БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 063
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Ако е синкава опаковка, с нарисувана бяла кравешка глава - от много години я има в Била. 30% беше ако не се лъжа....

# 481
  • София-Младост
За тази говорех аз, имаше един период в които изчезна...сега ако пак я зареждат ще е супер. Макар, че е с масленост 22%

# 482
И тази я имаше, да. Скоро обаче не съм заглеждала кутийките, синята я мярнах миналата седмица,  но не се загледах в другите които са на стелажа, защото в момента имам Пилоската в хладилника.
Имам съмненията, че синята беше с по висока масленост.... Но малко на спомени я карам....

# 483
  • София
Marcheva14, нито от тел, нито от комп ти виждам снимката. Каква е сметаната?
Извинявай, не съм обърнала внимание че нищо не се показва.  Embarassed Оправих го.
Кажете си мнението, нищо че е само по картинка, може някой да е ползвал. Цената и е прекрасна за животинска.
Тук я пускам отново за да не въртите назад.
.
Цена - 1-79 лв  Лично съм си я купила в количество.... Joy

# 484
Аз пак не виждам снимката.

# 485
  • София-Младост

Ето за тази пита marchеva14. Аз не съм я виждала и ползавала, но ще яя потърся. Цената е много хубава за 30%. Президент ползвах 1-2 пъти и не мога да кажа, че е нещо свръх за тия пари...сметана

# 486
снимката на въпросната сметана, качих я в прикачи и се надявам да не изчезне:

# 487
  • Sofia
Тази сметана и аз не съм я виждала, ама бих я пробвала. Само дето не пазаруваме в Била - далече ни е и само заради нещо конкретно.... трудно. Та ще се огледждам за нея в другите магазини.
А Президента и за мен не си струва парите, не е нещо толкова по-различно, че да е основателна цената.

# 488
  • München, Deutschland
Еее, bubanka, жива и здрава, най-после и аз я видях тази сметана.  Mr. Green
Аз пък съм я виждала, и то често  Grinning.

Това е собствената марка на Лидл за млечни продукти, само че тук се продава в такива кутийки:

Аз лично предпочитам собствената марка на Кауфланд за млечни продукти. Виждате, че кутийките са много близки, няма да се учудя ако е един и същ производителят обаче.

Но това са тези сметани, за които казвах по-рано, че не се разбиват на твърд сняг и много често се пресичат. Иначе за добавяне към кремове, които се варят, за крем брюлета, за сосове към месо, са страхотни.

# 489
И аз не съм ползвала тази. Благодаря за снимката, бубанка.
Но съм доволна от кутийките на Лидл. Пак е животинска, 30% нагоре. Разбива се идеално с твърди връхчета, за сметанови сосове е идеална, за кремове...май само ганаш не съм правила с нея...и е около 1,20. Новата в кофичката не съм пробвала да разбивам, само веднъж я случих налична и я ползвах за готвене.
200 грамовите животински сметани в Била са от 1,70 нагоре.
Та за сметана съм се ориентирала към Лидл  Laughing.
Някой по напред говореше за разбиване 3/4..... Какво означава това?

# 490
  • Sofia
...Някой по напред говореше за разбиване 3/4..... Какво означава това?
Степен на твърдост по разбиване се има предвид.  4/4 ще да рече твърди връхчета, та 3/4 не съвсем твърди.  Simple Smile

# 491
Уф, то почти става ясно от поста на муцко, но с две болни деца, чета с половин очо явно  Laughing....
Мерси,  Морена  bouquet

# 492
Човек трябва да е тъп, но упорит.
Пак ми се получи крем Брюлето  на мехурчета. Имаше пяна в сметаново жълтъчната смес. Водата беше малко на ниво и едва ли е проникнала в крема. Не завираше.
Така ли трябва да е!?! newsm78 Не знам.
Сметаната ми е Президент 35% масленост.  Не намирам друга. Пекох на 150 градуса, горен и долен реотан.

Няма страшно пак ще опитвам.
Хубав празник на всички! 1dating

# 493
  • на Земята
Честит празник,момичета!Бъдете здрави,щастливи и обичани!

След  поредния неуспех,реших вече да се допитам до вас.Правя кексове от много години.Винаги са се получавали перфектни,напукани от горе и т.н.Вече имам около десетина неуспешни,един след друг опити.Не се надигат и това е.Все едно изобщо няма набухвател.ползвам най-различни видове.Реших да направя и в хлебопекарната,там поне грешка няма,е ми и там стана една тухличка.Днес се престраших с  мъфини,които съм правила много,но пак не.Къде може да е причината?Направо не доумявам...Един кекс да не се получи... Rolling Eyes

# 494
  • София-Младост
Да не би проблемът да е в брашното? Съмнявам се че отваряш през 5 мин. фурната, след като имаш опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт