Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 179
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
С нищо. На мен Шефкетова първия път, когато отидох в клиниката на преглед ми каза- На мен не ми трябват, не си давай излишно парите. Трябва им ФСХ, Естрадиол и ЛХ на трети ден и да те прегледат и проследяват след това.

# 631
  • София
аз не съм изследвала тия работи, имам доста опити, моите сигурно са около нулите, но имам едно дете вече.
освен да те депресират не знам с какво ще са полезни  Rolling Eyes

# 632
И на мен никога не ми ги е искала Персенска АМХ и Инхибин. Един друг известен доктор обаче първо тях гледа, та не знам и аз кое е правилно и кое не.

# 633
Благодаря! Докато не ми ги поискат, няма да ги изследвам. Само ми трябва да се паникьосам. Дето вика един познат, може и една яйцеклетка да има останала, но да е достатъчна. Божа работа!

# 634
  • Sofia
Да ви кажа и на мен никой не ми ги е искал, аз реших сама да си ги проверя поради това че съм с тежка ендометриоза, а при нея се изконсумира именно яйчниковия резерв както и качеството на яйцеклетките. Аз исках да проверя стойностите им понеже тепърва започвам със всички проверки на всичко и ако едно такова важно нещо като яйцеклетка пак дори и годна яйцеклетка нямам директно да се насочвам към определена процедура. Когато показах обаче резултата на Шефкетова, тя дори ми се скара защо съм съм го пуснала, каза че се депресирам допълнително Simple Smile. Може би беше права и не трябваше да го пускам, особено че съм била и още млада. Както и да е де вече го пуснах уж да се успокоя, пък то стана май обратното Simple Smile.

# 635
Аз правих изследване на АМХ, не, за да се депресирам, а да преценя капацитета на яйчниците си, и заедно с други изследвани да се види  колко стимулации може да понесе тялото ми.
Амхто  показа, че стимулациите ще бъдат по-силни, за да се изкарат повече яйцеклетки, които са ни необходими за диагностиката.
 Всичко това ми помогна във времето да планирам по-хубаво нещата, защото започнах малко късно с борабата си.
А и не малко време изгубих докато чаках за час в клиниката, и подготовката на диагностиката на ембриончетата.
А и после неуспешните трансфери.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 22:44 от Анонимен

# 636
  • Варна
Nachita_Nachita на мен Персенска ми каза, че когато проблема е в яйцекелетката,
било по добре да се замразяват ембриони, защото яйцеклетките са по уязвими.
Но щом казваш, че сега няма възожност да се оплодят и замразят,
прави това което можеш в случая-замрази яйцеклетки.
Може пък в това да и късмета.

# 637
Да, joni79, така ще направя и ще се моля да ми е на късмет.
Персенска ми е препоръчвала да замразявам Я и като събера повече да оплождаме  newsm78 В същото време ми е казвала, че не са качествени. Не знам вече и аз, дано Господ си знае работата  Praynig

# 638
  • Варна
Nachita_Nachita - при партньора ти как стоят нещата, в смисъл той има ли установен проблем ?
На моя мъж спермограмата му е като  на отличник.
Проблема е при мен, Перси казва, че яйцеклетките ми са проблем и  от там не стават нещата

# 639
  • София
Мислех, че след 35 е задължително. Ама най-вероятно аз не съм в час Laughing
 Това не е  задължително изследване , но аз съм по спокойна че го направих . Рискът от тризомии (Синдром на Патау, Синдром на Едуардс и Синдром на Даун) е значително по-голям при жени над 35години.

Схемата на изследванията  в тази насока е :
1)Биохимичен скрининг в I-ви триместър на бременността (11 до 13+6 г.с.) БХС I ;
2)Биохимичен скрининг във II-ри триместър на бременността (15 до 19+3 г.с.) БХС II ;
3)Феталната морфология между 18-23 г.с.;
4)Феталната морфология между 28-32 г.с;
Това ще ти е полезно: http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 640
При партньора спермограмата не отлична, но според док не е тя проблема. Чудя се само защо не са ни предлагали ИМСИ, МАКС досега. Може би трябва да попитам за това ембриолозите следващия път.

# 641
  • Варна
ИМСИ, МАКС кога се изплозват, когато има проблем при мъжа ли ?
От както съм в Надежда винаги са прилагали ИКСИ

# 642
ИМСИ и МАКС се прилагат за по-прецизно селектиране на сперматозоиди доколкото знам. Има доста в нета, прочетете.

# 643
И след неуспешно ИКСИ, когато яйцеклетката не е могла да се оплоди.
И на нас не ни предложиха, но ние предупредихме, че този път искаме да приложат абсолютно всичко, което е възможно. Доки каза да го обсъдим с биолозите и така се стигна до МАКС и до ембриоскопа.

# 644
  • Варна
При нас винаги се опложда, сега след последната пункция поисках ембриоскоп.
В момента съм след трансфер, но започвам да губя надежда

Общи условия

Активация на акаунт