Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Пух, аз също съм с ендометриоза и ЛУФ.
За ЛУФ ми казаха, да не се притеснявам, защото така или иначе, ще правя инвитро.
Така че ако е инвитро, не ги бърка  Wink

# 616
  • Sofia
Ами благодаря ви  Hug, Ще разбера дугата седмица след поредния преглед, който ще ми е 3 - та уж овулация и предполагам, че ако пак съм задържала Шефкетова направо ще ме насочи към ин витро. Дано ,че вече се побърквам , като не знам какво ще правим и само чакам някакви резултати и изледвания да излязат. Да започваме  #Crazy с нещо каквото и да е то.

# 617
Пух, аз стартирах дълъг протокол със задържан ф. ИЗвадих 8я и всичките се оплодиха.

# 618
  • Sofia
Ехаа това звучи много добре, браво. Да ви кажа малко се притесних след като си видях АМХ то и предположих, че все някаде ще избие въпреки че док. ми каза "не го мисли има материал с който да работим". Просто не ми беше ясно дали може д се трретира този фоликул с нещо медикаментозно или направо ще започвам ин витро.

# 619
Пух, защо те притеснява твоето АМХ?Колко е?
Моето е 1,1.

# 620
  • Sofia
Моето е 1, а инхибина май ми е добър - 100, но референтните на АМХ в лабораторията, която пусках изследванията си всичките бяха от 1 - 10. Аз не ги пусках в Надежда, понеже точно до нас има лаборатория и не ми се разхождаше до болницата а и док. рече че няма значение къде ще ги пусна. Когато попитах Шефкетова, по точно и казах че това е долната граница от референтните и че много съм се стаписала, тя ми каза, да не го мисля и че е нормална да ми е критично, заради ендометриозата, но въпреки това имало "материал". Та се поуспокоих де. Другите ми хормони каза че са добри, както и спермограмата. В четвъртък си правих ЦС и там е ок проходимостта, та май проблема ще се окаже Луф-а и едно полипче, което трябва да разкарам.

# 621
Луф не ти  епроблем. 1 е достатъчно за материал. Полипчето е важно.
Стискаме ти палчета. Виж си как ти е витамин Д.Той помага на амх-то, но трябва да се внимава да не се предозира, защото води до калцификати в определени органи.Пие се с почивки и се следи от лекар.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:45 от Анонимен

# 622
  • Sofia
Да Герда, ти си втората, която ми казва за витамин Д (също и Денис от темата за хорм.изследвания). Мисля да си го пусна да го видя, но след това към кого да се обърна за да ми каже как да го регулирам витамина пак към док ли или към някой имунолог . О и имали значение по кое време ще се пусне - 2,3 ден или няма значение newsm78

# 623
И имунолозите могат да ти назначат приема на витамин Дто и да ти го следят.Но и ендокринолгът също.
Той оказва и лека подтискащо към нормализираща функция за имунната система, да се нормализират автоимунните заболявания.

# 624
  • Sofia
благодаря за инфото Simple Smile

# 625
Момичета, имам дилема  ooooh!

Искам да опитам още един или два пъти на ЕЦ в Надежда, обаче ще трябва да замразявам Я вместо ембриони. В същото време док ми казва, че причината да не се получава при нас вероятно се дължи на лошо качество на Я. Чудя се дали си струва. Ако успеем да извадим годни Я и да ги замразим , какъв е шанса да се размразят и оплодят.
Ще ми се пръсне главата от мисли вече.
Вашето мнение, наблюдения.. какви са?

# 626
  • София
познавам няколко жени успели със замразени яйцеклетки, също уж с лоши такива, едната даже е с близнаци.
струва ми се че методите на замразяване вече са напреднали  Rolling Eyes

# 627
  • Пловдив
Момичета, имам дилема  ooooh!

Искам да опитам още един или два пъти на ЕЦ в Надежда, обаче ще трябва да замразявам Я вместо ембриони. В същото време док ми казва, че причината да не се получава при нас вероятно се дължи на лошо качество на Я. Чудя се дали си струва. Ако успеем да извадим годни Я и да ги замразим , какъв е шанса да се размразят и оплодят.
Ще ми се пръсне главата от мисли вече.
Вашето мнение, наблюдения.. какви са?

Яйцеклетките са по уязвими от ембрионите, според мен ги оплоди и тогава замразете. Имах опит с 6 замразени Я и стигнаха само до късна морула на 5ти ден ... опита беше обречен.

# 628
Проблема при мен е, че няма да мога да замразя ембриони, а не ми се иска да изпускам тези два месеца, защото ще са ми единствените свободни за известно време. Просто се чудя дали си заслужава да давам пари за замразяване на Я и какви са ми шансовете.
Направо ми идва да си ударя главата в някоя стена вече  Crossing Arms

# 629
Момичета, нужно ли е да се изследват АМХ и Инхибин Б реално, тази информация нужна ли е за процедура? На 33 съм, тази година чуквам 34, въобще не ми се иска да се депресирам, то е ясно, че резерва ми няма да е цвете, но имам чувството, че тотално ще се депресирам вече и ако това не е наред. Досега не са ми го искали, та се чудех дали да ги пускам. С какво ще ми помогне резултата  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт