато ги съединя

# 454
  • София-Младост
Има въпрос, свързан с приготвяне на  торта и ще се радвам, ако ми помогнете със съвет.

Ще правя торта с крем Брюле / с желатин/ и над крема искам да сложа блат/пласт желе от портокали.
Дали ще се получи? Притеснява ме отдолу крема брюле, дали няма нещо да се повреди?!
Нямам голям опит, но преди да сложиш върху брюлето желатиновата смес леко надраскай с вилица крема(брюле-вече стегнал). И когато изсипваш последния слой го прави върху обърната лъжица...да не пробие дупка в крема. Правила съм торта Три шоколада, като всеки пласт беше с желатин и стана...не се свлече, така че и с брюлето ще се получи.

# 455
В събота правих крем Брюле. Като гледах рецептата, реших, че няма къде  да сгреша. Обаче схафих. ooooh! Embarassed
Крема ми се пресечв, оцвичи. Пекох го на водна баня , 180  С. ........................
Една от причините са високите градуси, а друга е ако си ползвала растителна сметана, например на Хопла. Хубав  крем Брюле става с животинска.
Сметаната ми е Pilos  от  Lidl.

# 456
  • София
Скрит текст:

Нямам голям опит, но преди да сложиш върху брюлето желатиновата смес леко надраскай с вилица крема(брюле-вече стегнал). И когато изсипваш последния слой го прави върху обърната лъжица...да не пробие дупка в крема. Правила съм торта Три шоколада, като всеки пласт беше с желатин и стана...не се свлече, така че и с брюлето ще се получи.
Благодаря bouquet

# 457
  • Пловдив
А коя е животинска? (конкретна марка)  newsm78

# 458
А коя е животинска? (конкретна марка)  newsm78
Мегле, Президент, Panna da montare...

# 459
  • София
Лидълската също е животинска Peace

# 460
  • Sofia
Биляна, може ли снимка на Меглето животинска сметана, че аз такава не знам да има?

# 461
# 462
  • Русе
В събота правих крем Брюле. Като гледах рецептата, реших, че няма къде  да сгреша. Обаче схафих. ooooh! Embarassed
Крема ми се пресечв, оцвичи. Пекох го на водна баня , 180  С. Водата като погледнах беше завряла. Може ли това да е причината? newsm78

Е, не че му простихме. Joy Joy Joy

Здравейте!

За да Ви се пресече крема има няколко причини - първо печене на висок градус ,като следствие водата да заври- не повече от 165-170 градуса на долно ниво, на водна баня. Второ - използуване на растителна сметана. Много трудно с нея ще се получи гладък крем брюле. Трето - има вероятност да влезе вода, когато кипи от съда /тавата с вода/ в шоличките /формите/ с крема. Тогава той не се сгъстява, а стои течен, на шупли /парцалчета/. Използувам течна животинска сметана с масленост 35% от  м-г Берьозка и нямам проблеми.

Тук Ви предлагам две рецепти за крем брюле. Изпитани.
Крем брюле с бял шоколад

Крем брюле

Успех!

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 15:41 от i_peych

# 463
  • Русе
Нещо подобни са тези на снимката /пласмасовите бутилчици/

# 464
  • Sofia
Она, като ѝ гледам цената животинска ще да е, ама не съм я виждала в магазин тази.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт