Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 659
  • 941
  •   1
Отговори
# 510
Може би не сте ме прочели. Ще се допълня.
Справочниците просто копират информация, разписана в наредбите на МОН и моделите за НВО или качена на сайта на РУО. Няма как да има издаден хартиен справочник за настоящата учебна година преди РУО да утвърди държавния план-прием и да го качи на сайта си, тъй като няма  откъде другаде авторите му да препишат тази информация. Евентуално можете да добиете някаква представа какво е било през предходните години, като разгледате старите файлове.

# 511
  • София
Благодаря Дидева , не съм много наясно да Simple Smile Ще следя в МОН за утвърден план прием или тук може и да има информация също като му дойде времето . Незнам кога започва цялата кампания за кандидатстване !

# 512
  • София
Sili, не МОН, а РУО.
На сайта на школа vedi имаше стар справочник преди време.

# 513
  • София
Благодаря Десем , ще следя , пък ако пуснат и справочник ще е супер !
Късмет на всички деца !

# 514
  • София
https://ruo-sofia-grad.com/документи-за-кандидатстване-на-учени/
Ето това е план-приемът за миналата учебна година. По училища - брой паралелки, квоти (ако има). Кликваш на "дневна форма на обучение" и сваляш един екселски файл.
Тази година приемът няма да е абсолютно същият, но ще бъде публикуван на същото място (сайта на РУО София). Обръщам внимание на датата на публикуване "утвърден със заповед № РД 01-215/ 27.04.2021 г. "
Засега е рано да се чака план-прием, а старият е съвсем ориентировъчен. Има тенденция за намаляване на езиковите паралелки за сметка на професионални, отделни училища сменят броя паралелки, които ще приемат, езици, балообразуващи предмети. Имайте две наум, разглеждайки го.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:56 от мандаринка

# 515
Здравейте, дъщеря ми е в 6ти клас и се интересувам за мненията ви за добри школи за подготовка за матурите след 7ми клас.
Покрай онлайн обучението и ковида попретупаха голяма част от материала в училище и ми се иска да я запиша на някаква подготовка и през лятото. Ще съм ви много благодарна ако можете да ми препоръчате школи, които имат и летни групи.
Благодаря ви Simple Smile

# 516
  • София
Здравейте,

търся отзиви за Марио Огнянов от shkolo?

# 517
  • София
Здравейте, дъщеря ми е в 6ти клас и се интересувам за мненията ви за добри школи за подготовка за матурите след 7ми клас.
Покрай онлайн обучението и ковида попретупаха голяма част от материала в училище и ми се иска да я запиша на някаква подготовка и през лятото. Ще съм ви много благодарна ако можете да ми препоръчате школи, които имат и летни групи.
Благодаря ви Simple Smile
Школите в София са известни и многократно описвани в тази тема. Бих ви посъветвала обаче да оставите точно лятото преди 7 клас детето да си почива максимално. Ще ви предстои изключително тежка, напрегната, стресова учебника година, за която е добре всички да сте готови и починали, заредени с търпение.

# 518
  • София
Моето мнение е различно и смятам, че ако детето има сериозни пропуски, съвсем спокойно в не малкото лято между шести и седми клас ще е само от полза да се изчистят. По този начин ще може да разбира материала и да му е по-лесно седми клас и да не му е толкова стресов.
Според мен много зависи от детето и подготовката му от предните години, доколко тежко ще му е в седми клас и дали ще се притеснява за изпитите. Близначките са в момента девети клас, когато бяха седми клас втори срок тъкмо ни затвориха покрай началото на епидемията. Еми едната се възползва от това и по цял ден четеше книги и гледаше филми, като определено не беше стресирана и едновременно с това изкара отлични резултати. Подготовката й обаче от предишните класове беше стабилна и това и даваше сигурност и увереност, тъй като винаги и на тренировъчните изпити изкарваше отлични резултати.
Малката ми дъщеря в момента е шести клас, догодина ще е седми. Пети срещу шести клас, втори срок на класното по математика , открихме серизони пропуски. Лятото прегледахме материала отново и ги поизчистихме. Сега в шести клас се справя добре по математика и е по-уверена и спокойна, тъй като има нужните знания. Без основа няма как да се получи и добро надграждане.
За нея съм се насочила към школа в квартала, за да си спестя времето за път. Вярабел. Ще видим дали ще сме доволни, не е ходила в шести клас на школа. Каките бяха в Междучасие и шести  и седми клас, но само по БЕЛ, като цяло съм доволна, макар че едната има ниски точки, а другата отлични, но при тях конкретно и без школа надали щеше да е голяма разликата в изкараните резултати.
Damascena школата към която съм се насочила през септември имат за няколко дни опреснителен курс мисля и по БЕЛ и по МАТ, повечето школи предлагат нещо подобно. Ако не се лъжа школата на Елмира също предлагаше интензивни курсове, за кратко се колебаех дали да не я запиша Елена, но се отказах - https://elmirayonova.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0 … 0%BE%D0%B2%D0%B5/
По БЕЛ ще се опитам да я накарам да прави малко повече упражнения по помагалата, както и преразкази, които сестра и да проверява.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 09:16 от Aila

# 519
Здравейте, търся добри частни учители за подготовка в седми клас по БЕЛ и математика в град София.
Бихте ли ми препоръчали?

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 17:37 от Светла78

# 520
Аз бих посочила град, териториална част от града - ако наистина търся съдействие.

# 521
Ами, темата е за школи в София. Joy
Градът е ясен, но пък частните учители не са школи.

# 522
https://ruo-sofia-grad.com/документи-за-кандидатстване-на-учени/
Ето това е план-приемът за миналата учебна година. По училища - брой паралелки, квоти (ако има). Кликваш на "дневна форма на обучение" и сваляш един екселски файл.
Тази година приемът няма да е абсолютно същият, но ще бъде публикуван на същото място (сайта на РУО София). Обръщам внимание на датата на публикуване "утвърден със заповед № РД 01-215/ 27.04.2021 г. "
Засега е рано да се чака план-прием, а старият е съвсем ориентировъчен. Има тенденция за намаляване на езиковите паралелки за сметка на професионални, отделни училища сменят броя паралелки, които ще приемат, езици, балообразуващи предмети. Имайте две наум, разглеждайки го.

Като гледам планът ми направи впечатление, че в НГДЕК , в 5 клас приемат 96 деца и 78 в 8 клас - като се има впредвид факта че кандидатстват деца от други училища също след 8 класът, се обезмисля приемът след 5 клас - в сми не се ли очаква тези деца поне на 80 процента да останат в гимназията и да приемат още толкова след 8 клас от другаде ?

# 523
  • София
Здравейте, искам да помоля да ми препоръчате добър учител по математика за индивидуални уроци. Живеем в Зона Б 18. Моля за контакти на лични! Знам, че много от преподавателите са запълнили вече графиците си. За съжаление изчаквах до началото на юни потвърждение от един учител, който в последствие каза, че няма да дава повече уроци. Ще бъда много благодарна, ако някой ми помогне!

# 524
  • София
Като гледам планът ми направи впечатление, че в НГДЕК , в 5 клас приемат 96 деца и 78 в 8 клас - като се има впредвид факта че кандидатстват деца от други училища също след 8 класът, се обезмисля приемът след 5 клас - в сми не се ли очаква тези деца поне на 80 процента да останат в гимназията и да приемат още толкова след 8 клас от другаде ?
Не! Защо да се очаква? Колкото и деца да приемат за 8 клас, те кандидатстват на общо основание, а не по признака от къде идват.

Общи условия

Активация на акаунт