Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 721
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Браво, честито! Видях, че писа в темата за яслите, там е голяма лудница в момента.

Нъти, успех и на вас!

# 391
  • Пловдив/София
Честито на всички приети ясленчета!
Нас не ни приеха, но аз бях с нагласата за частна (а и гроздето е кисело- като чета какви драми и проблеми са в "системата", тайничко се радвам, че не сме приети).

Проблемът е, че губим допълнителна точка догодина от посещение на ясла и почти нямаме шанс за държавна градина. А пък работата и доходите са несигурно нещо и ако не можем да си позволим частна след 1-2 години, оставаме без изход...Но се замислям за вариант като Асти в такъв случай, просто ще го водим в по-далечна държавна, където приемът е по-лесен. Има време, да видим как ще потръгне изобщо.

Официално кога започва учебната година 2016, на 19 септември ли (понеделник)? Ние мислим малко по-рано да го пуснем като са по-малко деца, отсега ми е тръпкаво, хем радостно, че ще е "ученик", хем свито, ако плаче и не му харесва какво ще правим, и с боледуванията какво ще правим...Но имаме цяло лято и ще тръгнем с положителна нагласа, пък каквото стане.

В много дяволита възраст е- много тръшкане, много НЕ, ако му взема нещо, което иска (например пакет солети), такива писъци и крокодилски сълзи и цяла вечер след това киселее...Същевременно идва да ме целува и ме стиска да ме гушка така, че не мога да мръдна. Хем сладки, хем ужасни. Това ли е бебешкият пубертет?

# 392
Не знам дали това е бебешкия пубертет, май е рано за него. Но пък дребния е ужасен, постоянно вика Не! за всичко. Абе...лудница.

Пипи, нали сте в частна, може да тръгнете абсолютно по всяко време. Моят съвет е да го планирате в момент, в който може да си позволите да отсъствате от работа. Преживява се тръгването, това ще кажа. Дребния още реве сутрин и вечер, но през останалото време си играе, яде и спи и нямам притеснения вече.

# 393
Ох и ние сме в такъв период,тръшка се за всичко,от нищо се разревава(примерно вчера като хвърлих пишканото от кукото-искал си го),някакви зверски драми за всяко нещо,падане по земята и т,н.Отдавам го на зъби-целия  е подут,от 3  вечери не сме спали с баща му,събужда  се с рев и не иска нищо-даже да го пипаме,много ми е жално.Снощи дадохме  Нурофен и се събуди така само 1 път.На всичкото отгоре сме в някакъв ужасен период на падания-първо падна от един шкаф и си удари зверски главата в плочките даже почна да  залита.Слава Богу доктора каза че е добре и като се наспа му нямаше нищо.Вчера пък се спъна в една топка и се фрасна баш в стълбите на парзалката,що кръв изтече...целия е подут ожулен и насинен.Отделно псотоянни удрания леки в стени и всевъзможни неща...

За яслата-не знам как ще го пусна тва мойто дете-много е любвеобилен и много чувствителен(като мен),гушка се в нас,плаче ако виде някои близък уж да плаче или друго дете.Като го оставяме на баба му за ден и половина примерно после като ни види и почва да плаче и дани прегръща и двамата.А като го бяхме пратили за 5 дена на море с тях като се върна-не общуваше с нас,беше сърдит  LaughingБуквално пълен игнор за 2 дена-правя му любимите смешки той стиска устата и едвам си сдържаше смеха да не се разсмее  Laughing Много иска да гушка и целува децата,а е едричък и те или се плашат и го бутат или го удрят и той навежда главата и много мъчно ми става.Искам аз да си го гледам Laughing

# 394
  • София
Момичета, някоя от вас, може би беше Fiona, но не съм сигурна...миналата година беше похвалила една хижа на Витоша на която ходят на разходка. Ако може бързо да се включите с инфо, че днес времето е слънчево и покрай тези белодробни проблеми искам да го качим на планинско днес и утре.

# 395
Асти ние ходим често - зимата на Алеко заради снега, лятото на Дендрариума, над Бояна  Peace

# 396
  • София
Първо - честито на приетите на ясла, стискам палци на чакащите второ класиране!
Ние също сме приети, даже вече записани, така че - наесен-с песен! Grinning

Миа става сутринта и цял ден беснее, следобед поспива по час и половина напоследък  Cry, аз едвам успявам да свърша нещо наложително и тя се е събудила. Затова почти не успявам да седна на компютъра и да почета нещо.
Сега е във фаза - рев за всичко. Вече всичко разбира, но не може да си каже и понякога не я разбирам и резултата пак е - рев. Дано мине скоро и тази фаза. Сега както батковците излизат ваканция зорът ще е голям. Тя иска цял ден да се занимават с нея, те пък не искат и е суматоха страшна. Ще трябва да измислям някаква стратегия.

# 397
Да ви се оплача от мойто диване - цялата съм в синини по ръцете където ме хапи,все едно съм пребита.Преди малко така ме захапа че ми обели кожа.Не знам как да го отуча.Говоря му, показвам му, сърдя се ,наказвам го, нищо не помага.Голям инат е станал и пищи и врещи, чак ме е срам.Ами оплаках се Simple Smile

# 398
Astined, ние ходехме  в жегите често на Витоша. Най-най-най препоръчвам Гостоприемница Мотен. Едно част от менюто миналото лято- чорба от разнообразни гъби, супа от петел, домашна Малинада и т.н. Всичко, което сме опитали е било разкошно. Обстановката е много приятна, домакините са страхотни. Има и стаички за нощувка, на място ще ви покажат стаичките, ще ви обяснят. Има кът за малко по-големите- въжени мостове и разни такива висящи истории. Малко след хижата се минава под лифта и се разкрива от тамгледка към София. Около самата хижа може да се събират шишарки, да се играе.
Има още едно място- . Там също готвят вкусно, има барбекю и голяма площ с маси, които не са прекалено близо една до друга. Има едни стари железни люлки. Има празно пространство за игра, чешма. Също може да се нощува.
Трето място- слагамКарта на Витоша, за по-леснохижа Офелиите. Чай, мноого място за тичане, игра и сапунени балони. Има стена за катерене на Мачирски там, но не знам тоно какъв е режима на достъп. От едната страна на пътеката има хълмче с беседка и пак полянка. Чудно е за пикник. За пикник и събираме с компания е много подходящо и Ветровала, като там има и рекичка.
Четвърто и едно страхотно място- даже не знам как се казва и не успявам да се ориентирам на картата кое е точно. До там съм ходила пеша. До Княжево се хваща трамвай номер 5, там на колелото на последната спирка се слиза и се тръгва нагоре. Обикновено има и други хора. Минава се покрай едни чешми и се тръгва нагоре. Пресича се асфалтен път и се продължава. Ще разберете, че сте го достигнали като видите по-широко пространство с катерушки, огромни борове, има и чешма. стига се за около 30-40 минути, лек маршрут е- ходили сме с дъщеря ми, когато беше на около 3-4 с ранички на пикник. Има дървени масички и пейки, достатъчно място около тях да се объне и одеало за да си полегнете или поиграете на някакви игри.
Има и други места, но на тях сме ходили инцидентно и не мога да споделя особени впечатления. Много често преди ходехме на пикник на рекичката преди Трънското ждрело точно.

# 399
Явно всички са в един и същи период-моето спокойно и мило детенце сега не спира да врещи,да се налага,постоянно мрънка или реве и на всичкото отгоре започна да ми посяга без никакво угризение...просто така изведнъж,бяхме миналия ден на консултация само 2мата,умрях от срам-то не беше дърпане,пищене,реване-докторът ни е по-близък и каза "тва какво сте го научили това дете да се се налага така".Чак каточели се поядоса,а на мен много тъпо ми  стана-един вид съм го изпуснала с възпитанието и не съм си се справила с детето

# 400
Дааа, забравих да се изкажа и аз по темата ;-D Мартин е страшна работа! Случиха се два дни да не спи на обяд и кошмарът стана още по-изящен Joy Но за сметка на това пък Макс е дете за пример! Пу-пу!

п.с.между другото имам вече фб и може да се присъединя към групата ви.

# 401
  • София
Фиона благодаря ти за изчерпателност инфо. Следващия път ще се възползвам. Сега бяхме на Златни мостове на една поляна. Хубаво беше. Имаме одело за пикник и там имаше така любимите люлки. Неделя беше по-студено, но пак приятно, а понеделник направо се препекохме. По темта сега няма да пиша, че съм от тел. Честит празник.

# 402
Момичета ние пък другия месец отиваме на Банско(доста ни е далеч от Хасково,но офертата си заслужава-от Грабо)-300 лв за двама за 7 нощувки в хотел с 3 осигурени яденета по здравословно меню,4  фитнес тренировки,пилатес,басейни и още много глезотиийки,само в апартаменти по над 65 кв.Дано очакванията ни се оправдаят.Имаше вчера още 2 останали ваучери.Аз да се похваля,че тръгнах от 2-3 седмици на фитнес,много добре ми се отразява-имам да смъквам 20 кила...За сега обаче няма промяна,явно ще става бавно-не като с 90-дневната,но пък и толкова бързо после си ги качих  Party.Преди  Банско пък ще отскочим и до Гърция за 1 седмица,абе другия месец само детето да слуша всичко ще е 6 точки  Wink

# 403
  • Пловдив/София
Явно всички са в един и същи период-моето спокойно и мило детенце сега не спира да врещи,да се налага,постоянно мрънка или реве и на всичкото отгоре започна да ми посяга без никакво угризение...просто така изведнъж,бяхме миналия ден на консултация само 2мата,умрях от срам-то не беше дърпане,пищене,реване-докторът ни е по-близък и каза "тва какво сте го научили това дете да се се налага така".Чак каточели се поядоса,а на мен много тъпо ми  стана-един вид съм го изпуснала с възпитанието и не съм си се справила с детето

хаха, точно така реагират и нашите- като започне тръшкането, как бил "с характер" и как само на нас прави така (тоест- ние смего научили). И се ядосват чак, а инак са търпеливи с него. Аз пък явно имам да наваксвам търпението, което ми липсваше първите месеци. Хич не му се впечатлявам, ми да крещи, да се огъва, да ляга по земята, в такава възраст е. Отказвам да мисля, че е трудно дете, с тежък характер, лошо възпитано и каквото още ми се намеква. Период е, нали пораства. Лошото е, че вече много помни. Като забраня нещо, може цял ден да киселее, да се сеща и пак да започва да мрънка. В колата видя киви, което бяхме купили (но нямаше как да го обеля и да му дам) и като започна един рев, че иска. Два часа не забрави, тъкмо се успокои и след малко пак се сети и започне. Но не му дадох, веднъж като кажа не, гледам рядко да отстъпвам (а и то нямаше как). Случва се за да има мир да стане неговото, но рядко.

Искат ли да ги носите на ръце? Сега сме и в такъв период. Както ходи сам от 11 месечен и е вечната енергия, така ако сме на разходка прави 3 крачки, застава пред нас, вдига ръце и "ъ, ъ, ъ". И ако не го вземем, рев и ляга/увисва на ръцете ни. Едва изминаваме някакво разстояние с преговори- нося те дотам, после ходиш. Или тръгвам сама и казвам, че го чакам ей там (рядко работи). Други решения?

Успокоявате ме, че и други са така, аз си знаех, че е от възрастта, но друго си е да чуя от вас. Но пък в следващ момент са безумно сладки, повтаря ми думите, смее ми се и ме целува звучно. Как да не се разтопя, нищо, че е бил дявол преди минута...

# 404
И Диди е в такъв период на носене-особено ако не знае на къде отиваме  Laughing.Въпросния ден на консултацията после го носех към аптеката и 2ма дядовци изкоментираха "ааа,така да не съм го учела" и вече ми идеше да се гръмна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт