Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

 • 153 823
 • 706
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 49
Здравейте,
бих искала да използвам лятото за уроци по математика с цел повтаряне на материала от 6-ти клас и запълване на пропуските. Дали имате информация за школи, които предлагат подобни услуги. дори да е с индивидуални уроци


Работилница за отличници "Етикет" организира летни преговорни курсове по български език и литература и математика на половин цена. Имам преки впечатления от тази школа, тъй като дъщеря ми я посещава през цялата учебна година. Учителите са на изключително високо равнище и използват модерни методи в преподаването. Детето научава всичко още по време на уроците.

# 46
 • Мнения: 34
Здравейте, мога да споделя нашия опит с избор на школа. Избрахме школа Софроний, защото прочетох добри отзиви за нея тук. Записах дъщеря си в групата на госпожа Андреевска. Моето мнение е, че школата надгражда, но не може да компенсира пропуснати знания. Решават се сложни задачи и ако детето не е добро по математика, ще му бъде трудно да се справя само с домашните. Това, което ме разочарова в школа Софроний обаче,  е непрекъснатото повтаряне на госпожа Андреевска,  че моето дете е от квартално училище и няма как да се очакват високи резултати, въпреки, че дъщеря ми показа един от най-високите резулати на входното ниво в групата. Пробните изпити припокриват до голяма степен резулата от НВО. Последният пробен изпит обаче нямаше никакъв смисъл. Децата само разбраха оценките си и нито им бяха обяснени сгрешените задачи, нито дори им бяха дадени верните отговори. Пълен абсурд.  Дори не успяха да си вземат всички предвидени теми. Въпреки това дъщеря ми успя да изкара много добри оценки по математика 5.57 на първи и 5.089 на втори модул, което за нея е огромен напредък, защото никога не е имала 6 по математика до тази година. Това обаче не е благодарение на госпожа Андреевска, а благодарение на учителката по математика в кварталното училище, която им даваше всяка седмица контролни, а зимната ваканция получиха 98 теста  за домашно. В школата рядко се обясняваха нерешените задачи от домашните, въпреки че на родителските срещи се твърдеше друго. По литература обаче имаха невероятен учител - господин Дичев. Успя да ги научи да пишат тези и добри преразкази. Даваше им много практически упражнения по български език. Децата много го харесваха. Успя да им вдъхне самочувствие и да ги накара да повярват, че ще се справят. Много отговорен и всеотдаен учител. Изключително съм доволна, че дъщеря ми се обучаваше при него.

# 47
 • Мнения: 1 147
jeni.s,

Благодаря за споделената информация. Това, което казваш е много разочароващо. Ако школата не е необходима, децата няма да бъдат записвани в нея. И ако не искат да работят с "квартални" деца да не взимат парите на родителите. Освен СМГ, кое училище не е квартално???
Ядосах се.
Поздравявам те за успеха и се надявам и ние следващата година да се похвалим с добри оценки.

# 48
 • Мнения: 188
Може ли някой да ми препоръча учители по математика от "Регалия" или "Образователни технологии"!

# 49
 • BG
 • Мнения: 390
Присъединявам се и аз към заинтересованите
 Споделете и цените.

# 50
 • Мнения: 4 500
Това, което ме разочарова в школа Софроний обаче,  е непрекъснатото повтаряне на госпожа Андреевска,  че моето дете е от квартално училище и няма как да се очакват високи резултати
Това и при мен е причината въобще да не го запиша там. Това ми бе натъртено 2-3 пъти и каза, че нямало да го сложи в група с умни деца, за да не се депресира сина ми.
Ми ай сиктир тогава.

# 51
 • Мнения: 1 147
 Shocked нямам думи...
И как точно определи, че детето не е умно?!

# 52
 • Мнения: 1
Поведението на г-жа Андреевска от школа Софроний  ми напомня на светлото комунистическо минало, когато ни разделяха по това дали родителите ни са партийци или не. Досега не писах,защото бях обещал на дъщеря си да не се обаждам по въпроса, но отношението в продължение на една година на г-жа Андреевска, меко казано, ме изнерви. За нея това не са знаещи или незнаещи деца, не са Пенчо, Иванчо, Драганчо и пр., а номера на училища. Ако си от "ЕЛИТНО" училище, се справяш, а ако си от "кварталното", независимо какви резултати показваш, ще ти бъде натяквано всеки път, че няма да се справиш. Въпреки че дъщеря ми се спрявяше много над средното ниво, не спря да и мачка самочуствието до края. Разбирам теорията за разделението на обществото на класи, но това по дяволите са деца. Поне от преподаватели не очаквам такова отношение. Пък и моите "квартални" пари са също толкова конвертируеми, колкото и "елитните".

# 53
 • България, София
 • Мнения: 638
За нея това не са знаещи или незнаещи деца, не са Пенчо, Иванчо, Драганчо и пр., а номера на училища.
Това е нелепо. Чувала съм го и от други хора. Бих махнала детето си на секундата, когато усетя подобно отношение. Децата трябва да бъдат насърчавани и подкрепяни особено в тази възраст, когато все още са с крехка психика. За жалост немалка част от учителите дори и в набедените за елитни училища, говорят такива откровени глупости на децата, че после се чудиш как са оправящ "кашата" вкъщи, така че да запзиш част от авторитета им.

# 54
 • Мнения: 4 500
След срещата ми в школа Софроний, доста си мислих, ей така вървях из центъра и не можах да асимилирам защо тази госпожа говори така. Да, синът ми е от квартално училище и какво от това?? Не, не е отличник и не очаквам да бъде от него такъв. Очаквам да получа помощ, за да изкара прилични оценки на матурите, за да влезе да учи за ветеринарен техник. Това е желанието на детето ми и не позволих на тази госпожа да го категоризира. Записах го в квартална школа, винаги мога да го махна от там ако не съм доволна, защото се плаща месец за месец.

# 55
 • София
 • Мнения: 215
Вече трябва да решавам относно школите,в някой има входни тестове...... newsm78
Явно няма да е Софроний.....

# 56
 • BG
 • Мнения: 390
Аз избрах Междучасие, подадох електронно заявление,  чакам отговор. Спрях се на нея вследствие обстойно четене във форумите и отсяване на плюсове и минуси. Избрах неделната група от 13.45, с цел съботата да можем да пътуваме и разглеждаме родните красоти.

# 57
 • София
 • Мнения: 1 040
От опит с дъщеря ми преди 2 год пррепоръчвам УЦ Милениум-но само по БЕЛ ходеше.Групите през седмицата бяха по 5-6 деца.В 6 клас беше 1 модул в Междучасие, също бяхме доволни.

# 58
 • София
 • Мнения: 215
След много мислене записах и двете момчета,бъдещ седмокласник и бъдещ дванадесетокласник  #Crazy.
Дано да имаме късмет с преподавателите и дано децата да имат желание да учат!
На този етап няма с какво повече да им помогна Wink

# 59
 • София
 • Мнения: 1 040
Може ли да споделите къде ги записахте? Все пак темата е за обмяна на опит относно школите Hug

Общи условия

Активация на акаунт