Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 749
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Уффффф, ние пък изобщо не сме готови. Няма раздели, няма къде да я оставя. Тръшка се за бисквити дълго и напоително. Не иска да ходи навън, най-добре й е да я нося. От отчаяние взех триколка, а изобщо не ми се искаше. Няма гърне, няма хранене сама.....абе ужас е. От два дена ме държи за крачола и така се движим вкъщи Sad

# 271
Говорете ми за гърне ooooh! не ще! Купих му седалка - и нея не ще! Днес го хванах точно преди да ака, сложихме го на седалката, на гърнето - рев и нищо не прави. Накрая сложих памперса и свърши всичко вътре ooooh!

Иначе педиатърката каза, че е готов за ясла - като ходихме в понеделник седя в сестрата, размести им нещата, изпроси си бисквита, изяде я...оправно дете hahaha

# 272
  • Пловдив/София
охх защо ли се похвалих, че спим добре..Нощес към 4 се разплака, отидох да го завия, млъкна и легна. Върнах се и аз в леглото . След 2 мин идва едно малко привидение в стаята...Мушна се в леглото и се започна. Въртене, въртене, лягане върху главите ни.. не можахме да спим особено. И в 6 реши, че ще става и дотам беше. А бабите му казват, че при тях става към 7.30, 8  Close  При нас след 7 се брои на пръсти без значение смяната на времето.

И иска да яде през 1-2 часа, не знам какво му става. Започва "ам,ам", катери се по плота и яде, каквото докопа. Какви режими...

# 273
Дам, хваленето винаги разваля работата...
При нас положението не е за хвалене, та поне този проблем го нямаме  Party. Пищи от гърнето, не иска да яде сама, удря, вечер се приспиваме по 2 часа, капризничи... Четенето на книжки само влоши положнието. Буди се в 4 през нощта и си търси книжката, за да чете. То бива, бива книгоманка, ама чак пък толкова...
Стана и навик да си разлива по нещо всеки ден на масата в хола, за да го ближе от стъклото като куче #Crazy
Ще си тауирам на челото "И това ще мине", за да мина по-леко през този период. Мисля, че вече веднъж минахме бебешкия пубертет. Възмножно ли е това да е криза на бебешката "средна възраст"? Laughing
Та аз съм изтрещяла тотално и нямам търпение да дойдат почивните дни, за да се видим с приятели и да поразпусна малко.

# 274
Ох, много ви се смях Joy дребния пък се беше научил да си натиска бутилката за вода с мекия накрайник и да си прави локвички, които да размазва и шляпа. Сменихме с твърд накрайник. Иначе яде от пода, след хиляда повторения ако го осени вдъхновението си взима парчето храна и го хвърля в боклука. А ако го осени още по-голямо вдъхновение ляга и се опитва да изяде парчето както си е на пода.

Тази седмица мм го гледа и го беше направил луд. Страшни номера, не иска да яде, не иска да спи. Последната мода е каквото и да го питаш върти глава и вика не! А ако е за храна после пищи и си иска храната Joy дяволи са тези деца, защо трябваше да се стараем толкова през октомври 2013-та... hahaha
Под секрет да си кажа, ще отричам до последно после, обаче съм страшно горда какъв дявол е дребното Mr. Green

# 275
Момчетата също оставят вода да капе от шишетата им. Като направих забележка, единият дойде да ми капе на коляното. Само от обикновена чашка давам вече. Сега са на вълна явно- всичко да е извадено. Освен изливането на водата, вадят всякакви кърпички от пакетите, кутиите биват изсипвани, пакетите с бисквити също.

# 276
  • Пловдив/София
Под секрет да си кажа, ще отричам до последно после, обаче съм страшно горда какъв дявол е дребното Mr. Green

Хаха, и аз така, оплаквам се, а тайно съм горда, че е палавник и диваче. Защото ми е усмихнато, умно диваче...Да не се размеквам, че днес ми стопи лагерите, часове наред приспиване и то след басейн, когато уж трябвало веднага да им се доспи...да бе...

Периода с "Не" и после тръшкане, че иска, го минахме преди няколко седмици. С много инат го научих да казва "да"- всеки път като каже "не", а знам, че иска, му казвах "значи да, кажи да". Ако каже, получава(и иначе получава, ама не веднага). Постепенно се изхитри и започна на всичко да казва "да, да". Сега май прави разлика и уцелва думата спрямо желанието в 2/3 от слуаите  Laughing

Мартина, и ние имаме книгоман, ама за мен не е лошо. Хубав ритуал е, и при големи деца върши работа, а и любов към книгите никога не е рано да се създаде Wink Да не говорим колко много научават така- според мен над 50% от думите, които знае (не да казва, а да разбира) са от книжки. Като казвам, че четем от 6 месечен ме мислят за луда и болно амбициозна, а аз хич не съм такава, мързи ме за гърне и какво ли не, но книжките детето само си ги искаше просто. И само така се кротваше на едно място, как да не се възползвам  Grinning

# 277
Привет, момичета  bouquetили както казва Вальо - мичита  Joy А момчетата са мечета  Sunglasses
Това с отговор не за всичко и ние още го играем. Искаш ли вода - не, и като я прибера - рев. И все повтарям, че трябва да каже да, и няма, и няма.
Я кажете с какво ги забавлявате навън децата? Ние взехме колело с три гуми, обаче не стига педалите. Иначе има желание голямо. Тротинетките още не им се сеща - качва се с двата крака отгоре и чака да го бутам. Засега е на кракомобил, ама не винаги го иска. Решила съм да взема баланс байк от най-малките, да видим как ще е с него.
И още един въпрос - какви сандали ще купувате? Ще се съобразявате ли с бебешките изисквания - твърди на петата, затворени на пръстите, или вече сме големи за това  newsm78

# 278
От опит препоръчвам сандалите да са затворени. Недостатъкът на отворените сандали е, че не фиксират крачето и при изпотяване то се пързаля напред. Отделно затворените отпред предпазват пръстите и ноктите. На баткото все още купувам затворени, защото обича да играе на футбол и сам си казва, че с отворените го болят пръстите.

# 279
  • Пловдив/София
Аз не ги знаех тези изисквания, но сме уцелили затворени миналото лято Simple Smile)

Има хубави летни обувки в Декатлон- не сандали, но много меки, като терлици, и отгоре и отдолу. За дълго ходене по камъни едва ли са удобни, но за площадки по морето според мен ще са супер. Към 30лв бяха май.
Сандали мисля да изчакам, преди да взема, че ме е страх да не сбъркам номера...Той сега е 23 и вече купувам 24 с идеята, че до 1-2м ще минем на тях. Ама ако вземе да стане 25 до лятото или да не мръдне от 23..знам ли.

Петрова, браво за говоренето, ние наричаме и батковците, и чичовците "деди", умирам от срам...А жените към 20-30г са "леля", преди бяха "кака" и ми беше по-добре, сега ми е неудобно...
Не бързайте с баланс байка- взехме от олх и още не може да го кара, ама хич. Опита 1-2 пъти, не успя и сега не иска дори. А това за бутане с крачета от месец е на пиадестал- майка си ще продаде за едно кръгче...Прави завои, качва се на бордюри и така бързо кара, че се налага да тичам, бутайки празната количка  Laughing
Та навън сме камиончето, топка понякога (на периоди е с нея), кофичка с лопатка задължително, че ако минем покрай пясъчник, сме там.
Следва баланс колелото и още топки за летния период и хайде да идва моретооо, да седим на ЧИСТ пясък, че не мога да понасям софийските Sad

# 280
Навън излизаме с търкалка, кофичката и другите неща за пясък и преди с колата или една количка за бутане, а сега с един мотор за тикане с големи гуми - нещо средно между камион и баланс байк Simple Smile преди си умираше за такива, но откакто има вече не му е особено интересен. Макар че успявам да го излъжа да покара малко. Иначе големия фурор е пързалката за бебета - нашата е супер страшна, един слон с малки стъпалца и стръмна пързалка. И понеже няма как да го оставя сам - аз съм падала като бебе от тази пързалка - се катеря и пързалям с него. Стопява ми лагерите това дете! И няма умора, аз се измарям, той пак катери Simple Smile

За говоренето сега сме на вълна мама - всичко е мама. Преди всичко беше дядя. Надявам се да запачне да прави разлика скоро, защото всички се оплакват, че плачел за мене. А той просто на всичко казва мама и реве за нещо друго обикновено.

Забравих за сандалите. Ще купувам затворени пак, защото той във въздуха се спъва, трябва да му е стабилно на краката, иначе само ще пада наляво и надясно. Засега е с едни леки обувки тип гуменки.

# 281
Пипи, каква марка е вашето колело за баланс? Или ако някой друг може да ми препоръча модел,подходящ за децата ни сега, защото почти не намирам за толкова нисички деца. Ивайло не е дребен, но май е леко късокрак, защото няма и 30см от чатала до земята Simple Smile.
Дани, да не би да се спускате по Слона в Борисовата? И на моя му е любима и често и аз трябва да се пускам по нея.
Аз май ще купя и тази година отворени сандали, даже обмислям същите като миналогодишните. Намерих някакви австрийски Рихтер, тук в Бг мама. Миналата година цяло лято изкара с тях, нямаше особена щета по пръстите, а все пак се учеше да ходи и доста се спъваше. Пък и се оказаха перфектни за тлъстичкото му стъпало.

# 282
След един!! ден на ясла днес е с температура и сополи-реки. Не може да спи от проклетите сополи, простряли сме се на дивана в хола, аз дремя, той гледа телевизия. Това дете май въобще няма намерение да спи. Няколко пъти се унася и не заспива. Не знам вече, иска ми се да има хапче за приспиване на бебета ooooh!

Оплаках се, а дано да заспим най-накрая.

# 283
  • Пловдив/София
Ох, ужас, съчувствам, кошмар е като са болни Sad след 3 месеца и ние на ясла и не искам да мисля за този аспект...

Опита ли с гушкане в леглото ви, напълно на тъмно и тихо? Ако му се спи, това най-върши работа при нас, а като е болен не спазваме възпитателни методи като да заспива в кошара и т.н. И друго- щом е с темп, панадол- не че го препоръчвам, ако е ниска Т, но има и успокоителен и приспиващ ефект...

Дано заспи скоро и да имате поносима нощ и да се оправи бързо!

# 284
  • София
Оххх оправяйте се.....много лошо с това тъкмо на ясла и хайде болен,......моя го пуснах тази сутрин след две седмици в нас.......едвам оцелях, особено втората като вече беше без Т и вилнееше.....имаме още капки да слагаме в носа и ухото де т.к. след антибиотика веднага пак реки сополи и едното ухо се възпали. Дано се закрепи. Свеки предлагаше трета седмица да си остава, но аз категорично отказах. Много ми идва тежко препускането от работа към нас и обратно и мисленето какво да му готвя и накрая да не го яде. Като гледам това, че го задържахме втора седмица уж, за да се закрепи след антибиотика, с нищо не помогна и хремата която тръгна си беше нова....просто имунитета много пада след АБ. Дано се поразминат тея вируси, че не се издържа.....колко добре ми беше цял Март месец като ходи четири седмици.
Иначе поне пак си ходи с желание и не е плакал сутринта, макар и след две седмици в нас. Виж за по няколко часа гледане от Свеки имам много вредни навици, които да оправям.....не мислех, че толкова бързо ще успее да скапе някои режими.....та се зареках и повече друг да не го гледа.....

Мен ушите днес ме скъсват да ме сърбят и гърлото.....или прихванах от него (ама уж това още миналата седмица се случи и ми мина) или защото си позволих газирано.....много смотано ми е.....дано не предам на детето пък аз нещо....

Дани вие къде сте на ясла сега последно.....като гледам на нас шансовете да си ни приемат в Младост се стопяват с всеки ден, но поне имам настоящия вариант.

За говоренето ние още сме много назад като ви чета.....нищичко.....може да каже Не ако го мъча с лекарства и това е......мамака на нещо, но не е на мен......двигателно се развива добре, вече слиза и качва стъпала, но за моя радост е внимателен и се държи винаги. Качва се сам на пързалките и си се сеща вече да седне и да се спусне, а не аз да го карам, храни се сам с лъжица стига да иска (е цапа се яко де) и пие от чаша сам, пак стига да иска.....нищо особено, но това е при нас.....
допуснахме грешка да му сложим Talking Tom на таблета и сега това е мания номер едно. Пуска си го сам даже......галиго, бие го, храниго и пуска разни клипчета, за да получи подарък.....добре, че времето е хубаво та излизаме, че в нас само това иска......

Общи условия

Активация на акаунт