Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Beauty, как си?

# 601
30 лв. е микробиологията.

# 602
  • Sofia
 Здравейте, имам едно въпросче? Понеже гледам, че доста често се споменава Прегнила преди трансфери и др. и се зачетох за него, въпроса ми е ако задържам фоликул (съмнявам се че имам ЛУФ) този Прегнил се прилага за пукането на фоликула ли или аз не съм разбрала правилно?  newsm78
И друго какво може да се направи при задържане? Аз вече втори месец имах задържан фоликул и Шефкетова иска да изчакам и още един цикъл, за да проследим 3 овулации за да е по достоверно, но не спомена (а и аз не попитах) ако е луф какво правим  Thinking.
Ако някой може д ами разясни ще съм благодарна  Hug

# 603
Кристи, сами си го установихме, защото си самоназначаваме много изследвания.
Хромозомните аномалии, които предизвикват и транслокации,мозаицизъм, даун са едно, а моногенните заболявания ("наследствена болест" като  хемофилията примерно) са друго. И двете се предават наследствено.
 Няма смисъл да си натоварваш мозъка да ги разбираш и осмисляш, защото си бременна, а бременните мами, понякога имат свойството от хормоните да се зомбирват и да изпадат в хипохондрични кризи и се тревожат излишно.
 Не смятам, че ми навлизаш в личното пространство, нормално е мамите да търсят информация в еднатолкова ссложна материя, като наследствените заболявания и превенцията срещу тях.
Аз се боря не само за дете , но и за здраво дете.
Ако успея да забременея след инвитрото, задължително ще трябва да правя амниоцентеза към края на пети месец и ако тя покаже наличие на болно дете ще трябва да се прави прекъсване по медицински показания.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:37 от Анонимен

# 604
Герда, амниото не е ли задължително след определена възраст? Че мен май ще ме хване така или иначе newsm78

poooh, ако е ЛУФ, правиш ин витро. Или поне на мен така ми бяха казали преди години, когато си мислеха, че само това може да ми е проблема Mr. Green

# 605
  • София
Герда, амниото не е ли задължително след определена възраст? Че мен май ще ме хване така или иначе newsm78

след коя възраст?
нищо задължително няма, особено ако няма причина.

# 606
Мислех, че след 35 е задължително. Ама най-вероятно аз не съм в час Laughing

# 607
В Надежда е една от най-добрите, най-младите специалистки за амниоцентеза д-р Чачева.
Това мое изказване е плод на много задълбочена преценка.
С нея амниоцентезата е просто рутинно изследване.
При мен не само възрастта определя наложителната амниоцентезата, но и  генетично заболяване.
 Има показатели, които налагат амниоцентезата в процентно съотношение риск, като тях може да обсъдиш с лекаря, който ще следи бременността ти.  Ако феталната морфология показва липса на отклонения, може да не си причиняваш допълнителен стрес със амниоцентеза.
  Отличният специалист по фетална може да засече симтпоми за хромозомни аномалии у плода, но не може да засече генетично заболяване несъвместимо с живота  у плода, което може да стане с амниоцентезата, защото тя ще ти предостави подробна информация.
 Има и много неинвазивни тестове, за засичане  на хромозомни аномалии у плода, но те не са никак евтини, а и ако покажат наличие на  хромозомна аномалия, се прави отново амниоцентеза. Защото неинвазивният тест е прогностичен, докато амниоцентезата е диагностична.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:41 от Анонимен

# 608
  • Sofia
cristi, благодаря, да разбирам ли, че все пак има вариант тази яйцеклетка да се изкара от този фоликул с надежди да е годна разбира се  newsm17. Иначе аз така или иначе се глася за ин витро, но към момента само търсим причината (поне така ми казват Wink ). Иначе аз съм с ендометриоза и очаквам да имам и Луф, не е изненада ако се окаже така.

# 609
  • София
Мислех, че след 35 е задължително. Ама най-вероятно аз не съм в час Laughing
аз родих на 40, не съм правила амниоцентеза и никой не е настоявал.
млада си още  Mr. Green
аз пък бих  се доверила на д-р Михова.

# 610
Пух, когато има задържан фоликул, размерите му се следят и се съпоставят от лекуващия лекар.
Това е много важно.
Ако той започне да нараства, и размерите му надминат тези за фоликул, той става киста.
И тогава трябва да се реагира медикаментозно, защото ако това образувание продължи да нараства се налага интервенция - оперативна или лапаро и хистология.
 Ако размерите продължат да нарастват, може да те погледне д-р забравих му името като се сетя ще пиша (тара прави при него цитонамазка)(онколог), той с нужната апаратура може да провери  кръвоснабдяването на това растящо образувание в яйчника ти и също да даде много полезни насоки за въздействие върху него.
 Надявам се съм помогнала. Аз доста съм се борила с моите задържани фоликули и за това споделям опит.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:43 от Анонимен

# 611
  • Sofia
благодаря gerda1 Simple Smile

# 612
  • София
аз какво по-различно казах?
има си лекари, те предлагат какво е добре да се направи, ние решаваме.
просто не е задължително щото си на 30 и няколко.

# 613
poooh, да - ако я пунктират и вътре има яйчице, ще го извадят без проблем. ЛУФ значи, че просто фоликулът ти не се пука и затова естествено оплождане е невъзможно.

Бамба, Герда, най-вероятно в някакъв момент съм чула това за 35-те години и съм го запомнила. Ама явно е било безпочвено Simple Smile

# 614
Само лекар може да каже дали амницентезата е задължителна.
Тя не се определя от възрастта.
Здравната каса отпуска безплатна амниоцентеза на всички жени над 35 години, а те я правят, ако искат.

Пух, в задържания фоликул най-често няма никаква или годна яйцеклетка.А самото му съществуване блокира функцията на яйчниците да образуват други фоликули и да се стигне до овулация и спонтанно забременяване. Повече двигателна активност се отразява добре на задържаните фоликули.

Общи условия

Активация на акаунт