Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

 • 171 598
 • 797
 •   2
Отговори
# 15
 • столицата
 • Мнения: 3 812
Някой доволен от Образователни технологии?

# 16
 • Мнения: 4 500
Благодаря ти, Светла, ще хвърля едно око и в осмокласната тема  Hug
Май към Галакси ще се ориентираме ние, но още не знаем  newsm78
Удобна локация и поносими цени клонят към този избор. Астра също ни е удобна, цените са двойни обаче  Whistling

# 17
 • София
 • Мнения: 3 081
Някой доволен от Образователни технологии?
На познати детето миналата година беше в "Образователни технологии" и бяха изключително доволни, препоръчват я с две ръце, но трябва да отбележа, че детето влезе в СМГ /на второ класиране/ и по-високата оценка беше по математика...
Ясно ми е, че никоя школа не обещава оценки над 5,50 за всеки курсист, но пък и никъде няма информация от коя школа колко деца са изкарали отлични оценки и влезли по първо/второ желание. Даже никоя школа не се "рекламира" по този начин, което ме навежда на мисълта, че във всяка школа резултатите са шарени и даже отличниците не са мнозинството...
Все повече клоня към частни уроци /а не ми се навлиза в дебрите на търсене на частен учител/

# 18
 • Мнения: 4 500
Егати бизнеса развиват с тия школи за тия пари  ooooh!

# 19
 • Мнения: 841
За Образователни технологии съм чувала добри отзиви. За Веди в друга тема казах, че много от съучениците посещавали я в шести клас в седми я смениха. Едната ни частна г-жа беше от там - определено не сме доволни, но поне й даваше пробните на Веди (там на пробен външни деца не се допускат). От другата частна г-жалко по БЕЛ сме много доволни, определено сполучва избор. Така - значи трябва да се внимава, защото при нас и двете уж бяха препоръчани и изпитани. За МАТ заложихме на курс в СМГ. Резултат - приета в СМГ на първо класиране.

# 20
 • София
 • Мнения: 1 055
Нашата подготовка:

Голямата дъщеря в момента осмокласничка учеше в кварталното училище. По БЕЛ подготовката биваше, но по МАТ, така и не случиха на читав преподавател за периода 5-7 клас. Даже не успяваха да си предадат целия материал за съответната година. В клас се решаваха някакви примерчета, а за високо спортно майсторство изобщо не можеше да се говори. Та ни беше ясно, че ако искаме отлично представяне на матурите  трябваше да почне допълнителна подготовка още в 6 клас.  Препоръката ми в тази връзка е, че ако не е читава подготовката на детето ви в училище, трябва да почнете още в 6 клас, за да не лъснат нещата, че в 7 клас освен да надграждате и усъвършенствате умения трябва и да запълвате празноти.

В 6 клас посещаваше школа „Софроний“ и по 2-та предмета. Нещата вървяха добре и нямахме оплаквания от подготовката. Девойката и до сега си поддържа връзка с приятелчета от 6-класната група.  В 7 клас пак я записахме там. По БЕЛ не се получиха нещата, защото трябваше да е при една препоръчана преподавателка, която се разболя и в крайна сметка ги пое преподавател, който беше нов за школата и по наше мнение се учеше в крачка как да готви седмокласници. Много от родителите поискахме обяснения, срещахме се с шефката, протестирахме, но нищо и половина. Изкарахме първият модул и преместихме детето, както направиха и други родители.

Тъй като беше ноември месец и нямахме много възможности (вече запълнени групи при препоръчвани преподаватели) в общи линии скочихме в движение. Преместихме я в „Междучасие“ в групата, за която имаше места и беше в удобен часови пояс, при преподавателка, за която нямаше тогава и една дума в нета . Тук трябваше да разрешим сложната задача да вместим БЕЛ в удобен часови пояс и като локация, защото по математика дъщерята продължи в „Софроний“ и не искахме да  и се накъсва времето и поне единият от почивните и дни да остане свободен от курсове. В „Междучасие“ уцелихме страхотна преподавателка, дъщеря ми се влюби в нея и до сега си поддържат връзка. Отделно групата беше малка, защото така и не се запълни ( 5-6 деца), което позволи много да напреднат и да правят много допълнителни упражнения.

Резултатът на финала бяха хубави оценки, с които дъщерята влезе по първо желание в една от топ езиковите гимназии в София.

Моите наблюдения показват, че цените в школите се движат горе-долу в един диапазон, като от всяка школа има доволни и недоволни, което зависи от това при кой преподавател е детето. Така, че моята препоръка е да търсите конкретен преподавател.

# 21
 • Мнения: 2
Аз лично препоръчвам пробни изпити да се правят и в учебни центрове, различни от тези, в които се подготвя детето през учебната година. Така родителите ще имат обратна информация от независим източник, а и детето ще е поставено в по-близка ситуация до тази на самия изпит - в нова среда, в ново училище...

Доволна съм от уроците на дъщеря ми в Global School. Тази година те организират пробни изпити по БЕЛ и за външни ученици. Аз самата обаче ще я пратя на пробен изпит и в друг учебен център, точно по горната причина.

# 22
 • Мнения: 4 500
Тоест записвам детето си в школа Х, плащам една камара пари за Х, после плащам още, за да отиде на пробни в школа Y, независимо че в школа Х в таксата влизат и пробните изпити?
Вие, Дороти, в Global School ли преподавате?

# 23
 • Мнения: 2
Не - влязох в групата да прочета коментари за различните учебни центрове. Както казах на мен това ми изглежда логично. Пробният изпит не се заплаща чак кой знае колко, а и това е различно от целогодишно обучение. Поне това е моето мнение. Прилагам този подход и съм доволна - все пак не съм специалист по всичко. Имам познати, които също го правят - избират си школа за детето на удобно място, по препоръка или по друг критерий, но в края на учебната година подлагат на проверка резултатите в друг учебен или изпитен център, ако сами не са в състояние да направят преценка.

# 24
 • Мнения: 4 500
И какво става, когато родителите открият, че детето има лоши резултати през април?

# 25
 • София
 • Мнения: 3 081
И какво става, когато родителите открият, че детето има лоши резултати през април?
ами какво - иде им да се застрелят, защото са изсипали една камара пари на школа Х, а от там никой не е алармирал, че детето не постига желаните резултати или има пропуски, за които трябва още работа  ooooh!

То е ясно, че ако детето не полага усилие в къщи и не се подготвя самО, присъствието на школа по 2-3 часа седмично няма да му гарантира натъпкване в главата на определени знания и умения, но пък аз предпочитам от школата да ми кажат - "детето пише /преразкази, тези/, но е далеч от това, което се изисква, или близо е, но още не е категорично; прави тестове, но има грешки тук и тук, да наблегне на това и онова". Да му дават отделно домашно конкретно за неговите нужди, ако трябва - да го викнат допелнително. Така се гради и защитава авторитета на една школа...според мен, де

# 26
 • Мнения: 4 500
Точно за това са тези междинни изпити и т.н /в школа Х/.
Аз поне не виждам смисъл да се ходи на друго място на изпити. Ние така или иначе вече избрахме и го записахме в дадена школа.
Изобщо тия матури след 7-ми клас ми се виждат голяма търговия  ooooh!
но пък аз предпочитам от школата да ми кажат - "детето пише /преразкази, тези/, но е далеч от това, което се изисква, или близо е, но още не е категорично; прави тестове, но има грешки тук и тук, да наблегне на това и онова".
Аз мисля, че по този начин в другата школа могат да кажат : "Ооооо, ами той/тя не е подготвен/а правилно. Запишете го при нас, пък макар и за месец и половина, това ще ви струва само 300 лв", примерно говоря.....
Иначе си абсолютна права, че въпроса опира и да самосъзнанието на детето  Peace

# 27
 • Мнения: 841
Аз пък мисля, че има смисъл да се ходи на пробни поне на 2 места. Не е тайна, че в някой школи пробните са по-лесни (дали за да отговорят на получените такси с високи резултати или поради друга причина-незнам), на други места са на ниво НВО, а на трети -по-трудни от НВО. Споделям от опит. На дъщеря ми пробните на Милениум, Веди и Регалия определено й бяха доста по-лесни, в Междучасие на ниво НВО, а в СМГ доста по-трудни.

# 28
 • Мнения: 4 500
Олеле, да се омотае човек направо  Confused

# 29
 • София
 • Мнения: 5 046
Много полезна тема. Интересувам се от школа или учител по БЕЛ, при когото с набляга на преразказите и тезата.

Общи условия

Активация на акаунт