Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 685
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив/София
Ние доскоро бяхме със зимен спален чувал (с изрязани дупки за краката, че не знам къде продават за толкова големи деца) и по чудо намали/почти спря буденето нощем. Като стана жега махнах чувала и му слагам боди с къс ръкав и пижама с дълъг ръкав и крачоли (от тези целите като гащеризони). Завивам с чаршаф да е по-уютно, но и да се отвие е достатъчно добре облечен, че да не му стане студено явно- не се буди много.

Аз да питам навън в жегите как ги обличате? Още ли носите бодита? На мен ми е някак грозно само по боди, загащено в панталон, а отгоре с тениска става жега. Напоследък обувам памперс-гащи, панталон и тениска без боди, много е лесно за пишкане навън. Но пък като се наведе кръстът му е гол, а и се вижда памперсът. Не че съм някакъв естет, редовно е кално и мръсно моето, ама отбелязвам просто чуденки.

Ох, от вчера е нов период, на всеки няколко дни си казвам "ето СЕГА започна бебешкият пубертет" и след седмица ме изненадва с нещо ново и по-лошо  Laughing Днес рева като го взех от дядо му, рева като се прибрахме, рева като карахме камиона (искаше да го дърпам и то само в неговата посока), накрая отказа да се прибере, рева в асансьора и се вкопчи в камиона, та се наложи да го отскубна, удари си главата и пак рев...Ужас. и след минути усмихнат и весел, все едно нищо не е било. Уж съветват да не им сломяваме волята напълно (т.е. да не ги игнорираме и да правим, каквото сме решили, а да ги "слушаме" и ние), ама не виждам как ще стане. обикновено като реша нещо то има основание- например прибрахме се, защото заваля; посоката на камиона е към парка, а не към улицата и т.н...

# 466
Пък ние също сме в нов период, засега сравнително...поносим Simple Smile Днес за пръв път не рева, като го взимах от яслата! Даже три пъти го виках да дойде Simple Smile А сутринта само си мрънкаше, което пак го броя за "без рев". И нощното хранене спря, беше някакъв едноседмичен период.

В жегите с гащи и тениска. С бодита не ми се занимава вече, тениската само я навличам отгоре и толкова. Слагам бодита като е по-хладно, но като е горещо не ми е проблем, че му е гол кръста.

За спането - диването постоянно се отвива, но не търпи чувалче. Поне при мен - баща ми някак го натъпква в чувалчето, но аз не успявам. Обличам го с дълга пижама и с едно леко одеалце и той като се върти в повечето случаи се опакова в одеалцето Simple Smile

Това с волята звучеше много добре на теория, обаче практиката нещо ми бяга. Например дребното не иска да излиза от асансьора. И единия ден, докато се уговаряхме, съседката пристигна пеша - до петия етаж. Не че е супер високо, но й се извиних няколко пъти. Или пък като реши някаква друга глупост. Постоянно пипа навсякъде и като му казвам "не" хич не ме отразява. Сменя ми програмите на пералнята и на сушилнята, докато работят #Cussing out Единия ден му обяснявах да не пипа нещо, тоест повтарях "не" до припадък. И накрая го питах "ти въобще обръщаш ли ми някакво внимание, като ти казвам не", той се замисли за секунда-две и после изключително сериозно ми каза "не". Стана ми ужасно смешно Simple Smile Така или иначе, с това диване цял живот няма да се разберем, видяло се е Simple Smile

# 467
  • София
Интересно, мислех, че само ние имаме проблема с "неизлизане" от асансьора. Като се запъне в ъгъла като магаре на мост и няма мърдане.  Joy Ако е в количката не иска да слиза от нея и редовно я оставям пред входната врата да си поседи сама. Да, ама един ден се прибра съседката и докато чуя да изляза тя вече я беше видяла че е сама. Стана ми тъпо и неудобно, все едно съм я изоставила.... "Каква майка!". #2gunfire А другия вариант е насила да я изтръгна от количката и да ни чуят и в съседния вход. Тя след малко сама започва да ме вика и иска да я откопчая и се прибира. Инатчета!  Joy

# 468
Привет!
Joy Joy Joy
Тя деца няма ли?  Mr. Green

Може ли някой да ме добави във ФБ групата?

# 469
  • София
Имам една приятелка с близнаци на 5 години.....супер добри и послушни от както са се родили. Според нея защото ги възпитава....много зле се чувствам покрай нея и все си оправдавам детето с характера му, но се чудя дали не е права, като ми казва, че съм загубила всякакъв авторитет пред него. Коментирах, че полудява като види лаптопа и веднага отива, да го отваря и да удря по клавишите и цъка с мишката  - Еми разрешавала съм явно и затова правел така, коментирах и, че не знам ако купя триколка дали ще иска да стой в нея - Как така той щял да иска или не.................много зле се чувствам от такива коментари и ме досрамява, че тя с две се е справила толкова добре, а аз не мога да озъптя едно.
Иначе купих триколка втора ръка - малко е от боклучавите и трудно се управлява, но вярвам да ми свърши работа за лятото на морето.
Купихме и тротинетка, но от тези дето и седалки имат http://www.hippoland.net/produkti/detski-prevozni-sredstva/troti … v1-epic-gw-ts-005. Пробва се нещо да прави и със седалката и без, но му е трудно ама ще се научи. Ко9лело без педали съм предвидила да му се взима за РД.
Нещо снощи се събуди в 00:30 и бая побудувахме, ама напоследък се случва доста често. Дано избутаме още малко без разболяване.

# 470
Според мен децата ѝ позволяват да ги възпитава hahaha аз мойто също го възпитавам, ама диването си пита ушите. Пък и какво, като реве, докато го влача за ръката като врещящ чувал с картофи, докато аз се чудя мога ли да му измъкна рамото и дали да не го влача за двете ръце, за по-безопасно Joy който знае по-добре, връчвам му го да го възпитава. На мен целта ми е всички да доживеем горе-долу и неосвидетелствани до 18тата годишнина hahaha

# 471
Хм, това с възпитаването и не мен  и се вижда... как да кажа...  newsm78 не съвсем така  Joy То хубаво възпитание, ама то като е инато магаре, колко да се поддава на възпитаване  Laughing Ето например възпитаването ми на площадката - всеки път като отидем и започва да бяга оттам. Ходи като гангстер, с разперени лакти встрани, леко на подскоци, и с едно око ме наблюдава дали го гледам. И ако стана, рязко побягва към няколкото стълбички и изскача на пътя, подвиквайки ми "кола, кола"  #2gunfire И аз всеки път възпитателно му обяснявам, че там има коли, че не може да ходи, че всички деца са на площадката и какви ли не още умни мисли и той уж ме разбира. До следващия път. Вече няколко пъти му казвам, че щом прави така си тръгваме и няма повече да ходим там да си играе с децата, а той с най-веселия поглед и усмивка маха на всички и им казва чао  #Crazy Еми не знам какво възпитание да приложа, ако прочетете нещо в книгите - кажете ми  Crazy
Обаче пък какъв мерак е за балансиращото колело  Sunglasses По цял ден вкъщи го кара по стаите и като тръгнем да излизаме и се почва тръшкане "земе коуото, земе коуото"  Joy Само ходи, но доста стабилно вече, още някой ден и ще му дойде смелостта да се засилва.
За спането - спи с цяла пижама, от тези дето от краката до врата, с цип. Имаме няколко без чорап долу, тогава е бос. До преди 2 седмици беше с тънък чувал, но го махнахме вече. Даже съм извадила вече летните пижами, с къси крачоли и ръкави, скоро ще ги слагам тях. А навън - то всеки ден различно, вече с чудя какво да обличам. Тъкмо оправих летните дрехи, и сега пак бодита и дълги ръкави. Като е много топло навън е по тениска само. Гледам да е по-дългичка, да не изскача памперса като клекне, че и аз много мразя. И нося с мен блузка с дълъг ръкав, суичър и един елек и само ги сменям, според вятъра и облаците  Joy А като се замисля, че по това време сме били на море ... Сега се навличаме само.
Дааа, айде да полегна и аз, че малкия дзвер в мен ми дърпа клепачите надолу  Joy

# 472
  • София
Привет!
Joy Joy Joy
Тя деца няма ли?  Mr. Green
Може ли някой да ме добави във ФБ групата?
Тя нищо не каза, жената, ама аз така се почувствах...
Не съм наясно как става приемането в групата, ама ми прати на ЛС ника си във Фейса и ще пробвам. Още някой искаше.... Фиона като че ли? Давайте никове и ще се пробвам да ви добавя.

От днес имаме баланс байк. Миа е при баба си и още не знам дали ще го хареса и дали ще го кара. Ако не, ще го прибера за по-нататък.

# 473
Уфффф, и аз съм в чуденка за спането. Много й е топло на милата, ама мноооого. Следобед спи гола - по къси ръкави и крачоли и незавита. Завия ли с нещо, било то и чершаф и плувва в пот. Главата й се поти само. През нощта спи с дълги крачоли и къс ръкав, последните няколко дни завита с чершаф, но се отвива. Много се върти, страаашно много. Ако не беше в кошара, ами дървено легло, направо незнам. Днес ще я напъхам в летния чувал, че ме е страх да не се разболее през нощта. Топло ще й е първоначално, ама към 5-6 сутринта си е като да е завит човек......Никога не съм слагала под пижамата боди, направо ми се струва нечовешко. Спи винаги с пишама от две части и чувал. Дано да не ми се тръшне сега в това идиотско време....
Навън обличам тениска, все по-рядко ползвам боди с къс ръкав. Ако ми се струва по-хладно слагам боди потник, тъничко. Това обаче се случва рядко. Аз самата не нося потници, корсажи и тн и ми е много трудно да им намеря приложение за бебата.
Момичета, само ние ли не говорим още. Мъчи се мецне нещо чат-пат, ама само някакви срички и все се върти около познатите....
Ауууу - едит - забравих да коментирам за майката с близнаците Simple Smile Асти - ще я видим и нея. Някои деца стават буйни по-късно, други по-рано. Моето дете е много свито все още и слушка все още, много е гушлива и е много добричка. Няма и следа от агресия. Показва характер, ама за някакви страшни глупости - за още солети, да си гледа любимите клипчеа от детската музика и киндиру и тн. И като пиша това се сещам веднага за едно момченце, което беше като нея. Изпуснах го зимата покрай студовете и сега какво да видя- няма такова чудовище. Не слуша, бие, не дава нищо на никой....ад. Майка му се е видяла в приключение. Така че....пак казвам, ще я видим и нея със стереото. Тоя период няма как да се прескочи, пък  тя да си възпитава колкото иска Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 22:17 от Nutty

# 474
  • Пловдив/София
Защо да е нечовешко боди под пижама? При нас от новороден е така, освен в жегите де. Най-малкото бодито задържа памперса по-добре, иначе се случва да потече.

В ужасен период сме, искам да мрънна и аз вече. Както се хвалех, че съм търпелива, така не се търпи вече! Постоянно се тръшка и реве за нещо, за всичко има мнение, днес не искаше да слезе от количката в парка- точно моето, което търчи като бясно от 11 месечно, да иска да се вози! А пък аз исках да го изморя и да потича на въздух...влиза в магазините и си грабва каквото иска, мрънка за филмчета на лаптопа, за посоките навън е ясно...И нааай-лошото- регрес в спането. Вече 2 нощи се буди, като снощи будува от 23 до почти 2 часа! Накрая излока едно шише вода и спа при нас и в 7 беше кукуряк. Аз едвам гледам...Много се глези, иска да се гуши в леглото постоянно и ме е страх, че се върнахме 6 месеца назад със спането. Притеснено ми е с яслата как недоспали ще станем рано, ще се облечем, ще страдам как реве, ще ида цял ден на работа...Сега поработвам отвкъщи и си е друго, мотая се по пижама и пия кафе до 9-10 часа.

Оплаках се, дано сега се кротне малко и дано няма поредното влошаване Simple Smile)

# 475
Това с будуването явно е някаква фаза. При нас е така от доста време обаче - през 2-3 вечери се събужда и се мята като риба на сухо поне по час. Ние се правим че спим де, той си ни ходи по главите  Joy А иначе от нова година някъде се буди всяка вечер по различно време и го вземаме при нас, иначе няма заспиване. А като го сложим между нас и заспива все едно никога не е бил буден  newsm78 Все си мислех, че е онзи период, дето четохме по книгите, ама май вече е навик...
А за бодито под пижамата - и на мен ми се вижда много обличане, аз никога не съм слагала, дори като бебе. Не че сега е нещо друго де  Joy Просто е голямо и говорещо бебе  Sunglasses Ама много говорещо, чак главата ми ще гръмне някой ден.

# 476
И аз не съм слагала боди под пижамата, май с два ката дрехи спеше само първата зима, но вече нямам спомен как го обличах.

За будуването аз се бях оплакала, че се буди по едно и също време и иска храна, иначе няма заспиване. Мина и това, за щастие. Освен това както си спеше супер на тъмно изведнъж започна да се буди и да реве. Много трудно го хванах, защото ние като си лягаме и пускаме телевизора и нагласяме слийп. И на втората нощ, в която ми се буди двеста хиляди пъти, успях да установя, че се буди няколко минутки след като е угаснал телевизора. Светнах лампата и това беше с буденето. За съжаление аз много мразя да спя на светло. Лампата е нощна и покрита и съвсем леко мъждука, но той е доволен, а аз не Simple Smile

Иначе с номерата сме същата работа, прави каквото си иска, реве като не му дам, продължава да прави каквото си иска въпреки забраните... Аз си знам, че няма да изляза на глава с него Simple Smile

Иначе и аз имам за оплакване - последните няколко дни не иска да заспива сам и въобще заспива доста по-късно. До миналата седмица в 8.30-8.45 вече беше заспал, а тази седмица в 9+ ми вика Мамоооооу и се върти и иска да играе. За щастие поне започна да става малко по-късно, почти до 8 спи, което си е живот Simple Smile

Иначе за говоренето почти не говори, тоест бърбори, но неясно. Казва мама, баба, даде(тате), ту-ту(метрото, трамвая и тролея), ау-ау(куче), мааауу(коте) и разбира се, НЕ! Още казва ам-ам и ето го - това за всичко, което види. Онзи ден като ходих да го взема от яслата получих поздрав "ето го мамаааа"  hahaha  толкова ни е речника. Иначе с жестове много неща може да каже и да покаже и почти правим диалог понякога.

# 477
Пипи, заради жегата ми се струва нечовешко. Дори незнам първата зима дали й слагах боди....по-скоро не. Просто спеше с доста по-плътна пижамка от онези костюмчетата, които се закопчават от глава до пети. Но тя спи в чували и все едно си има още единия кат дрехи, само ръцете й стърчат навън.
Ми тя казва мама, тата, баба, мааау, ба-ба за кучето, коко, аде за айде, да и не и това е. Срещам по-малки дечица от нея и казват цели сложни словосъчетания, да не говорим и прости изречения. Както и да е, ще ч почакам. Иначе с жестове и мимики се разбираме идеално, то как да проговори детето, като й чета мислите Simple Smile
Днес сме на родителска среща.....уффф, свива ми се сърцето при мисълта.
От утре я пускам по гащи - да се напикава и това е. С гърнето е егати мъката, ще я пробвам така. Дано да й стане неприятно от мокрото и да успея да я преборя. Хич не искам да ми тръгва на ясла с памперс. Я я сменили, я не. Кой знае и какви са им методите за отучаване.....
Хайде хубав ви ден, мацки!

# 478
Момичета , да ви попитам сандалките на Колев и Колев с ортопедична или равна стелка са ? Сега днес и утре са пуснали разпродажба  -20 % и се чудя дали да купя и кой размер. Но най-много се чудя за стелката на сандалките дали са равни или имат изпъкнало на свода?

# 479
  • София
То вече е късно за отговор, но по спомен сандалките на КиК са със свод на стелката.

Да се похваля, че имаме напредък с гърнето, дотолкова, че като я питам  пъти има ли пиш и по някое време си казва, сяда и се изпишква. Големият проблем е, че не дава да я обличам/събличам и това ни пречи за използването на гърнето. Ако случайно даде да я съблека, после няма обличане. Ама няма как цял ден по шушка да ми се разхожда. И става разправия. Дано мине и този период!

Общи условия

Активация на акаунт