Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 648
  • 941
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, търся добър(читав) учител по математика за 7 клас. Моля да ми препоръчате, без значение дали дава частни уроци или е в школа.

# 526
Здравейте, търся добър(читав) учител по математика за 7 клас. Моля да ми препоръчате, без значение дали дава частни уроци или е в школа.
Здравейте, и аз ще помоля за същото 😌.

# 527
  • софия
Две години след НВО цялата ми благодарност към Елмира Йонова е малка. Даде на детето ми интерес към езика, даде непреходни знания; високите стандарти, които поставя, остават за нейните ученици. Съвременен будител, Учител по призвание .

# 528
  • София
Мога да препоръчам преподавателите в учебен център "Примерно".
Ето за новата учебна година: https://primerno.bg/курс-7клас/

# 529
  • в града на вечния купон
Върнах се назад в темата и гледам, че няколко школи се препоръчват.
Питането ми е дали съм закъсняла със записване?
Сега дъщеря ми ще е 6ти клас.

# 530
  • софия
Най-точна информация може да бъде получена, ако се свържете с набелязаните школи. За Йонова мисля, че вече няма шанс. Още преди 4 години местата за 6. клас бяха заети края на учебната година на 5. Миналата година поради големия брой желаещи чух, че дори е имало нещо като изпит. Да, за 6. клас.

# 531
Здравейте,
ще се радвам на мнение за курсове, школи и/или учители в София по БЕЛ и Математика от 5ти клас. Целта е да се подготви младежа за НВО
Благодаря предварително

# 532
  • софия
Не бих подлагала детето си на това. Пети клас е адаптационен - нови учители, нови предмети, по-голямо натоварване. Достатъчно стресиращо е. Не мисля, че има полза от допълнителни уроци за подготовка за НВО 7. клас още от 5-ти, но всеки си познава детето.

Скоро очаквам да се започне с школи от 1. клас, за да се подготвят за 7. клас НВО 🙃

# 533
Материалът не е малко и според мен учителите в училище минават доста бързо през него. Смятам, че ще е подходящо да посещава курс извън училище където преподавателят да обръща малко повече индивидуално внимание към децата и да затвърждава научения материал. Като цяло идеята е да избегнем наваксване на материала в по-късен етап.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 11:55 от Luthien

# 534
  • София
А ясен ли е форматът на НВО за след три години? Нали имаше предложение/проект изпитът да включва и предмети като история, география, физика?
Аз също не бих ви съветвала да го записвате на курсове и уроци от сега, защото в най-важния, 7.клас  ще е изморено и ще му бъде толкова втръснало, че няма да намери мотивация да положи повече усилия точно когато е най-важно.
За подготовка за 6. и 7. клас препоръчвам школа Милениум. Синът ми я посещаваше само в 7. клас и това му беше достатъчно.
Но решението си е Ваше, разбира се!

# 535
  • софия
Единственият предмет, който изисква разбиране, упражняване и не позволява пропуск е математиката. В 5. клас бих помислила за допълнително упражняване само по нея и то единствено в случай, че вкъщи няма кой да помогне в случай на нужда.

# 536
  • София
Школите за пети клас са доста леки. Вървят си успоредно с учебния материал. И ако пропусне час, много по-лесно наваксва, когато не се препуска през материала. Моето ходи в СМГ и мисля, че там БЕЛ беше от 6 клас (но може и да бъркам). Математиката в пети клас няма нищо общо с тази до 4 клас. 5-7 не се учи състезателна математика, а само подготовка за НВО.

# 537
Материалът не е малко и според мен учителите в училище минават доста бързо през него. Смятам, че ще е подходящо да посещава курс извън училище където преподавателят да обръща малко повече индивидуално внимание към децата и да затвърждава научения материал. Като цяло идеята е да избегнем наваксване на материала в по-късен етап.

Ами с оглед на материала който се изсипва и ограничения брой часове през 5 клас за този материал, има сми но по скоро за да се чувства уверено детето в 5 клас и да получава съответно и по-добри оценки. Наваксването и зубренето за нво няма как да се избегне в 7 клас, ако формата на матурата остане същия (става дума за българския и/или литературата). По математика също ще трябва да се решават задачи допълнително в 7 клас.

# 538
Здравейте,
ще се радвам на мнение за курсове, школи и/или учители в София по БЕЛ и Математика от 5ти клас.

Здравейте. Може би е добре да напишете в кои части на София Ви е удобно. Според мен просто трябва да влезете в сайтовете на школите, които тук са препоръчвани и коментирани и да проверите дали предлагат за 5 клас, тъй като част от тях започват от 6-ти клас. За мен, ако Вие нямате време или възможност да му помагате и да наваксвате пропуски, е добра идея да ходи на курс или на частен учител. Особено по математика, където ако изпусне, след това и в шести клас ще има трудности. А в 7 клас е добре направо да започне подготовка за НВО, а не да изгуби месеци в наваксване на изпуснати и неразбрани неща от 5 и 6 клас. Успех!

# 539
Здравейте! Моля за препоръки за добра школа по Бел и Мат за 6 клас. Бяхме записани във Веди , но получихме официално съобщение, че ще бъдат изцяло онлайн. В повечето с добри отзиви вече няма места. А и се надявам и те да не са онлайн , защото ако така се очертават нещата , положението става доста сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт